Setkání akvaristů - České Budějovice
Můžete to zkusit, taky jsem něco takového (červený jíl + uhlík) vyráběla a občas i používám, kytky si nestěžují. Akorát to potom chce zasypat dostatečnou vrstvou substrátu a moc se v tom nevrtat.
ja muzu po nejake dobe konstatovat, ze i pisek do bazenove filtrace je OK. Kytky mi v tom jdou, zivin asi moc nema, ale to se da dohnat hnojenim vody a jil. kulickama napriklad. jemnej je az az, vsechno v nem drzi a roste OK, detrit nepropadava, prakticky neodkaluju
Teoreticky asi jo ale zkušenosti s tím nemám. Bylo by do toho jílu vhodný zamíchat ještě pro vylepšení hnojivo Osmocote třeba. Po zkušenosti se "starým dnem" od Rataje už podkladním substrátům nefandím....
A pokud mám na zahradě jíl myslíš,že mohu uplácat své vlastní kuličky ?
Osobně bych nedával nic... zasadit kytky a kořenový hnojivo-tablety,jílový kuličky apod...
Písku mám hromadu, jde mi o substrát pro rostliny. Někdo dává rašelinu, zeminu, jíl atd. Chci znát rady od odborníků ...
Ten se tu dá sehnat asi jen v Hrdějovicích ale nevím na 100%
Nebo když už budeš ve stavebninách můžeš rovnou koupit Liapor
Stačí i písek ze stavebnin (betoňák), pokud neobsahuje vápenec...
Stačí zajet k řece a nabrat nějaký křemičitý písek
Poradí někdo co použít za suroviny aniž bych musel kupovat substrát ? Dík
0 07.04.2013 21:38 rejpal1977 –
Re: Al diky za tip az si ten hasicak vyzvednu tak tam zajdu
HASBU na Novohradské, tam se domluvíš, nejsou předražení.
domluveno
cauky ja mam ty tri baleni 500ml a muzu zitra po ctvrty jen si rekni kam mam dorazit a ja prifrcim
Pánove dorazilo mi to objednane PMDD, tak se prosim hlaste co ste kdo chtel a kdy si to kde jak predame nebo vyzvednete. Cas mam zitra cca od 15h , vikend moc ne, jedine na tera burze predat, pak jedu pryc a vratim se v nedeli, kdy bych mel mit odpoledne snad taky cas
no ja sem nic nepsal...mam bouchlej pocitac..jen sem si rikal jestli bych to jeste stihnul
... ;)
Ahojte přátelé, dnes nedorazím
Ráno jedu do Prahy a Boleslavi a musím si připravit nějaké papíry s sebou, tak to sockou nestíhám! Ach jo!
Takže užívejte!
R
To nevadí
klidně si pro něj pak k tobě zajedu.
Hmm sraz je dnes a PMDD mi prijde nejdriv az zejtra :( to se to moc nepovedlo teda
Ahoj, razbory klínoskvrnné byly na burze v Třeboni - stály pod 20 Kč/ks, myslím 14-16 kč....Ke galaxkám určitě ok! R
PMDD sem objednaval, ale ty mam dojem si nic pro sebe nechtel, v ty objednavce co sem delal, ne ?
objednaval sem krome sebe pro Budvara, Azonica, Rejpala, Radovana
dekuju
jeste letos
Bude
0 01.04.2013 16:51 rejpal1977 hledam v akcich budejovickou burzu a nemuzu ji najit,bude tu vubec nejaka
:/ ... to je naprd :/ ... hele a jak to vypadá s tou objednávkou?....to filip:...jak to vypada s tim pmdd chtel bych to zkusit.
já krevetky mám
takže bych to klidně zužitkoval za nějaký kytky ;)
a ja si chtel koupit jen jednu
ale ted vazne vim,ze jsou to hejnovky proto potrebuju poradit optimalni pocet k tem galaxkam mam totiz tendenci prerybnovat vim,ze minimum je jeden litr na cm rybky optimum je dva az tri litry,ale taky vim,ze je rozdil mezi tetrou a zivorodkou co se zahnojeni akvarka,takze treba patnact razbor nebo dvacet kardinalek k tomu dvanact galaxek by mohlo bejt
taky jsem si myslela, že bude asi docela ostrý, tak se raději ptám. Tohle je ale křemičitý písek, co jsi mi odkázal, nebude to dělat nějaké zle?
Fotka je sice nic moc ale přijde mi že má ostré hrany
raději bych koupil písek z Flexiobkladů
www.flexiobklady.cz/… Jsou to hejnové ryby takže aspoň deset kusů
dekuji za odkaz na ty razbory a na ty kardinalky se zajdu kouknout pred srazem a co se tyce tech danii tak ja urco nee,ale jestli se jich potrebujes zbavit tak se muzu zeptat v praci kolega by si je mozna vzal,ma ty zlaty dania a je z nich unesenej ale nic neslibuju
jakej pocet razbor nebo kardinalek k tem galaxkam mam dat
Zdravím, chtěla bych vyměnit dno, ráda bych tenhle písek
www.akvarista.cz/… , někde jsem četla, že je dobrý, nemáte někdo s ním zkušenosti?
Kdybys chtěl ty Kardinálky tak je koupíš u Bruje
Razbory klínoskvrnný koupíš tady
www.aquariummidaschober.cz/…
Nebo kdybys chtěl do akvárka Dánia pruhované tak ti jich klidně sedm dám
0 31.03.2013 12:21 rejpal1977 klidne mi muzete nejako sestavu navrhnout dudu moc rad akvarko je 92l hrubeho 66x40x35 vyska,filtr atman 200 molitan 24x10x10 nejake nenarocne kytky a 100% tam budou 2x lorikarie a 12x galaxy tak a co ted k nim a v jakem poctu a popripade kde je 100% sezenu v cb nebo okoli
nevim dno uz okupuje posledni par lorikarii zbytek jsem rozdal a ty se o zbytky postaraj uvidim mozna tam nakonec s galaxkama dam ty amandae preci jenom jich sest mam tak uz jen nekde sezenu dalsich deset aby tam neco bylo vydet bude to dobra sestava a ne moc nakladna
taky jsem o ni premyslel je moc pekna.klasicka kardinalka je taky fajn,ale ta bude asi docela divocak ke galaxkam a neonky nechci muzu k nim jeste prihodit 6x amandae a tak 10 jich jeste dokoupit,ale radri bych ty klinoskvrnky meli by je mit v merkury,ale s nima nemam zkusenosti tak nevim jestli tam mam vubec chodit
A nechceš spíš 2. hejno na dno - nějaký malý panceřníčky nebo oťase?
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78481x