Setkání akvaristů - České Budějovice
Uplne na rovinu - prdel si z nikoho nedelam, ale
1) v poslednich trech tejdnech sem se stehoval, zarizoval byt, resil malire, koberce, podlahy, nabytek a dalsi vybaveni, od pracky pres sedaci soupravu apod.
2) poprvy v zivote sem rusil, stehoval a zakladal akvarko, a poprvy v zivote sem resil tapetu dozadu ( predtim sem to mel poreseny trosku jinak )
3) sem napr. nastoupil v zamestnani na novou pozici a rovnou sem si dal 40 hodin prescasu
ano, nikoho to tady nezajima a nema to s lepenim nic spolecnyho, ale v poslednich dnech toho bylo na me docela hodne, a uz na stredni skoly vim, ze mam docela problem orientovat se v delsim psanym textu, takze ... znovu a naposledy - diky za trpelivost. pokud se nekdy potkame v citru nebo kdekoliv jinde ne-pres-monitor, uvidite, ze jsem relativne uplne v poradku.. jen ne vzdycky mam cas cist si vsechno 10x abych si byl jistej, ze sem to pochopil tak, jak bylo mysleno..
kazdopadne o vikendu snad bude cas, sezenu tapetu, nalepim a pristi tejden zkusim udelat nejaky prvni fotky
... Sid to popisuje, esli to chapu dobre tak, ze lepim barevnou stranou sice stejne jako sem myslel ja, ale lepici necham ven nelepenou, a prilepim vodou a jarem...
Nechci vás urazit, ale chápete alespoň trochu význam slov?!
A nebo si ze mě utahujete?
Pokud to druhé - gratuluji, daří se vám to hodně.
Ze samolepící tapety sundáte ochrannou folii, tím odkryjete lepivou stranu. Tuto lepivou stranu houbičkou nebo hadříkem namočeným ve vodě s několika kapkami smáčedla, (JAR nebo podobný prostředek na mytí nádobí), navlhčíte, totéž uděláte z vnější strany se sklem nádrže, na které chcete tapetu přiložit. Pak navlhčenou lepící stranou přikládáte tapetu postupně na navlhčené sklo akvária za současného vytláčení vzduchu (např. kreditní kartou) tak, aby mezi tapetou a sklem nezůstával vzduch. Pokud pod tapetou přesto zůstanou malé bublinky vzduchu a ty se vám pomocí kreditky nepodaří vytlačit zpod tapety ven, můžete je propíchnout jehlou a kreditkou z nich vytlačit vzduch.
Výsledkem přilepení tapety (lepivou stranou) na vnější stranu skla nádrže sice bude na pohled přes akvárium šedé pozadí, ovšem po dokonalém zaschnutí vody se smáčedlem, což trvá obvykle 3-4 dny, pozadí ztmavne. Výsledkem je pak sytá čerň.
Slibuji, že znovu už to psát nebudu, a kde budu moci, tam vám tenhle fórek vrátím.
Aha.. tak uz sem to asi snad pochopil. proste to nalepim smerem do zdi a ono se to bude za chvili tvarit jako ze to je v cajku .
diky za trpelivost
Ne, nalepíš to tou lepicí (šedou) stranou na akvárko zvenku! Zatím ta lepicí strana vypadá šedě, ale po několika dnech zčerná. To se ti snažil Sid vysvětlit.
Jinak opravdu mají nelepicí fólii v akvaristice - z jedné strany černá a z druhé obrázek. Ta se přilepí pomocí oleje ++lepicí páska po straně, pokud je to potřeba. Já ji měla skoro 4 roky bez přilepení páskou.
Ja sem chtel lepit lepici stranou, a zaroven barevnou. Sid to popisuje, esli to chapu dobre tak, ze lepim barevnou stranou sice stejne jako sem myslel ja, ale lepici necham ven nelepenou, a prilepim vodou a jarem . to sem nevedel nechtel a nedostal
vetsina tapet se lepi opacne a totiz smerem na zed. myslim v normalnim svete. mimo akvaristiku.
...vsechny se lepili druhou stranu nez ja potrebuju...
Tomu se nechce věřit...
Tak si pořiďte "akvatapetu". Dělají se i takové, na jejichž jedné straně je "fotomotiv", (rostliny, kameny, moře...), a ze druhé lesklá čistě černá plocha.
Ke sklu se (zvenčí) lepí speciálním lepidlem nebo pomocí lepící pásky, když se předtím tapeta lehce potře olejem, aby lépe přilnula ke sklu.
BTW: Existují i "vnitřní" tapety do akvárií, ale skutečně nechápu, proč hledáte složité řešení, když existuje jednoduché, které jsem se vám snažil popsat...
v sekci tapet tapety meli, ale vsechny se lepili druhou stranu nez ja potrebuju
trhala se potvůrka
Nevím, proč jste se s tím sundáváním tapety tak coural?!
žiletkou to jde super. Samolepicí tapetu jsem už také sundaval. Musím však nesouhlasit s tím časem. Trvalo mi to dost přes hodinu.
Kdybyste někdy chtěl odstranit tu samolepící tapetu, je to otázkou pár minut. Jak byste případně sundával ten silikon?
Já jsem si koupil silikon a na tu zadní stranu jsem ho pěkně nanesl a byla stěna černá jak vyšitá. Raději upřesním-nanesl jsem ho tak, jako ty chceš dát tapec. A protože je to z venčí, nemusí to být silikon pro akva.
mame vsechno ale nedokazali mi to tam prodat (bauhaus )
V Budějicích nemáte OBI, Hornbach, Baumax nebo něco v tom smyslu?
2SID: to sem presne shanel..zkusim este obyc globus, dys v ty akvaristice tam to nemaj..
Tak ještě jednou.
Samolepící tapetu nalepíte lepivou plochou na zadní stěnu akvária, (zvenku!), a to nejlépe za použití vody s několika kapkami smáčedla, (JAR ap.). Při pohledu skrz akvárium uvidíte tmavě šedé pozadí. Během několika dní, (cca 3-4), šedé zbarvení zmizí a objeví se čistě černá barva.
(Taky už nevím, jak srozumitelněji tento "jev" vysvětlit.
)
nevim esli sem se tady nebo v krame vyjadril spatne, ale proste potrebuju nalepit na zadni stranu akvarka, zvenku, tapetu, abych pri pohledu zepredu, na zadni stranu, videl proti sobe cernou barvu. nechci to lepit na zed za akvariem logicky, ale na akvarko zezadu, ne do vody, ale z venkovni strany skla.
mel sem dojem, ze to takle lepi vsichni.... ?
nevim esli sem fakt idiot nebo nedokazu vysvetlit co chci, ale ptal sem se jak v akvaristice, tak v bauhasu, a nemeli to ani tam, ani tam
...vsude na me koukaj jak na idiota, kdyz se po tom ptam...
Není divu.
Samolepící tapety se lepí barevnou stranou ven, ne dovnitř.
Po nalepení (lepící = matnou stranou!) na sklo akvária bude mít tapeta při pohledu skrz akva šedý nádech. Ten se ale po pár dnech ztratí a vy uvidíte zcela černou barvu. (I s leskem, pokud koupíte tapetu lesklou. Osobně doporučuji raději matnou.)
Tapetu koupíte v marketech typu Baumax, OBI, Hornbach ap.
nahodou kde v CB sehnat samolepici cernou tapetu do akvarka, nevite ? potrebuju aby to lepilo z ty " barevny " strany, samozrejme .. vsude na me koukaj jak na idiota, kdyz se po tom ptam
Starší reakce
ted se tam moc nedostanu, pristi tejden mam odpoledni tak to je taky pase. ja jezdim opacnou stranu domu, ale tohle sem jel vyjimecne pres mesto tak sem si toho vsiml. musime tam vyslat zveda
Konečně správné zeměpiské označení, jak napsala Dáša - ne každý zná všechny bary.
Jela jsem tudy nedávno za dne a ničeho si nevšimla. Je jasné, že osvětlené akvárko by za tmy mou pozornost jistě upoutalo. Že by nějaká deformace ?
Prozkoumej a poreferuj.
fakt ? tak to nevim teda, vsiml sem si toho az ted dys sem jel v noci z prace a videl sem svitici akvarko ve vyloze...
nejake ohlasy od nezavislych zakazniku ? musim se tam zajit podivat
BTW nemyslim tu akvaristiku na zacatku rudolfovsky ( na jejiz novou obsluhu se tady sneslo davno nedavno docela dost kritiky ), ale az za viaduktem
No to je tam teda dost dlouho, patří Radku Winklerovi a to je jméno, které v české akvaristice dost znamená.
no ono to tam asi hlavne dlouho neni, ne? nenasel sem webovky a ani na google street view to nevidim ( ne ze bych to nejak dukladne resil )
Protože nechodíte do nejlepších obchodů...
Ne každej se ve městě orientuje podle hospod.
Ani nevím, že na Rudolfovský něco takovýho je, kdyžtak dej pak vědět, co tam mají zajímavého.
jakoby naproti mystery baru ?
nebyl ste nekdo na rudolfovsky v ty prodejne s rybickama, kaprama atd. ? aqua carp nebo tak neco
řekl bych že jsou všechny tři pěkně udělaný jen jsem zvědav jak dlouho tak budou vypadat, já doufám že dlouho protože dát si čínu a jaště při tom koukat na telivizi mě moc vyhovuje
Už jste někdo viděl akvária ve druhém patře v Mercury?
To nejmenší s obrovským hejnem neonek se mi moc líbilo. A hlavně: jsou tam tři druhy kytek, které bych mooooc chtěla
super napad, diky
ja to ted zkusim parkrat odkalit a znova doplnit, esli to bude lepsi
To je bomba, dokonalé !
Tak pro příště:
www.youtube.com/… teď to někdo dal do Zajímavých akvaristických odkazů.
Ahoj nechcete někdo tři Tylomelania sp. orange? Budu nejspíš rušit krevetárko a do druhý nádrže se mi je dávat nechce. kdyžtak přes vzkaz
kdybych to mel do ceho vyndat a proplachnout, tak se na to asi hned vrhnu a budu doufat, ze mi to nezasere odtok, ale tolik kyblu fakt nemam ...
mno... neproplachl.. co sem mel ( mam ) to puvodni akva, tak sem taky nic neproplachoval a sedlo si to celkem rychle, i kdyz slo o hrubsi pisek.. asi to chtelo, ale nejak si neumim predstavit jak ve vane v panelaku proplachuju 50 kilo pisku :(
Tys to ani trochu nepropláchl? Ale časem si to sedne, je otázka, co to udělá, když začneš sázet kytky.
Tak sem dal do akvarka pytel a pul pisku do bazenovy filtrace a uz treti den to mam kalny jak prase... doufam ze si to brzo sedne a budu tam moct nastehovat ryby a kytky... nebo jim to nevadi ?
...ahojte, tak se omlouvám, dnes mě to nevyšlo, bylo to nějak narychlo ...tak příště! R
tak ja vas tam necham osamote
at mate pekne soukromicko ...
a snad dorazim tak v sedm hodin, prave stavim novy akvarko tak esli mate cokoliv, tak beru vsechno, protoze nemam skoro nic.. chapete ?
rezervace neni. budu tam v 6h at neni Hance smutno
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78481x