Přihlásit se RYBICKY.NET »

Setkání akvaristů - České Budějovice

NápovědaFórum » Ostatní » Setkání akvaristů. 

Přejít na předchozí stránku 56 Přejít na další stránku   1  
Setkání akvaristů - České Budějovice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: gaume
U mě dobrý! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: ustavprochore
co treba 16.3.? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – zoo bráník
Já chci taky! :-) Asi budu muset vyrazit do Bráníka...uff.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Re: ustavprochore
Já jsem se ještě rozdělila se sousedkou, byla moc ráda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Re: radovanovo
Fotka k příspěvku Šnečky, co jiného? hop pro sebe, pro Dášu, pro Lucku. Neuvěřitelný výběr, fantastický přístup a to obrovské akváruim přes celou stěnu se bomba.
Koupila jsem:
Lucce :
Brotia pagodula
Clithon corona (Zubovec ostrý)
Sobě:
Paludomus sp. II
Septaria porcellana - nádhera, je placatý jako přílipky
Viviparus viviparus ( Bahenka pruhovaná) - taky jednu pro Dášu

Příště možná ještě přibyde Taia naticoides a ty plže, co žerou rostlinky (Marisa, Tylomelanie, atd.) jsem tam bohužel musela nechat.

Také mají na krámě PMDD, všechny vodičky od Rataje, atd..
Jaké mají ryby - to na mně nikdo nemůže chtít, byli jsme tam jenom hodinu
smich

Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore
Až si budu chtít příště ze srazu tahat domů zas nějakou zeleninu, připomeňte mi někdo, že ta 120 fakt není nafukovací! stydim

Mimochodem, kdy bude to "příště"? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – Re: sivon
Zoo Bráník...no, zrovna dneska jsem studoval jejich stránky...Zoo Bráník vede Danila odsud (a taky Zikyc?), snad už absolventka veteriny a velká akvaristka...takže, jak píší, všichni živočichové by měli být zdraví a prošlí karanténou....Což je perfektní přístup. Hned mě to taky nakoplo a určitě se tam stavím....Taky pochopitelně nabízejí určitě nějaký "špeky", co se týče ryb...a možná i rostlin (?)...a taky šneků!!! palec
Co sis tam koupila?? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon
Lidičky, byli jsme v ZOO Bráník a jsem z toho úplně vedle potlesk . Malé. ale super. Až budete mít někdo cestu do Prahy, stavte se tam. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mahy – Re: radovanovo
Nj už jsem nebyl dlouho,vždycky mi vyšla na sraz odpolední :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – Re: mahy
Příště až pojedeš na sraz musíš napsat soupis ryb, krevetek a šneků, které máš a uvidíš, jaký uděláš kšefty!!! O ty parmičky jsme se na srazu skoro poprali! :-D Proto jsem si musel dneska aspoň 4 kusy koupit! hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mahy – Re: radovanovo
Tý jo,žes něco neřekl,těch parmiček tu mám plný akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium
Hanko, budeš chtít ty xify hned nebo Ti to bude stačit na dalším srazu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – Re: ustavprochore
Ahoj, nafotím...ale teď dobíjím baterie....klasika, když jsem začal fotit, odešly baterie :-)
Vypadá to, že v kryptokorynách není úplně jasno....trošinku podobně vypadá i C. spiralis, ale podle toho kdo a kde to publikuje....podle popisu by však měla být jiná a vhodná jen do paludárií.
Kouknul jsem do chytré knihy Rataj : Akvaristika začíná u rostlin....a ten píše, že Cryptocoryne retrospiralis je terestrický druh (suchozemský) a že "rostliny se vzplývavými , kadeřavými listy nabízené pod tímto jménem jsou obvykle C. tonkinensis."

A k popisu Cryptocoryne tonkinensis - kryptokoryna tonkinská (musím říct, že popis sedí jako .....na hrnec :-)
"Vyskytuje se ve Vietnamu a bývá omylem označována jako C. retrospiralis. Más svazčité, mohutné kořeny a vytváří až 10 či 20 listů dlouhých 20-40 cm. Jejich čepele jsou páskovité s rovnoběžnými okraji. U emerzních rostlin jsou olivově zelené, 15-20 cm dlouhé a jen 0,4-0,6 cm široké, u submerzních jsou čepele červenohnědé, 20-40 cm dlouhé a 0,5-1,5 cm široké, na okrajích puchýřkaté, takže okraje listů jsou nápadně zkadeřené.......(přeskakuji popis květu) ....C. tonkinensis je přizpůsobena především ponořeným životním formám. Emerzně se dá pěstovat jen při 100% vlhkosti vzduchu a vytváří jen zakrslé formy. Liší se od C. retrospiralis puchýřkatými a kadeřavými čepeli listů a jednobarevným čepelem květenství. V přírodě roste výhradně na vápenci - snáší proto velmi dobře tvrdou vodu a pěstujeme ji za podobných podmínek jako C. balansae. Je velmi vhodná pro nádrže s umělým osvětlením."
Délka listů docela sedí, červenohnědý nádech taky, puchýřkatý a kadeřavý okraj taky....Jsem pro Cryptokoryne tonkinensis! :-) (tady v atlasu rostlin ale vypadá jinak:-)
Dne jsem si koupil 2 páry parmiček duhových...takže už je mám taky! 1 ks za 12 Kč... hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: lucius
Náhodou Peťa byl fajn, ta hláška, že se z Vaškovy pizzy nadlábnul tak, jako ještě nikdy, byla výborná! smich

Radovan: Asi nejjednodušší bude, když jí vyfotíš (já teď nemám čím) a položíš dotaz do "Identifikace rostliny". Já trochu pátrala v Kasselmannové a jsem z toho zmatená ještě víc. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Re: radovanovo
Také jsem si původně myslela (dle obrázku v knize Akvarijní rostliny Barry James), že se jedná o C. retrospiralis, ale ta by měla mít maximálně 30 cm a o něco širší listy. Ta naše má až 1 m. Spíš to bude nějaká mutace. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spooky1 – Re: gaume
njn... soutěžím o titul: "Jsem furt v pr**li" :-( Samotného už mě to štve celkem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – kryptokoryna
Myslím, že se jedná o kryptokorynu šroubovitou :
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_retrospiralis
Bohužel tam nejsou obrázky ani kloudný popis, ale vypadá to na ni...
Zkuste i googlovat, tady je jeden odkaz, kde je přesně ta kryptoška :
www.elacuarista.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo
Děti jsou radost na celý život! :-)
Je to hrůza, ale nevyšel mě zatím čas něco s kytkama udělat, takže čekají v lavoru před akvárkem....ale dnes odpoledne si na to vyhrazuju čas! Ke kryptokoryně balansae musím dodat, že tu co jsem koupil na burze v Třeboni před rokem přesně odpovídá té, co poslala Dáša : www.aquaticplantcentral.com/…. Tzn.že má rovný a nezvlněný kraj listu, pak má "puchýřky" směrem k řapíku. Takže ta kryptoška od Dáši by měla být fakt nějaká jiná, protože má totálně zvlněný list. Že by to byla odrůda...musím mrknout do atlasu, pak napíšu!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Spooky1
no nas to uz ani moc neprekvapilo, ze jsi neprisel, holt virtualni akvarista :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sportsmen – Re: lucius
Nojo děcka to je radost ... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucius
Dostala jsem se na net až teď, takže chci všem moc poděkovat za suprový večer a výborné přijetí. Děkuju moc všem za zeleň do akvárka a za pomoc. Jsem ráda, že jsem se setkala se stejně naladěnými lidmi, určitě se těším na další setkání a snad už také budu moct přinést nějaké rostlinky do placu :-)
PS: Díky také všem, že jste pěkně přijali i Peťu, i když je to pěkný "otrava" a nevydrží chvíli v klidu. Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: sivon
Těžko říct, já z téhle fotky nic moc nepoznám. Třeba tohle www.aquaticplantcentral.com/… ale vypadá trochu jinak, než to, co jsem přinesla. Většina fotek na netu má skoro rovné okraje listů, to, co mám v akvišku já, teda ne. Ale je to jedno, hlavně že dělá radost. Jen mě to zajímá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Re: ustavprochore
Tak jsem se taky pokukovala a myslím, že ji přece jenom máme určenou správně. www.plantgeek.net/… . Alespoň nic podobnějšího nikde není.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spooky1
A já jel s tátou koukat na auto, který nakonec ani nebylo... :( Do kolika jste seděli? Přijel jsem dom po sedmej a porad resil jestli má ještě cenu za vámi jet (pul hodinky) jenže jsem neměl telefon na nikoho abych zjistil stav a zda to má cenu. Nakonec jsem koukám ohromně prohloupil... sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium
Byl to báječný večer, a doufám v brzké shledání ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – Re: ustavprochore
Ještě ne...celý den jsem neměl čas, teď kytky máčím v hypermanganu...a za chvíli půjdu na to! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore
Jinak taktéž děkuji všem za vydařený večer a dárcům rostlinek a rybiček zvlášť! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: radovanovo
Obávám se, že personál byl dost mimo i bez nás. :-D

Co tu kryptokorynu, určil jsi jí?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – včera
Ahoj všem! Moc děkuju všem, kteří dorazili!!! Bylo to víc než SUPER!!!! palec Malé shrnutí pro ty, kteří nedorazili : Bylo nás celkem 11! Přišli 2 (resp. 3) noví členové : sportsmen a lucius (s nadějným mladým akvaristou Peťou).
Proběhla mega hospodská akva burza - spousta kytek na výměnu (o některé se málem strhla bitka, o jiné ne, ale nakonec jsme nevyhodili ani lísteček ani nejmenšího šnečka!) a taky dost ryb! O všemožných akvaristických tématech ani nemluvě! Byl jsem tak nadšný, že jsem kvůli tomu nemohl včera večer ani usnout a ráno dospat... :) A Dáše děkuju za zapůjčení zářivky!
Ti chlapíci od vedlejšího stolu z nás byli ÚPLNĚ!!!! mimo! :-D A personál taky!!! ano Neustálé kolování skleniček, pytlíků, kyblíčků a nakonec ten 15 litrový kýbl kytek přímo na stole...Myslím, že jsme bavili celou hospodu!
Už by si tam taky mohli pořídit akvárko, co? Sportsman by zvládl údržbu a možná bychom mu i asistovali:-), ale má to trochu z ruky...
Takže : DÍKY VŠEM!!!! potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BAKrv – Re: RadekCX
Taky jsem ti moc vděčnej mě by to nenapadlo palec :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX – Re: sportsmen
no me pobavilo jak mu v tom opilem mozecku zachroupalo kdyz slysel ty zizalky a zacal vyhodnocovat kde je chyba

no vubec to bylo vcera fajn - treba ja osobne jsem rad, ze jsem pomohl Bakrovi vyresit problem s povlakem na hladine smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sportsmen – Re: RadekCX
Tak co také říci člověku, který je pod parou, zvlášť když se na žížaly na prstuhovce vůbec nesmí chytat :-D Doufám že i na další sraz budu moci dorazit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Squit – Re: sraz
To mě mrzí, že jsem to nestihnul. Snad příště. Jsem tady na stránkách nový a hned mi unikla možnost se setkat se stejně postiženýma lidma a poklábosit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX – Re: sivon
Bingo - dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Re: RadekCX
Bolbitis ?
no zvlast kdyz jsi mu rekl ze na zizaly smich

ted mi jeste poradte jak se jmenuje ta zpropadena kapradina co jsem si odstipnul od Radovana - nejhorsi je ze se nemuzu trefit ani do pismene tady v katalogu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sportsmen
Jo ti pstruzi byli nejlepší :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon
Kýbl rostlin na stole a naše ruce v něm - to byla úplná bomba. potlesk Myslím, že si má personál o čem povídat. Díky všem za příjemně strávený večer a dárcům za kytičky. Kdo nepřišel, ten prohloupil. Korunu tomu nasadil pán od vedlejšího stolu, který se nás přišel zeptat, na co chytáme pstruhy hop smich .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BAKrv
Někdo by si měl dát práci a spočítat za kolik peněz se tam rozdaly rostliny. To nebyla malá burza ale velkoobchod :-D . Tak zase někdy naschledanou potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: gaume
Vždyť já byl natěšený a ve dvě odpoledne mně zklátila horečka :-| .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume
diky vsem, ze jste prisli, bylo to opravdu super setkani. a Honziku, koukej se udzravit, chybel jsi nam tam!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: sportsmen
to si vezmu, dekuju :-) nechces za to pavi ocka? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo
Nějakou vyšší přebytečnou kytku uvítám....:-) Parkování asi fakt někde u Citra...pak se dá i v centru, ale je to zbytečně daleko! Těším se! Brzy na viděnou! ahoj
primo pred citrem je parkoviste ve dvore - nevim kolik tam bude mista - vetsinou bylo, ale lze zaparkovat snad i v prilehlych ulickach - ja jedu take autem protoze stejne jeste nejsem uplne ve svy kuzi a dorazim kolem 19h - musim odvezt deti z krouzku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sportsmen
Přátelé tak kdo bude chtít rostlinky tak si na ně sebou vezměte nějakou přepravní nádobu! Beru rotalu, ludwigii, hygrophilu, nějaký vodní mor pro náročné chovatele :-D a cabombu. Cestou ještě protrhýám druhou nádrž aby jste měli rostlinek dostatek ;-) . Těším se. Jo a nvíte kde nejlépe zaparkovat? Jak je to s podzemkou pod autobusakem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume
pavcata mam tedy nekomu brat? aby bylo jisty, ze je zas neponesu domu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: ustavprochore
tu bych si vzala, moc se mi libi a mam ji jen malicko :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Já mám natrháno, co vy?
Fotka k příspěvku Tak jsem z akvárka vyškubala asi 20 kusů drobátko přerostlé šípatky a ještě něco k tomu, tak snad se to bude někomu hodit... :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Spooky1
Radovanovo: Nemáme... Sám si ho zítra půjdu asi koupit. Rozhodl jsem se založit si akvíško v kanclu tak abych ho měl čím čistit... Jsem zvědavej co mě na to řekne šéfík... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – nevlastníte někdo přebytečný malý odkalovací zvon??
Ahojte, nemáte někdo doma přebytečný malý (menší) odkalovací zvon, který už nepoužíváte, nepotřebujete??? Kdyby jo, vemte ho zítra s sebou... ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [56] ...... 79

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78484x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14054?od=2751