Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké rostliny

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Jaké rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2020 12:42 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lucias
Alelopatie u vodních akvarijních rostlin je dost neprobádaná věc a podle mě se projeví kdyby jeden druh dominantně převládl na velkých prostorách ale jedna rostlina v akváriu na druhou nebude mít vliv. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2020 09:19 lucias Re: Passenger77
Také díky za odpověď! Jediná možnost jak to zjistit, je to zkusit. Jinak to nezjistím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.05.2020 09:30 Muž Passenger77 [564] - RostlinyRe: lucias
lucias napsala: ...Četla jsem, že se nesnesou s Vallisnerií a Echinodory pokud se přiblíží kořeny... to je zde mnohokrát probíraná nepotvrzená spekulace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2020 08:44 lucias Re: Robin151
Dobrý den. Děkuji za odpověď! Cryptocoriny tam mám. Líbí se mi. Tu Sagitariu chci zkusit do popředí ale bojím se že mi naruší růst Cryptocorin. Četla jsem, že se nesnesou s Vallisnerií a Echinodory pokud se přiblíží kořeny. Kombinace se Sagitarií subulátou by se mi líbila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 19:59 Muž Robin151 [11] Re: lucias
Já bych řekl že se určitě snesou nevidím důvod proč by neměly. Obě jsou to nenáročné rostliny akorát pozor u cryptocoryne se můžou ze začátku rozpadat listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 19:15 lucias – Sagitaria subulata versus rostliny cryptocorine
Dobrý večer. Může mi prosím někdo poradit? Jestli se snesou Sagitaria subulata s rostlinami rodu Cryptocorine?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.03.2020 21:24 R Muž Anthrax [4934] Re: Angus68
No, já mám odzkoušený ty opravdu nenáročné.
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_nevillii
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_pontederiifolia
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_walkeri
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii_var_brown
Nepřijde mi, že potřebují něco spešl. Mám je jen v křemičitém písku. Jednou za uherský dostanou jílové kuličky ke kořenům. A rostou. Ale rotlinář fakt nejsem, takže se třeba pletu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 20:28 Angus68 Re: Anthrax
Jendo, bál bych se toho, že mu nevydrží ;-) Ony kryptošky zas nejsou tak náročný. Jen musíš vědět odkud jsou ;-) To je veliká pomoc v tom jak jim máš přizpůsobit podmínky!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 16:29 R Muž Anthrax [4934] Re: Ivka
Já bych přidal krom těch rychle rostoucích i nějaký kryptokoryny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2020 16:10 R Muž Anthrax [4934] Re: Martinek1985
Vždyť má zrnitost 0,6 - 1,2 mm. To je například zrnitost právě toho písku do bazénových filtrací. Tak jakápak mouka. Zahnívat by to nemělo. Používá ho dost lidí. Pokud dno zahnívá, tak bude problém jinde než ve zrnitosti.
Edit: Ostatně jestli se ve dně nějaké plyny hromadí si Ivka může snadno ověřit. Párkrát píchne špejlí do dna a uvidí, jestli jdou ven bublinky. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 09:43 Muž Martinek1985 [68] Re: Ivka
Jak budou pracovat bakterie a procesy rozkladu rostlin, tak bude docházet k zahnivani dna a tvorbě plynů, které se v tomhle písku špatně uvolňují k hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 09:24 Ivka Re: Martinek1985
Jeste bych prosila o vysvetleni,proc zasobarna jedu? Ten pisek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 21:24 Muž jarovo [1695] Re: Ivka
Pokiaľ Ti tam idú echinodory tak by som tam pridal ešte nejaký E. amazonikus - keď sa zakorení vie sa pekne rozrásť a zaplniť priestor - potrebuje dať niečo ku koreňom. E.Indian sa tiež dokáže rozrásť. Anubias je pomaly rastúca rastlina a hnedovka dokáže prežiť skoro všetko. Keď pridáš nové rastliny je treba počítať s tým že sa aklimatizujú a prelistujú z emerzných. Do vody by som pridal nejaké hnojivo - rastliny potrebujú živiny - na začiatku aj polovičnú dávku, je lepšie dávať denne ako týždenne a s tekutým CO2 veľmi opatrne - radšej nedávať. Keď rastliny zasadíš tak už s nimi nehýb aby sa mohli zakoreniť. Krček rastliny by mal byť nad pieskom - je lepšie keď vidíš kúsok koreňov ako by mali byť moc hlboko. Toho piesku tam mas zbytočne veľkú vrstvu a moc malá zrnitosť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 21:22 Muž Martinek1985 [68] Re: Ivka
S tím, že je nové dno, tak podle foto je absolutní většina rostlin, které přijímají živiny ze dna. Tím pádem nemají z čeho brát. Navíc i ta frakce není dobrá pro kořenový systém. Je to moc jemné. Sám mám zkušenost s pískem do bazenovych filtrací, kde tyhle kytky nemají problém. Ale tahle doslova mouka vede k uhnivani. V tomto dně by mohly jít pěstovat liliovnicek, hygrophila, eleocharis. Není to dobré dno pro rostliny s velkým korenovym systémem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 21:12 Ivka Re: Matrinek1985
No je to spis znovuzalozene , vymena dna filtr bezel celou dobu v te stejne vode ktere sem zachranila skoro vsechnu ,prvni tyden sem menila dene 20 litru vody,ted obden a vrstvu pisku 5-10cm jsem vycetla.nemam v planu narocne rostliny,jen chci aby aq prosperovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 21:03 Muž Martinek1985 [68] Re: Ivka
Na nově založené akva je toho hodně. Ryby jsou problém číslo jedna. Je to brzy. Ten písek je taky moc jemný a ještě taková vrstva. Chtělo by to zasypat rostlinami jako je ruzkatec, limnobium, nějaká hygrophila. Na odbourání dusicnanu. Až pak bych začal s jinými druhy rostlin a po čase přidal faunu. Ale hlavní problém vidím v tom písku na dně. Zasobarna jedů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 20:46 Ivka Re: jarovo
Fotka k příspěvku Nema net,nic, mam pujceny telefon

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2020 19:52 Muž jarovo [1695] Re: Ivka
Najlepšia by bola prezentácia s popisom a fotkami ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 19:23 Ivka – Vyber rostlin
Ahojte prosim o radu zkusenejsi ohledne vyberu rostlin.procitam atlasy a nemuzu se rozhodnout ze sirokeho sortimentu. Predelavali jsme aqa z duvodu spatneho rustu rostlin,prebytek ras.nove dno pisek 0'6-1'2mm aq 80x35x35 22w led diversa bez topitka 22-26stupnu celorocne,aqa jede ted 2tydny,mam objednane kulicky do pisku jinak nehnojim echinodorus.hnedovka jaks taks rostou,valisneria a egeria densa se rozpadli a sipatka nic nedela anubias se rozjizdi pomalicku(malem bylo po nem) mam ph 7,2 kh 10 gh7-14. Test za 300 mam 3 blacmolly 3 gupky a 10 malych pavich ocek dekuju za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2020 18:20 Muž Bartex [159] – 30x30x40
Ahoj! Tak se to blíží! V neděli budu zakládat domácí akvárium
rybicky.net/nadrze/31401-under-construction
Chystám se na faunatrzích v Ově nakoupit rostlinstvo. Na tom kořenu si představuju anubias (některou z drobných variací), ale zbytek ještě nemám vybrán. Akvárium má 40cm na výšku, tak bych chtěl do pozadí něco hustého a vysokého. Hlavními obyvateli budou po zajetí krevetky (asi Blue Dream) a k tomu pár malých razborek nebo jiných drobných rybek, které se snesou s krevetkami a bude jim vyhovovat ta nižší litráž. Po vás bych chtěl nějaký návrh, čím bych mohl akvárko osadit - něco z vlastních zkušeností. Substrát je Platinum soil - Powder, akvárium bude bez filtru a bez CO2 nyní i do budoucna. V práci "office low-cost" mám rostliny, které jsou fajn, ale rád bych domů něco jiného, abych měl změnu.
Jestli jsem minul správné vlákno, prosím o přesunutí :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2020 19:49 Muž KuBvA [40] Re: vaclav
Děkuji jen mě to zajímalo protože od jakživa mě zajíma masožrava fauna i flora.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2020 16:20 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: KuBvA
Ne, tak akorát nějakého viřníka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2020 15:26 Muž KuBvA [40]
Dobrý den mám dotaz existuje akvarijní masožrava rostlina ale taková ktérá dokáže sežrat třeba potěr pavích ok ? :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 12:33 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: zelenakapusta
Mám red Lotus ve 200 l a v dobách největší slávy zabíral půl akva a stínil úplně všemu. Přesadila jsem ho. Zafungovalo to až moc :) Dlouhodobě se drží u dna, má malé listy a naopak se modlím aby neodešel úplně. Přesazování fakt nemá rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 06:48 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: RAP
Jasné :-D A díky za tip na ten článek, není dlouhý, takže jsem ho fakt přečetla celý. Navíc je hezky napsaný.

Z toho, co jsem se v téhle diskuzi dověděla, mi vyplynulo, že si tu rostlinu klidně můžu pořídit a i když vyroste na hladinu, není to žádná tragédie, jen je třeba akváriu věnovat pozornost, aby se leknín neutrhl ze řetězu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 21:53 Muž RAP [1635] Re: zelenakapusta
Jde hlavně o poslední záznam v deníku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 21:10 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: RAP
A tak, to už je giga-akvárium, takové by se mi domů ani nevešlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 20:53 Muž RAP [1635] Re: zelenakapusta
O tom by ti mohl něco napsat Jarry, rybicky.net/nadrze/27493 . :-D
Edit: Jukni na e-akvárium číslo 39.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 20:50 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: RAP
Pokud to ovšem umožní rozměr akvária.
Nad tím leknínem jsem uvažovala už při prvním akváriu, ale to mi přišlo příliš malé pro leknín.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 20:42 Muž RAP [1635] Re: zelenakapusta
Spíš jde o to, že listy se dostávájí dál od rostliny a nestíní jí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 20:28 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: RAP
Kvalita fotek je pro tohle dostačující :-)
Takže, pokud tomu správně rozumím, list zůstává ležet na hladině, ale stvol nadále roste, takže se pod hladinou logicky musí vytvářet docela změť stvolů, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 20:22 Muž RAP [1635] Re: zelenakapusta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Takhle vypadá leknín ponechaný svému osudu. Ty stvoly jsou od plovoucích listů. Zajímavé je, že ikdyž list dosáhne hladiny, stvol roste dál.
Omlouvám se za kvalitu fotek. stydim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.11.2019 17:52 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
To je ještě rychlejší růst k hladině než leknín. Jinak květy leknínů se tvoří až z hladinovými listy kdy má rostlina dostatečný přísun i CO2 ze vzduchu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 17:24 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: vaclav
No a co tahle?
rybicky.net/atlasrostlin/hydrocleys_nymphoides

Ta je asi vyloženě hladinová, že jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 17:17 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: afc1886
Zajímavé. A jak se poznají listy, které jsou ty hladinové? A dokáže rostlina vytvořit květ aniž by předtím měla na hladině listy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 17:14 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: vaclav
Doslova mě fascinuje ten egyptský leknín, je překrásný. A jak jsem procházela nádrže, ve kterých je pěstovaný, roste i v menších akváriích než je to moje.

Takže rostlina si zapamatuje výšku vodního sloupce, jasné. A jak je to pak s dceřinými rostlinkami? Také hned letí nahoru?

A obecně vzato, je tato rostlina vhodná do rostlinné džungle nebo je pro ni třeba mít nějakou vyloženě kompozici?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.11.2019 17:00 R Muž afc1886 [15243] Re: vaclav
To s tím dosažením hladiny můžu z vlastní zkušenosti potvrdit. Dokud jsem ho držel pod vodou, tak moc krásná rostlina, ale jednou jsem mu nechal ze zvědavosti čuchnout k hladině a už byl problém. Zapamatoval si, kde je hladina a hurá k ní a clonit ostatním rostlinám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.11.2019 16:53 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Záleží jak ho chceš pěstovat, protože akvarijní lekníny jsou hlavně o ozdobném listu a je problém je udržet pod vodou. Říká se že by neměl zjistit kde je hladina protože pak začne vytvářet hladinové listy a někdy i květ. V akváriu pak vidíš jen stonky a listy na hladině berou příliš světlo ostatním rostlinám. Proto se tenhle typ listů stříhá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 16:30 Žena zelenakapusta [1656] - Tetry – Leknín?
Ahoj všem,

zajímalo by mě, jaké jsou strasti a slasti pěstování akvarijních leknínů?
V atlasu jsem si o nich přečetla, ale zajímaly by mě vaše případné praktické zkušenosti.
Má smysl si leknín objednávat do 200 l akvária?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2019 23:20 Žena Mon [38] Re: Hanumana
Mě pěkně roste ještě hygrophila costata. Není s ní moc práce. Když dorostla k hladině, tak se začala nahoře větvit a odspodu začaly taky vyrážet nové výhony. Zatím jsem jí nemusela věnovat víc péče, než odstřihnout 2 spodní výhony a občas děravý list. A ani to na ni není vidět. Jen je teda prostorově náročnější na šířku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2019 08:40 Žena Hanumana [72] Re: NHKG
Kosokvět bude super. Mám v akváriu najas a s tou křehkosti mě teda štve dost, ale tady to snad nebude tak hrozny. Stejně ho budu muset objednat, protože jsem ho v akvaristice neviděla ani nepamatuju. Tak k němu hodit ještě aspoň jednu náročnější na zkoušku, když už mám platit dopravu. Děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.10.2019 08:07 Muž Magic [879] - RostlinyRe: NHKG
Fotka k příspěvku Môj hlas tiež pre heterantheru. Je to stonkovka, rastie veľmi husto a ten farebný kontrast je úžasný.
Ale rastie vcelku rýchlo wtz.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2019 23:38 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Hanumana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.10.2019 23:27 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Hanumana
rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia
U mě má krásně světle zelenou barvu, ale roste docela rychle a je dost křehká.

rybicky.net/atlasrostlin/rotala_rotundifolia_green
Ale už není tak nenáročná, trochu se s ní v mé vodě trápím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2019 23:01 Žena Hanumana [72] – Stonkovka
Ahoj, hledám nenáročnou stonkovou rostlinu, která by měla růst středně rychle, být nenáročná a hlavní podmínka je sytě zelená. Zjistila jsem, že mi při pohledu ze sedačky poměrně z dálky všechny načervenalé rostliny splývají stydim a to mě štve. Tak bych chtěla přidat něco pro kontrast a egerii ani růžkatec ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2019 11:43 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Lilaeopsis minimálně zkus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2019 11:41 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: Planorbella
Ani to od nich neočekávám, vždyť i kryptokorynám jsem vymezila velký prostor a ať si rostou svým tempem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2019 11:39 Muž Planorbella [643] Re: zelenakapusta
To dno by se jim mělo líbit. Ale asi neosídlí takovou plochu za chvilku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2019 11:33 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: Planorbella
A když se podíváš na moji prezentaci, doporučil by's mi tyto druhy? V nízkých druzích se vážně nevyznám.
Nemám nic proti nějaký druh otestovat v mých podmínkách, ale taky bych ráda našla nějaký spolehlivý druh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2019 11:31 Muž Planorbella [643] Re: zelenakapusta
Co třeba liliovníček? Nebo Eleocharis parvula?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 67

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3037?od=151