Jaké rostliny
HC ti stačí jeden košíček. Když ho správně zasázíš, tak s ním pokryješ klidně 10x20 cm a i kdyby podstatně méně, pokud poroste, tak ho po zajetí nádrže rozsázíš na zbylá vhodná místa.
Mám takový dotaz,
původně jsem měl v akvárku rostliny výhradně z Jižní Ameriky, ale ty prostě "nerostou", a postupně odcházejí. Teď chci dokoupit nové rostlinky a řeším, jestli mám koupit i asijské a africké druhy, jestli se přeci jen nešidím. Nevím, jestli mám ponechat ten biotop JA nebo tam dát i cizí rostliny
. Plánuji nějaké Microsorium, hygrophila, cryptocoryny... Dříve mi také dost rostlin žrali ancíci, tak doufám že to trošku ustane.
TomV.
Vyber si menší druh echinodoru.
U mě dobrý.
Ahoj. Obracím se na znalce rostlin, aby mi schválili, popř. opravili, nebo doporučili změnu v uvedeném seznamu rostlin. Mé nově zakládané AQ má základnu 120x40cm, 200l čistého, 2x54w T5 830 a 840, staré dno + Liapor, CO2 z bomby. Půjde o společenské AQ bez "čuňátek". Děkuji za vyjádření.
Vše po 3 koších, mimo anubias, ech. amazonský, hnědovku a kryptokoryn. Tedy 35 košů.
Starší reakce
Starší reakce
Aby bylo možné komentovat nějak vaše akva, co se rostlin týče, musel byste si nejprve nějaké pořídit.
Starší reakce
Anubiasy, Microsoria, Kryptokoryny, Valisnerky, prostě takový, který ty držkolezci nesežerou.
Jaké rostliny by jste dali do 260L,s osvětlením 90W T5 (dvě trubice) a rybkama 6x ancíci,2x čichouni,5x parmy(černopruhé),5x parmy(červenoploutvé),2x pancéř.kropenáč a chystám se nasadit opět Aulonocary,díky za názory
Starší reakce
a jestli je to akvárko malý, tak do něj i malý kytky
Zkus se porozhlídnout po nádržích co tu mají ostatní
0 14.12.2011 17:25 Lukáš – rostlinky vhodné pro živorodky
dobrý den, potřebuji poradit jaké rostlinky pořídit k živorodkám endler. a krevetkám red cherry děkuji
Starší reakce
Ze začátku do akvária nacpi ty nejlevnější rychleschnoucí nenáročné rostliny. Jakmile akvárium bude nějaký čas dobře fungovat, můžeš začít shánět něco náročnějšího.
Rozhodně bych přidal ještě nějaké dominanty jako echinodorus nebo nějaké nižší rostliny.
0 26.10.2011 19:00 Fugee Rozhodně bych přidal něco do středu a dopředu.
Řídil bych se obecnou poučkou, že při zakládání akvária je dobrý mít 80% plochy dna osázený rostlinama.
klidne bych naopak pridal
ahojte, čo hovoríte na takýto výber rastlín do pripravovaného 100L akvária ?
Nie je toho moc veľa ? (rád by som ušetril ak by sa dalo), a čo výber rastlín ?
i40.tinypic.com/…
Akvárium bude 100L, osvetlenie 2x24W T5 HO, bude CO2 ...
Starší reakce
mam tam Hygrophilu a Rotalu, obe bez problemu
Starší reakce
0 28.09.2011 19:37 Fugee Hemianthus callitrichoides, Staurogyne repens, Glossostigma.
Taxiphylum barbieri, riccia fluitans.
Jestli by se ti náhodou líbila i riccia fluitans tak k tomu microsoriu by se hodila. A jestli máš slabost na velké listy tak už bych ti doporučil microsorium pterous větší formy. Určitě se dají sehnat. Mají fakt pěkný zelený listy dlouhý i přes 20 cm. Potom je docela dobrá i Bulvovka vodní (Bolbitis Heudelotii).
0 24.09.2011 22:22 jakubkofi – ???
Zdar - nazdar
mám takú plošinu z bridlíc .Je to velké ako tanier.Chcel by som vedieť že akú rastlinu nato,aby to časom spravilo taký prales,predstavujem si niečo ako Kaboby alebo niečo ako táva
dakujem za rady ...ak nejaké budú
Starší reakce
tu Lysimachiu pisem preto ze tu natrhas hocikde...
sice ja som z juhu...ale natrhal som to na pomerne suchom mieste v trave pri panelaku
OK, díky za výklad a za další tip. Nové stonkovky mám teprve 3 týdny ( Bahnatku a Plevuňku), předtím jsem CO2 nepřidával. Tak budu holt stříhat a přesazovat, však ten pohled na pěkné prosperující rostliny za to stojí.
Když Proserpinaca roste pomalu je hnusná. Když má bejt hezká, roste neuvěřitelně rychle. Bez hnojení a fajn světla to není rostlina pro vás. Prakticky všechny stonkovky rostou rychle a když ne, tak proto, že se jim nedaří.
Takže to chce mít spíš určitou péči o takovéto kytky. Zkuste třeba Hygrophila difformis. Ta se dá i pěkně tvarovat.
ano, mám zobrazeno k prodeji, ale teď ji rozšiřuju, takže všechny výhony si nechávám. Zkus za měsíc nebo dva. Roste fakt pomalu.
Díky oběma. Ta proserpinaca se mi líbí. Koukám že ji prodáváš ...
Bacopa monnieri? alebo Lysimachiu?
Starší reakce
A proč jsi to oznamoval mně?!
Co když tvůj názor nesdílím?!
No ta ,,koláž" nebo prostě poskládané fotky v jednom snímku od ČichavecTom
Které akvárium?
To je neuvěřitelně krásné akvárium, Side. Je zajímavé, že někomu se opravdu daří s akváriem téměř bez jakékoliv pomoci a některým ne a ne po několika pokusech
Pěkné
PMFE ??? Co to je za hnojivo ?
Co takhle koberec ze Sagittaria subulata a jako stonkovku nějakou Limnophylu či dozadu zákrutichu?
Dal jsem si tu práci, poslepoval a chronologicky seřadil fotky mé zahrádky. Posílám pro inspiraci ostatním.
A zde po úpravě a údržbe - tj. protrhání rostlin, sice akvárium vypadá nevzhledně, ale je tam konečně světlo, prostor a budu čekat, dokud se rostliny opět nechytí a poté vše přesadím již s novými rostlinami
Zde přidám fotografii před a po úpravě a údržbě akvária (ze včerejška - 10.9.2011)
Tato fotka je před údržbou (omlouvám se za kvalitu) - tj. přerostlé, nevzhledné!
Můžete prosím jen poradit, jaké rostliny použít do mého akvária? Nyní mi v AQ zbyly jen tyto rostliny: Hygrophila corymbosa..., vesicularia dubyana, cryptocoryne wendtii, Sagitaria subulata, Microsorium pteporus a jeden nějaký druh echinodoru.
To je vše, protože jsem včera čistil AQ a vytrhal jsem skoro vše, protože stejnak to nerostlo a byla tam už tma. Vyměnil jsem polovinu vody v AQ, vyčistil filtr a přidal trochu hnojení + MPDD. Ale to je vedlejší
Chtěl bych akvárium konečně už dokončit tím, že bych si koupil rostlinky - třeba 4 druhy kobercovitých, 4 druhy stonkových, 4 druhy trsových a 4 druhy třeba listových (růžicových)... prostě aby to bylo vyvážené a zároveň pěkné. Ovšem chci prozatím rostlinky jen dobře vypadající a zároveň nenáročné a rychle rostoucí, aby to bylo zkombinované co se týče údržby ,,stejně"
Prosím, poradíte nějakou kombinaci těchto druhů roslin? Jediné plovoucí použít nehodlám
... Děkuji
p.s. ještě co se týče ryb, tak tam mám jen Skaláry, black molly a jednoho čichavce - bohužel tak mizerná kombinace proto, jelikož jsem dlouho ryby nedokupoval a jelikož mamka kupuje ryby a nic o tom neví. Ale to napravím tím, že ryby dokoupím podle správné potřeby. Děkuji
Starší reakce
ooo dekuji za velmi rychlou odpoved.
Eleocharis parvula, Staurogyne repens, Hemianthus calitrichoides 'Cuba', Glossostigma, Lilaeopsis.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x