Jaké rostliny
no dat tam mozes "kopec" rastlin - tazko sa radi...
Ludwigie?
kludne este 4-5 druhov rastlin....
0 08.06.2010 21:17 Jakubqo814 a čo by ste tam dali vy ??
0 08.06.2010 18:30 Jakubqo814 myslite že by to mohla byt limnophila aquatica namiesto cabomby ?
Starší reakce
"120litrů akva a 30ryb"??? to co tam pre Boha mas???
-3 22.05.2010 10:05 hanis – rostlina
dobrý den chtěl bych se zeptat proč když si koupím cabombu tak do týdne mi jí ryby sežerou mám 120litrů akva a 30ryb krmím je jako o závod ale marně pořád jí žerou pak si koupím rostlinu s velkými listmi a ani si nekousli nechápu to děkuji moc zatím naschle
ludwigia pokud má dobré podmínky, tak roste jak plevel ! ostatně jak každá jiná rostlinka
0 19.05.2010 19:39 Jakubqo814 ona mi zdochne
0 19.05.2010 16:00 Jakubqo814 ja som mal pridaval som co2 hnojil a začali mi opadavat listy a uplne schcípla vyhodil som ju
Tak tak, a myslím že i špatné podmínky tuto rostlinku dokážou dost STOPNOUT, a to stačí, "né moc špatné"
...samozrejme
sfarbenie je podla osvetlenia...
0 18.05.2010 18:18 švíco – Re: kortezhugo
A jakou má barvu? Těžko bude sytě červená...
Jakubqo814 napsal: ale vi mi nečo poradte
Ludwigia repens - je to vdacna rastlina a fakt nenarocna u mna rastie pri pomerne slabom svetle aj pod ricciou
Nie nutne, ale pomoze to, ak ho je v akva malo vzhladom na ostatne ziviny a svetlo. Mne zatial vzdy rastli aj bez pouzivania CO2
...ked ti rastu bez "dodatocneho" pridavania CO2 bud rad
...no rastlin tam mas minimum...tak ze ti tam pasuje vzhladom na osvetlenie nieco z tohto...
rybicky.net/atlasrostlin/hledat/
daj si Rust velmi rychly a narocnost velmi nizka - a mas to...
0 18.05.2010 13:51 Jakubqo814 – Aká mi tam rastlina pasuje ???
Ahojte idem dat z akva dat preč ophipogon a neviem čo na miesto neho.
Ano přesně, jiné složení vody atd..
0 16.05.2010 19:31 Zénais [4] - Labyrintky Ahoj. Vím, že tohle sem úplně nepatří, ale→
Nevíte někdo co může vypovídat o mém akváriu(chemismu vody třeba, osvětlení..) to, že rostliny v mém akváriu mají tmavěji zelené listy, než rostliny přesazené z jiného AQ (od dědy, je zkušený akvarista, aby jste nemysleli že jsou rostliny z obchodu)?
Děkuju!
Starší reakce
To by možná mohl bát problém. I u té hnědovky co tam mám, to občas odnesou konečky čerstvě rostoucích listů, které jsou měkké. Obecně pozoruju, že čím je rostlina níže ke dnu, tím dostává větší kopr. Zkusim anubias bleheri a uvidim.
Jediný problém by mohl být s čerstvě narůstajícím listem. Pokud ty perleťovky zjistí, že je měkký, může se časem stát, že budete mít oddenek s několika starými listy a ožužlaný terminál. Takhle jsem v jedné prodejně viděl Anubias v akvárku s afričany. Možná by bylo řešení dvě až tři kytky na kořenech, které by se měnily tak, jak budou narůstat nové listy.
Jakýkoliv Anubias.
Taky doporučím Anubis, navíc mně roste docela rychle.
no je
ale na rozdiel od Acorusu...a pod. rastlin co vidim v akvaristike stale..."fakt" vydrzi...
ja som "to" nemal ani ako celu rastlinu len nastrihane listy zasadene do dna - a nestalo sa im "nic" dokonca aj "zakorenili"...
...pouzival som to ale na vyter skalarov - este ked som odchovaval...proste len viac listov az po hladinu a potom som "to" "presuval" do odchovnej nadrze...
...teda u mna to plnilo svoj "ucel" - nechcem tu nikoho "nastvat"
PS: a ked som tie listy po skoro 2och rokoch dal tam kde "patria" rastli krasne dalej...to je len info pre ludi co si kupia v akva. Acorus
Sansevieria je pokojová květina, jak jsem právě vygooglil...??? Zase tak ultra to být nemusí. Teď jsou tam hygrophily corymbosy, které jsou až k hladině. Jsou hodně zakořeněný a velký, takže je neryjou ale pár listů hlavně dole to odnese roztržením. Hygrophila ale roste hodně rychle, tak mi to u ní až tak nevadí, ale myslim, že až Perleťák ještě povyroste tak už pujdou i ze dna
...Anubias je asi "najtvrdsie" co sa da do akva dat...
je ale aj "nieco" tvrdsie a "neplastove"
Sansevieria - tu som mal v akva skoro 2roky
bez problemov...
Nana je fakt prcek určený spíš do středních a předních partií akvárka. Dozadu bych u většího akvárka zvolil něco většího. Jinak zase tak strašně pomalu taky nerostou. Trvá to, ale že by rostly jako krápníky, to zase ne
.
mne sa osvedcila Cryptocoryne aponogetifolia ale vsetky cryptokory maju dobry korenovy system a oproti anubiasom rychlo rastu ale ci sa teraz stihnu zakorenit pri tvojej osadke akva tazko povedat.
Tak zatim se rozhoduju mezi var. nana a barteri. Nana bude asi fakt drobek a já mám přeci jen dost vysoké akva. I když už jsem ho viděl mega rozrostlej ode dna až k hladině. Muselo to růst pekelně dlouho (jestli to nebylo něco jiného).
0 27.04.2010 23:00 PPro – Re: JendaBenda
Anubias barteri nana. Nějakou dobu se zdál, že se nehýbe ale časem se docela rozjel. Jen je to na výšku docela drobek
Umělé určitě ne, na ty mám alergii
Anubias jsem nikdy neměl, asi zkusím ten. Jen škoda, že roste tak pomalu. Můžete mi doporučit přímo druh se kterým máte dobré zkušenosti?
nebo rasokoule, te je jedno kdyz si lita po narzi
Plast bych tam určitě zatím nedával. Jinak ale souhlasím. Anubias zahradničení rybek určitě přežije. Navíc není moc náročný na světlo a jak tu bylo uvedeno, dá se přivázat.
0 27.04.2010 20:51 PPro – Re: JendaBenda
Každý Anubias, Bolbitis, Microsorium a nebo plast
no ja myslim ze nejake anubiasy su dost tuholiste nemusis ich sadit do dna ale priviazat na kamen
Budu rád když mi někdo doporučí tuholistou rostlinu, která by vydržela útoky mých perleťovek Brazilských ( geophagus brasiliensis). Když byli ryby malé, tak to šlo, ale teď hlavně samec je už macek a rostliny co nejdou vyrýt ze dna, tak rozcupuje na kousky. Jediná rostlina co vydržela je hnědovka křídlatá (Microsorium pteropus). Proto prosím o doporučení podobných rostlin, né příliš náročné na světlo a ani se mi neosvědčili rostliny které vyhání listy ze dna (nemají stonek), ryby při stěhování písku rostliny zahází a ty pak špatně rostou.
Díky
Starší reakce
jo 5ks/koš by mělo být reálné
Děkuju za reakce! To množení vypadá zajímavě, ale přece jen bych pro začátek chtěl zkusit standardní vsazení do dna, podle mě jestliže se bude těmto typům rostlinek u mě dařit, tak i v tom případě porostou hodně rychle, takže by po prvním zastřihnutí mimo zisku nových řízků k dalšímu zasazení mohly zároveň i vyrazit odnože z již zakořeněných částí, což by mělo vyjít ve finále obdobně. Hlavně mě zajímalo, jaký prostor pokryju zpočátku, pakliže bych sázel jednotlivé řízky cca 2-3 cm od sebe? ..O velikosti koruny, můžu počítat řekněme 5 ks/koš?
Tyto dvě rostlinky se ti i z košíku dost mohou rozmnožit, a to tak že je dáš cca 5cm vodorovně pod hladinu ( třebas na přísavky ) a udělá se ti hafo odnoží
v jednom kosiku toho moc nebyva (tak prumer velikosti koruny), bud jich koupis vic a nebo budes cekat, az se rozroste. je tezky rict, jakou plochu ji zakryjes, nevime, jak je chces davat nahusto
Vím, že mě tu už asi ukamenujete, ale ještě jednou se zkusím (s menší obměnou) zeptat :
Když si koupím koš řekněme limnophily nebo rotaly, jak velkou plochu z něj dokážu osázet? Možná bych to měl spíš formulovat jako "kolik řízků se u tohoto typu rostlin v jednom koši obvykle prodává?", ale ještě by mě mohl někdo chytat za slovo, jestli používám správnou terminologii.
Každopádně díky předem za reakce!
Jasně, musíš jí nechat čas - u Cryptocoryne se to pomalu "projevuje" A přidal bych určitě teplejší
Takže daylight bych měla ještě doplnit o teplejší spektrum? Mě se zdálo, že je to osvětlení nějaké chladné
Takže s více červenou a žlutou?
Aha, už to asi chápu.. Mám tam tu cryptocorynu asi tři týdny, předtím rostla v jiné nádrži. Asi to pro ní byl šok(přesazení). Takže měl by to být jen dočasný stav?
Ale měla bych si opravdu pořídit další zářivku, teď jsem to počítala a na litr mi vychází 0,36W. Mělo by to být víc. Díky za tvůj čas mi odpovídat.
Cryptocoryne co vím, tak při častém přesazování a vyvíjení kořenů a změnách prostředí stagnují. Není u tebe něco s toho možný ? A nemyslím si že by jí "hodně" světla vadilo.
Přidat reakci
1 ...... [41] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x