Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké rostliny

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 41 Přejít na další stránku   1  
Jaké rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 19:50 roman – Re: kortezhugo
horacomatku? to co je, este ma napadlo ze mam kremicity piesok rovnaka zrnitost ako na plazi cize az velmi jemny....dalo by sa to dat na dno a na to ten cierny strk co mam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 19:48 roman – Re: vaclav
už som skúšal v octe a nešumí tak som rád :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 19:01 Žena sivon [1716] - Plži – Re: roman
Koukni ke mně, začínala jsem také s takovým štěrkem. Kromě Ceratopterisů rostlo v podstatě všechno - Anubiasy (nejlíp Anubias nana ve dně), kryptokoryny i jemnolisté, problém byl se zakořeněním. Ale hrozně blbě se to odkalovalo, odpad pronikal až na dno a bez přehrabání to nešlo pryč - pak to ale šlo i s rostlinami. Navíc mi zalézal potěr mezi štěrk a pak nemohl ven. :-( . Vzdala jsem to a přidala jemnější. Už mám lépe uklizeno, na kytky to ale vliv nemělo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 18:33 Muž kortezhugo [983] – Re: roman
...tak rastlin je kopec - co maju v podstate korene len na to ze sa drzia na dne...
Cabomba,Ludwigie,Bacopa,a spusta inych...na tieto ale pouzijes napr."Horacomatku"...

...konkreetne tieto ti prosperovat budu - mozu kludne aj plavat na hladine X-) teda je im to v podstate jedno...
...pises 0,5-1cm? - to este ako tak "ujde"...
X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 18:13 Usine – Re: roman
Je to poměrně hrubší dno, hlavní je ale aby neobsahoval vápenec. Test v 8% octě bych doporučil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 13:40 roman – Re: BarbarOSA
diky za radu počkám si aj na iné názory, uvítal by som predovšetkým rady ľudí , ktorí majú taký štrk a konkretne typy rastlín ktoré im dobre držia a prosperujú v takomto štrku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 10:27 Muž BarbarOSA [6] – Re: roman
Hadam ta nikto nezatrati..
Poprve da sa sadit aj do toho strku a rast by to tam malo, len so sadenim bude trosku problem, kym to tam vlozis..
Alebo este kupit kus strku 2 - 4mm a nasypat na vrch, ale nie je to nutnostou..
Nebudes prvy ani posledny so strkom takej frakcie, dokonca aj vacsie sa pouzivaju..
Skus prehladat par nadrzi a uvidis ze sa to da..
Hadam prispeje niekto s hrubsim strkom a pomoze..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 10:20 roman – rastliny pre 0,5-1cm
nazdar, poraďte mi prosím, aké rastliny mám vybrať pre štrk 0,5 až 1cm hrubý niečo ako riečny čierny. osvetlenie 0,5w na liter. zatiaľ som našiel Anubias barteri, Microsorum pteropus,na dekoráciu jávsky mach. Neviem čo mám použiť ako trávnik poprípade ešte viac druhov aj stredne dlhých rastlín s nižšou náročnosťou veľmi by som bol vďačný. už si neviem poradiť preto sa pýtam či má niekto skúsenosti lebo všade je skoro 2-4mm, len ma nezatracujte že mám hľadať ďalej. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2010 21:38 Muž kortezhugo [983] – Re: Jakubqo814
:-) no dat tam mozes "kopec" rastlin - tazko sa radi...
Ludwigie?
kludne este 4-5 druhov rastlin.... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2010 21:17 Jakubqo814
a čo by ste tam dali vy ??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2010 21:10 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Jakubqo814
A proc by nemohla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2010 18:30 Jakubqo814
myslite že by to mohla byt limnophila aquatica namiesto cabomby ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2010 00:38 Muž kortezhugo [983] – Re: hanis
"120litrů akva a 30ryb"??? to co tam pre Boha mas??? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2010 15:44 Žena Linduš [166] – Re: hanis
jaké máš ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   22.05.2010 10:05 hanis – rostlina
dobrý den chtěl bych se zeptat proč když si koupím cabombu tak do týdne mi jí ryby sežerou mám 120litrů akva a 30ryb krmím je jako o závod ale marně pořád jí žerou pak si koupím rostlinu s velkými listmi a ani si nekousli nechápu to děkuji moc zatím naschle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 23:37 Muž karelpavel [18]
ludwigia pokud má dobré podmínky, tak roste jak plevel ! ostatně jak každá jiná rostlinka palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 19:39 Jakubqo814
ona mi zdochne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   19.05.2010 16:04 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
urcite tam daj ludwigiu repens ...pekna rastlinka ...pozri si moje AQ mam asi 0.3w na liter a je aj cervena..hlavne hore pri svetle....ale musis hnojit... Mne prestala rast ale ked som zacal davat Brutusa tak tam ide toho dost a este fe+
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 16:00 Jakubqo814
ja som mal pridaval som co2 hnojil a začali mi opadavat listy a uplne schcípla vyhodil som ju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 15:58 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
urcite tam daj ludwigiu repens ...pekna rastlinka ...pozri si moje AQ mam asi 0.3w na liter a je aj cervena..hlavne hore pri svetle....ale musis hnojit... Mne prestala rast ale ked som zacal davat Brutusa tak tam ide toho dost a este fe+
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 23:37 Muž karelpavel [18] – Re: kortezhugo
Tak tak, a myslím že i špatné podmínky tuto rostlinku dokážou dost STOPNOUT, a to stačí, "né moc špatné" X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 18:29 Muž kortezhugo [983] – Re: švíco
...samozrejme X-) sfarbenie je podla osvetlenia...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 18:18 švíco – Re: kortezhugo
A jakou má barvu? Těžko bude sytě červená... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 18:13 Muž kortezhugo [983]
Jakubqo814 napsal: ale vi mi nečo poradte
Ludwigia repens - je to vdacna rastlina a fakt nenarocna u mna rastie pri pomerne slabom svetle aj pod ricciou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 17:44 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: voko
Nie nutne, ale pomoze to, ak ho je v akva malo vzhladom na ostatne ziviny a svetlo. Mne zatial vzdy rastli aj bez pouzivania CO2 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 14:10 Muž kortezhugo [983] – Re: voko
...ked ti rastu bez "dodatocneho" pridavania CO2 bud rad :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 14:06 Muž voko [9] - Živorodky
Ahoj. Opravdu potřebují Cabomby alias Chebule přidávání Co2 ?? Není možné, že toho mám v akváriu dost ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 14:04 Muž kortezhugo [983] – Re: Jakubqo814
...no rastlin tam mas minimum...tak ze ti tam pasuje vzhladom na osvetlenie nieco z tohto...

rybicky.net/atlasrostlin/hledat/
daj si Rust velmi rychly a narocnost velmi nizka - a mas to... :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 13:51 Jakubqo814 – Aká mi tam rastlina pasuje ???
Ahojte idem dat z akva dat preč ophipogon a neviem čo na miesto neho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2010 22:50 Muž karelpavel [18] – Re: Zénais
Ano přesně, jiné složení vody atd..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 19:31 Žena Zénais [4] - Labyrintky
Ahoj. Vím, že tohle sem úplně nepatří, ale→
Nevíte někdo co může vypovídat o mém akváriu(chemismu vody třeba, osvětlení..) to, že rostliny v mém akváriu mají tmavěji zelené listy, než rostliny přesazené z jiného AQ (od dědy, je zkušený akvarista, aby jste nemysleli že jsou rostliny z obchodu)?

Děkuju! ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 11:40 Muž JendaBenda [6] – Re: Pepan
To by možná mohl bát problém. I u té hnědovky co tam mám, to občas odnesou konečky čerstvě rostoucích listů, které jsou měkké. Obecně pozoruju, že čím je rostlina níže ke dnu, tím dostává větší kopr. Zkusim anubias bleheri a uvidim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2010 10:26 Muž Jizat [0]
Ahoj chtelbych poradit jake roztliny dat do akvarka at mi to nevytrhaji zavojnatky predem dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2010 21:35 Muž Pepan [5045] - Rostliny – Anubias je v pohodě.
Jediný problém by mohl být s čerstvě narůstajícím listem. Pokud ty perleťovky zjistí, že je měkký, může se časem stát, že budete mít oddenek s několika starými listy a ožužlaný terminál. Takhle jsem v jedné prodejně viděl Anubias v akvárku s afričany. Možná by bylo řešení dvě až tři kytky na kořenech, které by se měnily tak, jak budou narůstat nové listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2010 15:07 Muž Kaprlaik [2]
Jakýkoliv Anubias. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2010 12:57 Muž Jenick [9]
Taky doporučím Anubis, navíc mně roste docela rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2010 10:46 Muž kortezhugo [983] – Re: JendaBenda
no je :) ale na rozdiel od Acorusu...a pod. rastlin co vidim v akvaristike stale..."fakt" vydrzi...
ja som "to" nemal ani ako celu rastlinu len nastrihane listy zasadene do dna - a nestalo sa im "nic" dokonca aj "zakorenili"...
...pouzival som to ale na vyter skalarov - este ked som odchovaval...proste len viac listov az po hladinu a potom som "to" "presuval" do odchovnej nadrze...

...teda u mna to plnilo svoj "ucel" - nechcem tu nikoho "nastvat" :-)

PS: a ked som tie listy po skoro 2och rokoch dal tam kde "patria" rastli krasne dalej...to je len info pre ludi co si kupia v akva. Acorus ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2010 10:22 Muž JendaBenda [6]
Sansevieria je pokojová květina, jak jsem právě vygooglil...??? Zase tak ultra to být nemusí. Teď jsou tam hygrophily corymbosy, které jsou až k hladině. Jsou hodně zakořeněný a velký, takže je neryjou ale pár listů hlavně dole to odnese roztržením. Hygrophila ale roste hodně rychle, tak mi to u ní až tak nevadí, ale myslim, že až Perleťák ještě povyroste tak už pujdou i ze dna :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2010 10:07 Muž kortezhugo [983] – Re: JendaBenda
...Anubias je asi "najtvrdsie" co sa da do akva dat...
je ale aj "nieco" tvrdsie a "neplastove" X-)
Sansevieria - tu som mal v akva skoro 2roky X-) bez problemov...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2010 00:11 Muž cusbus [37] - Tetry – Re: JendaBenda
Nana je fakt prcek určený spíš do středních a předních partií akvárka. Dozadu bych u většího akvárka zvolil něco většího. Jinak zase tak strašně pomalu taky nerostou. Trvá to, ale že by rostly jako krápníky, to zase ne :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 23:59 Muž robo35 [4] - Cichlidy – Re: JendaBenda
mne sa osvedcila Cryptocoryne aponogetifolia ale vsetky cryptokory maju dobry korenovy system a oproti anubiasom rychlo rastu ale ci sa teraz stihnu zakorenit pri tvojej osadke akva tazko povedat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 23:09 Muž JendaBenda [6]
Tak zatim se rozhoduju mezi var. nana a barteri. Nana bude asi fakt drobek a já mám přeci jen dost vysoké akva. I když už jsem ho viděl mega rozrostlej ode dna až k hladině. Muselo to růst pekelně dlouho (jestli to nebylo něco jiného).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 23:00 PPro – Re: JendaBenda
Anubias barteri nana. Nějakou dobu se zdál, že se nehýbe ale časem se docela rozjel. Jen je to na výšku docela drobek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 22:56 Muž JendaBenda [6]
Umělé určitě ne, na ty mám alergii :-) Anubias jsem nikdy neměl, asi zkusím ten. Jen škoda, že roste tak pomalu. Můžete mi doporučit přímo druh se kterým máte dobré zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 22:26 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: JendaBenda
nebo rasokoule, te je jedno kdyz si lita po narzi :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 20:55 Muž cusbus [37] - Tetry – Re: PPro
Plast bych tam určitě zatím nedával. Jinak ale souhlasím. Anubias zahradničení rybek určitě přežije. Navíc není moc náročný na světlo a jak tu bylo uvedeno, dá se přivázat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 20:51 PPro – Re: JendaBenda
Každý Anubias, Bolbitis, Microsorium a nebo plast ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 20:15 Žena Kaala [0] – Re: JendaBenda
no ja myslim ze nejake anubiasy su dost tuholiste nemusis ich sadit do dna ale priviazat na kamen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 19:58 Muž JendaBenda [6] – Doporučte tuholistou rostlinu
Budu rád když mi někdo doporučí tuholistou rostlinu, která by vydržela útoky mých perleťovek Brazilských ( geophagus brasiliensis). Když byli ryby malé, tak to šlo, ale teď hlavně samec je už macek a rostliny co nejdou vyrýt ze dna, tak rozcupuje na kousky. Jediná rostlina co vydržela je hnědovka křídlatá (Microsorium pteropus). Proto prosím o doporučení podobných rostlin, né příliš náročné na světlo a ani se mi neosvědčili rostliny které vyhání listy ze dna (nemají stonek), ryby při stěhování písku rostliny zahází a ty pak špatně rostou.
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 18:11 Muž karelpavel [18] – Re: Calvin
jo 5ks/koš by mělo být reálné ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [41] ...... 67 68

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52819x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3037?od=2001