Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké rostliny

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 46 Přejít na další stránku   1  
Jaké rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 20:10 HaF – Tak všeobecně
Ahoj všem, trochu jsem si početl diskuzi. Jen taková úvaha, nikoliv komentář něčeho. Kdosi se tu pohoršuje nad cenami a podobně. Myslím si, že pan Rataj je jako osoba spjata se svou firmou, velmi, je to tvář a všude za sebe vystupuje jako firma. Je stále na koho ukázat, na někoho konkrétního a hněvat se. Přijde mi, že na firmy s líbivými designy si nějak nikdo nevyskočí, je to firma, u které nelze na nikoho konkrétního z firmy ukázat a rozvášnit se, vystupuje jen pod svým logem. Tolik :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 20:06 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: vaclav
Já si tu hned představil sběr z rýžovišť a pralesů.. Kytky plné breberek a né zrovna pěkné a samozřejmě se akváriu přizpůsobí jedna z x... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 20:04 Usine – Re: Johan
Jsou z přírody, ale z farmy na Srí Lance. Google překladač je pro mě k nezaplacení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 19:47 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Ninco
Je to také tím, že spousta rostlin je přímo z přírody. Myslím, že takové kytky by nikdo moc nekupoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 17:51 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky
Pracuji ve firmě ve které dovážíme z německa rostliny od Dennerle a nemuhu si je vynachválit. Nejkvalitnější co jsem kdy viděl. Je to také tím, že spousta rostlin je přímo z přírody. Cenově je to opravdu někde jinde, ale kvalitou také. Od té doby co jsem okusil Dennerle rostliny, po jiných už se ani nesháním (co se týče obchodů). Rostliny od akvaristů nepočítám, tam je to individuální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.11.2009 17:38 Muž vóťa87 [207] - Rostliny
Vůbec jsem se do téhle "žhavé" diskuze nechtěl vměšovat,osobně mám s Ratajem víceméně pozitivní zkušenosti, ceny si myslím nejsou tak drastické a jakou filozifii firma razí je vidět i na jejich prezentaci jak na internetu tak v prodejně v Šumperku. Nejvíc mne pobavilo naříkání nad tím kapitalistickým drahým obchodním systémem, joo kdyby nepřišel tak by jsme dle mého názoru těžko dnes mohli vybírat z několika set druhů rostlin a od různých producentů :-D Nemohu než jen souhlasit s Václavem a dalšími, pokud někdo z Vás pořizoval rostliny od zahraničních firem, kupříkladu Dennerle,Tropica,Songrow tak určitě ví, že jejich ceny jsou ještě na hony vzdálené od našich a důvodem nemusí být jen silnější kupní síla v jiných zemích...
I s rostlinama je to stejné jako s fišlema, cena za kterou se dnes prodávájí kolikrát není nijak rozdílná od ceny dob dávno minulých, přitom potřebná péče a náklady pro jejich získání je stále dražší a dražší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2009 17:08 Usine – Re: ezechiel
Pokud jde o ty náklady tak se zeptej třeba tady provokatéra za kolik se prodávala dříve neonka a za kolik dnes. Cena je stále skoro stejná. Z kytkami je to podobné. Největší sranda je ale ta, že akvarijní rostliny se nejvíce nekupují v době kdy ve sklenících nejlépe rostou, ale na podzim a v zimě, takže třeba zrovna třeba Rataj rostliny dováží. Pokud jde o nehorázné ceny asi jsi nenavštívil Horbach a nekoupil si rostliny od Dennerle :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.11.2009 16:35 Muž Tomas Enderson [697] - Tetry – Re: filipsi
No u Ratajovců jsem si před lety objednal také Ricci a přišla mi docela ve velkém množství ale v pravdě kousky byli dohledatelné mikroskopem (nejspíše vina přepravy). Po nafocení toho co přišlo a uplatnění reklamace mi ochotně zaslali nový balíček gratis a ten již přišel v naprostém pořádku.

Co se týká Aqua-Daho tak když neměli uvedenou rostlinu a bylo v objednávce napsáno NENAHRAZOVAT tak mi volali jestli to mají odeslat v po částech (za jedno poštovné) nebo počkat až daný druh bude k dispozici.

Aqroholding asi nejméně mnou využívaný e-shop s kytkami mi dokonce abych ušetřil na poštovném nabídl při telefonickém upřesnění objednávky z jejich strany jestli nechci sloučit zásilku s rostlinami které posílají do jedné akvaristiky v Liberci a tam bych si je mohl vyzvednout.

Bonusové rostlinky nebo krmení pro ryby v případě Ratajovců bylo snad samozřejmostí od každého z uvedených prodejců. Proto nevím proč někdo pomlouvá toho či onoho prodejce a jestli se vám na jeho službách něco nelíbí proč nevyužijete svého zákoného práva na reklamaci. Pravda ono to stojí trochu času a peněz ale furt lepší než jen nechat vše tak jak je spuchnout o větší finanční obnos a posléze jen pomlouvat na různých místech včetně internetu. No ale to je typická povaha všech lenochů.

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2009 16:02 Muž filipsi [1295] – Re: jaa
Uz tu zaznelo, ze nekdo kupuje na polskem allegru (nebo tak nejak), na ebay se take daji kytky poridit. O firme zadne nevim.

Rataj, daho, a ti druzi - Postupne jsem, opakovane, objednal kytky snad od vsech "hlavnich hracu". Mam z toho ten dojem, ze kvalita je u vsech podobna (obcas neco vyborne, neco horsi), ceny take srovnatelne (je treba srovnavat pocty a vzrust rostlin). Mozna, pokud bych to udelal opravdu dukladne, treba by Rataj vysel o par procent drazsi. Mozna take, ze ne. Proste nebylo to nic, co by me zarazilo na prvni pohled. S excesy viz Horac, jsem se nikde nesetkal.

Co me ale rozciluje hrozne moc, u vsech, je nahrazovani rostlin a chovani k zakaznikovi. Pokud uvedu, ze rostliny za jine nahrazovat nechci, pak to znamena, ze je opravdu nahrazovat nechci. A ze nejsem zvedavy ani na doruceni poloviny zasilky (bez jakekoli domluvy), ackoli v "obchode" se vse tvari jako dostupne. Kdo je zvykly telefonovat, a objednavku domlouvat, asi nema problem, ja jsem zvykly objednat, dostat potvrzeni, pripadne telefonat, ze bohuzel neco neni, bude za tyden, co s tim. Vzapeti dostat zbozi. To je prevelika bolest vsech (co jsem zkusil) CR pestiren.

Ono to nadavani na Rataje hodne rozviril prave Pelikan, kde se mezi nimi cosi stalo, a on pak zacal jeho obchody docela systematicky "drbat". A ta tradice se docela drzi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 14:58 Muž jaa [5]
tak si tu citam toto vase "prekrikovanie" sa............nemam zasa az tak moc skusenosti z tymito firmami co spominate(aj preto ze som zo slovenska a na slovensko automaticky posiela bez problemov len rataj-ale este som si nikdy od neho racej nic neobrejdnal)no co sa tyka nasich akvaristik, tak 9 z 10tich má v ponuke ratajove rastliny a poviem vam ze su to ceny raz az tri krat take (no proste hruza)............ale prejdem k veci. Neviete niekto o nejakej inej firme co by posielala rastliny fatk dobre kvality a popripade aj za rozumne ceny. Teraz nemyslim ceske firmi, bo tie su vsetky tak nejako zname, a ani slovenske(lebo taka nieje znama ziadna)......mam na mysli nieco europske (rakusko,madarsko,nemecko.....)len tak pre zaujimavos.........diky za odpovede
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2009 14:19 tb
Nechci se s vámi nějak přít. Jsem sice akvarista amatér,ale pokud můžu posoudit co se týče fy Rataj, tak můžu mluvit jen v dobrém. Nemluvím o cenách a kvalitě rostlin kupovaných na netu {neznám a nezajímá mě to},ale přímo v jejich obchodě v Šumperku. Jsou jednoznačně nejlevnější na celém okrese {né-li kraji} a kvalita je taky úplně jinde, než v jiných prodejnách. Jen co se týče výběru je to jak kdy. Lepší výběr mají většinou v Olomouci v Hornbachu, ale tam je to 3x dražší. Jinak mají přímo na prodejně akce na akva,CO2 sety,... Akva v obchodě vypadají opravdu luxusně-jedno hezčí než druhé. A to je tak všechno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 14:07 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: ezechiel
Když on ten česnek z číny nemá sílu a je to prostý odvar. Zato česnek doma ze zahrádky, to pak stačí stroužek. Takže odpověď je jasná, čínského česneku musím koupit 5x víc abych dorovnal chuť a to se mi pak nevyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 13:35 kreten – Re: vaclav
Já teda Vendo mluvím vždycky o Ratajovcích a ty tanečky jsem nemyslel nějak pejorativně, ba naopak, myslím, že jejich soupeření s panem Gabrielem bylo vždy jen posunem kupředu. Jinak s tebou naprosto souhlas, ono je to vždycky tak trochu "na půl cesty" a přece jen jsme my starší o něco více racionálnější - teda já občas ne a bouchnu, ale snažím se:-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 13:18 Muž ezechiel [70] - Rostliny

...dnes je to tak - kupis si cesnak vypestovany v Cine dovezeny z Holandska a je lacnejsi ako nas a to precestuje polku zemegule...

Tím si odpovídáš na otázku s náklady. Ale asi je těžké pochopit, proč některé věci jsou dnes levnější přes to, že ceny surovin a služeb se většinou zvedly... Souvisí to s globálním trhem a z toho plynoucí dostupností zboží, ale nebudu se už snažit to objasnit...

Jde tu o to, že tvoje srovnání ceny Hyglophily je zcela zcestné, byly naprosto jiné podmínky. Tohle vůbec nesouvisí s rozumnou argumentací. Je třeba srovnat se současným trhem.

Btw. v té době byla naše akvaristika na dost vsoké úrovni a nebyl to jen zdaleka pan Rataj kdo měl již desítky druhů nejrůznějších akva rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2009 13:00 Muž Yirka [9118] – Re: ezechiel
V některých reakcích se pohybuješ na tenkém ledě. Já zrovna tak mohu tvrdit a tvrdím, že kvality rostlin od Agroholding je trvale pod psa. Ceny firmy Dennerle jsou oproti ostatním naprosto nehorázné a obchody i lidi nakupují. Někdy to totiž není zcela jen o penězích, ale také o zkušenostech a důvěře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 12:58 Muž kortezhugo [983] – Re: ezechiel
...este si zober kopec ludi bezne za sociku vykurovalo doma sklenik X-) - teraz najdi dakoho... :-)
...timto zasadne nechcem vychvalovat "obludny" system - ale je to tak...
...dnes je to tak - kupis si cesnak vypestovany v Cine dovezeny z Holandska a je lacnejsi ako nas a to precestuje polku zemegule...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 12:40 Muž kortezhugo [983] – Re: ezechiel
1.mne to je jedno
2.napisat taku knihu v tej dobe X-) ked kazdy akvarista mal "len" valisnerie,daake cr.,a daaky mach X-)
a je uznavany vo svojom obore aj vo svete...
3."Ony ty náklady tenkrát ve skutečnosti menší nebyly" ??? ako ze nie ??? v pestiarnach potrebujes aj teplo aj svetlo aj vodu aj...sa trochu "oprav" - a pozri sa kolko stal kubik vody - kWh - plyn???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2009 12:25 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: kortezhugo
1. Nechápu, jak to souvisí s mým věkem. V tom bude asi něco nadpřirozeného, že z mého věku plyne něčí rostlinkářská kvalita... ;-)

2. Knihy zmíněného pana Rataje nejsou odborné knihy, i když jsou docela fajn čtení (až na pár drobností). Ale pokud mi nebudeš tvrdit, že pan Rataj je špičkový vědec v oboru, je to ok.

3.Jinak ty ceny jsou prostě zlé a argumentovat srovnáním s cenami za socialismu je trochu nefér. Ony ty náklady tenkrát ve skutečnosti menší nebyly - tenkrát to byla novinka a nebylo tu takové množství pěstíren, takže opatrně... Ananasy byly taky drahé, pokud se sem vůbec dostaly... :-) A kolik stály třípásmové zářivky? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 12:17 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: vaclav
Kupoval a nadšený jsem tedy nebyl. To už byl lepší Agroholding a Aqua-Daho. Je to tu pořád dokola to samé - já nemám nic proti tomu, že si různí obchodníci nastavují různé ceny. Ale taky je prostě fakt, že zmíněná firma je nechutně drahá. Tak to prostě je. Samozřejmě, že tam nakupovat nemusím, nevím, proč to tu pořád někdo opakuje. Taky tam nenakupuju a nedoporučuju to ani ostatním - toť celá podstata. Jak píšeš - nadávat můžeme, ne? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 12:06 Muž kortezhugo [983] – Re: ezechiel
"Taky bych rád, aby někdo teď konkrétně vysvětlil, v čem je pan Rataj tak světoborně excelentní a lepší než mnozí jiní jeho konkurenti. V čem je lepší pěstitel, v čem je odborník, a proboha - vědec? Je to dobrý obchodník, toť vše..."

...nechcem sa tu hadat len mi povec kolko si mal rokov v 1980-tom ked Ing.Karel Rataj,CSc vydal knihu Akvaristika zacina u rostlin???? :-)
...este k cenam...za sociku som kupoval v akvaristike Hygrophilu a presne ti poviem ze stala 6-7 Kcs -1kus...dnes ti posle kosik v nom je 4-5-6 kusov za 28 Kc
...dnes su naklady niekolko krat vyssie - na toto mi co povies??? to ci ma niekto nieco lacnejsie - iny drahsie to neriesim...kazdy si moze vybrat skade a co?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 11:49 Usine – Re: ezechiel
Nevím jestli jsi už někdy od něj něco kupoval. Já ano a tak pokud jde třeba o Echihodory tak u AQUA DAHO dostaneš za podobnou cenu jen jednu rostlinu, ale od Rataje 3. Pořád mluvíte o Ratajovi v jedné osobě. Starý pán (je mu už 85let)Je a byl jednoznačně světová kapacita, pokud jde o akvarijní rostliny i přes jeho jak píše provokatér tanečky okolo Echinodorů. Jeho syn je už podnikatel na kterého můžete nadávat za jeho nehorázné ceny, i když to až tak dalece nechápu. Stačí si dojít do nějakého většího obchodního centra a v místních prodejnách si můžeš pořídit oblečení několikanásobně (nechutně) dražší než jinde. Jestli si ho koupíš je jen tvoje věc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.11.2009 11:36 Muž Pipu [5] - Tetry – Blyxa japonica
Jednou životě jsem si koupil akvarijní rostlinu od Rataje a už nikdy nekoupím, jsem z Opavy a od Šumperku tj. poštou kousek.... tak jsem doufal, že Blyxa od Rataje by mohla přijít v pořádku. Toleroval jsem předražené poštovné 120Kč, i dražší cenu Blyxy 59Kč za 1 trs, koupil jsem si 3 trsy. Zaplatil jsem 297Kč za 3 trsy a to co mi přišlo za 3 pracovní dny jsem byl zděšen. Tak zežloutlou a v zuboženém stavu.... ze 3 kusů se mi podařilo zachránit půl trsu!!! Od té doby kupuji jen přes Aukro nebo Allegro.pl ... i když je rostlina z místa Polského města přes 600Km ode mě tak mi vždycky přišli krásné kusy a i něco navíc. Proto Rataje nedoporučuji....rozzureny když prodáva rostliny, které se mu v pěstírnách nedaří. Pak jsem po pár měsících koupil od Opavského akvaristy Blyxu japonici za 50 Kč... aby bylo to takové množství že by ho Rataj prodal za 1 000Kč!!! Radší věřte akvaristovy, který vám ukáže svoji fotku akvaria odkud rostlina pochází než fotkám na intern. stránkách Rataje.
S pozdravem Pipu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 10:19 kreten – Re: ezechiel
Se obávám že s vámi tak zcela nebudu souhlasit, ale to je věc názoru, který shodný být nemusí. Viz tanečky kolem echinodorů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.11.2009 09:58 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: provokater
Souhlasím s vámi, máme asi víceméně stejné stanovisko. Mně šlo jen o to, že je to podle mě jako podle spotřebitele prostě nechutně drahé. Z podnikatelského hlediska je to ok a kapitalistické a já jsem ten poslední, kdo má něco proti kapitalismu :-) Tedy jako kapitalistický spotřebitel říkám: za tyhle prachy proboha ne! :-D

milous: Ano, kvalita kytek dobrá, jednání celkem dobré. Píšete, že cenu neřešíte - ale to právě někdo řešit může a o tom se bavíme... Ať tam klidně kdokoli nakupuje třeba i ten jejich trapný zlodějský biokvas, jen se vyjadřuji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:57 Muž milosak [66] - Rostliny – Re: ezechiel
Od p.Rataje jsem kupoval rostliny i techniku.
Moje shrnutí: kvalita obojího výborná a jednání po telefonu velmi seriozní a skromné.Já při svém
občasném nákupu cenu moc neřeším a je dost možné(aspoň to tak chodí i v jiných oborech)že při větších
pravidelnějších zakázkách bude cena jiná. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:56 kreten – Re: Horác
Jak už jsem několikrát zmínil - obchod je nabídka-poptávka, ber nebo nech ležet, a že zrovna vy byste patřil k těm, kteří nakupují bezhlavě, to si nemyslím. Z hlediska historického znají akvaristé i ve světě nejspíš jen jména Gabriel,Sadílek a Rataj pokud jde o kytky - teda samozřejmě nelze nevzpomenout Vl.Pelikána, dobře známého v Čechách, ale to už je jiná píseň.
O velikosti a ceně vaniček můžeme diskutovat, ale ani jeden s tím nic neuděláme, vy jen to, že už to nekoupíte.
A pak už bych se možná trochu opakoval - viz výše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:54 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: Horác
Mám podobnou zkušenost. Taky bych rád, aby někdo teď konkrétně vysvětlil, v čem je pan Rataj tak světoborně excelentní a lepší než mnozí jiní jeho konkurenti. V čem je lepší pěstitel, v čem je odborník, a proboha - vědec? Je to dobrý obchodník, toť vše...

Ještě jednou bych shrnul: Podnikatel s nehorázně vysokými cenami, který přesto prodá, je opravdu dobrý podnikatel. Jako spotřebitel však s tím nemohu být spokojený a doporučím někomu, kdo u něj chce nakupovat, raději alternativu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2009 09:51 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: provokater
Jak jsem řekl, pan Rataj si z mnoha důvodů jistě zaslouží respekt, to mu neberu. Ale s těmi cenami to opravdu moc slavné není. Koneckonců taky firma pana Rataje rozhodně nebalancuje na pokraji bankrotu a nemyslím si, že pan Rataj patří k lidem, kteří by měli problém se uživit (dokonce i v Šumperku - při stávajících podmínkách), to mi netvrďte. Naopak si myslím, že se jedná o slušný prosperující byznys a i se slušnějšími cenami by se uživil. Nechci mu tedy křivdit, ale proč jiní podnikatelé prodávají rostliny třeba dvakrát levněji a mají je také kvalitní (a také "živí" zaměstnance a platí daně a šlechtí)?

Vědeckou činností? Jako pan Rataj? tam bych BYL opatrný. Říkejme tomu snad popularizace a možná amatérská zájmová činnost na vysoké úrovni :-) Vědce v oboru vodních rostlin si představuji jinak, už nejsme v dobách Brehmových.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:45 Muž Horác [3942] – Re: provokater
??? Nechcete tu doufám omlouvat či obhajovat prasárny tohoto druhu:
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
A teď mi něco povězte o rostlinářských kvalitách Ratajovců ... jsem jedno ucho :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:43 kreten – Re: ezechiel
V ČR lze dobré rostlináře, kteří jsou schopni zásobovat ve stálém objemu a stálém počtu druhů, spočítat na prstech. Pokud k nim chcete přirovnávat "burzovní trhovce", pak ovšem musíte mít na paměti, že v tomto případě se na rozdíl od Ratajovců, jedná o téměř vždy o nezdaněný příjem a tomu také odpovídají ceny. Navíc jen málokteří se zabývají zároveň šlechtitelstvím a vědeckou činností. No a také živí zaměstnance. Takže bych v tom hodnocení byl fakt hodně opatrný.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:36 Muž Lucky005 [197]
Karel Rataj - nejen akvarijní rostliny

www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:31 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: provokater
Omyl, jsem jak osvč, tak i zaměstnanec. Mám představu, co to je, se samostatně uživit. A taky vím, že být zaměstnanec je kolikrát těžší a méně vděčné.

Nic na mých předchozích tvrzeních to nemění. Panu Ratajovi podnikatelské kvality rozhodně neberu :-) Že dokáže takhle draho prodat kytky, je opravdu kumšt. Jakkoli kvalitní mohou být. Srovnejte ceny s někým jiným (obdobně kvalitním).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:26 kreten – Re: ezechiel
Teda vy na té Moravě umíte žít...:-)O rostlinářských kvalitách Ratajovců toho zjevně víte pramálo, proto tak moc řečníte o drahotě. No a o tom obchodování toho také moc nevíte, protože udržet při životě takové provozy, jako je tomu zrovna v Šumperku - při stávajících podmínkách - no to je také dost těžké. Netuším, zda jste zaměstnanec s výplatou, nebo člověk, který se živí sám, ale podle toho jak se vyjadřujete, soudím, že to první a podle toho to také tak vypadá.

:-) teď jsem se vedle dočetl, že pán je vědec, inu to vás omlouvá:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:22 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: vaclav
Nevím o tom, že by v ČR žil jakýkoli Rataj, který by byl světová špička v oboru. Takže jakýkoli... Ale myslel jsem konkrétně firmu "KAREL RATAJ, syn a otec", tedy oba. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 09:18 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: Sid
Světová špička možná ne, ale československá a posléze česko-slovenská určitě ano. :)...
Tak nějak (možná) ano, o to mi šlo.

...Osobně mám také výhrady k některým testům z této "dílny", ale je chybou obchodníka, že se jeho zboží desítky let prodává? ;-)
Teď se tu bavíme o dvou věcech - chybou obchodníka to v obchodnickém smyslu není. To taky píšu - někdo, kdo dokáže něco takového úspěšně a draze prodávat a k tomu ještě kytky za naprosto nehorázné ceny, je dobrý obchodník. Druhá věc je kvalita zboží a tedy kvalita prodejce po věcné stránce. Tam testy (a některé další doplňkové výrobky) jasně hovoří v jeho neprospěch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 00:19 Usine – Re: ezechiel
Zeptám se i tebe o kterém K. Ratajovi mluvíš. Senior nebo junior. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 22:51 Muž kortezhugo [983] – Re: vaclav
...no nechcem sa tu hadat - ale ja som reagoval na "javsky mech"- o co ide??? - vecsina akvaristou toho ma tolko ze nevie co s tim.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 21:47 Muž Sid [6629] - Rostliny
Světová špička možná ne, ale československá a posléze česko-slovenská určitě ano. :)
Osobně mám také výhrady k některým testům z této "dílny", ale je chybou obchodníka, že se jeho zboží desítky let prodává? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 21:28 Usine – Re: kortezhugo
Jen tak pro zajímavost, kterého p.Rataje myslíte jsou totiž dva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 21:25 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: Sid
V dělání kytek je dobrý, bezpochyby. Jen se ohrazuji proti označení světová špička v oboru. To je (při vší úctě k panu Ratajovi a jeho businessu) přece jen dost nadsázka. No a co se týká některých doplňkových položek jako např. testy, tak tam tedy rozhodně o nic světoborného nejde... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 21:11 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: ezechiel
...Jestli myslíte v obchodování a vydělávání slušných peněz, tak to mu opravu neberu...
Myslíte, že v "dělání" kytek (a všeho toho okolo nich) ne?! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 20:39 Muž ezechiel [70] - Rostliny – Re: Skanky
Hnojiva mají dobrá, to je fakt. Ale na testry bych se možná taky vykašlal... Najde se tu spousta akvaristů, kteří vám můžou říct, že jejich přesnost je o málo lepší než tipovat hodnoty jen tak z hlavy. Otázka pak je, jestli to má vážně cenu...

kortezhugo: Jestli myslíte v obchodování a vydělávání slušných peněz, tak to mu opravu neberu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 20:38 Muž kortezhugo [983] – Re: ezechiel
...akoze "javsky mech" sa nekupuje - rozdava.....
ale p.Rataj - je svetova spicka vo svojom obore - a to mu tu nikto nezobere... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2009 20:33 Muž Skanky [26] – Re: ezechiel
tak me to napadlo od nekoho tady. akurat ze od rataje bud brat testry a hnojiva tak jsem chtel jedno postovne. proto me zajima kolik tam toho je. cena mi nevadi pokud tam bude toho mechu adekvatne k cene
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.11.2009 20:27 Muž ezechiel [70] - Rostliny
U Rataje bych moc nenakupoval. Ne že by to nebylo kvalitní, ale ty ceny jsou sprosté... Porozhlédněte se tady na stránkách a určitě najdete nějakého levného soukromého dodavatele :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2009 20:57 Žena l3nka [13] - Rostliny
javsky mech sem objednavala taky a prisly mi dva a nebyly nijak male ;-) podle me neudelas chybu at uz objednas jakoukoliv rostlinku.. maji to vsechno dobre vyreseno a u me nebyl nikdy zadny problem ani s dorucenim ani s tim ze by se poskodilo zbozi at to bylo cokoli.. a javsky mech je v krabicce od kdy? me to prislo v sacku a stalo to 25 kc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2009 20:48 Mato00
podla mna je tam toho uboho..... :-( Skus radsej nejakeho chovatela...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2009 20:42 Muž Skanky [26] – Rostliny od Rataje
ahoj chci se zeptat jstli uz někdo objednaval javsky mech od Rataje. Budu objednavat od něj nějaké věci tak bych si jednou cestou objednal i ten mech. Zajíma mě kolik toho v te vaničce 10x15cm je. Sice cena 55 kačen není moc ale zas aby tam nebyl jen chumáček.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 12:37 Muž grizly [145] – Re: Mrakoplash
Ted už je. smich Zrovna nedávno jsem psal to samé jinému uživateli, který odpovídal na 3 roky starý přispěvěk. :-D Takže na tom ještě nejsem tak špatně. ano Tady se dobře uplatní přisloví: Kdo je bez viny, necht hodí kamenem.....a nic, žádné kamení vzduchem nelítá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 06:18 Mrakoplash – Re: grizly
Je ti jasný, že odpovídáš na rok starej příspěvek ? :-D

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [46] ...... 67

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52493x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3037?od=2251