Jaké rostliny
Proč se nepodíváte na nějaké prezentace akvárií s kančíky? Určitě tam nějakou inspiraci najdete.
Nejlépe žádné
Já choval kdysi dávno kančíky příčnopruhé a ti dokázali v akváriu udělat nehoráznou paseku, vyrývali rostliny, ožírali je, no prostě kalamita..... ještě ke všemu ožírali i sami sebe
))
0 11.08.2009 23:04 Libor123 – Jaké rostliny ke Kančíkům?
Starší reakce
...to aqua ma "len 30cm vysku" co tak - Echinodorus 'Jan Harbich' ten bude "idealny" do stredu... pekny je aj ten E. "Kleine Bär" len ten bude az po hladinu do stredu bi som ho nedaval...ale ak chce?...preco nie...
já bych tam dal nejakej přízemnější kryptokoryňák :P
0 24.07.2009 14:48 V – Re: Barney
Ale než těch rozměrů doroste, tak to chvíli potrvá. Takže ho tam klidně může dát. Nebo jestli chce něco výraznějšího, tak E. "Kleine Bär".
Jenže amazonicus je velká rostlina, jeho maximální velikost je asi velikost tohoto akva.
Navrhoval by som Echinodorus Amazonicus.Je to celkom nenáročná rastlinka.Nemám to zo svojej hlavy,ale od kamoša,ktorý ich má a je s nimi spokojný.
0 24.07.2009 14:09 Mrakoplash Osobně bych vyměnil dno, za jemnější. Hodila by se tam třeba Hygrophila difformis.
Zkusil bych nějaký echinodorus.
predelani by mozna sneslo, ale proc kycovita jeskyne ? me se to libi
Akva bych ještě jednou předělal.
Kýčovou jeskyň pryč, místo ní rozvětvenější kořen, před něj menší Crypcoryny (tropica, pontederiifolia, wendtii atp.) na něj jávský mech. Doprostřed akva bych dal měnší Echinodorus (Apart, Ozelot, Red Flame) Místo Egerie vzadu bych dal Ludwigii repens, Egeriu bych dal do levého zadního rohu. Doprostřed za Echinodorus bych dal Vallisneriu tortu. Jo a jako koberec dopředu by se hodil Echinodorus tenellus.
Je to jen můj rychlý návrh, dá se samozřejmě vymyslet lepší s náročnějšími rostlinkami, ale na to asi nemáš světlo.
Ahoj,
Předělavam si akva a newim jakou dat rostlinku
do prostřed akva poradite mi pls.
Předem diik
Starší reakce
0 07.06.2009 17:13 Kopřiva Dinamit napsala: S pavími očky bude mít Olga problém (přemnožování). Když živorodku, tak nějakou, co se dá jednoduše sehnat a nemnoží se tak moc jak paví očko.
pro Robota:
<a href="http://rybicky.net/atlasrostlin/hledat/" target="_blank">http://rybicky.net/atlasrostlin/hledat/ , parametry do vyhledávače rostlin si můžeš zadat i sám - rostliny -> vyhledávání v atlasu rostlin -> a můžeš vesele zadávat parametry Starší reakce
Já mám v 9l jávský mech,sagitarii,anubias nana a pravidelně zkracovanou limnophilu,nebo ludwigii.
Poroste ti to i ve štěrku(pokud neobsahuje vápník).Anubias připevni vlascem na kousek kořenu,nebo kamenu.
A to topítko by to určitě chtělo.
Co se týče tvé nádržky, ještě bych doporučil do podzimu si obstarat topítko. Teď uprostřed jara už to nemusí být problém, ale objem pouhých 9 litrů rychle kopíruje změny teplot v místnosti a na podzim budeš těžko udržovat teplotu na 24-26°C což je potřebná teplota pro tuto rybku.
Betty maj rady plovouci rostlinky, a pak asi neco co moc neroste, nejaky mech, zakrsly anubias nebo řasokouli, to co se bezne dava do malych akvarek.
0 28.05.2009 19:08 Rybičky – Rostliny do 9 litrů
Jaké živé rostlinky byste mi doporučili do 9 litrového akvaria, kde je jedna Betta?
A budou mi ty květinky růst i ve štěrku, nebo budou potřebovat spešl půdu??
Starší reakce
Mam zkusenosti s Aqua-daho. Osazoval sem 240 litrove akfarko.Rostlinky se mi chytly skoro vsechny. Hydrophila siemansis, Ludwigia repens, Valisneria asiatica a rubra, Sagitaria subulata, Cobomba caroliniana, Hottonia inflata, Echinodorus argentinensis a indian red. Z cervenych rostlin se dari jen jedne a to Rotala macrandra. 2 hlizy lekninu Tiger lotus red jsou zasazeny uz vic jak 2 mesice a stale nepustily listky. Alternathara rubra, Hydrophila spec.red a Hydrophila polysperma se mi nechytly a behem nekolika tydnu zhnily. Rostlinky byly v kosicich, hezke a velke. At se ti dari.
Přidám vlastní zkušenost. Akvárium jsem založil s asi 10 druhy rostlin s tím, že co neporoste vyházím a úspěšné druhy nechám rozrůst. Přirozeným výběrem jsem zůstal u 3 druhů - Hygrophila polysperma, Rotala indica a Elodea canadensis (a ještě jedna řasokoule). Jsou opravdu velmi málo náročné a už mi zarostly celé akvárium. Z těch dalších druhů rostla skvěle Ludwigia repens, ale dala se jen obtížně regulovat (chce to asi vyšší sloupec vody), tak jsem ji vyhodil. Hygrophila diformis se vůbec nechystala přeměnit na podvodní formu a pomalu hnila, šla pryč. Z těch dalších - Bacopa moniera, Ceratopteris a Sagitaria subulata nepřežily útok sinice. Ještě jsem tam měl nějaký druh kryptokoryny, moc nerostl a vzhledově se mi moc nelíbil, šel pryč.
Objednával jsem přes internet z jaroměřské pěstírny. Dost nízké ceny a narozdíl od agroholdingu mi poslali rostliny i uprostřed zimy. Kytky přišly jen jako malinké řízky bez kořenů, ale o to snáz se chytly a od té doby jen rostou (mluvím o těch 3 zmíněných). A už i tu otravnou sinici přerostly.
I daho je pěstuje "na sucho".
Tak jestli vybrat mez Ratajem a Aqua-Daho, tak rozhodně Aqua-Daho. Rataj je známý tím, že rostliny pěstuje "na sucho" a pak je prodává jako akvarijní. Fa Aqua-Daho je serióznější a rostliny, které vidíš na obrázku Ti dojdou skutečně v takové kvalitě! Nabízejí také nejrůznější kolekce rostlin pro akvária od 0 až 300 litrů. S jejich dodávkou jsem byl vždy naprosto spokojen. Přehled rostlin najdeš zde:
www.aqua-daho.cz/… 0 27.04.2009 18:04 filipsi ČUPR napsal:..Rataj je známý tím, že rostliny pěstuje "na sucho" ..
Jako ostatne temer vsechny pestirny.
Ale proc ne, AD, jedna z dobrych voleb.
Starší reakce
Vypadá to vskutku velmi zajímavě
3 18.04.2009 22:44 Usine – Re: kikuška
Takhle vypadal můj filtr než mě pupečník zničily mšice.
Jo, z něčeho růst musí. Měl jsem v akvárku všechny jeho kořeny. A může to vypadat i zajímavě.
0 18.04.2009 20:00 lukaspd – mach???
Chcel by som sa spytat, ze ci by bolo mozne dat do akva klasicky mach z prirody??? ci to nespravy neaky problem a ci aj takyto mach dokaze prezit pod vodou... moc dik...
V knížce jsem četla, že když se do akvária dají vzdušné kořeny filodendronu, tak odčerpají dusitany z akva. Zní to zajímavě. Máte s tím někdo zkušenosti?
Bohužel. (Teda pokud ti na té zahrádce neroste např. Microsorium. O čemž ovšem pochybuju.)
...
0 18.04.2009 19:30 Metz – Kapradina do akva
Myslíte,že když dám kapradinu do akvárka,že vyžene submerzní listy a bude normálně růst?Máme toho plnou zahradu...
Starší reakce
děkuji za radu
0 15.04.2009 12:41 V – Re: kikuška
Cryptocoryne by měly být spokojený...
Tak tu Cabombu asi ne ... na obrázcích vypadá tak pěkně a bujně ... mně stačí ty olámané zákrutichy
0 15.04.2009 09:30 petulevrtule Já jsem Cabombu vyhodila...Jelikož se mi lámala a pak ještě se mi nelíbily ty nevzhledné kořínky, které pouští...Vypadá na pohled hezky, ale moc praktická není, alespoň u mě se jí moc nedařilo, ale to chce vyzkoušet, v každém akva jsou jiné podmínky pro růst...
Moc děkuji - vida zrovna ta Cabomba se mi moc líbila
Buďto pudou nebo ne, to chce zkusit
. Ale tu Cabombu bych nekupoval.
0 14.04.2009 22:06 kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky Moc prosím o radu: v akváriu mám momentálně růžkatec (daří se mu), anubias nana 2 ks - daří se mu, anubias barteri 1 ks - daří se mu, doušku - dostala jsem + měla a hrozně se rozrostla, řasokouli, na kameni přivázaný jávský mech (vypadá, že se mu daří) a nějakou malou zákrutichu - té se nedaří. Mám 50l a chtěla bych si dokoupit rostliny. Vytypovala jsem si nějakou cryptocoryne, sagittaria, cabomba - chtěla bych nějaké spíše nenáročné rostlinky, ale nevím, zda to, co jsem si vybrala je vhodné. Prosím, poraďte, popřípadě kolik těch rostlinek mám koupit. Díky
Např.:Ludwigia repens,Limnophila sessiliflora,Egeria densa,Vesicularia dubyana,atd.
Koukni se sem do atlasu.Ale ještě by bylo dobrý dát lepší osvětlení,místo lampičky.
0 13.04.2009 14:55 mc95161 poprosil by som vas povedzte mi ake rastlinky z beznych by som mohol dat do mojho AQ?
Fíha! Tak to je mi novinka!
Já už jsem se divil, že by začli pouštět do "fabriky", jak to dělá AQUA-DAHO...
(Se mnou se tedy u Ratajů nemazali, když jsem projevil zájem o návštěvu...
)
Né né mě taky do firmy nikdy nepustili, ale otevřeli nový kamenný obchod v Šumperku-kde se prodává většina jejich produktů.
Vás pustili do firmy?! Že by změna? Nebo jsem měl jen loni smůlu?...
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x