Jaké rostliny
nejdřív změň osádku. Thorakáti a skaláry do 100 litrového akvária opravdu nepatří.
0 04.01.2015 14:20 Jánošík – nové rostliny
Zdravíčko akvaristi. Měl bych dotaz. Budu znovu zakládat akva a chtěl bych poradit jaké kytky do něj dát. Jelikož nejsem tak zkušený jako někteří zde na stránkách tak si rád nechám poradit od zkušenějších. Tak teď něco málo k akva na dně bude RATAJ PROFI SOIL + štěrk u kořenů kytek ; jako dekorace bude použit kořen a rozlousklý kokosový ořech ; pozadí bude černé ; a ryby - Pancéříček kropenatý (4x)
Ancistrus (2x)
Skalára Amazonská zlatá forma (2x)
akva má sloupec vody 50cm a objem je cca 105 l.
Předem děkuji za rady.
Starší reakce
Jen na doplneni. U tech Ludwigii muzes narazit na vice barevnych variant, existuji od pomerne malo cervenajicich az po vylozene rude, takze jak budou cervene, zavisi nejen na osvetleni, ale i konkretni rostline.
Jinak radost Ti muze udelat Bucephalandra sp. "Kir royale" (
rybicky.net/k/forum/616968.jpg ta vlevo), ale jde o trosku vzacnejsi rostlinu, i kdyz dnes uz i ta se da dostat darem
. Sice roste pomalu, ale neni nijak extra narocna na svetlo, pri malo svetle jen roste jeste pomaleji.
zadaj si "vesicularia", "taxiphyllum", "riccardia" a rovnako dobre pôsobí "monoselium tenerum"
Potřeboval bych poradit, jaký akvarijní mech si mám pořídit? Chtěl bych ho dát na skalku mezi kameny. Představoval bych si nějaký nízký pomalurostoucí. Děkuju za radu.
0 27.12.2014 13:44 vera – Cervene rostliny.
Zdravim. Rada bych sve akva doplnila nejakou rostlinou zbarvenou do cervena. Mam ale hrubsi sterk a svitim LED pasem. Nasla by se nejaka mene narocna? Ostatnim rostlinam se dari myslim dobre.
Starší reakce
Na ní jsem taky myslel, než jsem se pak podíval do atlasu. Uvidím, co tam budou mít. Když tak rozhodím anubias kopinatý, ten už se rozrostl dost.
0 13.12.2014 13:41 kofejn [963] Poradíme mi prosím kolik a jaké rostliny do akvária 54l, osazenstvo: betta, 6 pancéřníčků, 2 krunýřovci. Spíše něco méně náročného, začínám... Děkuji.
Určitě pokud ti poroste tak budeš mít nejméně každých 14 dní dvojnásobek rostlin.
Tak to bych asi rozhodně nedělal. Rotala je podstatně hezčí, protože limnophila roste příliš rychle a pokud nebudeš pražit silným světlem potáhne se za světlem a nebude vypadat dobře.
0 09.12.2014 16:50 Rounce [30] Dej jich tam co nejvíce druhů a zaměř se na ty co porostou ty co ne vyhoď. Později můžeš zkusit další.
Jasne no mas pravdu
ale dno a filtr zustava a voda ktera tam je tak taky pujde zpet jen v akvariu budou jine rostliny a jiny layout
Ale rad bych vedel jake stonkovky dat do zadni casti
jak je zobrazeno vyse na obrazku
Voda moc nitrifikačních bakterií neobsahuje ty jsou hlavně ve filtru a ve dně.
Tak ted akvarium bezi pred zasazenim vsech rostlin a vykopani vsech rostlinek ktere jsou tam ted pujde vice jak 2/3 vody do vanicky pro deti a pak pujde vse zpatky
takze filtr je zabehly a ve vode uz budou potrebne bakterie
jo jsou vhodné, ale alespoň do začátku by to chtělo stonkovky a plovoučky.
0 08.12.2014 10:35 volvik [21] Caute
Protoze probehla vymena dna tak jsem premyslel i nad novym layoutem v mem vetsim akvariu. Ted v nedeli jedu poprve na akvarijni burzu do Ostravy a rad bych tam sehnal rostlinky potrebne k novemu layoutu.
Prosim vas o radu jestli souhlasite s novym layoutem a prosim vas o radu jake stonkovky do zadni casti akvaria jak je zobrazeno na obrazku.
Rad byh nejake hlavne pekne vypadajici a sloucitelne s tim co chci do predni a stredni casti akvaria
Dekuji vsem za odpovedi
to jsou ale (krom kolovky) samý pomalu rostoucí, aby ti dostatečně odčerpávaly N látky z akva.
0 06.12.2014 14:33 Rounce [30] no vidíš, a my, co máme měkkou a kyselou vodu, nám valisnerky zase nejdou ...
a na růžkatec musíš mít zase dostatek dusíku, jinak taky neroste.
Já mám všechny akv. low tech, přihnojuju úplně minimálně feroxem a valisnerku vyhazuju každý týden jinak by mi zarostla celý akv.
No ty valisnerky tam právě moc nerosto
Tak za mě největší plevel jsou valisnerky a růžkatec.
Václav napsal: Parmy byli vidět jak se do rostlin pouští a už jsem koupil i krmení ze zelenou složkou.
Když to už jednou zkusily,tak je od toho těžko odnaučíš.
Ty moje přikusovaly tu pačuli jako salát ke spirulinovejm tabletám
Parmy byli vidět jak se do rostlin pouští a už jsem koupil i krmení ze zelenou složkou.
Mě parmičky už 2x zlikvidovaly pogostemon helferi...takže to bylo buďto pačule,nebo parmy...vyhrály rybky
Nemáš tam třeba i ancáky? Jemnolistý ano, ale echináče jsem nikdy nepozoroval, že by se do nich pouštěly. Krmení s větším podílem zelené složky.
0 06.12.2014 09:12 Václav – Ryby mi likvidují rostliny
Mám v akvárku parmičky nádherné a ožírají rostliny,nic nevydrží,je to normální?Zkoušel jsem echinodory i velké rostliny,ale vše zežrali.Jak to mám řešit?
Starší reakce
Do 54l muzes dat
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae . Neboj se toho, ze jde o velkou rostlinu, v low tech akvariu bude mit listy do 25 az 30cm, a vytvori nadhernou dominantu, pricmenz postupne ma vic a vic listu, ktere nemaji tendenci vyrustat z vody. V beznem 54l akvariu 60x30x30 (v cm) zasadit nekde za pulku od celniho skla, bliz vepredu to neni ono. Minimalne rok a pul Ti vydrzi rust rozumnych intencich (vyzkouseno, kdyz se nepridava CO2, neni moc svetla a hnojeni). No a pak uz budes mit dost rostlin, aby Ti nevadilo ho nekomu dat, kdyby chytil chut se stat monstrem
.
Zbytek akvaria (jak uz napsal kolega) osad necim rychlerostoucim, at to co nejdriv cele jede jak ma. Kdyz jsem zakladal akvaria, vzdycky jsem si mimo rychlerostoucich rostlin zasadil i neco pro radost (nejaky Echinodorus), protoze ten Ti da tu radost, ze ma zase novy list a v akvariu neni jen samy plevel.
Na zaběhnutí zvol nějaké rychle rostoucí stonovky. Čim víc, tim líp
Také ti pomuže atlas v pokročilém vyhledávání
0 29.11.2014 12:19 Alman123 – Jaké rosliny do 54l akvaria
Jaké rostliny zvolit do 54l akvaria????
Starší reakce
Wow.Tak to popřemyslim jstli nebude moc široky
Jo ... ten můj má od oddenku na hladinu prakticky přesně 30cm. Ale listy rostou šikmo a některé nad hladinou jsou, takže mají víc jak 30. Myslím, že kdyby měl prostor a já ho neusměrňoval, tak snad i půl metru zvládne ...
Myslíte si že microsrum pteropus muze prerust 30cm?
Takže přemýšlím mezi anubias lanceolata a microsorium pteropus.Jen potřebuju vědět že na internetových strankach osmančiku kde ych když ak ten micrsorium koupil je napsané že dorůstá 4Ocm.Je to jen náhoda nebo chyba nebo běžně 40cm dorůstá.
Já sem nikde netvril že je bolbitis stonkovka
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x