Krevetky - chov
0 21.11.2018 19:56 Maq Prosím pěkně, jaké jsou zkušenosti s nejnižší teplotou pro chov krevetek Neocaridina davidi?
Momentálně mám v akvárku 17°C a mají mi přijít krevetky, je to moje první zkušenost s krevetkami...
Starší reakce
Děkuji za odpovědi i Anthraxovi.
Vím že samečkové můžou reágovat na samičky zvýšenou aktivitou, ale zatím to bylo vždy jenom pár poletujících kusů. Teď mi začala po akvárku lítat skoro půlka celkové populace, takže jsem se na první pohled docela lekla.
Obecně jsou potvůrky v nové nádrži nějaké aktivnější...
V které fázi dochází vlastně k oplodnění? Až jsou vajíčka pod zadečkem nebo tam doputují už oplodněná?
môžu za to samičky a ich feromony - samčekovia na to reagujú a snažia sa nájsť podla signálov samičky - takže prvá varianta
To vypadá na první variantu.
Zdravím, moje krevetky, které mám cca třičtvrtě roku, dneska změnily chování. Zhruba měsíc jsou v nové nádrži a dneska začala část z nich (asi půlka) urputně plavat po akvárku. Ty větší, robustnější a lépe zbarvené (řekla bych že samičky, dost jich i nosí vajíčka) se v klidu pasou. Ty menší, hubenejší a méně zbarvené (převážně asi samečci) docela lítají po akvárku, ale nesnaží se opustit vodu.
Mám jenom očekávat větší populační boom nebo mám vyhlížet nějakou katastrofu?
Mělo by to tak být, ale taky to nemusí znamenat nic dobrého. Všechen můj úhyn měl takovou skvrnu. Ale nechci plašit, jinak je to normální ovejčení.
Starší reakce
oki rozumím,odlovím ryby,nechám krevetky samotné
Já jsem taky poměrně klidnej, ale jak mi někdo strčí pod rypák jídlo...
jasně,ryby odlovím ale myslel jsem si že pancéřníčci,gary a ta přísavka thajská krevetkám neublíží....jsou to poměrně klidný ryby..
Řekl bych, že do hrubých 98 litrů žádná z těch ryb (3 pancéřníci kropenatý, 2 gary hnedé a jedna přísavka thajská) nepatří, takže jako jednodušší a lepší řešení se jeví odlovit ryby, pokud tam už jsou, nebo je tam nedávat...
Male akva mam ale chitat kevetky ze 98l akva nebude sranda mam tam spostu korenu a kytek
Kup menší pro ně...
Jim stačí 10-20 litrů
Akva.ma hrubych 98l,pravdu máš ze se schovávají tak bude asi lepsi je nechat samotný akorat v tom akva.to bude takove prazdne krevetek mam cca. 20kusu
To nedokážu posoudit,uvidíš,já bych je dala samostatně,budou ve stresu a stále schované,ale jak chceš,vyzkoušej...
Jak je veliké to akvarium?
Takže si myslíš že ty pancernicci a gary krevetkam ublíží...
Krevetky tam nedavej,prijdeš o ně,a množit se nebudou vůbec...Udělej si prezentaci v čem je chováš.
Chtel bych aby se aspoň částečně eozmnozovali,ajva mam asi mesic od založení kyrky teprva zacinaji ae rozrustat ale mam tam dost mechu.
Jestli nechceš krevetek odchovávat mraky, tak to zkus nechat. Pokud to máš dost zarostlý, pár si jich vždycky úkryt najde.
tak že je mám od krevetek odlovit jo..
Dospělejm ne, ale malejm určitě... A těm velkejm při svleku taky, když je někde načapaj
myslíš že krevetkám budou vadit všechny ryby co jsem psal..
No, ideální kombinace to není
Zdravím,chtěl bych se zeptat,zda mužou být spolu z krevetkama 3 pancéřníci kropenatý,2 gary hnedé a jedna přísavka thajská...albín.Dík za odpoved.
Starší reakce
V zásadě si nemyslím, že je dobré spojení zelená akara a krevetky. Určitě ne caridiny a neocaridiny. A pokud bys chtěla aby se množili tak asi žádné. Akara mám a zkoušela jsem dát nevybarvené odrostlejsi krevetky z jiného akvária a zbyl jich zlomek který měl dost rozumu a obírá řasy z rostlin na hladině.
0 17.09.2018 19:03 Andaska – Jake krevetky?
Ahoj, mam 112l akvarium. Zatim v nem jsou pancernicci pandy a postupne planuju pridat neonky cervene a par akarek zelenych. Jake krevetky byste mi k teto osadce doporucili? Dekuji.
Starší reakce
Ok, hotovo. Fotek jsem poslala spoustu, tak si to prober a ty "neslušné" klidně vyřaď.
Nějaké pošlu
Starší reakce
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo tuto krevetku nechová. Objednal jsem si přes gigaexotic Macrobrachium lanchesteri, ale přišla tato filtrující. Zajímaly by mě její nároky a potřeby.
Starší reakce
Super a diky...
Chovám je společně při cca. 24,5 stupních naprosto bezproblémově. I krevety i sumci v pohodě.
0 09.06.2018 16:32 Silviebaris Dobry den,je mozne chovat krevetky s pancernickem malym,cetla jsem ze ma rad teplou vodicku coz krevetky moc nemusi.
Starší reakce
U mě si beťák nejdřív nevšímal krevet, které tam byli dřív než on. Teď tam dožívá poslední modrá a ještě v poklidu v technické části
To záleží na „povaze“ betty. Ale většinou betty krevetky vyzobou. Kdo by si nepřilepšil živou stravou
betu tam nasadím, až bude akvárium dostatečně zarostlé a pak doufám, že se tam udrži nějaký stabilní počet krevet
Ano. Ony si najdou co potřebují
Vyloženě prachové krmivo nevyžadují.
Edit: Teď koukám, že akvárko plánuješ pro bettu, to odchov krevetek nebude asi moc na pořadu dne. Některé betty zlikvidují i dospělé krevetky.
0 19.04.2018 20:24 strambm – Krmení
Přežijí malé krevety bez prachové stravy?
Výlučky rastlín pri strihu v malom množstve či veľkom akva sú zanedbateľné.No v opačných prípadoch kedy je maličké akva alebo príliš veľký prestrih rastlín,už to problém môže byť.Na doloženej fotografii v odkaze si môžeš pozrieť spomenutý šťavelan vápenatý.Tie ihličky (rafidy) sa môžu v spomenutom prípade napichať krevetkám do žiabier a v hraničných prípadoch spôsobiť zadusenie.
Pri bežnej,nie dákej rapídnej straostlivosti o tieto rastliny len zriedka dochádza k problémom.
www.cbg.zcu.cz/… Samozřejmě v malým akvu hodně poraněnejch kytek může problém působit moje zkušenosti jso z nádrží cca 400l a více.
Tohle je moje zkusenost:
rybicky.net/forum/5275 … (a k tomu nasledujici debata)
"Tuhle jsem protrhavala anubiasove housti, protoze jsem chtela odstranit stary listy s prisedlou zelenou rasou, a drzel se mi v tom ruznej bordel (kousky lomariopsisu, caloglossa beccarii, zelena chomackova rasa...). Rostliny byly huste na sobe, misty to rostlo ve 2, dokonce 3 patrech, objemove to byla takova kostka cca 20x15x15cm. Celou houstinu jsem prendala do velky misy, a nipala se v tom. Tezko rict kolik casu jsem se v tom rachala (tipla bych klidne 1h), nez jsem to rozpletla, ocistila od caloglossy, vystrihala stary listy... Dost me z toho palila kuze (ale zadny otok ani cervenani). Je mozny, ze se z anubiasu cosi uvolnuje co drazdi pokozku? Kor kdyz se pracuje s vetsim mnozstvim delsi dobu?"
a z denicku
www.akvarko.cz…
Vyndala jsem druhou skupinu anubiasu a probrala ji - 1/3 letela do kose, 1/3 zustala v akvarku a 1/3 sla pokusne do 10 litroveho akvarka, kde se je pokusim zbraborat. Nasadila jsem tam 50 sneku (piskorky, okruzaky a levatky) a 10 krevetek. Krevetky jsem druheho dne vylovila, prislo mi, ze jim tam neco nesedlo - na zacatky po vypusteni do maleho akvarka litaly jak zbesily, dalsi den sedely apaticky zalezly. Pravda, ve velkem akvariu je 25C, v tom malem to kleslo na 20C, ale teoreticky by jim to nemelo vadit.
Zaver:
Mam v akvariu (300litru) hodne anubiasu. A i nejaky ty kryptosky. Nicemu to za normalnich okolnosti nevadi. Ale - jakmile je "poraneno" velke mnozstvi anubiasu a v malem objemu vody (8-10litru), tak to krevetkam nedela dobre, prave kvuli vylucovani toho stavelanu z tech "ran" na rostlinkach.
2 17.04.2018 13:55 Silviebaris – krevetky-chov
Kořenící rostliny
Krevetky je možné chovat i v klasickém akváriu se zrnitým dnem a za přítomnosti kořenících rostlin. Někteří i zkušení chovatelé uvádí, že rostliny rodu Anubias a Cryptocoryne jsou toxické pro krevetky. Toxicitu způsobuje šťavelan vápenatý, který je skutečně rostlinami rodu Cryptocoryne a Anubias vylučován. Dopusud nikdo nepotvrdil, že by to nezpůsobovala jiná látka přítomná v těchto rostlinách. Osobně máme některé krevetky v nádrži s Anubiasem barteri var. nana a neshledali jsme žádné známky nepřirozeného chování či dokonce úhynu. Obecně většina chovatelů, se kterými jsme se setkali nám toxicitu těchto rostlin pro krevetky nepotvrdila.
Anubiasy mám jako hlavní rostlinu a pro cherry ani dajanky nebyl znatelnej problém. Kryptošky mám v jinejch akvárkách a taky bez problému včetně dražších forem a raků. A poškozený listy tam občas raci udělaj...taky bez problému.
Starší reakce
Uvidíš, bude to překvapení.
Mě se Crystal Red ve společenském akváriu, kde si jich nevšímám a nepřebírám, postupně vrací k celočervené barvě. Tam přežívají jenom ti nejlepší.
Přidat reakci
1 ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89277x