Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2018 19:56 Maq
Prosím pěkně, jaké jsou zkušenosti s nejnižší teplotou pro chov krevetek Neocaridina davidi?
Momentálně mám v akvárku 17°C a mají mi přijít krevetky, je to moje první zkušenost s krevetkami...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.10.2018 23:55 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Sysalka
www.akvakrevetky.wz.cz/…

Mrkni na Reproduční biologii ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2018 23:18 Žena Sysalka [277] Re: jarovo
Děkuji za odpovědi i Anthraxovi.
Vím že samečkové můžou reágovat na samičky zvýšenou aktivitou, ale zatím to bylo vždy jenom pár poletujících kusů. Teď mi začala po akvárku lítat skoro půlka celkové populace, takže jsem se na první pohled docela lekla.
Obecně jsou potvůrky v nové nádrži nějaké aktivnější... smich
V které fázi dochází vlastně k oplodnění? Až jsou vajíčka pod zadečkem nebo tam doputují už oplodněná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2018 19:04 Muž jarovo [1695] Re: Sysalka
ahoj môžu za to samičky a ich feromony - samčekovia na to reagujú a snažia sa nájsť podla signálov samičky - takže prvá varianta ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2018 18:01 R Muž Anthrax [4934] Re: Sysalka
To vypadá na první variantu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2018 17:27 Žena Sysalka [277] – Změna chování
Zdravím, moje krevetky, které mám cca třičtvrtě roku, dneska změnily chování. Zhruba měsíc jsou v nové nádrži a dneska začala část z nich (asi půlka) urputně plavat po akvárku. Ty větší, robustnější a lépe zbarvené (řekla bych že samičky, dost jich i nosí vajíčka) se v klidu pasou. Ty menší, hubenejší a méně zbarvené (převážně asi samečci) docela lítají po akvárku, ale nesnaží se opustit vodu.
Mám jenom očekávat větší populační boom nebo mám vyhlížet nějakou katastrofu? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.10.2018 16:46 Muž Tučňák [97] - Chce to větší nádrž.Re: Wanderer
Mělo by to tak být, ale taky to nemusí znamenat nic dobrého. Všechen můj úhyn měl takovou skvrnu. Ale nechci plašit, jinak je to normální ovejčení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 16:07 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Hnědý flek na zádech, to je první fáze vajíček? A pak se přestěhují pod zadeček?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 21:42 Muž strejc [1] Re: ctibum
oki rozumím,odlovím ryby,nechám krevetky samotné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.10.2018 20:17 R Muž ctibum [7090] Re: strejc
Já jsem taky poměrně klidnej, ale jak mi někdo strčí pod rypák jídlo... hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 19:47 Muž strejc [1] Re: ctibum
jasně,ryby odlovím ale myslel jsem si že pancéřníčci,gary a ta přísavka thajská krevetkám neublíží....jsou to poměrně klidný ryby..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2018 16:02 R Muž ctibum [7090] Re: strejc
Řekl bych, že do hrubých 98 litrů žádná z těch ryb (3 pancéřníci kropenatý, 2 gary hnedé a jedna přísavka thajská) nepatří, takže jako jednodušší a lepší řešení se jeví odlovit ryby, pokud tam už jsou, nebo je tam nedávat... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 15:18 Muž strejc [1] Re: silviebaris
Male akva mam ale chitat kevetky ze 98l akva nebude sranda mam tam spostu korenu a kytek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 15:00 Silviebaris Re: strejc
Kup menší pro ně... ;-) Jim stačí 10-20 litrů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 14:38 Muž strejc [1] Re: silviebaris
Akva.ma hrubych 98l,pravdu máš ze se schovávají tak bude asi lepsi je nechat samotný akorat v tom akva.to bude takove prazdne krevetek mam cca. 20kusu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 14:21 Silviebaris Re: strejc
To nedokážu posoudit,uvidíš,já bych je dala samostatně,budou ve stresu a stále schované,ale jak chceš,vyzkoušej... ;-) Jak je veliké to akvarium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 14:16 Muž strejc [1] Re: silviebaris
Takže si myslíš že ty pancernicci a gary krevetkam ublíží... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 11:48 Silviebaris Re: strejc
Krevetky tam nedavej,prijdeš o ně,a množit se nebudou vůbec...Udělej si prezentaci v čem je chováš. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 11:32 Muž strejc [1] Re: PaDa
Chtel bych aby se aspoň částečně eozmnozovali,ajva mam asi mesic od založení kyrky teprva zacinaji ae rozrustat ale mam tam dost mechu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2018 06:54 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumciRe: strejc
Jestli nechceš krevetek odchovávat mraky, tak to zkus nechat. Pokud to máš dost zarostlý, pár si jich vždycky úkryt najde.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2018 23:44 Muž strejc [1] Re: PaDa
tak že je mám od krevetek odlovit jo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2018 21:42 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumciRe: strejc
Dospělejm ne, ale malejm určitě... A těm velkejm při svleku taky, když je někde načapaj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2018 21:39 Muž strejc [1] Re: PaDa
myslíš že krevetkám budou vadit všechny ryby co jsem psal..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2018 21:06 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumciRe: strejc
No, ideální kombinace to není ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2018 20:52 Muž strejc [1] – krevetky
Zdravím,chtěl bych se zeptat,zda mužou být spolu z krevetkama 3 pancéřníci kropenatý,2 gary hnedé a jedna přísavka thajská...albín.Dík za odpoved.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 19:53 Žena Hanumana [79] Re: Andaska
V zásadě si nemyslím, že je dobré spojení zelená akara a krevetky. Určitě ne caridiny a neocaridiny. A pokud bys chtěla aby se množili tak asi žádné. Akara mám a zkoušela jsem dát nevybarvené odrostlejsi krevetky z jiného akvária a zbyl jich zlomek který měl dost rozumu a obírá řasy z rostlin na hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 19:03 Andaska – Jake krevetky?
Ahoj, mam 112l akvarium. Zatim v nem jsou pancernicci pandy a postupne planuju pridat neonky cervene a par akarek zelenych. Jake krevetky byste mi k teto osadce doporucili? Dekuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2018 16:50 Žena tramtra [3295] Re: vaaclav
Ok, hotovo. Fotek jsem poslala spoustu, tak si to prober a ty "neslušné" klidně vyřaď. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2018 15:53 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: tramtra
Ahoj, fotky můžeš vložit sem rybicky.net/atlasostatnich/caridina_caerulea_blu_leg_poso a prosímtě kdyby jsi zkontrolovala celou kartu. Díky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   06.08.2018 11:41 Žena tramtra [3295] Re: vaaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku tady jsou...modré nožky ;-) ...nebo kam je poslat?

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2018 11:21 Žena tramtra [3295] Re: vaaclav
Nějaké pošlu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2018 11:14 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostliny
Nemáte někdo slušné fotky krevetky Caridina caerulea Blue Leg Poso www.shrimp.cz/… Máme připravenou kartu ale ne fotky. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 19:06 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – Atyoida pilipes
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo tuto krevetku nechová. Objednal jsem si přes gigaexotic Macrobrachium lanchesteri, ale přišla tato filtrující. Zajímaly by mě její nároky a potřeby. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2018 17:08 Silviebaris Re: afc1886
Super a diky... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2018 17:04 R Muž afc1886 [15246] Re: silviebaris
Red cherry s malými mám v pohodě.
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.06.2018 16:44 jamajcan Re: silviebaris
Chovám je společně při cca. 24,5 stupních naprosto bezproblémově. I krevety i sumci v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2018 16:32 Silviebaris
Dobry den,je mozne chovat krevetky s pancernickem malym,cetla jsem ze ma rad teplou vodicku coz krevetky moc nemusi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2018 21:19 Žena Eillen [645] Re: strambm
U mě si beťák nejdřív nevšímal krevet, které tam byli dřív než on. Teď tam dožívá poslední modrá a ještě v poklidu v technické části
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2018 21:17 R Muž Anthrax [4934] Re: strambm
To záleží na „povaze“ betty. Ale většinou betty krevetky vyzobou. Kdo by si nepřilepšil živou stravou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2018 21:06 strambm Re: Anthrax
betu tam nasadím, až bude akvárium dostatečně zarostlé a pak doufám, že se tam udrži nějaký stabilní počet krevet
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2018 20:33 R Muž Anthrax [4934] Re: strambm
Ano. Ony si najdou co potřebují ;-) Vyloženě prachové krmivo nevyžadují.

Edit: Teď koukám, že akvárko plánuješ pro bettu, to odchov krevetek nebude asi moc na pořadu dne. Některé betty zlikvidují i dospělé krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2018 20:24 strambm – Krmení
Přežijí malé krevety bez prachové stravy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.04.2018 00:24 - Re: Wanderer
Výlučky rastlín pri strihu v malom množstve či veľkom akva sú zanedbateľné.No v opačných prípadoch kedy je maličké akva alebo príliš veľký prestrih rastlín,už to problém môže byť.Na doloženej fotografii v odkaze si môžeš pozrieť spomenutý šťavelan vápenatý.Tie ihličky (rafidy) sa môžu v spomenutom prípade napichať krevetkám do žiabier a v hraničných prípadoch spôsobiť zadusenie.
Pri bežnej,nie dákej rapídnej straostlivosti o tieto rastliny len zriedka dochádza k problémom.
www.cbg.zcu.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 14:42 S Muž invalida [3881]
Samozřejmě v malým akvu hodně poraněnejch kytek může problém působit moje zkušenosti jso z nádrží cca 400l a více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.04.2018 14:07 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Wanderer
Tohle je moje zkusenost:

rybicky.net/forum/5275 … (a k tomu nasledujici debata)

"Tuhle jsem protrhavala anubiasove housti, protoze jsem chtela odstranit stary listy s prisedlou zelenou rasou, a drzel se mi v tom ruznej bordel (kousky lomariopsisu, caloglossa beccarii, zelena chomackova rasa...). Rostliny byly huste na sobe, misty to rostlo ve 2, dokonce 3 patrech, objemove to byla takova kostka cca 20x15x15cm. Celou houstinu jsem prendala do velky misy, a nipala se v tom. Tezko rict kolik casu jsem se v tom rachala (tipla bych klidne 1h), nez jsem to rozpletla, ocistila od caloglossy, vystrihala stary listy... Dost me z toho palila kuze (ale zadny otok ani cervenani). Je mozny, ze se z anubiasu cosi uvolnuje co drazdi pokozku? Kor kdyz se pracuje s vetsim mnozstvim delsi dobu?"

a z denicku www.akvarko.cz

Vyndala jsem druhou skupinu anubiasu a probrala ji - 1/3 letela do kose, 1/3 zustala v akvarku a 1/3 sla pokusne do 10 litroveho akvarka, kde se je pokusim zbraborat. Nasadila jsem tam 50 sneku (piskorky, okruzaky a levatky) a 10 krevetek. Krevetky jsem druheho dne vylovila, prislo mi, ze jim tam neco nesedlo - na zacatky po vypusteni do maleho akvarka litaly jak zbesily, dalsi den sedely apaticky zalezly. Pravda, ve velkem akvariu je 25C, v tom malem to kleslo na 20C, ale teoreticky by jim to nemelo vadit.

Zaver:
Mam v akvariu (300litru) hodne anubiasu. A i nejaky ty kryptosky. Nicemu to za normalnich okolnosti nevadi. Ale - jakmile je "poraneno" velke mnozstvi anubiasu a v malem objemu vody (8-10litru), tak to krevetkam nedela dobre, prave kvuli vylucovani toho stavelanu z tech "ran" na rostlinkach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 14:01 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: silviebaris
Tj. zdroj zde?
www.krevetky.wbs.cz/…

Ono, takhle celé to má trochu jiný význam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.04.2018 13:55 Silviebaris – krevetky-chov
Kořenící rostliny
Krevetky je možné chovat i v klasickém akváriu se zrnitým dnem a za přítomnosti kořenících rostlin. Někteří i zkušení chovatelé uvádí, že rostliny rodu Anubias a Cryptocoryne jsou toxické pro krevetky. Toxicitu způsobuje šťavelan vápenatý, který je skutečně rostlinami rodu Cryptocoryne a Anubias vylučován. Dopusud nikdo nepotvrdil, že by to nezpůsobovala jiná látka přítomná v těchto rostlinách. Osobně máme některé krevetky v nádrži s Anubiasem barteri var. nana a neshledali jsme žádné známky nepřirozeného chování či dokonce úhynu. Obecně většina chovatelů, se kterými jsme se setkali nám toxicitu těchto rostlin pro krevetky nepotvrdila.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 13:47 S Muž invalida [3881] Re: Wanderer
Anubiasy mám jako hlavní rostlinu a pro cherry ani dajanky nebyl znatelnej problém. Kryptošky mám v jinejch akvárkách a taky bez problému včetně dražších forem a raků. A poškozený listy tam občas raci udělaj...taky bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 13:41 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Můžete mi prosím potvrdit či vyvrátit informaci, že "Někteří i zkušení chovatelé uvádí, že rostliny rodu Anubias a Cryptocoryne jsou toxické pro krevetky", případně, kde bych k této problematice mohl nastudovat více? Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2018 18:27 Žena lenkalor [583] Re: tramtra
Uvidíš, bude to překvapení. :-) Mě se Crystal Red ve společenském akváriu, kde si jich nevšímám a nepřebírám, postupně vrací k celočervené barvě. Tam přežívají jenom ti nejlepší.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89277x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294?od=574