Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 40 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 19:11 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zbinda
To si myslím že ne, taky je duležité jak dlouho se tak drží u toho kořene. Ale krom toho co jsem psal mě nic nenapada
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 19:00 zbinda
jeeeee prave sem zahledl malinkou krevetku(mám radost jak děcko na vánoce), může to být tím že čekali mladé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.03.2013 18:58 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zbinda
Třeba mají na tom kořenu něco dobrého ke snědku, takže nemají potřebu běhat jinde po akvárku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 18:55 zbinda
ahojte vsichni, chtěl jsem se zeptat jestli je normální že se krevetky pořád schovávají? něž sem dal do akva kořen tak se pořád předváděli a ukazovali u předního skla nebo lozili někde po rostlinkach nebo tak a co mám kořen tak jsou pořád zalezlé jenom v něm nebo pod ním a jenom ojediněle vylézají, vím že třeba ancistrus je často někde zašitý a je to normální tak se chci zeptat jestli i u krevetek je to běžné, díky. Jo a tím že by je rybky napadli to nebude ty si jich nikdy nevšímali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 17:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
malyLibor napsal: Před parmičkama bych varoval. Většina druhů parmiček chovaných v akvárkách je celkem akční a žravá ...Pro mnohé překvapivě....nejen chovaných v akvárkách.... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 13:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Kaplan007
Před parmičkama bych varoval. Většina druhů parmiček chovaných v akvárkách je celkem akční a žravá a nejen že občas sežerou malou krevetku, ale sežerou všechny malé krevetky a dospělé budou okusovat, až je nakonec také zabijí. Malé druhy razbor a razborky se budou chovat tak, jak jsi popsal. všem k přemnožení krevetek ti nedojde nikdy, ani když tam nebudeš mít žádné ryby, co je žerou. Při určité koncentraci krevet v akvárku se prostě jejich množení zpomalí natolik, že bude stačit na pouhou reprodukci, ale jejich počet se nebude zvětšovat... Příroda to tak moudře zařídila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 10:36 Muž Kaplan007 [51] Re: Treeman
Chtěl bych časem jen mírumilovné ryby. Hejno parmiček nebo razbor apod. Původně jsem chtěl pár čichavců, ale od toho jsem upustil. Začnu s Red Cherry. Ty se prý množí bez problémů. Nejde mi vyloženě o odchov. Spíše jako dekoraci. Když rybky občas nově narozenou krevetku zbaští, tak se mi alespoň nepřemnoží. Časem akva zaroste, plánuji ještě více osázení, případně ještě nějaký kořen, tak si snad úkryt najdou.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.03.2013 16:10 Muž Treeman [249] – Re: Kaplan007
Ohledně toho kdybys měl jen akva s krevetkama tak po nějakém čase sou schopny najít si v akvárku nějakou potravu samy na filtrační hmotě a na dekoracích horší je to v novém rozběhnutém akva kde je prozatimní potravní dietno.No pokud máš ještě i jiné obyvatele které krmíš tak krevety co zbyde dojedou.Na druhou stranu chovanci sou naši mazlíčci kteří nepatří do kategorie dojedou co zbyde a zaslouží si pokud je to možné svoje pamlsky které zlepší jejich kondici a vitalitu. Jinak k soužití krevet a ryb jen toto krevety a některé ryby je možné chovat společně pokud k tomu vytvoříme podmínky ale na druhou stranu odchov malých krevet v takovémto společenství je více než obtížný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.03.2013 15:33 Muž Treeman [249] Re: Kaplan007
Přesně tak pokud budeš mít u krevet ještě rybky a nebudeš chtít odchovávat malé tak to jde ale jinak decimace většiny narozených krevet bude samozřejmostí protože první dny jen tak přichycené na dekoracích a rostlinách rozkoukávají takže jsou jako spestření jídelníčku ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.03.2013 15:13 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Pak právě platí ty základní principy toho pana Mendela...červená výrazná, červená méně výrazná a pak možná trochu přírodně zbarvených. Ale dominantní prostě bude nějaká červená a nemůže být z toho být dominantní přírodní forma.

No a v tom je právě ten problém, tohle nemůžeme vědět, pokud netušíme jak se daný znak (pigment/barva) dědí a čím je podmíněn. Ano může to být medelismus, ale NEMUSÍ.

Když tak osobní zprávy, tohle už je asi dost mimo téma.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 15:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: Ciffik
To už je možná spíš na soukromou debatu, ale nejsme v rozporu...já hovořil v tom úvodu jen o těch základních principech. Avšak stojí-li otázka takto...
Vznikne křížením sakury a red cherry přírodní barevná forma nebo budou potomci zbarvení spíš červeně?

Pak právě platí ty základní principy toho pana Mendela...červená výrazná, červená méně výrazná a pak možná trochu přírodně zbarvených. Ale dominantní prostě bude nějaká červená a nemůže být z toho být dominantní přírodní forma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.03.2013 15:02 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: LiborSprysl
Fuha to bude těžké. Pokud přejdu argumenty týkající se věku (nepodstatné), pohledu na dnešní mládež a jejich znalosti a tvých kamarádů tak asi takto:

Pokud chceš zašlu vysokoškolské materiály týkající se genetiky. Ona totiž nefunguje stejně u všeho. Stejné jsou akorát principy a základy/pravidla podle kterých se jednotlivé znaky dědí. Ale to neznamená, že se např. barva očí ,,dědí" u všech organismů na celém světě stejně. Ano hrách ,,funguje" - a u všech, kde se znaky dědí dle volné kombinovatelnosti vloh - tzn. není vazba mezi geny. Ale to jsme zase někde jinde. Já tě tímto nechci nijak podrážet urážet ani podceňovat a proto se zároveň omlouvám za trochu agresivní ,,tón,, předchozího příspěvku -horlivé mládí. Jen jsi napsal prostě blbost. Genetika není jen mendelismus, to je jen zlomek genetiky.

Rozpitvávat to už nehodlám.

Edit:A pardon za tykání, jsem tu chvíli a měl jsem za to, že se to tu praktikuje běžně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 14:53 Muž LiborSprysl [9015] Re: Ciffik
Jestliže Mendel postavil základy dědičnosti, tak jsou prakticky totožné pro všechny množící se, či křížící se organizmy...to si teda myslím já...možná mne někdo opraví.
Vám je 23, mně víc než dvakrát tolik, a na základce jsem měl dvě skvělé kantorky biologie...Možná za nás byly osnovy bohatší, nevím. Na dnešní školství a současné školáky mám svůj názor již dlouho a nijak významně pozitivní není, to mi můžete věřit. Také jsem před revolucí ještě učil a pár lidí z mého tehdejšího okolí jestě u toho zůstalo. Ovšem to tehdejší nadšení krapek chybí.
Ale na principech křížení barev ať už rostlin či živočichů se podle mne opravdu nic nezměnilo od toho Mendela, o němž my jsme se učili stutečně když ne v sedmičce, tak v osmičce...
Křížení krevetek je velká disciplina mého kamaráda Jardy Chalupka, Jirky Libuse a řady dalších. Je na ně celé specializované fórum. Takže tam lze znalosti doplnit ještě lépe...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 14:41 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Damillo
Jj ... někdo ze správců by to mohl promáznout ... moc řečí, které stejně víc odpovědí než napsal LiborSprysl nedávají ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 14:37 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Jája
Jája napsala: Jinak na diskuzích se tyká, takže tykám.
A ešte prosím tú O červenej čiapočke...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 14:23 Muž Damillo [114]
Už tu zase začíná houstnout vzduch? hmm Hlavní důvod, proč se zdržuju debat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.03.2013 13:49 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Pepan
tu nejde o to, kdy a kde nás učili genetiku, ale o to, že to ani po pochopení všech zákonů/principů genetiky nemůžu vědět, pokud nevím čím je vybarvení krevetek z genetického pohledu ,,podmíněno"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 13:46 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Ciffik
Pokud vím, tak genetiku nás učili až na střední škole.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   26.03.2013 13:42 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: LiborSprysl
Netuším, co učí ve škole sedmáky u vás, ale u nás na Ostravsku rozhodně v učebnicích sedmé třídy nenajdu nic o dědičnosti alel podmiňujících pigmentaci krevetek/množství chromatocytů. Pokud si dobře pamatuji nebyla v učebnicích ani zmínka o tom, zda je ,,zbarvení,, otázkou jednoduchého/mnohonásobného alelismu. Zda se jedná o volnou kombinovatelnost genů/vazbu genů či kumulaci.
Ale co si budeme povídat, samozřejmě tomu všemu rozumíš znáš a proto k tomu nemusím moc co dodávat.

Ano Jája nesprávně napsala křížení...

nýbrž napsat:
Byl jednou jeden...jmenoval Johan Gregor Mendel
...hrách...a máte to bez dotazů...

tomu opravdu hodně rozumíš viď?

Její dotaz naprosto chápu a to že znáš odpověď budiž ti k dobru. Nicméně k danému závěru ti opravdu učebnice, ba ani ta vysokoškolská bez znalosti ,,principů dědičnosti,, ,,zbarvení,, u krevetek nepomůže. To, že víme, jak se ,,dědí,, jednotlivé vlastnosti ,,znaky,, u hrachu nám je v případě krevetek úplně k hovn.u.

A co si budem povídat, pokud tomu náhodou opravdu rozumíš (o čemž pochybuji), tak víš stejně jako já, že s výběrem hrachu měl Mendel více štěstí než rozumu...

Ale pobavil jsi mě.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 13:31 Žena vondr001 [674] Re: Jája
Libor už je takový. Věřím, že to nikdy nemyslí zle. (což i naznačují smajlíci v textu).
Člověk si na něj jen musí zvyknout. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.03.2013 13:11 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: LiborSprysl
Už jsem si všimla, že se považuješ za nejchytřejšho a nejlepšího. Jen jsem si chtěla potvrdit, co jsem si myslela. Možná jsem ten dotaz měla formulovat jinak, abys neměl záminku ze mě (ale jindy i z jiných) dělat debila. Řekla bych, že se v tom vyžíváš. To ti jde hodně dobře. Myslím si, že odpovědět jízlivě a celkem urážlivě nikomu nesluší. No, tak sis ulevil, svět se nezboří, zřejmě ti je jedno, co si o tobě ostatní myslí. Jinak na diskuzích se tyká, takže tykám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.03.2013 11:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jája
Byl jednou jeden...jmenoval Johan Gregor Mendel...co? ;-) smich Stačí jako nápověda k samostudiu? Sakra je vám 51...tak oprašte trochu znalostí z biologie sedmé třídy...hrách...a máte to bez dotazů... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   26.03.2013 11:29 jamajcan Re: Jája
To,na co se ptáte,není křížení,ale klasické vnitrodruhové rozmnožování.Pokud se nedodržuje selekce mladých Sakur,tak se populace pomalu,ale jistě začne vracet zpět k varietě RedCherry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 10:42 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: malyLibor
A teď mám dotaz. Když jsou sakury vyselektovány z red cherry. Vznikne křížením sakury a red cherry přírodní barevná forma nebo budou potomci zbarvení spíš červeně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 00:39 Muž Damillo [114] Re: malyLibor
Ale ja jsem nerekl, ze ji nema ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 23:51 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Damillo
Prasan má pravdu. Sakury jsou vyselektovány z red cherry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 23:50 Muž Damillo [114] Re: prasan
prasan napsal: Sakura je len selekt z red cherry.Mám red cherry a minimálne tretina je krvavo červených.Takže tá cedulka v tom obchode je ok.

Mno já si tím nejsem tak úplně jistej, ale budu ti věřit :-) Já mám totiž takový tuchy, že to není jen o barvě... Ale jsem v tomhle začátečník, tudíž si nechám poradit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.03.2013 22:34 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Kaplan007
Klidně si můžeš pořídit červené - red cherry, sakury a zelené krevetky - zelené palmaty. Tyto se ti křížit nebudou. Koukni třeba sem: rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.03.2013 14:55 - Re: Damillo
Sakura je len selekt z red cherry.Mám red cherry a minimálne tretina je krvavo červených.Takže tá cedulka v tom obchode je ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.03.2013 11:59 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Kaplan007
To krmení fakt podle počtu.... já je krmím denně protože jich tam mám hafo, ale když pár dní nejsem doma tak taky neni problem. Dobré je krmení pro ryby dna, ale i spešl pro krevetky. Jinak ale snědí skoro všechno od vločkového krmiva přes sušené dafnie až po mražené. Mají rády špenát, kopřivy i třeba mrkev :) aspon ty moje teda X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 11:48 Muž Damillo [114] Re: DrChila
DrChila napsal: ja spis nekrmim krevetky ale ancistruse kouskem tablety a kdyz maj chut tak si na ni taky smlsnou. Ale me predevsim uz jedi rasu z molitanu co mam na filtru pod zarovkou tesne pod hladinou se ji tam poradne dari a jeste za pomoci co2 roste neskutecne rychle

No já mám dvě 30L nádrže, takže fakt jen pro krevety. Ale naskytla se možnost nádrže 200-250L a tam by se ke krevetkám ancík vešel ;-) Ale já jsem spíš na ty krevetky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 11:37 Muž DrChila [243] Re: Damillo
ja spis nekrmim krevetky ale ancistruse kouskem tablety a kdyz maj chut tak si na ni taky smlsnou. Ale me predevsim uz jedi rasu z molitanu co mam na filtru pod zarovkou tesne pod hladinou se ji tam poradne dari a jeste za pomoci co2 roste neskutecne rychle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 10:25 Muž Damillo [114] Re: Kaplan007
No to záleží na tom, co v tom akva ještě budeš mít. Pokud jen krevety, v pohodě, pokud ale budou s gupkama, tak se asi mladých hned tak nedočkáš :-O Já mám pro krevetky extra nádrže, zatím v režimu záběhu. Dvě Cherry mi už nosí vajíčka, a další se chystá ;-) Co se týče krmení, nejsem oborník, ale dle rad místních matadorů přidávám spirulinu a krmím obden. Řasy nejsou, krevetky krásně vybarvený a vypadají spokojeně. No ať se daří ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 10:24 Muž martin386 [17] - Živorodky – Red Cherry
Zdravím,nemá někdo z Brna na víc 3 páry Red Cherrynek ? Nebo za nějakou symbolickou cenu? (Chtěl bych tak za 2-3 týdny), přijel bych si pro ně do Brna :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 10:19 Muž Damillo [114] Re: Treeman
Jo, s tím souhlasím, Red Cherry jsou fakt krásný, vyniknou na tmavým podkladu. U nás je ale motaj se Sakurou. Pár dnů z5 jsem se byl mrknout ve Finglasu v MaxiZoo a u Sakurek cedulka "Red Cherry" rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 20:40 Muž Kaplan007 [51]
Díky za odpovědi. Půjdu tedy do cherry a časem uvidím. Ještě bych se chtěl zeptat zda musím krevetky nějak krmit. Rybky zatím nemám (pouze pár gupek) tak moc nekrmím. Vystačí si krevetky s tím co najdou? (řasy, zbytky rostlin apod...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 18:53 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Treeman
No u mě to tak je zatím taky :-D Crystalky tam mam jen 2 zbytek bohužel nepřežil... ale v budoucnu plánuju že ještě nějákou koupím a uvidíme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.03.2013 18:31 Muž Treeman [249] Re: predator3313
Souhlasím s tebou u mne to taky tak bylo a podle rady sem pořídil Red cherry s tím že akva doplním i o jiné a nakonec sem zůstal u Red cherry nenjen protože jsou lépe chovatelné ale jsou i krásné palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   24.03.2013 15:49 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Kaplan007
Pokud chceš víc druhů krevetek a nechceš aby se ti křížili, měl by si pořídit například nějáké Neocaridina Heteropoda a k nim třeba nějaké Caridina cantonensis.
S těch známějších by to znamenalo si pořídit třeba Sakury nebo Red cherry a k nim Red Crystal nebo Tiger.
S tím ale že Caridina cantonensis jsou obecně náročnější na chov, takže jako začátečníkovi dopručuji začít s Neocaridina Heteropoda(Sakury, Red cherry) a když se ti bude dařit, tak k nim dokoupíš náročnější. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 15:39 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Kaplan007
U známého se kříži cherry s green palmatama a potomci jsou vždy černý a do 200litr. aq muže byt i přes 50klidne a na zacatek třeba cherry, ty se hned rozmnoži a jsou dostání všude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 15:27 Muž Kaplan007 [51]
Plánuji nákup krevetek. Nikdy jsem je nechoval, tak jsem naprostý začátečník, proto se zajímám jen o nenáročné druhy. Aby bylo akva pestřejší, chtěl bych 2 barevné varianty. A zajímalo by mě, jestli se můžou 2 různé druhy krevetek křížit (zelená s červenou apod.)? Aby mi tam pak nelezli bůhvíjaké paskvily :-) A kolik krevetek se doporučuje na 200l akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 19:36 Muž sejo [0] – Krevetia zvlečka a vajíčka
Zdravím mám jednu otázočku mám krevetky neocaridina denticulata a vajička sa im objavili 25.2.2013 asi pred týždňom sa jednej samičke objavili vajička opäť hore ale zároven druhé mala aj dole, dneska som našiel zvlečku a boli v nej vajička asi 5 až 7 čo to znamená??? A taktiež sa objavili dlašie vajička aj druhej krevetke tiež má jedne na vrchu za hlavou a druhé dole???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 13:54 Muž snehulda007 [850] Re: Ciffik
Tu už jsem zkoušel...pochytal jsem všechny šneky,ale krevetku ani jednu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 13:49 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: predator3313
Já je lovím fajfkou. Spešl síťku jsem si od Prunyho už dvakrát na burze v Brně kupoval... ale vždy jsem u něj nakoupil kde co, ale tu síťku, pro kterou jsem tam původně šel, jsem pokaždé zapomněl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 13:48 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ciffik
Taky dobrá metoda :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 10:48 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: snehulda007
na to bych nervy neměl, co takhle použít past?

rybicky.net/clanky/1104-jednoducha-past-na-mensi-ryby-a-krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 09:00 Muž snehulda007 [850]
já je odlovuju fajfkou..Dneska budu předělávat krevetárko,takže jich budu přelovovat asi 100...to jsem zvědavej,jak vysoko vylítne můj tlak :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 12:40 Muž LiborSprysl [9015] Re: predator3313
Potěrová nylonka od Mirka Eisenworta to také jistila, když jsem je ještě množil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 12:39 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: malyLibor
jo to je možný :-D Ale jak jsem si je pořizoval borec je lovil sítnou a ta na krevetky rozhodně nebyla...:-D jako sem trnul jak je tam vyklepával.
A ty je lovíš tou sítkou spešl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 12:14 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetky – jednoznacne fajfka
;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [40] ...... 111

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 88681x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294?od=1951