Krevetky - chov
Žlutá voda od šišek je normální. Krevetky se v ní také líp množí.
Já je vždycky spařím vodou z konvice. Výluh rozleji po akvárkách a semtam hodím nějakou tu vyluhovanou šišku.
navíc třeba neonky takovou vodu naprosto milují a i se v ní vytírají...
to zabarveni maji na svedomi huminove kyseliny a trisloviny, to je normalni, pralesni voda je taky zabarvena....
0 02.04.2010 13:05 čichavec27 – Re: bluedream
dal jsem je tam a voda okoamžitě zežlotla,neměl sem je předtím vyluhovat nebo něco?
Já sem to ještě nikdy nedělal takže sem ztoho doce vedla a obávám se že těm neonkám tahle zakalená voda bude vadit
Do akvária se dávají olšové šišky (ty nahoře). Jaký by měly na krevetky vliv šišky z modřínu tedy netuším. Osobně bych je tam ale radši nedávala.
...neboj nebude
0 02.04.2010 12:00 čichavec27 – Re: kortezhugo
a těm neonkám to teda vadit nebude?
...mozes to tam dat rovno
0 02.04.2010 11:48 čichavec27 – šišky ke krevetám
Dobrý den potřeboval byhc poradit.
Tyto šišky sem včera nazbíral v lese.
Můžu je dát ke krevetám?A musím je nejdříve vyvařit nebo prostě stačí když je rovnou šoupnu ke krevetám?
A ještě detail mám v krevetkáriu hejno neonek nebudou jim tyto šišky vadit?
Předem děkuji za odpevedi a přeji pěkné svátky.
Starší reakce
Netvrdil bych, že krevetkám nic od bublifuku nehrozí.
Měl jsem vyústění jednoho bublifuku těsně nad hladinou, a tu jsem si všiml, že jedna krevetka navzdory proudu bublinek se dostala do výtoku bublifuku. A to až za ohyb. Naštěstí jsem si jí tam všiml a musel jí vysvobodit rozebráním bublifuku.
bublifuk nebo hamburg
bublifuk je optimalni, zadne pohyblive casti, zadne nebezpeci urazu pro krevetky, nektere rady zkoumaji ruzne zakouti vcetne filtru.... taze by jsi je za chvili mel i v tom externim, navic si rady pochutnaji na "mnamkach" co se zachyti na molitanu
ja bublifuky maskuju pomoci chuchvalce javskyho mechu
0 22.03.2010 14:05 Pavel – Re: JFK
Díky za rychlé reakce
0 22.03.2010 14:04 JFK Vnější filtr vůbec ne, jedině nějakej mini vnitření, ale podle mě stačí jen bublifuk - mám jedno akva 30 litrů a zkoušel jsem tam pár vnitřních filtrů, ale všechno byl moc velkej proud, tak jsem nakonec skončil u bublifuku.
0 22.03.2010 13:59 jose – Re: Pavel
stačí bublifuk(motorček + molitan)
0 22.03.2010 13:54 Pavel – krevetky - filtrace x bublifuk
Dobrý den,chci zakládat akva jen pro krevetky (40 x 20 x 20)a nevím zda je nutné pořizovat vnější filtraci nebo stačí vzduchovací motorek a vnitřní filtr s molitanem...díky za odpovědi...
Ale je to prabába žlutých firů z němec
sem si myslel ze to je divoka heteropoda
Tak kluci na shrimpnow už pokročili, mám doma tohle:
www.shrimpnow.com/…
ach jo, pryč z domu, tohle není žlutá heteropoda. má zelená vajíčka.
Nechcete je před velikonocema někdo ? Je to celkem tématické, zelená vajíčka a žlutá krevetka.
Ach jo, kdyby to všechno šlo zkřítit do jednoho nového super druhu
Tyhle jsem dostal odkudsi s tím že jsou to žluté. Žluté jsou, ale mají trošku jiné znaky, oči, hřbetní pás, pigmentace pod lupou je tečkovaná...
Kreveta vodní
Ivane Ivane kde si zase sehnal tohle...Existuje vůbec kreveta kterou nemáš?
To už jsem řešil, simoni je caridina a je víc útloučká..
http://rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_caridina_simoni_simoni
ale jsem laik
Rád bych se pozeptal zda někdo při toulkách nepotkal tuto krevetku viz obrázek. Je žlutá, snadno a ochotně se množí jako ostatní Neocaridiny. Měla by mít něco společného s heteropodou yellow. Ale asi velice vzdáleně. Oči totiž nemá kompaktně černé, nýbrž s jakýmsi okružím šedé.
Starší reakce
Vytvářím školní nádrž..půjdou tam z krevetek cherry a palmaty...doporučte jinej druh či druhy aby se spolu nekřížily...případně nabídněte za něco či za levno..dík
0 07.03.2010 19:38 kingondra007 – Re: maio777
ok diky dal jsem to do 15ti l kole tak tak se to tam vlezlo tak aspon budou kreverky mit co žrat
0 07.03.2010 18:59 maio777 – Re: kingondra007
ok,daj im tam par listov,ostatne daj do nejakeho kybla,al vacsieho pohara s vodou,nech to chyti riasu,uvidis ako to spucuju...
0 07.03.2010 18:51 Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetky Trochu od otázky:
Někomu to darujte a budete mít klid. Ten člověk by z nich měl třeba aspoň radost
.
0 07.03.2010 18:48 kingondra007 – Re: maio777
No tak lidi porad jestli to vyhodit nebo jim to tam postupně házet
0 07.03.2010 18:46 maio777 jj presne
0 07.03.2010 18:16 kingondra007 – Budou to krevetkz žrát?
Dobý den mněl bych dotaz právě jsem dočistil a doupravoval akvárko ale zbylo mi strašné množsví jedné kitky nwm ted přesně jak se jmenuje ale skusim popsat je zelená
má velice dlouhé listy šířka 2-3cm a tlustá jako tlustčí papír nechce se mi takové množstvý vyhazovovat ale když jsem ji jednou skoušel zasadit nic stoho nebylo a tak chce si zeptat když ji hodim do akvarka obroste řasou a budou to žrát krevetky jako když se tam hodí list s buku nebo dubu.
Děkuji
0 07.03.2010 17:59 Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetky Koukla jsem do skříňky na ty krmení: Sak Caridina excelent baby, Sak spirulina (3), Sak (cosi červeného velikost 0), sera Vipachips, sera Vipagran, sera Granulate Menu, sera shrimps natural, sera O-nip, Sera spirulinatabs, Tetra Discus. Toť asi vše
. V akva obírají řasy, všemožné zbytky a suché listé (dub, buk, mandlovník).
U mě se musej snažit...co zbyde po rybkách...fakt je to asi jedno..hlavně nepřekrmit..
Já jim dávám SAK Caridina excellent, Chlorelu, Dekapsulovanou Artemii a občas pár vloček Tetraminu.
Rybí krmení (tabletky, lupínky, granulky), sekaný mražený patentky, krevetí granule. Oni spapaj skoro všechno =).
pokud budeme brát Nazvy krevetek podle místního atlasu, tak Krevetka červená je krevetka Red Cherry - Neocaridina heteropoda ....
Moje N. heteropody (mám žluté mají některé samyčky i víc jak 3cm.
0 07.03.2010 14:19 Krevetka Cizí ? Moje vec jakej si udelam ucet ..A proc me porad resis ? nemam zajem Čéče ..Sorry OT
No ale eště vyrostou když budou mít podmínky....ale u někoho jako ty...nevím nevím
0 07.03.2010 14:18 Krevetka Já jsem je teda nemeřil ale já mam 4 a mají přes 2 měsíce 1 CM .. Maxim 1,5 .. Čerpám z vlastní zkušenosti ..
červená není cherry?
a to jsou tak malinké? asi mám obry
Přidat reakci
1 ...... [79] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x