Krevetky - chov
Zdravím. Rozmýšľam nad pridaním pár krevetiek do môjho akvárka, konkrétne najskôr nejaký obyčajný a nenáročný druh, napríklad nejakú variatnu Neocaridina davidi. Šlo by to? Nerobilo by to problémy s mojimi rybkami, poprípade nebolo by tam živočíchov už príliš veľa, alebo na toto krevetky nemajú moc vplyv? Ďakujem za reakcie
Starší reakce
Řekl bych, že voda ze zajeté nádrže ti záběh nové neurychlí...
Já jsem celkem velký amatér si myslím nějaké měření vody a tak. To se mě moc netýká. Ale substrát jsem dával do vedlejšího AQ asi před rokem jsem měnil komplet dno. A zatím si nemůžu stěžovat. Ale děkuji za radu.
Ahoj, hele, jestli tam máš takový substrát, tak minimálně půl roku vůbec nic. Když se podíváš na můj deník, uvidíš, o kolik jsem přišla ryb. To svinstvo, co se z toho substrátu vyplavuje, strašně hýbe s parametry vody. Už bych ho nikdy nechtěla. To není substrát pro amatéry, jako jsem byla já. V domění, že dělám to nejlepší, jsem vlastně udělala to nejhorší.
Vodu sice máš ze zaběhlého AQ, ale máš tam Japanese Soil Powder japonský substrát a ten může ,,zahejbat,, i s vodou...
Ahoj. Mám dotaz. Před 3 dny jsem založil akvárium. Vodu jsem použil z vedlejší zaběhlé nádrže. Počítám že cca každé 3 dny budu měnit 3-4l vody. A teď ten dotaz: za jak dlouho mohu nasadit do akvária krevetky. (popravdě ještě nevím přesně jaké). Děkuji za odpověď.
Starší reakce
Uhynulou krevetku taky můžeš případně odsát, třeba i nějakou slabší hadicí, ale při malém počtu sem tam mrtvých bych to neřešil, a nechal to na ostatních obyvatelích akvária
Krevetky si vždy někdo rád vezme. Takže já je průběžně rozdávám.
Mrtvou krevetku bych neřešil. Ostatní obyvatelé se o ní postarají. Většinou si stejně ani nevšimneš, že nějaká krevetka odešla a žádné následky to nemá. Svlečky jim tam taky nechávám. Jinak pinzeta je celkem dobrý pomocník, s tou se dostaneš skoro všude.
Zdravím, prosím ako najlepšie dostávate z akvária preč uhynuté krevetky? Či ich tam necháte? Narážam na to, že uhynutá krevetka zapadnutá medzi rastlinami a kameňmi sa nedá vybrať sieťkou. A ešte ďalšia otázka, ako najlepšie regulovať množstvo kreviet, pripadne redukovať, keď cih je veľa?
Starší reakce
Ty ryby je budou k sežrání milovat.
Vyzkoušej..já mám krevetky v kouli,byli tam s nima 2 betáci,jeden v pohodě,druhej jich polovinu vyžral,takže,každá ryba je jiná,každopádně bud se jim bude dařit,budou se množit,což asi nehrozí a nebo padnou jako drahá potrava..
0 08.01.2021 15:22 mbulin – Potřebuji poradit
Ahoj potřebuji poradit jestli by se snesly krevety Red Cherry se skaláry diamantovými a mečovkami? Mám 200l akvárium středně zarostlé. Mám zde poskládanou skrýš z kamenů porostlou Java Moss. Děkuji
Starší reakce
Čauky, Krevetky odvedou pořádný kus práce, mám jich v AQ stovky. Množí se neuvěřitelně rychle a dovedou zaujmout svým rejděním. Ale např. skla od řas dobře vypucují šnečci. Uhynulou rybičku zkonzumují oba. Sem tam rozmačknu nějakého šneka a také se na něj vrhnou jak Krevetky, tak šnečci. A jak píše PetrO, s Helenkama pozor, v lednu 2019 jsem si koupil dvě na burze v Kroměříži a do měsíce jich byly v AQ mraky a do pár měsíců mně totálně zlikvidovaly všechny Okružáky. Letos v listopadu jsem vylovil další velkou Helenu.
přesně jak píše Tamara.
A nakonec, protože se člověku vždycky zdá jedna Helena málo, tak vezmeš dvě a hned máš zaděláno na problém..
Potom se Ti ještě bude po normálních šnecích stýskat
Nemyslím si, že by krevetky (ty malé) dokázaly nahradit šneky. Muselo by jich být asi fakt hodně a ani tak by si podle mne s lecčíms neporadily. Ale Japoniky, ty dokáží divy. Jestli máš přemnožené šneky, Helena není řešení.
Šneky nenahradíš. A Helena bude otravovat krevety a nebudou se množit jako bez nich...
Zdravim, vedia krevetky nahradit funkciu slimakov v akva? Vdaka za info.
(Rozmyslam, ze dam do akva cleu helenu a zaroven zvysim pocet krevetiek)
Starší reakce
Nemám tušenie mne sa zdajú byť všetky rovnaké
viem len toľko že je priesvitná a nad hlavičkou je trošku do hneda
ale asi to bude nejaká neocaridina teda, uvidíme keď vyrastú možno to bude rozpoznateľnejšie
Krevetka japonská to nebude, na ní je to je to moc malé a v akvarijních podmínkách se nerozmnožuje. Fotky jsou nejednoznačné. Porovnej to s Neocaridina davidi.
Koukám,koukám,ale z ty fotky to asi nepoznám,zitra zkusim kuknout na pc,mobil malej display
A nebo zkus lepši foto,jak se ti zadaří..
Ďakujem pekne, viete mi ešte povedať čo to asi bude za druh? Môže to byť japonská?
priesvitná s hnedým chrbtom
Kryci sklo dát můžeš,já ho nemám,jsou v tý kouli a odtamtud se těžko utíká..V tý 4 litrovce bych měnila tak litr,já měním asi tak každej 5 den..záleži,jak budeš často krmit,čim víc krmíš,tím víc se bude kazit voda a bude ji potřeba měnit...
Vďaka, nechám ich pár dní tak lebo dva dni cestovali chúdence a potom im skúsim dať jesť čo mám pre rybky
a mám teda zohnať nejaké krycie sklo? Niekde som čítala že zvyknú vyliezať zatiaľ som im dala papier na akvárium
prípadne ešte nejaké rady? Výmeny vody a tak ako často a koľko? Keď už som ich dostala tak to nechcem pokaziť a chcela by som aby mi prežili
Stači přihodit par plovouček takovej růžkatec krevetky milují a krmit i tim co daváš rybičkam,nic naročnýho.Filtr netřeba...
Starší reakce
Nevím, jak jiní, ale já měl u krevetek anubiasy snad vždycky a nějakých problémů jsem si nevšiml. Třeba jim šťavelan vápenatý nechutnal...
Nebo byly opatrné a píchnutí se rafidy se dokázaly vyhnout?
Vylučuje štavelan vápenatý,který je pro krevetky toxický,a v tý malý nadrži je ho tam dost..
Za normálních podmínek anubias nevadí, taky ho u krevetek mám. Ale při poničení prý vylučuje cosi, co dokáže krevetky ohrozit. Možná Wanderer narážel na toto.
Ancika mám celkem velkého a v AQ stovky Krevet, z toho spousta miniaturních je mezi kamínky, ale nesetkal jsem se s tím, že by Ancík baštil Krevetu...
Ancitrus je skor plachy, s krevetami sa znasa. Je pravda ze nie je tam vhodny, no dali mi ho v akvarisike kde mi ho zakladali a nemam ho komu dat. Muz ho uz aj pomenival, takze asi ak nebude musiet ist prec, nepojde. Zas az taky velky bordel v akva nerobi. Anubiasom sa celkom dari a krevety po nom lezu. Preco by som ich mala odstanit?
Tak ancistruse jsem ještě žrát krevetu nenačapal, tím neříkám že to není možné. Nicméně s tou velikostí akva máš samozřejmě pravdu. Přehlídl jsem prezentaci. Ancistrus tam nepatří.
Edit: Jak to myslíš s tím anubiasem? Díky. Když tak to někam přesunu.
Tipnul bych si, že to bude požírat i s krevetkama.
Ancistrus se do těch 8 litrů vůbec nehodí, strašně zaneřádí vodu, takže časem nebudou ani vajíčka, ani krevetky. Je to pro něj malé. On se tam moc nehodí ani ten anubias, ale to je do jiného vlákna.
Ahoj. To by musely krevetky ty vajíčka klást někam do akvária. Ale vzhledem k tomu, že je nosí pod svým tělem, tak jim je ancistrus nesežere.
Ahojte, bude Ancistrus pojedat vajicka Neocardiniam?
Starší reakce
Já mám v 5 litrech asi 50 Neocaridina heteropoda varianta Blue Dream a taky se jim daří a množí se.
Mám tam jen metr růžkatce (Ceratophyllum demersum).
Celé to mám pod světlem, ale viděl jsem i krevetárka, co neměli nic a i světlo bylo jen denní.
Bude to stejná práce jako s Betou, častější výměna vody.
Já měním jednou za tři týdny a jinak dolívám odpar skoro denně.
Všechno jde, jen se na to musí přijít a vyladit rovnováhu.
Ahojte, som tu nová neviem kam presne mám písať ale mám myšlienku spraviť z akvária niečo vyše 4l mini krevetkárium. Nemám s krevetkami vôbec skúsenosti preto chcem vedieť či je to dostatočný priestor pre zopár menších krevetiek. Momentálne tam je betta ale sťahujem ju do väčšieho akvária (prikladám fotku, nepýtajte sa prečo tam je, nekompetentní ľudia vo zverimexe a snaha potešiť dieťa na narodeniny, viac k tomu netreba, bude to vyriešené). Nechcem to akvárium vyhadzovať a napadlo ma využiť ho takto, tak prosím o rady či je to možné, prípadne aké druhy krevetiek a aké príslušenstvo k takémuto niečomu treba
Starší reakce
Nechci jí změkčovat, pro neocaridiny to není potřeba. Ale po napuštění do kýblu vypadá nevábně, tak jí nějakou dobu nechávám odpočinout. Jak píšeš, dnes je z vody málokdy cítit chlor, takže odstátí obvykle není nutné.
Na tvrdou vodu Ti odstátí nepomůže...to leda něčím změkčit. Já třeba velmi tvrdou krasovou vodu ředím s vodou z reverzní osmózy, ale je více způsobů. To, co z vody má před vypuštěním do AQ vyprchat, se provede za pár minut. Dneska uz skutečně běžně nedochází k úhynu ryb díky chem.úpravě vody z vodáren, jak se mi to stávalo během 80tých let, kdy jsem se k akvaristice jako kluk dostal díky Taťkovi...
Ano, doma to dělám stejně. Ale v práci je voda dost tvrdá a po natočení i mléčně zabarvená, takže jí nechávám pár hodin odstát.
Záleží na vodě. Já třeba vodu do akva leju rovnou, jen ji do kýble napouštím sprchou, tím tak nějak vyšumí co by tam mohlo vadit.
Poradil mi to místní bývalí prodejce v akvaristice a ten napouštěl vodu do akva zahradní pistolí.
Chemie ve vodě je už bezpečnější než bývala.
Nikdy mi nic neumřelo vinnou špatné výměny vody.
Ve skutečnosti stačí mnohem kratší doba, aby se voda odplyněla.
Zase to neber jako samozřejmost, u mě to funguje, ale dvě stejný akvárka nejsou nikdy stejný, natož u zvířátek...
mě jde prave o to, kdyz se nebude topit. Tak sem rad, ze to v pohodě daji
nechtěl sem to testovat, abych o ne nepřišel a nemusel zase někde shánět.
Díky
Helejď moje šlechtička rozhodně není kontrolovaná.
Odkaluji jednou za tři týdny víc jak 2/3 a jinak jen dolívám odpar.
Vše mám takový pankový akvárka,takže se rozhodně nebudu pouštět do žádnejch vědeckejch závěrů.
Prostě to nějak funguje a nikomu to nevadí.
Teď jak začali topit se tomu začne jen líp dařit, ale do teď tam bylo od 16 do 20 stupňů a vše žije.
Měla je v místnosti se stabilně nižší teplotou, pokus probíhal v zimě. Noční teplota 15,5-18,3, denní pod 21.
Aha, takže se množily, když byla vyšší teplota, jinak ne. Potom by se tvrzení potvrdilo.
No helejď ta teplota 16 tam není pořád, takže jak to kolísá, je to pohoda.
Typka to nejspíš zkoušela v nějakých laboratorních podmínkách s chlazením na stálou teplotu.
Teď tam mám třeba 23 jak zaply topení a nějak moc to nekolísá. A hned se ukázali další kousci. Dřív jsem hledal jak blázen.
Jediný, kdo nejspíš nedal ty nižší teploty byli čokoládový Neocaridiny. Dostal jsem jich 10 a nevidím ani jednu.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x