Krevetky - chov
prosím mám takový problém kámoška mi chce dát malililinkatou přenosku na zvířata měla v tom krevtky a říká že je to dost malé asi jen litr ne litr a půl no a já bych tam ty krevetky moc chtěla, ale myslím si že je to na ně malé, ale nevím no..jestli by jste mi prosím nepomohli moc bych to chtěla, ale říkám nebudou se trápit?
ahoj a dík za jakoukoli informaci
kiki
Starší reakce
Stát se to může, ale na velké Caridina Japonica si už čichavci netroufnou, aspoň moji. Na Red cherry mi útočili Ramirézky, ale na velké potvory si už netroufnou. Možná je lepší Caridina Japonica nechat dorůst, než je dát do akvárka s rybama. Mám zkušenost, že se docela umí bránit.
Jistě. Můžou. Ancistrusi je mají velice rádi
To byl vtip.
Mám ancistrusy i krevetky a žádné ztráty nemám. Dospělci žijí pospolu úplně v pohodě. Někde jsem četl, že se stává, že ancistrus sežere nedopatřením snad jen krevetky v larválním stádiu. Mám jen dospělce, nejsem chovatel, takže z vlastní zkušenosti to nemohu potvrdit.
0 24.03.2009 08:35 Martin Ahoj, můžou být krevetky s ancíkama?
0 24.03.2009 00:42 0 – Re: vezir
K těm rybám by je radši nedával (chovám krevetky a proto se odvažuji po zkušenostech tohle napsat , mám je nyní dočasně jen s drobným plůdkem gavůnků a kardinálek , které v této velikosti ještě neohrožují ani líhnoucí se mláďata krevetek.).
To je možné. Někdo psal že to nedělá dobrotu, ale někdo zase že v pohodě. Říkám si že jsou rybky mladé tak by si mohly na sebe snáze zvyknout. Asi zkusím Japonicy a možná přihodím i ty cherry. Teď je jen někde dobře sehnat...Poradíte?
0 23.03.2009 13:40 Bexi nevým jak čichavci ti jsou potvory mně sežraly první krevetky (caridina japonica)
0 23.03.2009 11:05 Marri – Re: vezir
Jestli je chceš dát k těm rybám, co máš v seznamu, tak můžeš i ty red cherry, ale asi by to chtělo větší množství, aby byly vidět (20-30ks asi) rychle se množí, ale nemáš tam moc úkrytů, takže moc jich ani asi neodchováš, tak bych tipla do těch 30ti, jinak japoniky úplně bez problémů s nima mohou být
Lákají mě krevetky a přemýšlím že bych si zkusil pořídit tak 2 Japonicy do mojeho akvárka. Red Cherry apod se mi líbí více ale asi by se nehodily vůbec k rybám a ani bych je nemusel za celý den najít...
Myslíte že těmhle by to vyhovovalo a nebály by se ryb? Nebudou se bát třeba Panceřníčků, kteří pořád slídí po dně?
mno, tak to bych si bohužel moc nepomoh
škoda no, ale zas tak na tom oživení krve netrvám, já jen, že zrovna dneska mě to napadlo a hned jsem se tu o tom dočet, tak jsem musel reagovat
0 23.03.2009 00:10 Tereza – Re: meroň
Přes týden jsem v Praze. Ale to je prašť jako uhoď, co?
něco takového mě zrovna dneska taky napadlo, jenže do Mostu zrovna v nejbližších 100 letech asi cestu mít nebudu
0 23.03.2009 00:00 Tereza – Nová krev
Neměl by někdo zájem oživit si krev v chovu red cherryn? Mám asi rok stále jednu linii, sice nevidím objektivní důvod, degeneraci nepozoruji, ale tak nějak pro svůj pocit bych chtěla zavést nové geny. Vyměnila bych třeba 10 za 10. Podmínkou je jen, aby byly zdravé a pěkně zbarvené, nechované s přírodní formou. Jo a aby nebyly jejich předci koupení ode mě
0 22.03.2009 23:57 Tereza – Re: jaa
Při takovém množství už horentně prodávám, přece jen ti drobci produkují dost odpadu.
zdravim! mam taky dotaz. Ako je to s obmedzenim poctu krevetiek na objem akva? Bo som si do 10L miniakva kupil 8 krevetiek a este presli len nejake tri mesiace a krevetky sa tak namnozili ze ich tam urcite cez stovku.........samozrejme tie pôvodne su najvecie (tak2,5az 3cm) a mlade su tak do 1cm podla toho ako su stare, bo sa to mnozi stale........
Starší reakce
0 19.03.2009 20:05 vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky de o to, ze sem pred nejakou dobou nahazel ty bezbarve neocaridiny(este docela male) do akvarka s rybama,uz sem si myslel, ze tam zadne nejsou, a do toho akvarka sem pridal 5 velkych palmat co sem si myslel ze sou jednoho pohlavi a uz se nerozmnozi.
vzapěti sem si vsiml podezrele cerne krevety a oddelal sem kus javamechu, a z tohoto akva s rybama sem vyndal 3 palmaty, z nichz 2 nosily vajicka, 2chciple palmaty, jednu velkou nadherne zbarvenou red cherry(asi se tam nejak pripletla, kdyz byla mala a nebyla este zbarvena), tu velkou cernou a nekolik modre zbarvenych prirodnich neocaridin.
sem ty palmaty co byly najednou tehotne a ty denticulaty nahazel do akvarka s crystalkama a tam se vsecky odbarvily
to tereza: docela by me zajimalo, jak si prisla na nejakou souvislost s preventinem,
zadne rybi lecivo sem nikdy nepouzil, nemel doma, ani nevidel
to clarkii: co myslis tim ze ta crystalka je jak ze skla?
podle me to zpusobil novy koren, ktery je v tom velkem akvarku kde mam ryby. Lehce barvi vodu
0 19.03.2009 16:36 clarkii vejvar na té fotce sou ne jen ty modré prúhledné,ale i ta krystalka je jak ze skla.
0 19.03.2009 10:17 Marri – Re: clarkii
Někteří jsme teda vděčni i za ten plevel
. Ty dražší do zahraničí spíš prodáváte jo?
0 19.03.2009 09:30 clarkii Jeste nejaké varianty babaulty,vselijaké CRS (hinomaru atd)jinak vselijaké raky a kraby.
Do ceskoslovenska to nevozím,nikdo mi to není ochoten zaplatit.300 nebo 1000 korun za kus se lidem zdá moc.Proto prodávám jen tem plevel.
0 19.03.2009 09:22 Marri – Re: clarkii
A můžu se zeptat co ještě máte za druhy, krom těch co jste měl na burze?
0 19.03.2009 09:18 clarkii Ty modré sem prodával v Brne já,podle mne sou to babaulty.Bohuzel sem nabalil vetsinou samice.
Zacal sem chytat o tretí hodine a stejne sem prijel pozde.Samice sedej vetsinou na filtru,tak sem to bral smahem,mám je ve 450 litrové nádrzi.
0 18.03.2009 21:09 Marri – Re: Onďa
No byly tam většinou samice, taky jsem hledala, co by mohlo být kluk...
Tak to je super.Asi to budou ty babaulti, mají hrozně široký spektrum barev.Mě teda přišlo že u těch modrejch byly samý velký samice (ale možná to byli mohutní samci někteří).Každopádně s krevetami od toho pána zatím spokojenost
0 18.03.2009 20:53 vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky mam dve fotky, ale ne moc kvalitni, bo je to z mobilu
rybicky.net/nadrze/3730
jinak po prestehovani se odbarvila, i ty ostatni co byly svetle modre sou po prestehovani pruhledne
Ne,babaulti mají nepřímý ontogenetický vývoj...no vlastně počkej a uvidíš
0 18.03.2009 20:40 Marri – Re: Onďa
Mě ty modré už taky nosí vajíčka... Tak mi teda nejde do hlavy co je to teda za druha pořád jsem teda byla v domění, že babaulti stejně jako simoni mají larvální stádium vývoje
Jestli jsou z brněnské burzy od toho chapíka, co tam měl i "mloky" a hromadu šneků, tak to na 99% nejsou blue tiger. Prohlížel sem je asi 20 minut a pruhy jsem neobjevil (blue tygry bych za 60 kč bral hned),ale přijel sem si pro obyčejné tigery, takže jsem bral je.Akorát mě zarazilo, že měl v těch krabičkách výlučně ze čtyřech krevetek 3 někdy i 4 samice
Naštěstí sem objevil jednu, kde byla jasná samice a 3 neurčité malé a jsou z toho 3 samci a samička, která v současné době již nosí
Omlouvám se, špatně jsem to přečetl...
Jak sem řekl babaulti jsou velmi variabilní a to jak barevností očí nebo i třeba absencí světlého pruhu na hrbetě...takže, pokud chybí pruh, tak to neznamená,že to není babaulti.
Pokud se Tva reakce vaze k dotazu, ktery byl vznesen pred mesicem a ne k tem, ktere mela Marri, tak se stejne priklanim k verzi, ze jde o C. babaulti "blue". Jinak k tomu, jak se Ti barvily klasicke N. heteropoda ci "cherry" do modra a do cerna - mas nejake fotografie? Docela by mne to zajimalo - je to opravdu zajimava informace.
K tomu neprimemu vyvojovemu cyklu - to sice v roce 2006 kdy byl psan tento web platilo, ale nejsem si jist zda je tak tomu dodnes. Na planetinverts (ktery je narozdil od tohoto webu stale aktualizovan) o tom v jednom clanku pisi jako o mytu. Ale ruku do ohne za to nedam. Skutecne vedecky clanek ktery by vyvracel ci potvrzoval larvalni stadia u babaulti jsem zatim nenasel.
0 18.03.2009 15:38 Bexi pro davida - já psal že to není na 100% blue palmata.A toto není z mojí hlavy četl sem to na netu.Babaulti mají hodně populací a pravděpodobně je to několik různých druhů které se liší výskytem,barevností i způsobem rozmnožování
www.akvakrevetky.wz.cz/…
citace: Jsou popsány i poddruhy C. babaulti s nepřímým vývojem.
S tim, ze babaulti nenalezi k rodu Neocaridina, ale Caridina.
Jako většina Neocaridin ani babaulti nemají larvální stádium tj. nepřímý ontogenetický vývoj.
To jsi vycetla kde? C. babaulti nema larvalni stadium - ma primy vyvoj bez larev. V tomto je podobna jako kterakoli varieta C. cantonensis..
Nesouhlasím babaulti sou velmi variabilní- a to jak barevností očí nebo i třeba absencí světlého pruhu...
0 18.03.2009 15:25 Marri – Re: Chem
babaulti mají larvální st.
Moc jsem nepochopil zacatek otazky ktere blue maji larvalni stadium? U Clarkiiho krevet larvalni stadium urcite neni.
Budou temer vsichni hezky modri - nehrozi to co u tigeru..
0 18.03.2009 15:21 Marri – Re: Chem
b blue mají larvální stádium, to je u těchto taky??
0 18.03.2009 15:20 Marri – Re: David12188
A neví se jací jsou potomci těchto krevet??
Jestli jsou z burzy od Clarkiiho, tak to nejsou tigeri. A clarkii o nich ani netvrdil, ze to jsou tigeri. Sam jsem ho potom jeste kontaktoval, jestli nevi presny nazev a obecne jsou jeho "modre kusy" i probrany i na foru akva.sk . Vetsina nazoru se shodla, ze jde o C. babaulti "blue".
www.akva.sk/… ...druh krevet, který Clarkii
prodával (spíš má na fotce)sme řešily a na Tigery to moc nevypadalo.
0 18.03.2009 15:16 Marri – Re: Chem
jenže ta kreveta nemá žluto-bílé oči což ty moje mají
0 18.03.2009 15:15 Marri – Re: Chem
Tak teda nevím, jsou z burzy od Clarkiiho
Přidat reakci
1 ...... [97] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x