Krevetky - chov
a ešte či ich možem chovať podla vas s Cambarellus patzcuarensis
neviem prečo ale stale sa mi pletie nazov ja mam tieto Krevetka červená - red cherry a vždy si myslim že to je cardinia japonica a tak
no takže ja mam red cherry takže s yellow by som ju chovať nemohol no krasne
aa čo poradite na to aby sa moje krevetky viac začervenali sfarbili?
Red Cherry a Yellow jsou jeden druh Neocaridina heteropoda.
Red Crystal je Caridina cantonensis a s těma dvěma se nekříží.
Zato ty první dvě snadno zkřížíš.
Takže jednu z těch prvnch dvou můžeš v klidu chovat s CRS.
0 23.01.2010 14:27 Bexi V první řadě by bylo dobré zjistit si správné latinské názvy,z toho by sis mohl vyvodit že neocaridina heteropoda var. red cherry se ti bude křížit s neocaridina heteropoda var. yellow
O křížení apod se tady na foru dá najít dost infomací a odkazů.
Já jsem se řídila např. tímto:
www.planetinverts.com/…
Ale z vlastních zkušeností bych chovala jen jeden druh v jedné nádrži. Většinou mají i jiné nároky na chov...
a dalšia otazka ohladom krevetiek
mohol by som moje krevetky red cherry spojiť napriklad s cristal red?alebo s yellow krevetkami?neviete mi opisať alebo napisať ktore krevety možem chovať spolu aby sa nepokrižili ? nechem aby mi po akva behali mutacie tak len preto
0 21.01.2010 22:50 Bexi se sekavcem mám skušenosti že si krevetek nevšímá,jediné co zblajzne je tak čerstvě vylíhlé prtě
0 21.01.2010 22:37 Bexi ono existuje kvanta druhů macrobrachií
a jsou rozšířeny po azii i americe...myslím že se i těžce určují druhy,i když já se o ně nijak nezajímám(i když si chci nějaké pořídit)
jo tohle Macrobrachium je taky jiný než mam já- fotka v žabáriu
tak sem hledal ten glass strimps a naslo mi to tohle
www.u2u.idv.tw/… ale to se tem mejm nepodoba
jo to sedí,Macrobrachium mi pokousalo malý paví očka a Dania,a je mnohem větší,to je fakt ;)
Ta co je na fotce opravdu Japonica je, je to vcelku patrné ze stavby skeletu, tečkovaného zbarvení a velikosti "klepítek"...Krevety macrobrachium mají skelet více zprohýbaný, zabarvení povětšinou po okrajích a markantní je velikost klepítek-z čehož vyplývá i jejich dravost, rády chytají rybky, většina těchto druhů je navíc podstatně větší než japoniky...
0 21.01.2010 19:31 petastastna Macrobrachium mam taky, to určitě tyhle nejsou,jen že já je mam rok a pořát nerostou, ale bylo mi už vysvětleno pár důvodů ;)
podle ty fotky se japonica da poznat a o tech bez kresby jsem psal ja kupoval jsem je u nas s japonikama tech meli je 9 kousku za 40KC cca 2cm velky za ty prusvitne chteli 30 za stejnou velikost tak sem jich vzal taky 5 aby bylo hejno
))ale myslim ze plni funkci jako japonici porad jen nekde neco bagrujou
Tak určit co je to za kreveku z tý fotky bych si netroufnul tvrdit. Z tý fotky jde tak ma imálně poznat to, že by to mohla být krevetka.
Tvrdit to podle velikosti je taky kravina.
Kdysi jsem viděl u jednoho chovatele Japonicu, jak byla velká těžko říc, ale vážila skoro 2 kila. Měla dvě hlavy, a na zádech hrbolky. Fakt nekecám, ten chovatel je někde od Černobilu.
Ještě tu byla zmínka o krevetce bez kresby velké jako Japonica. Klidně by to mohlo být Macrobrachium. Obchodní název Glass Shrimp.
co jíst mají,tim to určitě nebude
ale každopádně děkuju za rady ;)
A ještě dodám, že v počtu tří jedinců je ta možnost že jsou to samí samci hodně vysoká
Opravdu to Japonica je, ale jak už jsem psal, rozdíl je ve velikosti samice a samečka, může to být dosti markantní...Pokud nerostou dále, nehledal bych ani tak příčiny ve velikosti nádrže...často hraje důležitější roli chemismus vody a také krmení(lidé si je pořizují primárně na potírání řasy, ale pokud nemají co žrát, zaseknou se stejně jako ryby, když rovnou nepojdou...)
já mam tři v 54l akvárku a sou pořát takhle malý právě....
Z toho co je tam vidět je to Japonica.
aha tak dik
a tak neviem či sa mi to zdalo alebo som to niekde videl ale chcem sa opytať či sekavec pričnopasy alebo betta-bojovnica može byť s krevetkami
či ich požeru alebo nie podla vas tak 3 bojovnice z toho 2 samice a sekavce dajme tomu 2
tak jsem dneska zkousel jednu co byla u skla merit ma cca 4,5 cm a tak je jich vetsina krom asi dvou ktery sou asi o centak mensi.Jeste tam mam jedny ktery sem neidentifikoval a tam co sem je kupoval ani nevedeli co prodavaj
) sou stejne velky jako japoniky akorat bez kresby na tele jakoby prusvitny.A maj delsi vousy
Potvrzuji... ty moje maji taky 4,5 - 5cm...
taky sem právě četla že můžou mít až 5 cm, zítra přidám foto mích krevetek abych zjistila co jsou zač
Ahoj, známá mi tvrdí že má japonský krevetky velký 5 cm, já je mam už dva roky a jsou výrazně menší,je možné aby je měla tak velké?
Starší reakce
I kdyby jsi si ten název Krevetky napsal, tak nepočítej s tím, že by to na 100% byla ona.
Často prodejce neví co prodává.
ze by neocaridina heteropoda, prirodni forma?
Ahojte, taky poprosim zda by nekdo nemel tucha co je to za druh. Fotky v mem profilu, slozka Krevetky. Koupil jsem za par korun v jedne zapadle akvaristice a zapomel jsem si napsat co je to za druh. Diky
mam stejne zkusenosti ale s boraras maculatus (rybky taky tak kolem 2cm)
mozna je to taky o tom ze mala ryba se dostane vsude, i do ukrytu pro malou krevetku, velka ryba treba ne....
no kazdopadne sme dali ryby a krevetky zvlast...
a možem krevetky chovať aj s halančikmi?
Já nemám skaláry ale z čichavců si krevetky nic nedělaj
Schovaná krevetka = žádná krevetka
Co má chovatel ze zalezlích krevetek?
úplně s vámi souhlasím, že to pro krevetky nebude ideální a jsem celkem přesvědčen, že několik jich to z původní várky asi nepřežilo, ani nikomu nedoporučuji, aby někdo nakoupil hromadu krevetek a naservíroval je skalárám
. Já jenom konstatuju, že je to možné, ale chce to opravdu bujnější porost a hromadu skrýší a skulin, kam krevetka může a běžná ryba se jen tak lehce nedostane
Netvrdím, že Vám že nevěřím, ale na základě faktu pouhého přežití těch nejpozornějších krevetek bych si netroufl tvrdit a doporučovat, že je lze společně chovat (neřku-li že se jistě krevetky nebudou cítit ve společnosti skalár dobře) - mohl byste drtivou většinu méně zkušených kolegů svým doporučením zarmoutit
(a potěšit jejich skaláry luxusním a trošku drahým krmením
)
Všichni chovatelé, se kterými jsem se bavil a kteří to zkoušeli dopadli stejně jako já... osobně neznám nikoho, komu by se vedlo chovat krevetky společně se skalárami, takže nejde jen o mé zkušenosti
a raději bych to obecně nedoporučoval
to navik
skaláry mám 4 a krevetky v akvárku, věřte nebo ne, ani po měsíci nezlikvidovaly, to je zase moje zkušenost
GIANNICER napsal: to semtex
...u skalár,... Jenom jsem chtěl poukázat na fakt, že i s trošku méně mírumilovnou rybou lze mít krevetky v jednom aq a nemusí to dopadnout tak, že tam za týden žádná nezbyde
za týden?!?...vzrostlé red cherry nezbyly za dvacet vteřin u dospělých skalárek a za několik hodin u 1,5 cm ... (nemáte ty skaláry jen na tapetě?
nebo přecpané?) ... a o tom, že by akvárko nebylo zarostlé nemůže být řeč
, s normálními skalárami dle mého mázoru a zkušenosti je nelze mít
(a o tom, že by s nimi krevetky prosperovaly a cítily se dobře samozřejmě nemůže být řeč...)
to semtex
netvrdím, že odchovávám krevetky u skalár, jenom je tam mám jako doplněk k udržení rovnováhy. Na nové přírustky mám ale speciálně udělané krevetárko vedle, kde se jim vede skvěle. Jenom jsem chtěl poukázat na fakt, že i s trošku méně mírumilovnou rybou lze mít krevetky v jednom aq a nemusí to dopadnout tak, že tam za týden žádná nezbyde
Asi jste nikdy Kančíky neměl co ???
Né že by skaláry byli mírumilovné rybky. Ale na kančíky nemá.
Jen tak ze zvědavosti, kolik už ty vaše Krevetky měli mladých?
Nebo spíš až nějaké odchováte se skaláry, dejte vědet.
taky záleží, jak moc máš zarostlý AQ, když budou mět opravdu hodně úkrytů, tak by mohly přežít. Já mám v akvárku 4 skaláry a krevetky si tam v pohodě lezou už víc jak měsíc
Přidat reakci
1 ...... [83] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89310x