Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 76 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer – Re: Luciáš
Tak tam zařiď něco úkrytů a přikup jí kamaráda ;-)
...ať tam chudinka není sama :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luciáš – Re: gaume
Tak krevetka je zatím naživu a parmičkám úspěšně uniká, včera jsem ji viděla pod řasokoulí potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Luciáš
ja bych to moc neresila :-) mam u parmicek japoniky a uplne v pohode, ale je fakt, ze jsou vetsi :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luciáš – omylem přinesená krevetka
Drazí, mám menší akva s parmičkami nádhernými a pancéřníčky a dnes jsem si s dokoupenými rostlinkami (jemné lístky pro parmičky) přinesla domů i korýška, nevím o jakou mršku se jedná , když ji k nim hodím, tak ji nespíš zbaštěj, je to tak?
"Snad-krevetka" je cca 1,5 cm dlouhá bez zvláštního zbarvení ..
Rostlinek v akva je vcelku dost (a bude víc), však zatím samé větší listy, nic jemného,krom nevelkého-rozrůstajícího se jávského mechu
rybek mám spíš víc, než bych měla ..
Co teď, na další akva není místo ..
Nechcete tu potvoru někdo adoptovat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: DonnieDarko
napiš nám víc...jako třeba ph, teplotu, tvrdost, dno ......jinak budeme hádat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš
zítra povezu pár vybraných krevetek. nechci je honit ráno po akvárku, přenocují v porodničce. myslím, že je to úplně v pořádku, ale pro jistotu se zeptám: je to v pořádku? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: zdenulka2910
DO tohhle akvárka bych se určitě nebál dát krevetky :-) . A klidně bys i mohla přidat pár oček, kdybys chtěla ;-). Podívej se třeba na mojhe krevetkárko...
Jediné, co bych přidal, je ten Jávský mech...v něm si krevetky skutečné hoví. Já jsem ho vzal takovej chomáček, roztáhnul a lehce posypal kamínkama, takže tvoří takovej kobereček. Krevetky se v něm můžou přehrabovat a zároveň jim poskytuje jakousi skrýš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: zdenulka2910
Neonky vyzobou prcky...myslím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenulka2910 Re: Semtex
Fotka k příspěvku Stále uvažuji nad krevetkama. Rostlinky se krásně rozrostly, takže si myslím, že se vytvořilo i lepší prostřdí pro krevety. Mám akvárko 54 l a v něm 2 paví očka a 7 neonek (další rybky neplánuju). Myslíte, že je už mé akvárko vhodné na krevetky? Stále si nevím rady zda si je pořídit nebo ne :-(. Děkuju za všechny rady.

Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: hop
jo, to je pravda, jen clovek musi vedet, kde nakupovat. obcas jsou prodavaci na pest a obcas ziram, jak tomu rozumi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: gaume
no ono 95% lidí si myslí že co mu prodejce řekne to platí, a že když to prodává tak o tom něco ví....ale jsou i prodejci co tomu opravdu rozumí a nesnaží se prodat tu nejdražší věc za každou cenu ale opravdu poradit ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Semtex
no jak je videt, i takovi prodejci se uzivi, hresi na to, ze tomu kupujici nerozumi.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Pedrom
Řekl bych že jsi si u toho vykradače webu pěkně naběhl, některé ceny se nevidí ani v běžných akvaristikách.
A ty názvy, opravdu namíchané páte přes deváté..... nejen u krevetek....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: DonnieDarko
Stres chemismus teplota............
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DonnieDarko
Zdravim, chcel by som sa spytat, ci neviete co moze sposobovat stracanie vajicok u CRS. Vdaka za pripadne odpovede :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chem – Re: hop
Jasne, to se stava casto a proto jsem tomu venoval jen malou cast sveho prispevku. Spise mne zarazi jak ten clovek bez jakehokoli studu krade texty a fotografie z ruznych webu, dokonce od pomerne znamych nemeckych krevetkaru. Spatny je, ze hodne lidi toto jako zlodejinu nebere, takze to stale plagiatorum pomerne jednoduse prochazi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pedrom – Re: Chem
A sakra to jsem vůbec nevěděl, že tady doporučuji nějaké pavouky coze smich Ono to totiž pod tímto názvem uvádí více prodejců např. www.miga.cz/… Pravdou však zůstává, že když jsem do googlu zadal Atrax, tak na mě vyskočil velký pavouk :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: Chem
spíš se jedná o obchodní název a importy a ten člověk něco objednal pod nějakým jménem pod kterým to ted prodává...to se stává jak pozoruji dost často zejm u krevetek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chem – Re: Pedrom
Krevetky Atrax neexistuji. Atrax je druh pavouka :)
Pri pohledu na stranky, na ktere davas odkaz je zjevne, ze jsou temer kompletne (texty i fotografie) okopirovane z jinych webu o krevetkach. Clovek, ktery je vytvoril nebo nechal vytvorit by se mel stydet. Tim spise, ze opravdu nabizi nejakeho zivocicha s nazvem Atrax sp. a pise o nem, ze je to krevetka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenulka2910
Mám 54 litrové akva a v něm 7 neonek a 2 dospělé paví očka a jejich potěr (asi 7 mrňat). Myslíte, že si můžu pořídit ještě krevetky? Nechci totiž abych měla akvárko přeplněné :-( . Proto prosím o radu zkušenějších. Děkuju!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pedrom – Re: Rita
Dravé krevetky ATRAX prodává v Pzni Michal Knotek. Má dokonce internetový obchod viz. odkaz www.krevetka.cz/… Už jsem u něj dvakrát nakupoval a je s ním dobrá domluva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rita – Macrobrachium lanchesteri
Dravé (klepítkaté) krevetky - víte o někom v Plzni či okolí, kde bych je mohla koupit? Náhodou se mi kdysi podařilo koupit samičku (žel zverimex už zanikl) a teď bych ráda i samečka popř. více člennou populaci. Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: koyack
Odpověď ve vzkazech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koyack – Krevetky
Bydlím v Litomyšli kde bych mohl koupit Krevetky. tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: zdenulka2910
je to moc prázdné, bez terénu, schovek a skrýšek....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: zdenulka2910
určitě by byly vděčné za jávský mech a jiné drobnolisté rostlinky
Edit: a nemysli si že se budou držet jenom na dně :-) lezou úplně všude a jsou to i dobří plavci, když se jim chce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenulka2910
Fotka k příspěvku Mám zřízené nové akvárko(54 l)a plánuju do něho 4 paví očka a 7 neonek. Na dno bych si chtěla dát krevetky (red cherry), ale nejsem si jistá, zda mám to akvárko pro ně nachystané dobře. Můžete mi prosím poradit co tam třeba doplnit? Děkuju :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Narenth – Re: Lycant
je to cherry, ale mladá samička, možná nedávno po převozu či jiný stresový situaci, samec to nemůže být má vajíčka ve vaječnících
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lycant – Re: petulevrtule
opravdu "neco malo";-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lycant – Re: Linduš
podle fotky je to 100% cherry, samecek podle svetlejsi barvy
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lycant – Re: grizly
uz jsem hledal na ruznych mistech, ale zatim bohuzel nic..ale s inzeratem dobry napad, diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nicky – Re: petulevrtule
Jo, tak ten sháním..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule – Nicky
Pořiď hodně jávskýho mechu a bude to v pohodě ;-) tam se vždycky něco malo schová a přežije...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nicky – Re: Linduš
Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Nicky
žádná :)
teď vážně: mečovky si určitě zobnou pár prcků, ale jestli nechceš mít velkochov krevetek a budou se moct schovat, tak se rozmnoží ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nicky – Re: Linduš
A která vetší rybka by se k nim tedy hodila?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Nicky
nehodí, ale jde to, pokud mají dost úkrytů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nicky – rybky X krevetky
Dotaz: hodí se ke kerevetkám do 160 l akva mečovky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: petulevrtule
no tak hlavne, ze ted vypadaji lip :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule – Re: gaume
HIHI, tohle je fotka stará rok a půl, když jsme začínali s krevetkami, hledala jsem tu něco, co by se dalo použít pro příklad. To byly moje první red cherry a byla jsem na ně pyšná ;-)
no ja bych takovou rozhodne nenasla :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule – Re: gaume
No jasně, tam není to sedlo s vajíčky, je to ještě mládě...Nechtěla jsem kopírovat něčí fotku, snažím se používat vlastní, ale jelikož mám sakury, tak se špatně hledá nevybarvená krevetka s vajíčky za hlavičkou :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: jasanek29
asi maji holky pravdu, ja mam cherry hezky cerveny, tak nevim :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jasanek29
Ta moje z fota je bílá, s tím žlutohnědým zabarvením.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: petulevrtule
Fotka k příspěvku jestli můžu vypomoct s tím žlutým sedlem (vajíčka)

neprijde Ti spis do hneda?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Ninco
no cerveny pruhy nastesti nemaji :-) ja zlutasky v akva mam, ale tohle mi az tak nezluty neprislo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule
Fotka k příspěvku takže pokus č. 2 o nevybarvenou red cherry

Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Ninco
jojo, yellow opravdu svítí žlutě, viděla jsem naživo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry – Re: gaume
Jestli mas na Yellow krevetkach cervenou barvu, tak mas smulu. Dej do Googlu Neocaridina Yellow a podívej se na pořádný žluťásky a nebudeš pochybovat.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [76] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89580x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294?od=3751