Krevetky - chov
Stále uvažuji nad krevetkama. Rostlinky se krásně rozrostly, takže si myslím, že se vytvořilo i lepší prostřdí pro krevety. Mám akvárko 54 l a v něm 2 paví očka a 7 neonek (další rybky neplánuju). Myslíte, že je už mé akvárko vhodné na krevetky? Stále si nevím rady zda si je pořídit nebo ne
. Děkuju za všechny rady.
jo, to je pravda, jen clovek musi vedet, kde nakupovat. obcas jsou prodavaci na pest a obcas ziram, jak tomu rozumi.
no ono 95% lidí si myslí že co mu prodejce řekne to platí, a že když to prodává tak o tom něco ví....ale jsou i prodejci co tomu opravdu rozumí a nesnaží se prodat tu nejdražší věc za každou cenu ale opravdu poradit
no jak je videt, i takovi prodejci se uzivi, hresi na to, ze tomu kupujici nerozumi.
Řekl bych že jsi si u toho vykradače webu pěkně naběhl, některé ceny se nevidí ani v běžných akvaristikách.
A ty názvy, opravdu namíchané páte přes deváté..... nejen u krevetek....
Stres chemismus teplota............
0 25.05.2010 18:12 Chem – Re: hop
Jasne, to se stava casto a proto jsem tomu venoval jen malou cast sveho prispevku. Spise mne zarazi jak ten clovek bez jakehokoli studu krade texty a fotografie z ruznych webu, dokonce od pomerne znamych nemeckych krevetkaru. Spatny je, ze hodne lidi toto jako zlodejinu nebere, takze to stale plagiatorum pomerne jednoduse prochazi.
A sakra to jsem vůbec nevěděl, že tady doporučuji nějaké pavouky
Ono to totiž pod tímto názvem uvádí více prodejců např.
www.miga.cz/… Pravdou však zůstává, že když jsem do googlu zadal Atrax, tak na mě vyskočil velký pavouk
spíš se jedná o obchodní název a importy a ten člověk něco objednal pod nějakým jménem pod kterým to ted prodává...to se stává jak pozoruji dost často zejm u krevetek
Krevetky Atrax neexistuji. Atrax je druh pavouka
Pri pohledu na stranky, na ktere davas odkaz je zjevne, ze jsou temer kompletne (texty i fotografie) okopirovane z jinych webu o krevetkach. Clovek, ktery je vytvoril nebo nechal vytvorit by se mel stydet. Tim spise, ze opravdu nabizi nejakeho zivocicha s nazvem Atrax sp. a pise o nem, ze je to krevetka.
Mám 54 litrové akva a v něm 7 neonek a 2 dospělé paví očka a jejich potěr (asi 7 mrňat). Myslíte, že si můžu pořídit ještě krevetky? Nechci totiž abych měla akvárko přeplněné
. Proto prosím o radu zkušenějších. Děkuju!
Dravé krevetky ATRAX prodává v Pzni Michal Knotek. Má dokonce internetový obchod viz. odkaz
www.krevetka.cz/… Už jsem u něj dvakrát nakupoval a je s ním dobrá domluva
0 24.05.2010 22:24 Rita – Macrobrachium lanchesteri
Dravé (klepítkaté) krevetky - víte o někom v Plzni či okolí, kde bych je mohla koupit? Náhodou se mi kdysi podařilo koupit samičku (žel zverimex už zanikl) a teď bych ráda i samečka popř. více člennou populaci. Díky
Bydlím v Litomyšli kde bych mohl koupit Krevetky.
Starší reakce
je to moc prázdné, bez terénu, schovek a skrýšek....
určitě by byly vděčné za jávský mech a jiné drobnolisté rostlinky
Edit: a nemysli si že se budou držet jenom na dně
lezou úplně všude a jsou to i dobří plavci, když se jim chce
Mám zřízené nové akvárko(54 l)a plánuju do něho 4 paví očka a 7 neonek. Na dno bych si chtěla dát krevetky (red cherry), ale nejsem si jistá, zda mám to akvárko pro ně nachystané dobře. Můžete mi prosím poradit co tam třeba doplnit? Děkuju
Starší reakce
je to cherry, ale mladá samička, možná nedávno po převozu či jiný stresový situaci, samec to nemůže být má vajíčka ve vaječnících
opravdu "neco malo"
podle fotky je to 100% cherry, samecek podle svetlejsi barvy
uz jsem hledal na ruznych mistech, ale zatim bohuzel nic..ale s inzeratem dobry napad, diky
0 09.05.2010 19:57 petulevrtule – Nicky
Pořiď hodně jávskýho mechu a bude to v pohodě
tam se vždycky něco malo schová a přežije...
Díky
žádná
teď vážně: mečovky si určitě zobnou pár prcků, ale jestli nechceš mít velkochov krevetek a budou se moct schovat, tak se rozmnoží
A která vetší rybka by se k nim tedy hodila?
nehodí, ale jde to, pokud mají dost úkrytů
Dotaz: hodí se ke kerevetkám do 160 l akva mečovky?
no tak hlavne, ze ted vypadaji lip
0 09.05.2010 19:17 petulevrtule – Re: gaume
HIHI, tohle je fotka stará rok a půl, když jsme začínali s krevetkami, hledala jsem tu něco, co by se dalo použít pro příklad. To byly moje první red cherry a byla jsem na ně pyšná
no ja bych takovou rozhodne nenasla
0 09.05.2010 19:13 petulevrtule – Re: gaume
No jasně, tam není to sedlo s vajíčky, je to ještě mládě...Nechtěla jsem kopírovat něčí fotku, snažím se používat vlastní, ale jelikož mám sakury, tak se špatně hledá nevybarvená krevetka s vajíčky za hlavičkou
asi maji holky pravdu, ja mam cherry hezky cerveny, tak nevim
0 09.05.2010 19:07 jasanek29 Ta moje z fota je bílá, s tím žlutohnědým zabarvením.
jestli můžu vypomoct s tím žlutým sedlem (vajíčka)
neprijde Ti spis do hneda?
no cerveny pruhy nastesti nemaji
ja zlutasky v akva mam, ale tohle mi az tak nezluty neprislo.
0 09.05.2010 19:01 petulevrtule takže pokus č. 2 o nevybarvenou red cherry
jojo, yellow opravdu svítí žlutě, viděla jsem naživo
Jestli mas na Yellow krevetkach cervenou barvu, tak mas smulu. Dej do Googlu Neocaridina Yellow a podívej se na pořádný žluťásky a nebudeš pochybovat.
0 09.05.2010 18:51 petulevrtule – Re: petulevrtule
Sakryš, ta fotka se nějak zmenšila...Nevím proč, zkusím sem hodit jinou...
fotecka je mini, nevidim bohuzel nic, ale s vajicky mas pravdu
0 09.05.2010 18:48 jasanek29 V nádrži je od 24.dubna 2010
tak to bude muset nekdo rozseknout
ja sazim na yellow
0 09.05.2010 18:45 jasanek29 Lepší foto,zkusím,ale ted je zrovna někde schovaná.
Přidat reakci
1 ...... [76] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x