Krevetky - chov
0 17.09.2018 19:03 Andaska – Jake krevetky?
Ahoj, mam 112l akvarium. Zatim v nem jsou pancernicci pandy a postupne planuju pridat neonky cervene a par akarek zelenych. Jake krevetky byste mi k teto osadce doporucili? Dekuji.
Starší reakce
Ok, hotovo. Fotek jsem poslala spoustu, tak si to prober a ty "neslušné" klidně vyřaď.
Nějaké pošlu
Starší reakce
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo tuto krevetku nechová. Objednal jsem si přes gigaexotic Macrobrachium lanchesteri, ale přišla tato filtrující. Zajímaly by mě její nároky a potřeby.
Starší reakce
Super a diky...
Chovám je společně při cca. 24,5 stupních naprosto bezproblémově. I krevety i sumci v pohodě.
0 09.06.2018 16:32 Silviebaris Dobry den,je mozne chovat krevetky s pancernickem malym,cetla jsem ze ma rad teplou vodicku coz krevetky moc nemusi.
Starší reakce
U mě si beťák nejdřív nevšímal krevet, které tam byli dřív než on. Teď tam dožívá poslední modrá a ještě v poklidu v technické části
To záleží na „povaze“ betty. Ale většinou betty krevetky vyzobou. Kdo by si nepřilepšil živou stravou
betu tam nasadím, až bude akvárium dostatečně zarostlé a pak doufám, že se tam udrži nějaký stabilní počet krevet
Ano. Ony si najdou co potřebují
Vyloženě prachové krmivo nevyžadují.
Edit: Teď koukám, že akvárko plánuješ pro bettu, to odchov krevetek nebude asi moc na pořadu dne. Některé betty zlikvidují i dospělé krevetky.
0 19.04.2018 20:24 strambm – Krmení
Přežijí malé krevety bez prachové stravy?
Výlučky rastlín pri strihu v malom množstve či veľkom akva sú zanedbateľné.No v opačných prípadoch kedy je maličké akva alebo príliš veľký prestrih rastlín,už to problém môže byť.Na doloženej fotografii v odkaze si môžeš pozrieť spomenutý šťavelan vápenatý.Tie ihličky (rafidy) sa môžu v spomenutom prípade napichať krevetkám do žiabier a v hraničných prípadoch spôsobiť zadusenie.
Pri bežnej,nie dákej rapídnej straostlivosti o tieto rastliny len zriedka dochádza k problémom.
www.cbg.zcu.cz/… Samozřejmě v malým akvu hodně poraněnejch kytek může problém působit moje zkušenosti jso z nádrží cca 400l a více.
Tohle je moje zkusenost:
rybicky.net/forum/5275 … (a k tomu nasledujici debata)
"Tuhle jsem protrhavala anubiasove housti, protoze jsem chtela odstranit stary listy s prisedlou zelenou rasou, a drzel se mi v tom ruznej bordel (kousky lomariopsisu, caloglossa beccarii, zelena chomackova rasa...). Rostliny byly huste na sobe, misty to rostlo ve 2, dokonce 3 patrech, objemove to byla takova kostka cca 20x15x15cm. Celou houstinu jsem prendala do velky misy, a nipala se v tom. Tezko rict kolik casu jsem se v tom rachala (tipla bych klidne 1h), nez jsem to rozpletla, ocistila od caloglossy, vystrihala stary listy... Dost me z toho palila kuze (ale zadny otok ani cervenani). Je mozny, ze se z anubiasu cosi uvolnuje co drazdi pokozku? Kor kdyz se pracuje s vetsim mnozstvim delsi dobu?"
a z denicku
www.akvarko.cz…
Vyndala jsem druhou skupinu anubiasu a probrala ji - 1/3 letela do kose, 1/3 zustala v akvarku a 1/3 sla pokusne do 10 litroveho akvarka, kde se je pokusim zbraborat. Nasadila jsem tam 50 sneku (piskorky, okruzaky a levatky) a 10 krevetek. Krevetky jsem druheho dne vylovila, prislo mi, ze jim tam neco nesedlo - na zacatky po vypusteni do maleho akvarka litaly jak zbesily, dalsi den sedely apaticky zalezly. Pravda, ve velkem akvariu je 25C, v tom malem to kleslo na 20C, ale teoreticky by jim to nemelo vadit.
Zaver:
Mam v akvariu (300litru) hodne anubiasu. A i nejaky ty kryptosky. Nicemu to za normalnich okolnosti nevadi. Ale - jakmile je "poraneno" velke mnozstvi anubiasu a v malem objemu vody (8-10litru), tak to krevetkam nedela dobre, prave kvuli vylucovani toho stavelanu z tech "ran" na rostlinkach.
2 17.04.2018 13:55 Silviebaris – krevetky-chov
Kořenící rostliny
Krevetky je možné chovat i v klasickém akváriu se zrnitým dnem a za přítomnosti kořenících rostlin. Někteří i zkušení chovatelé uvádí, že rostliny rodu Anubias a Cryptocoryne jsou toxické pro krevetky. Toxicitu způsobuje šťavelan vápenatý, který je skutečně rostlinami rodu Cryptocoryne a Anubias vylučován. Dopusud nikdo nepotvrdil, že by to nezpůsobovala jiná látka přítomná v těchto rostlinách. Osobně máme některé krevetky v nádrži s Anubiasem barteri var. nana a neshledali jsme žádné známky nepřirozeného chování či dokonce úhynu. Obecně většina chovatelů, se kterými jsme se setkali nám toxicitu těchto rostlin pro krevetky nepotvrdila.
Anubiasy mám jako hlavní rostlinu a pro cherry ani dajanky nebyl znatelnej problém. Kryptošky mám v jinejch akvárkách a taky bez problému včetně dražších forem a raků. A poškozený listy tam občas raci udělaj...taky bez problému.
Starší reakce
Uvidíš, bude to překvapení.
Mě se Crystal Red ve společenském akváriu, kde si jich nevšímám a nepřebírám, postupně vrací k celočervené barvě. Tam přežívají jenom ti nejlepší.
Crystalka byla asi jenom jedním z rodičů. Vypadá to na směs s nêjakým tygřím zbarvením. To jsou caridiny, ale často průhledné s příčnými štráfami. Některé jsou i barevné s pruhy.
Starší reakce
Dekuji vyzkousim,odkaluji dle potreby i po 14 dnech,casem mozna nebude potreba vubec,jak pisete.
Otázka odkalování/neodkalování rozděluje akvaristy na dva tábory.
Já za sebe přidám, že pokud se krmí jen málo a člověk dělá i dny půstu (což rybám vyhovuje) a má rozumný počet ryb, tak není potřeba odkalovat. Potom to ani na světlém dně není tak tmavé. Mám to odzkoušené na 300l akva. Pokud člověk ještě k tomu vysazuje ryby postupně a dno má čas si na to zvyknout, dost pravděpodobně nebude vidět téměř žádné znečištění dna. Zkusil bych intervaly odkalování prodlužovat.. třeba pak zjistíš, že po půl roce-roce není potřeba odkalovat vůbec.
Patrně OT.
Aha tak to já spodek odkaluji,mám světlý podklad a je to občas dost škaredé a vidět.
Netaham ven nic. Všechno se rozloží. Respektive dno si to zpracuje. Většinu spotřebují kytky. O zbytek se postará výměna vody. Nutno dodat že krmím velmi málo, protože tam mám jen krevetky, piskořky, okružáky a levatky.
Nerad zasahují do dna, když je plné užitečných bakterií a funguje. Takže i v jiných nádržích pokud okaluji, tak jen povrchově. Ale v nádrži s krevetkama vůbec
A jakym zpusobem ten neporadek tahate ven.Ja na strikacce mam taky tu vzduchovaci hadicku,je to pracne ale jde to ,z te koule bych to odkalovacem neudelala.
Vynikajúci nápad, hneď to využijem
Ot
Ta stříkačka je asi jako odkalovací zvon, s hadičkou na tom pindíku na konci. Teda tak to vidím já...
Stříkačkou si to představit neumim
ale v pidinadrži používám k výměnám vody hadičku od vzduchování.
Ale neodkaluji tam.
Dobrý den já odkaluji 50ml stříkačkou a hadičkou,je to super.
to je ten kaktus jo to jsem viděla na burze koupím.díky
Slouží to jako úkryt pro krevetky. Sehnat se to dá všude na internetu.
www.akva-tera.cz/…
Akorát mi to přijde dost drahé za trochu keramiky. Krevetky stejnak víc ocení nějaký mech nebo houštinu rostlin. Kde se schovají a zároveň z toho můžou ožírat bordel.
PS: Naposled. Piš jako člověk, ne jako prase!
Proč to sháníš, když nevíš, k čemu to slouží?
0 19.02.2018 10:05 Silviebaris – krevetky
dobrý den chtěla jsem se zeptat na keramické trubičky od danerle pro krevetky k čemu to slouží a kde se to dá sehnat
Starší reakce
Pokud jde o cherryny nemyslím že životnost přes jeden rok je obvyklá. Ale je to jen pozorováním..nikde sem tenhle údaj spolehlivě nevyčet.
Čím méně se krevetky svlékají, tím jsou barevnější. Četnost svlékání:
prasan napsal: Mladé krevetky sú schopné sa zvliekať i raz týždenne,no u dospelých sa toto obdobie predlžuje a zvliekajú sa menej často.Na sklonku ich existencie už len 1 maximálne 2x do roka.
Aha, tak uvidím, zda se zbarví, ale když jsou 2 jedinci průsvitní... Videa najdu - dobrý nápad.
Ak to poctivo chovateľ selektuje,tak aj samce sú krásne červené.
Nejsem zrovna krevetkář, už je prakticky nemám. Samci bývají hůře zbarvení než samice, ale bezbarví by být neměli. Minikrevetky jsou bezbarvé, ale jak rostou tak se zbarvují. Zkus si najít videa a uvidíš jak by měly být krevetky vybarvené dle velikosti a pohlaví.
Ptám se, kde je pravda. Bylo mi řečeno něco, co asi pravda není, tak se ptám. Ale evidentně se jim daří, to je fakt. To potomstvo by tedy mohlo být červené už teď?
Pokud chceš co nejčervenější krevetky, musíš třídit a ty méně výrazně zbarvené dávat pryč. Pokud ti nevadí, že časem budou všechny průsvitné, tak to řešit nemusíš.
A čemu to vadí ? Ať jsou barevný jak chtějí hlavně že tam jsou a daří se jim ne?
Ještě dotaz k barvě - psal o tom Wanderer a lenkalor o pár stránek níže....Mám Red Cherry a 2 z nich jsou průsvitné,jedna skoro úplně,jedna má takové červené žilky, 3 jsou červené. Bylo mi řečeno, že ty průsvitné jsou zřejmě samci a nejčervenější jsou dominantní samice. Teď mám první mikropotomstvo a je průsvitné - má být červené už teď?
Wandererovi bylo odpovězeno,že zelenkavá mezi modrými se už nezbarví se už nezbarví a je lepší ji oddělit. Jak to tedy je?
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x