Krevetky - chov
Není mým cílem být tady na někoho zlý! Natož na méně zkušené!
(I když - někdy je to fuška, udržet se...
)
K věci - já vám neradím, dát pryč většinu mechu, ale dát jej pryč celý. Ovšem jen dočasně!
(Musím používat víc smajlíků, aby to nevypadalo, že jsem na vás zlý.
)
Nicméně - můj názor znáte - nemyslím si, že by mech mohl snížit pH, natož natolik, aby to mělo za následek úhyn krevetek...
Osobní zkušenost nemám, ale předpokládám, že řada chovatelů krevetek tyto "chová na mechu" a o žádných problémech toho typu, který uvádíte, jsem nezaregistroval.
Nemáte prezentaci - nemám z čeho vycházet, kromě toho mála, co jste napsala...
Zkuste krevetky chovat chvíli bez mechu a uvidíte.
Jsem samozřejmě zvědavý na výsledek!
Věřím, že se k vašemu problému vyjádří i další kolegové; otázka případného snížení pH rostlinami jistě nezajímá jenom mě.
Nějaké kytky po dobu "testu" krevetkám dopřejte! Doporučil bych např. doušku-egerii. Nechejte ji plavat a hlídejte pH. Egerie patří mezi kytky se schopností "citelně" zvyšovat pH. Bude zajímavé sledovat, co se bude dít.
Děkuji za odpověd´, v duchu jsem tajně doufala, že to budete právě Vy,kdo mi něco poradí,ale byla jsem připravena snést od Vás i kritiku,někdy se s námi méně zkušenými moc nemazlíte.Samozejmě, že mi nic nebrání dát pryč většinu mechu,ale spíš mě zajímalo, jestli v tom vidíte alespoň malinký smysl, protože tím pádem musím akva celé změnit a pokud by to celé bylo holý nesmysl, tak krevety budu ještě více stresovat a ničemu tím neprospěju. Moc Vám děkuji za názor, zkusím přestavbu,vyměnit mech mám předpokládám za něco rychlerostoucího?Ještě jednou děkuji.D
...jejich asimilace může toto způsobit...
Jejich asinmilace může způsobit opak - zvýšení pH.
...pomůže odstranění větší části mechu ke stabilizaci nádrže?...
Co vám brání nechat krevetky nějakou dobu bez mechu a provést průběžná měření?
V krevetkáriu 45l, kde mám z rostlin jen jávský mech,hodně a velmi se mu daří na rozdíl od jiných akva,a hnědovku mi po 5 dnech od výměny klesne pH pod 6 a krevetky umírají. Jsem z toho neštastná, už jsem tu prošla téměř všechny fora,ale spíše se kloníte k názoru, že j.mech ani hnědovka samy o sobě vodu neokyselují,ale jejich asimilace může toto způsobit. Jaký je Váš názor, pomůže odstranění větší části mechu ke stabilizaci nádrže?Děkuji za názory.
nejsem zastancem toho kdyz se nekdo na neco zepta a lidi ho tu odkazuji na nejake jine stranky nebo na google misto toho aby strucne a jasne odpovedeli, ale co je moc to je moc.
kai i ja sme ti to napsali tak si ty 2 prispevky skos precist
a nebu dou se krížit ty crystaly a cherry?
Starší reakce
krevetky s rakem ne, urcite by je sezral
red crystal a red cherry spolu jo, crystal a bee by spolu byt nemely
0 07.12.2008 09:14 Kai – Re: domi12
Obecně tyhle krevetky pohromadě být můžou,ale třeba red crystal a bee se můžou křížit a to je většinou nežádoucí,protože se ty jejich barvy namixujou(ale jestli ti tohle nevadí,pak si je klidně můžeš chovat pohromadě,jen je pak nikomu nenabízej).Cherry by se s ani jedním druhem křížit neměly,takže ty klidně k oboum.
tak můžu tam dát ty krevetky jí si nejsem jistej
0 06.12.2008 15:36 Vak. 0 06.12.2008 13:59 meroň [18] - Rostliny dobrý den,chci se zeptat mohu dát spolu cherry a red crystaly nebo třeba red crystaly - bee.poradte
u sve 12 mam taky bublifuk, akorat ho mam vedle akvarka v petlahvi(esterni filtr)je to jednoduch a nezabira misto v akvarku.
jinak muzu nabidnout krevety neocaridina denticulata (prirodni varianta) nebo red cherry
obcas se vyskytuju pobliz hradce, takze by nebyl problem je nekdy dovezt.
vsak taky pisu ze by mohl byt problem, ne ze je problem
S tim az tak uplne nesouhlasim...
mam v 200l cerpaci hlavu od Atmana a krevetky o velikosti 3-4mm se na nej v pohode prochazeji... Pravda, ze nevim, co to dela s uplne nejmensima krevetkama (ty to muze mozna "rozmixovat")...
Samozřejmě... Do takhle malýho akva se nic jinýho nehodí...
pokud filtrem myslis ten bublifuk tak by nemel byt problem, u jinych filtru by mohl byt problem s nasavanim malych krevet do filtru
Okay. Díky všem.
Filtr už mám doma, ten tam půjde v každém případě, ať už to s Neocardinami dopadne jakkoliv. Pokud do nich půjdu, tak topit budu na 22-24 st. a zakrývat nebudu.
mam v 12 litrovym akvarku kolem 20 stupnu, nic jinyho neměřím a zrovna mi jedna black crystalka zacala nosit vajicka. myslim ze na ph a tvrdosti vody az tak nezalezi, ja tam mam obic vodovodni, akorat vetsinou tam dolivam cast odstate vodovodni a cast z vedlejsiho akvarka. z akvarka mi utekly jen japoniky a jedna red cherry to nejspis proto, ze se zasek bublifuk a měli tam malo kysliku.
pokud chces chovat přírodní formu neocaridin, tak ta přežije téměř všechno.
mě taky žádná neocaridina neutekla. chovám je v nezakryté kouli při pokojové teplotě a normálně se množí a běhají
Já s těmito krevetkami nemám sebemenší problém. Teplota vody cca 22 stupňů a akvarium nemá kryt. Za dva roky, co mám krevetky ani jedna neopustila akvarium. Neustále jsou v akva nové přírůstky a již několikátá generace. Mám variety Red Cherry a mohu vřele doporučit.
Stejně jako Sokolík, nikdy sem nevidel zadnou krevetu utyct (neocaridiny) mam je v nekolika nadrzkach teplota vody od 22°C az po 25°C vsude jsou v pohode
Nebal bych se toho bez topitka, pokud ti teplota vody nepada hodne pod 20°C
chovám krevety cca 2 roky a nikdy mi neutekly,tedy krom Cj..teplotu držim na 22-23°C,ph 7.2, (dle moji prezentace jsou nádherně až do ruda vybarvený),při čemž se bez problémů množí,dělal jsem několik miniakvárii+koulí s krevetkama a většina byla odkrytá,pokud nejsou vysoký N látky,neutečou a i kdyby byly,tak se nahromadi někde v rohu a padnou..hodně štěsti
0 03.12.2008 15:49 Filip –
Re: V Teplota:
Zkousel jsem chov pri pokojove teplote (18-22stupnu) a moc dobre to nebylo. Krevetky byly slabe vybarvene, malo aktivni. Nakonec jsem zacal topit na 24stupnu a zda se, ze jim to svedci.
Kryt:
Nemam a nikdy jsem nevidel jakoukoliv aktivitu, ktera by naznacovala snahu opustit akvarium.
0 03.12.2008 15:23 V – Krevetky Neocardina - podminky
Předem podotýkám, že jsem nejprve hledal po všech čertech a ďáblech, ale informace se poněkud rozcházejí => takže dotaz...:
Mám malé nekryté rostlinné akva, do kterého přidám bublifuk na filtraci a cirkulaci. Vodu udržuju na 14 dGH a PH 6.8. Co víc potřebujou Neocardiny?
1. Teplota
Stačí pokojová teplota, tj. neklesající řekněme pod 20 st., nebo raději topit? Na jakou teplotu? Např. zdejší atlas uvádí 18-30 st., otázka tedy je, jaké je optimum?
2. Kryt
Někto tvrdí, že Neocardiny z akva nelezou, někdo naopak... Musím tedy zakrývat, nebo to můžu nechat odkryté?
Taky myslim ;)
Ma reakce byla pro Vocko88, ktery se pta na kominicka a betu. Tam by to mohlo projit, jen vidim problem s tim, ze ten betak a kominik byli v aqua drive. Tak jak jsem postupoval ja to zafungovalo.
0 02.12.2008 10:01 švíco – Re: JzH
Já jsem ke svému čtverzubci přidával malá paví očka, který jsem dostal...myslel jsem že poslouží jako krmivo. Překousnul jen jedno a zbytek nechal být a spokojeně spolu teď obývají společné akvárko. Ale krevetka byla jen jedna (a chutnala mu), tak nevím jestli když by jich bylo víc by další přežily. Ale za 40Kč za kus to zkoušet už nebudu
V mem aqua ziji spolecne krevetky(red cherry), cichavci a skalari. Cichavci a skalari jsou obecne povazovani za pojidace krevetek, ale u me si jich nevsimaji. Myslim ze je dulezite aby kravetky byli v akvariu jako prvni obyvatele, a az pozdeji pridat vetsi druhy ryb, stim ze nakupovane ryby jsem vyhledaval co nejmladsi (nejmensi). Tak si na krevety zvykli a berou ja jako soucast aqua a ne jako potravu. Je ale pravdou, ze se ve spolecenskem akvariu mnozi krevetky pomaleji a vice se skryvaji nez kdyz maji samostatne akvarko.
Je to normální potravní řetězec, tak nechápu, co by na tom mělo být za týrání? (příště prosím týrání, ne tírání) Mít tetraodony, tak si klidně pořdím chov krevet, abych měla živé krmení... NA to není nic špatného.
0 01.12.2008 23:15 Vocko88 Krevetky k jedný black molle a bettákovi asi nebudou dobrou kombinací, že? Předpokládám, že Dania a Neonky nejsou problém, tudíž se ptám jen na tyto dva druhy...
Starší reakce
0 26.11.2008 22:26 švíco – Re: brabenec
Neboj, další už nedostane, bylo to moc drahý krmení
0 26.11.2008 18:48 brabenec – Re: švíco
Když se koukneš na atlas rab tak tam máš nápsáno,že se krmí krevetkami tak si tam u něj krevetky asi moc užívat nebudou.Prosím nedávej mu je tam mám krevetky rád a když mu je tam naházíš všechny je zblajzne a ani o tom nebudeš mít páru.Ještě jednou prosím nedělej to je to tíráni zvířat.
Vlastní zkušenost.
to naozaj?
Pokud to nemáš dobře zarostlé tak si skaláři smlsnou.
nie rybky by nemali robit problem...skalare su tam asi najhorsie co moze byt pre nich...ale myslim ze by to nemal byt problem..hm?
A co tam máš za rybky, aby ti spíš ty ryby nepožraly krevetky
aha..ale som zabudol dopisat za uz tam mam tak 21 ryb... tak asi menej zez 150 co?
klidně 150, ale dej jich tam třeba 20-30 a můžeš je zkusit rozmnožit, mě se krásně množí Neocaridina Red cherry
Kolko krevetiek by bolo idealne do 180l aqa?
0 23.11.2008 20:05 0 – Re: Adélla
Hlavně by měly při vhodné výživě a prostředí dospět. Vajíčka nosí zhruba měsíc. Bylo toho tu už dřív dost napsáno.
0 23.11.2008 18:42 Adélla – Krevetky
Jak popohnat krevetky aby se rychleji rozmnožili?A jak dlouho samice nosí vajíčka?dík
0 21.11.2008 13:37 švíco – Re: švíco
Ještě bych měl jeden dotaz týkající se čtverzubců zelených. Tvrdost vody mám 12, PH 7,5 ... Má nějaký význam (kromě dekorace) dát do akva dvě schránky mořských ježků? Všude čtu, že vápník do akva nepatří, ale když jsem viděl nějaká videa, tak tam skoro všidhni nějkou tu mušli měli. Je to rybička brakická, tak by to snad nemuselo vadit, ne?
u mě tomu tak bylo,že krevety skončily jako potrava.ale záleží...
0 21.11.2008 12:04 švíco – Čtverzubec zelený a krevetky
Má někdo čtverzubce zeleného v soužití s jakýmkoliv druhem krevetek? Někde jsem četl, že je to možné. Můj čtverzubec má cca 3,5cm a žijou s ním pancéřníčči a malá paví očka a nechává je napokoji. Myslíte že mám zkusit přidat pár krevetek nebo určitě poslouží jen jako potrava? Díky
Starší reakce
0 25.09.2008 06:38 Humik – Re: bucliik
JJ to poznam ked niekto niečo nevie nájst obvykle mu to najdem do 5-10 minut. Ale kua ked niečo hladám ja tak ani za ....
Soorry za spam
humiku děkuji, přece jen jsou to dvě větičky, fakt jsem hledala ale všude jsem našla jen, že se svlékají-ne jak to probíhá. dík
No neviem kto by sa mal lepšie pozrieť ...
Přidat reakci
1 ...... [100] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89310x