Krevetky - chov
0 29.05.2008 10:43 Tereza Já mám krevetky red cherry v akva 12 l bez techniky. Žijí, množí se, ale určitě by bylo lepší, kdyby tam byl nějaký pohyb vody. Kvůli rpoudění živin pro rostliny a řasy a aby se nevytvořila slepá hladina.
0 28.05.2008 22:26 lovec Ja to teda nevím ale mam taky v mini AQ krevetky samotný a taky tam nemam vzduchování , myslim si že kytky stačej
0 28.05.2008 21:39 marek – Potrebujú krevetky vzuchovanie?
Chcel by som dať do môjho mini akva krevetky a nerád by som tam dáva vzducovanie.Musím tam dať to vzducovanie? Poraďte mi prosím.
jen tak pro přesnost
kdo, že by to měl být ve sklenici od okurek? krevetky nebo potěr a nebo všechno?
co se krevetek týče, tak ty bych se do čerstvýho akva nebál dát, určitě ne cherryny, těm se tam nic nestane, ty skoro žádný výkaly nemaj, takže podle mě hromadění NO2 nehrozí
samozřejmě pokud se nejedná o 100 krevetek do 20l
co se potěru týče, tak tam by to už bylo horší, páč se maj krmit několikrát denně a nikdy nesnědí všechno, takže tam by to chtělo hlídat vodu a často měnit
ze začátku hlídat dno aby tam nezůstávalo moc zbytků se kterýma by si bakterie ještě nemohly poradit, páč tam žádný nejsou (pokud je někdo nedodá)
doporučuji do nového akva ještě pár šneků, který taky to dno ohlídaj
každopádně do sklenic od okurek bych nedával ani jedno, raději do čerstvýho akva a hlídat vodu
ty sklenice by se musely hlídat mnohem víc jak to nový akva
0 27.05.2008 18:03 weru – Re: fantasta
jj dekuju moc
Do sklenic od kompotu bych je nedal pokud je nechceš zavařit. To už jim bude líp v nádrži i když čerstvě založené. Holt na takovýhle věci se musí myslet dopředu. Naštěstí máme nějaký ty pomůcky. Roztoky s nitrifikačními bakteriemi a pod. Jo tak nezbyde než měnit vodu a udržovat ji čistou.
0 27.05.2008 17:42 weru – Re: fantasta
platy a pavi ocka.....
a jeste mohli by umrit kdyby byli asi tak mesic ve sklenicich od kompotu
mam nove akva ale cerstve zarizene
Po nějakou dobu určitě. Nevím čeho je ten potěr. Ale Red Cherry jsou řasožravé, tak by potěru ublížit neměli.
0 27.05.2008 17:37 weru – mohou byt spolu???
ahoj chci se zeptat muze byt krevetka s poterem???? konkretne krevetka red cherry
Starší reakce
0 23.05.2008 12:24 foxchosen – Re: arnošt
Pokaždý? Kde? Já tam ci taky chodit nakupovat!
Chtělo by to ještě jednou jít na nákup aby jí nebylo smutno
0 22.05.2008 22:10 lucass Tak tady je detail.
0 22.05.2008 16:02 Barabie Jsi si jistý, že filtruje?
Ať tak nebo tak mám pocit, že nás (nebo možná i tebe) někdo tahá za nos. Že by byla 1/4 roku zalezlá? To mi přijde hodně divné. To akvárko na fotce je založené jak dlouho, podle rostlin to na dlouhou dobu nevypadá. A kde se teď ta krevetka nejvíce zdržuje jaké je její charakteristické chování?
0 22.05.2008 14:26 lucass – Re: Marianesca
No potěší to, to je jasný, ale hlavně dost překvapí.
taky tiše závidím.
muselo ti to udelat radost..takovy hezky prekvapeni
0 22.05.2008 12:42 xx Atyopsis moluccensis?
Já teda nevím, ale neprobíhá náhodou vývoj těchto krevetek v mládí v mořské a v brakické vodě? Že by se do akvária dostala jako mládě a vyrostla tam do délky 5 cm je velice nepravděpodobné. Až dospělci jsou sladkovodní. A to vůbec nemluvím o tom, jak jsou mláďata citlivá na kvalitu vody a chemii.
Že má vějířky to jsem zřejmě přehlédla, proto jsem se ptala na tu velikost, podle fotek a kamínků vypadala velikostně jako neonka a Atyopsis je přece jen o něco větší.
0 22.05.2008 10:10 foxchosen – Re: lucass
Taky bych chtěl řešit problémy typu "mám v akva zviřátko zdarma"
Navíc tyhle (předpokládám, že se jedná o Atyopsis moluccensis, snad nejčastější filtračky u nás) nejsou zrovna levné - např Vivárium je má za 90,-
Krevetka má můj obdiv, čtvrt roku nepozorovaně střádat plány na ovládnutí světa a až pak se nechat (určitě chvilková nepozornost) vyfotit, když se plíží pro potravu, to je tedy výkon
0 21.05.2008 23:49 lucass – Re: Jurasek
Jediný spolubydlící je manželka a pro tu je akvaristika jako pro mě háčkování, takže to asi ne.
Co nějaký spolubydlící s nápadem pořídit krevetku, ať se je čemu divit?
Gošice, jestli má ta krevetka vějířky, jak potvrzuje Lucass, pak to nemůže být Caridina japonica!
0 21.05.2008 20:58 lucass – Re: gošice
Já to absolutně nepobírám, musela být celou dobu zalezlá někde v kořenu a vylézat jenom v noci, ale jak se tam dostala?
0 21.05.2008 20:51 lucass – Re: gošice
Asi 4 - 5 cm.
0 21.05.2008 19:06 lucass – Re: petrys
jo jo, má je. Zrovna teď filtruje.
0 21.05.2008 16:58 lucass – Re: vóťa87
No to mě taky napadlo, ale poslední kytku jsem tam dával někdy před čtvrt rokem a tahle potvora se ukázala až teď.
0 21.05.2008 15:19 foxchosen – Re: lucass
člověče, když se daří, tak se daří! Tiše závidím, já dycky dostanu akorát okružáky
0 21.05.2008 15:12 lucass – černý pasažér - KREVETKA ? ? ?
Mám tuto 60litrovku pouze jako pěstírnu pavích oček na krmení pro mbuny a najednou koukám a ona se mi po dně prochází jakási filtrující krevetka (detail v levém rohu), aniž bych jí tam já sám vysadil. Vůbec nechápu s čím bych si tam tak mohl přinést. Nevíte někdo, co je to za krevetku a jak by se tam mohla dostat?
Starší reakce
A co parmička nádherná? Zvládla by dospělou red cherry?
0 06.05.2008 14:11 dox Sežere rájovec nebo čichavec krevetku ???
Ja mám Neocaridina denticulata, a tiež som sa čudoval kam sa podeli mladé, keď som vždy len tak, raz za 2-3 dni, videl jednu malilinkú krevetku, až dnes som videl asi 3 naraz v jednom rohu. Ktovie koľko ich tam v skutočnosti je?
Eh, to jsem napsala blbě-jsem začátečník, tak se omlouvám
Mám red cherry...
Kuličky v čím břiše?
Předpokládám, že se ptáte na ty vaše - na krevetky Neocaridina heteropoda.
Nikdy jsem u nich nepozoroval ani snahu nějaké čerstvě vylíhlé mládě ulapit. Ani jsem nenarazil na věrohodnou informaci, která by naznačené podezření z vašeho dotazu mohla potvrdit.
Přidat reakci
1 ...... [103] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89310x