Krevetky - chov
0 05.10.2009 15:24 GP – Re: Semtex
nekdo vstal levou nohou.
omlouvam se priznavam omyl, cetl jsem tam NEZ CRS a myslel ze mysli Caridina breviata. uz toho mam dnes asi taky dost ;)
Ve Vivariu mají pravdu, je třeba je třídit, a chovat spolu jen ty podobně zbarvené jedince...
ale pokud chceš začít chovat lepší kousky, tak je lepší zainvestovat a už je koupit. Nedávno jsem viděl, že třeba tuším Kalaba nabízel Hinomaru za 400,-
Jinak než dospěješ k podobný třídě, bude ti to trvat věčně a možná se k ní ani nedostaneš.
co to tu píšeš za nesmysli??
Red Bee tady:
www.pets-paradise.at/…
je to stejný co CRS!!!
tak tu nešiř fámu...
Red bee, CRS apod. jsou jen obchodní názvy pro jeden a ten stejnej druh krevetky, ta stejná je i Blue Tiger atd.
Jasný!!?
ja myslel že je to jenom vyšlechtěná Crystalka, postupným oddělováním bělejších jedinců...chtěl bych je rozmnožit, protože je o ně velký zájem. Ve vivariu mají zkušenosti, že mají velmi málo malejch a eště se musí přebírat podle toho jak hodně jsou bílé.
2 05.10.2009 14:25 GP – Re: Semtex
je sice podobna, ale je to jiny druh
Ahoj, mate někdo zkušenosti s odchovem Red bee (tim myslím bělejší, hezčí Red crystal). Mam je ve společnosti s tetrami.
z mojich skusenosti su samice bojovnic tie najlepsiie a najzakernejsie lovkyne potravy, ake som mal, a videl, tieto dokazu nepohnute visiet vo vode dlhe chvile, az sa okolo mihne nic netusiaca rybicka a ... a dokazu sa predierat aj hustou spletou rastlin, a tie akrobaticke cisla, co pri tom struhaju ... uzasne divadlo
prirozenej vyber... treba vyslechtish krevetky, ktere budou prizpusobene bettam a pri ohrozeni se budou stavet mrtve, misto uteku.....
doporucuju cherryny nebo prirodni formu tehoz druhu (prirodni jsou udajne odolnejsi) jen pozor na kvalitu vody.. hlavne med (Cu) a dusik
Jo, mě je bettyny vyžírají i v hustě zarostlém 200l akva. V 50l dohromady s bettynama imho bez šance...
Jinak zajímavý efekt. Když bettyna začne očumovat krevetku a ta se nehýbá jen ji šťouchá tykadlama tak to bettyna po chvilce vzdá, jakmile ale začne kreveta skákat tak má většinou smůlu, protože na to vystartují bojovnice i z druhé strany akva. No a krevetě se při těch skocích zřídka podaří skočit tak aby ji betta ztratila.
0 04.10.2009 22:33 Bexi s bojovnicemi né,lepší je je mít samotné,pak se snadno a rychle množí,přebytky můžeš mít v akvárku s rybama
0 04.10.2009 22:29 makky Mě se líbí jak vypadají a že mají nějakou užitečnou funkci je dělá ještě lepší.Takže mají samé plusy?a jaký druh byste doporučily?Nemám s nimi žadnou zkušenost,aq 54l,betty a neonky.Takže nějaký nenáročný,aby se zžily s mými rybkami a když budou barevné tím lépe.A kolik ks.A taky snadno k sehnání.dík
Neříkám odpadkožrout. Ale co si budeme povídat, pancéřníčci opravdu zbytky krmiva pojídají, i když jsou dobře živení. Krevetky také. Prostě je pro ně přirozené hrabat se ve dně
0 04.10.2009 21:12 Bexi Krevetky jsou super,žerou i řasu ale dle mého je rozdělení živočichů typu ,,zbytkař.....,, zcela na p***
0 04.10.2009 20:25 Bexi význam?já mám krevetky,šneky SAE protože se mi líbí...
maniakva.sweb.cz/… zde jsou 4 dobré články o krevetách
0 04.10.2009 20:01 makky – krevetky
Ahoj.Chtěla bych si pořídit krevetky.Mají stejný význam v akváriu jako pancéřníčči?
Prosím o nějaké základní informace.Děkuji moc
Starší reakce
no ještě to pro ostatní víc upřesním, mezinárodně jde o Caridina cantonensis sp. Tiger 'Orange Eye' ....
potomek "Modrého tygra" co se nevybarvil, ale barva může být i namodralá až šedá.
Ale název "blond" to nezavádějte, to vážně vede ke zmatkům. Třeba jako tady v místním Atlase a to nejen u krevetek, ale i u ryb a rostlin.
nebo by se jim dalo říkat odpad z chovu blue tygrů
Se vší úctou k panu Dvořákovi, jistě je úspěšný chovatel, ale i tak by se měl držet zavedených názvů.
Potom vznikají paskvili, plno uživatelů je pak zblblích a neví co vlastně mají. Potom když se na něco optají, tak jen sklidí v lepším případě posměch.
Takže ještě jednou. Tahle krevetka je Caridina cantonensis sp. Tiger
Blonďatá Cheryna
Zrovinka o panu Dvořákovi, bych si nedovolil něco takového prohlásit. Vzhledem k popisu krevet a údajům na jeho webu.
jo vážně je v odkaze blond, no pan Dvořák v tom má menší hokej, blond je jen Tygr....
Chov bude lehký při dobré výměně vody, odkráčeli mi až když teploty šly k 28 v posledních týdnech srpna. Teď mi tam běhají nějaký mladý který jediní přežili a mají stejné nároky jako Cheryny, beru to optimisticky
Vycházel jsem z informace v odkazu zde:
www.akvakrevetky.wz.cz/… ,
z hlediska nároků tedy "blond tiger" = blue tiger (o označení "blond tiger" prosím nepolemizuji, z mé hlavy není...
Blond určitě není....
je buď klasika tygr, pak modrý tygr, červený tygr a sem tam se ukáže i žlutý tygr, popř. nějaká směska tygr x krystalka..... a to je pak jak šašek barevný ..
co se týče náročnosti tygrů, tak zrovna snadné to není.... hodně záleží na kvalitě vody a podmínkách kde se chová....
Pokud jste nenalezl údaje k varietě blond tiger, najděte si je k blue tiger a máte jasno...
(ve zkratce dle literatury relativně méně náročná - vlastní zkušenost nemám...)
0 21.09.2009 15:03 PUMA 88 Je kreveta blond tiger náročná?
To chce fotku, aby byla pořádná představa
Možností jak udat krevetky je plno, od darování, prodeje až po krevetí koktail
Kupované cherry jsem měl taky vždy bledé a trvalo docela dlouh než se vybarvily. Ty, které mám z vlasní produkce ze společenské nádrže, jsou krásně vybarvené od pár milimetrů velikosti. Myslím si, že na barvu má největší vliv, kromě obsahu látek ve vodě, především stres. Kupované v Hornbachu se rodily a vyrostly v chovných stanicích mezi stovkami či tisíci jedinci, ve sterilních nádržích bez dna a rostlin.
Teď jich v akvárku mám taky stovky, ale krásně vybarvených. Jen nevím, co s nimi. Myslel jsem, že většina z nich padne za oběť rybám. Trochu jsem se zmýlil. Pramenička se ukázala jako dokonalý úkryt
Je to otázka snažit se naplnit ta tři přikázání z toho odkazu, nízké dusičnany, selsexe a tvrdost vody
Před časem se v této diskusi řešila barva Cheryn, našel jsem něco na fóru, tohle by snad mělo vnést trošku světla
www.shrimpnow.com/…Starší reakce
nosí asi 4 nosnice...
další jsem zatim v tom houští neviděl
0 14.09.2009 20:13 petulevrtule – Re: Semtex
Ano, od zelených
2 nám nosí a další dvě to mají na spadnutí. Víc sem jich zatím nezahlédla,ale myslím, že tu brzy bude pěkně zeleno
Na obsahu NO2 a NO3 ve vodě něco bude, ale nemyslím si, že je to poze jediný faktor. Každopádně Krevetám se daří, všem 3 druhům co tu máme. Šnekáči rostou taky obdivuhodnou rychlostí. Jen ty CPO nás zlobí
Myslíme, že Yellow krevety se u nás budou skvěle vyjímat a těšíme se, až si je dovezeme
A co u Tebe Yellow? Kolik samiček nosí?
0 13.09.2009 23:07 Bexi a já se vždy divil co mi tak palmatky povyrostly jen co jsem vyměnil vodu...
P.S už se nevlezou do bazénu
Řekl bych, že rychlost růstu je hodně závislá od množství NOx ve vodě. (vlastní zkušennost).
to budeš mít ty mladé od "zelených"?
0 13.09.2009 17:52 petulevrtule – Re: Bak
Tak toho se nebojím
Black crystaly mám během měsíce skoro stejně velké jako cherrynky
sami se tomu divíme, ale rostou jak diví
Caridina roste hodně pomaleji než Neocaridina, viděl bych to až po Vánocích.
0 13.09.2009 16:52 petulevrtule – Re: Eliška
Já mám babaultiho krevetky a brzy očekáváme mladé
První vrh nechávám doma, ale další samičky brzy budou nosit
Takže pak budu určitě nabízet. Tipuju to časově tak na 2 měsíce...
Tož ty palmatky dobře krmím, no to je vše
Přidat reakci
1 ...... [89] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x