Krevetky - chov

Mám tuto 60litrovku pouze jako pěstírnu pavích oček na krmení pro mbuny a najednou koukám a ona se mi po dně prochází jakási filtrující krevetka (detail v levém rohu), aniž bych jí tam já sám vysadil. Vůbec nechápu s čím bych si tam tak mohl přinést. Nevíte někdo, co je to za krevetku a jak by se tam mohla dostat?

A co parmička nádherná? Zvládla by dospělou red cherry?
Sežere rájovec nebo čichavec krevetku ???
Ja mám Neocaridina denticulata, a tiež som sa čudoval kam sa podeli mladé, keď som vždy len tak, raz za 2-3 dni, videl jednu malilinkú krevetku, až dnes som videl asi 3 naraz v jednom rohu. Ktovie koľko ich tam v skutočnosti je?

Eh, to jsem napsala blbě-jsem začátečník, tak se omlouvám

Mám red cherry...
Kuličky v čím břiše?
Předpokládám, že se ptáte na ty vaše - na krevetky Neocaridina heteropoda.
Nikdy jsem u nich nepozoroval ani snahu nějaké čerstvě vylíhlé mládě ulapit. Ani jsem nenarazil na věrohodnou informaci, která by naznačené podezření z vašeho dotazu mohla potvrdit.
Zkuste gúgl.

a tohohle rodu je konkretne ktera???
Pokud to nebude krevetka rodu Macrobrachium, tak bez obav.

je mozne dat krevetku k poteru plat a pavich ocek????

0
[217] - Raci, krabi, krevetky 23.04.08 17:39 gošice Přesně tak, cena za kurýra se holt taky počítá. Jsou dobří, když Ti jich 5 přidali, ale průměr je pořád okolo 25,- za kus.

no objednaval sem je kdyz byly jeste za 15!!! objednal sem jich 15 a prislo mi jich 20... muzes si to spocitat... mam z nich radost a je mi jedno jestli staly 15 nebo 25...... myslim ze ta cena je porad dobra.....
Sprachys napsal: ja si objednal krevetky odtud aquaworld.cz za 15Kc/ks... dneska by mely dorazit tak jsem zvedavej
Myslíš za 18,- Kč + za 190 kurýr....na kolik Tě teda vyjde jedna?
ja si objednal krevetky odtud
aquaworld.cz za 15Kc/ks... dneska by mely dorazit tak jsem zvedavej

O solidnosti a korektonosti svědčí i to, když budete chtít samce a samice, tak u malých jedinců se to těžko poznává, (pozná to fakt jen člověk, který o nich i něco ví, jakmile jsou přes 1 cm tak je to snažší), aby vás ten odkoho kupujete třeba i na to upozornil. A cena rozhoduje pouze v případě, když se něco nekalého děje. Solidní člověk může jít i dráž, protože platíte za služby. Viděl jsem i pár inzerátů redcherry za 15,- i za 10,- Kč jednu. (Jsou to ale obyčejně děti, kteří tímto snižují cenu krevet a pro ně jsou to slušné peníze).
Určitě red cherry za 30,- Kč dobrá cena, taky záleží na krajích a na dostupnosti. Teď je zrovna období, že jsem red cherry viděla i za 20,-, ale jsou to většinou malý akvaristé co se jim namnožili a tak je prodávají krapet pod cenou. Já jsem dala ráda 35,- Kč, když jsem věděla od koho jsou, dostala jsem k tomu i rady co a jak, a věděla jsem, že šli rovnou z chovného akva, tzn. min. možné komplikace ohledně stresu a nemocí, než když projdou akvaristikou, nebo nikdo nevidí akvárko. Asi bych nekoupila jen tak, alespoň prezentaci jak krevetárium vypadá bych chtěla vidět. Nemyslím jen tady, ale třeba i na konkurenčních webech.
ještě ty caridina japonica se dají sehnat kolem 35 Kč. Red cherry za dvacku je velkoobchodní cena, ne?

když má člověk štěstí, tak jednu koupí za 30,-
řekla bych, že z běžně dostupných druhů jsou nenáročné všechny přibližně stejně, i když Red cherry jsou o něco tolerantnější k chemickému složení vody a divoké Neocaridina denticulata zase k vysokým teplotám.
problém by ovšem mohl nastat, pokud bys je chtěl množit. některé z nich mají nepřímý vývoj přes larvu (př. caridina japonica nebo filtrující krevetka Atyopsis) a je téměř nemožné (a pokud možné, tak neekonomické

) odchovat mláďata.
ake krevety by ste my doporucili a je chov kreviet vobec narocny ??

Tam takovy teplo není.Je to na východ,takže když je pařák,tak je tam stín.
V létě se ti tam na tom okně uvaří
parmičky a krevetky bych moc nekombinoval

já chovám krevetky s tetrami ozdobnými a červenohlavými a nemůžu si stěžovat

Krevetka tiger to rozhodně nebude,ta je vyšlechtěna z Caridina serrata a tyto krevetky nemají ,,lomenný zadeček" jak je na fotce vidět...tohle by mohla být C.propinaqua nebo nějáký menší druh z rodu Paleomon či Macrobrachium
To mi právě radil fantasta, ale zajímal mě názor více lidí
No spis Macrobrachium assamensis

podľa mňa to je filtrujúca krevetka nehovorim že je to tak ale tie sa na rakov dosť podobajú
me to taky prijde jako rak

Přidat reakci
1 ...... [104] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89580x