Krevetky - chov
Tak pro tebe určitě co do nenáročnosti Neocaridina davidi případně její červená varianta cherry nebo sakura. Na to aby byly ale účinné v boji proti řasám záleží na typu řasy a hlavně jich na to musí být pořádné stádečko, jinak bych o nich jako o požíračích řas nemluvil.
0 13.10.2013 02:16 JoKa – Jakou krevetku
Zdravíčko, kdo mi poradí? S krevetkami mám asi takovou zkušenost, že vím, že jsou, že žerou řasy tam, kde se ancík nevejde a to je asi tak všechno... Zajímá mě, jaká je asi nejvhodnější krevetka pro mě. Nejde mi ani tak moc o "design", ale spíš o to, aby se rychle množili a byla nenáročná, protože u mě bude fungovat fakt jen jako požírač řas a případný příkrm čtverzubců... Čtverzubci mají hlad pořád, a nestíhají se mi množit šneci... Dodám, že budou bydlet v betkáriích od 15 do 30l vody. Děkuji za odpovědi...
Starší reakce
Krevetky buď jsou ve stresu. Nebo nemají dobré složení vody. A nebo trpí na špatnou stravu proto vajíčka takzvaně zahazujou. Stres způsobuje třeba časné měnění vody změní se tím chemismus vody. Chemikálií, CO2 atd. příčin může být spousta.
0 09.10.2013 22:29 amrtin –
Re: Efa Někdy se bohužel stane,že samička nezvládne nošení vajec a odhodí je se svlečkou.Normálně by se to ale dít nemělo.Odhaduji,že teď už je svlečka snědená i s vajíčky.
Mě se stalo, že mi ve svlečce zůstalo pár vajíček..a zbytek se (předtím) stihl vylíhnout
To je škoda, ale právě bych řekla, že před týdnem (stalo se to samé) to nakonec vyšlo, protože už ve filtru vidím prťata.
0 09.10.2013 22:11 Efa – Líhnutí!!! Pomoc
Ahoj, jestli je tu někdo, kdo by mi poradil.... Svlékla se mi samička a na dně se teď povaluje svleček plný vajíček. Je to normální? Vylíhnou se nakonec krevetky??
S tvou radou nedávat k sobě souhlasím. On každý chovatel krevetek potvrdí, že pokud jsou krevetky v akvárku samy jsou mnohem lépe vybarveny a více se ukazují, než když jsou v akvárku s čímkoliv jiným. Já teď dal k rillinám Otíky, ale i v jejich přítomnosti se rilli schovávají. Tak po nezbytné karanténě půjdou Otíci jinam.
Nemáš tam nějaké hnědé/bezbarvé? Mě se červené nelíběj..
Já je dávám do vyhnanství do Džungle. A tam se vesele množily, než se mi Džungli rozpadly kryptošky a všechny kreveťule zmizely. Byl jsem tu už jednou napaden, že píšu blbosti, že to nemohlo být tím rozpadem kryptokoryn a já to ani netvrdím. Mohlo dojít k nějaké změně ve kvalitě vody, která způsobila rozpad kryptokoryn i vymizení krevetek. Každopádně ty vytříděné kreveťule nejsou - ale už jsem dal pryč čichavce z karantény u red cherry, u rilli se taky objevují některé, které nejsou úplně ideální, takže brzy budou v Džungli nové kreveťule.
když se mi začaly objevovat nebarevné krevety tak jsem pochytal cherryny které byly původní a dal do jiného akva. ted v tom akvariu s původníma cherrynama něm mám tak nádherně vybarvé že si myslím že to jsou snad sakury a po bledých-hnědých ani památka . moje rada: nedávat k sobě
Za cca 1/2 roku se ti objeví bezbarvé, hnědé, dokonce i nazelenalé a namodralé krevetky u red cherry, které chováš samotné. Bez třídění se prostě vrací k původní formě. Měl bys vidět, jaké krásné kreveťule se mi občas objevovaly u prvních cherryn.
Raději je dej každé zvlášť, pokud máš možnost. Křížení je nepravděpodobné, ale jak jsem ti psal - red cherry prostě budou blue pearl odstrkovat. Jsou ve všem rychlejší. To uvidíš sama, když je budeš pozorovat.
ať si píše kdo chce co che , vycházím ze své zkušenosti , KŘÍŽÍ SE !!! , za cca 1/2 roku co jsem je dal dohromady tak mi po akva začali pobíhat hnědé a bezbarvé ( bílo-šedivé ) malé krevetky , a to ve velkém množství
tak jak decka
?
Přesně tak...
věčná debata zda jo nebo ne...
Nemám důvod tomu věřit Jsou to dva různé druhy a jejich křížení nikdo nezaznamenal.
Red cherry je N.davidi, blue pearl je N.palmata, takže se ti křížit nebudou. Jen je trošku problém v tom, že red cherry jsou mnohem živější než blue pearl, takže se budou víc krmit a víc množit, takže začas budeš mít v akvárku 500 red cherry na 50 blue pearl.
dostanu je od kamaradky..tak pozdeji dokoupim...uvidim jak se jim bude u me darit..
pět je málo..dal bych minimálně 7-10,abys měla jistotu,že tam budou jak samičky,tak samečci.U krevet platí,čím víc,tím lépe do začátku
oki,chapu..takze budu mit 5 krevet v jednom a akva a 5 v druhem
Po čase sa začnú vracať k divokej forme.Priesvitné,hnedé a kadejaký mix.Ja by som spolu nedával.
Ide o palmatu a davidi.Osobne som ich takto spolu nemal,možno už má niekto vyskúšané.
jj,takze budou pak jinak barevne tad? nemate nekdo foto takhle krizenych krevetek?
ahoj.potrebuji radu,daji se chovat krevetky red cherry a blue pearl pohromade?
Věřím tomu
moje by toho byly určitě schopny
malyLibor napsal: Japoniky v pohodě uloví i dospělou red cherry, obzvlášť po svlékání nemá cherryna šanci. A dokáží ulovit i malou rybku, obzvlášť ty, které spí na dně.
Než Hanse Christiana ze Šternberka doporučuji pro informační dokonalost textu, díky hlubokým znalostem autorky, (nejen v případě tohoto druhu živočicha), toto...
maniakva.sweb.cz/… Japoniky v pohodě uloví i dospělou red cherry, obzvlášť po svlékání nemá cherryna šanci. A dokáží ulovit i malou rybku, obzvlášť ty, které spí na dně.
...aneb krevetky na vrcholu potravního řetězce
znám případ, kdy japonicy sežraly cley heleny
, fakt.
No moje krevetky žerou nejen mrtvé svojeho druhu, ale i jiných druhů, mrtvé ryby, někdy i nemrtvé ještě šněky...
kamoš prohlásil že by ohlodaly i železnou tyč...
Mrtvolku mi nesežrali ani blue tigři, ani blue pearl. Cherry, sakury i palmaty zábrany nemají. Tigři nejsou tak oprsklí aby se producírovali tak moc jako cherry, ale vidím je celkem často (z 18ti ks jsem schopná najednou spočítat kolem 8 ks), pearl mám jen 9 (o 3 jsem přišla
) a současně vždy vidím cca 5 ks. Pearl mi nebaští ani krmivo pro krevule (všechny ostatní se na to vrhají )..takže baští nevím co..ale svlíkají se, nezdrhají z akva (ani piskořky a dle měření vše ok). Prostě ty modré jsou divné
jak tu pozoruju,tak ty tvý krevetky jsou fakt divný
Že nechtějí okurku,nebo kopřivu,to bych chápal..ale že nejdou po masu,to je divný
Buď jsou fakt neustále přežraný,nebo nemaj vhodný podmínky
Jsou aktivní?Lezou všude po akva?Nebo se drží někde zalezlé a sem tam nějaká vyleze?
tak to jsou divné kreveťule. Nebo mají žrádla dosytosti.
Moje krevule teda mrtvoku vlastního druhu neuklízí
jj mrtvou kreveťuli dokázali ostatní perfektně uklidit do 2-3hodin .... A to jich tam mám pár kousků proti jiným, kteří tu píšou že jich mají stovky v akva.
já párkrát viděl jak ji žerou.
Musíš počítat ještě do dalších generací.
No já vim že třeba živorodky či neonky každých 5 let nakoupěj každej kus od jinýho člověka. Nebo jak to mám říct prostě každej 5 let ničí ty původní krevetky co měli a obnový je za jiný. Takže to nebudu radši řešit
dokud nebudou chodit krevetky jednooký jednoho nohý tak to nemá asi cenu
Je to přesně naopak... za rok tam budeš mít spousty krevetek, které už mezi sebou příbuzné nebudou... Vem si, že teď tam máš řekněme 3 samce a 4 samice. Všechny čtyři samice donosí stejné množství vajíček najednou a mláďata najednou dospějí. Jaká bude pravděpodobnost, že samec z potomstva jedné samice oplodní samici z potomstva téže samice? 1:4. A když tam budeš mít 40 samiček? Pak bude pravděpodobnost 1:40. Takže po roce budeš mít v akvárku spoustu navzájem nepříbuzných krevetek.
No, popravdě, já taky nikdy neviděl, že by krevetky žraly svlečku. Vždycky tam leží nepovšimnuta a pak tam najednou už není. Ale že bych viděl, jak ji krevetky žerou, to jsem nikdy neviděl. Přitom ale naprosto nepochybuji o tom, že to dělají, protože v její metafyzickou proměnu nevěřím a nic jiného v akvárku ji prostě sežrat nemůže
DrChila napsal: ....... a že by krevetky žrali své svlečky jsem nepostřehl spíš ráčci po jejich krunýřích jdou a trvrdost mám 5°dKH. ......
Tak pokud jsi toto nikdy neviděl tak se asi málo díváš na krevetky v akva. Je to naprosto pravidelná věc a někdy se mě u svlečky i "perou".
Jinak to co píšeš s jednotkou KH není ve skutečnosti tvrdost, ale alkalita. Viz. dnes můj post dříve - není tvrdost jako tvrdost
A teď si ještě vemte že ty krevety co pořídíte jsou taky většinou ze stejného místa a dost často příbuzná už při nákupu, ale zrovna u krevet by se degenerace měla projevit až po několika (možná mnoho) generacích, nové jedince bych přidal po čase určitě, ničemu to neublíží a dost často se tím oživí barva, věřím že někdy i třeba přirozená imunita. Při rozmnožování z omezených zdrojů se jednoduše žádný organismus nemá šanci "zlepšovat"
Libore já si tak říkala, že za cca rok už prostě bude veškerá omladina příbuzná
No, já tedy nevím, ale zkuste se na to podívat logicky. Jak poručíte krevetkám, aby v nádrži oplodňovali jen bratři sestry? V tom množství, kolik bývá v akvárku krevetek, to prostě není možné, většina oplodnění je nepříbuzenská.
Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89264x