Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 30 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 18:36 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Tacudek
Staré můžou být různě..to se asi nedá obecně určit,rostou v každém akva jinak,dle podmínek.
cca od 2.měsíce jsou dospělé a schopné se dál množit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 18:31 Muž Tacudek [16] - Rostliny
nebo není někde nějaký článek ? tabulka ? Moc děkuji palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 18:29 Muž Tacudek [16] - Rostliny – růst
Zdravím mám dotaz na růst red cherry jak jsou staří jedinci 5 mm, 14 mm a v kolika týdnech jsou red cherry dospělé ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 11:27 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Aforte
no ale teď krmit spíš míň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 11:09 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: malyLibor
Byla to chyba. Teď už je, ale vracet nechci. Zatím jsou všechny vpohodě. Každý den je dokrmuji kvalitním krmivem určeném přímo pro krevetky. sad Kdyžtak napištedo zpráv, ať tu "nespamujeme" fórum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.12.2013 11:06 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Aforte
Uvidíš, že když budeš měřit NO2 a NO3, tak se ti bude vyvíjet přesně podle grafů, které tady ve vláknech o zakládání akvárií jsou nespočetněkrát ukázány. Tím, že jsi tam dal částečně zajetý filtr a podpořil ho nitrivcem jsi udělal dobře, i to, že jsou tam všechno submerzní rostliny pomůže zabíhání, přesto ale krevetky nepatří do akvárka které je založeno méně než 6 týdnů. Tím, jak jsi pomohl urychlení zabíhání, tak bys je tam možná mohl dát už po 4 týdnech, ale ne dříve. Víš, akvaristika je pro trpělivé lidi, a věř mi, že trpělivost se ti v akvaristice vždycky vyplatí.
Budu tobě i tvým krevetkám a rybičkám držet palce palec Ať ti to plave rybka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.12.2013 11:00 Muž Aforte [533] - Rostliny
ANo, udělal jsem chybu, ale uvědomil jsem si to až teď. Všechny rostliny jsou od lidí, takže submerzní rostlinky tzn., že se rostlinky nerozkládají a nezvedají NO2. Filtr už byl trochu zajetý. Jsou tam red cherry. NO2 jsem neměřil, ale dnes to udělám. Furt se ptám, protože nechci udělat něco špatně, jako teď. Už dost jsem si toho přečetl, ale na rady zkušenýc akvaristů nedám dopustit. To, že všechny rady neberu vpotaz není pravda. Každou radu, výtku se snažím nějak opravit k dobru akvária, ryb atd.. Každopádně tohle byla chyba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.12.2013 10:56 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Aforte
Krevetky jsou velmi citlivé na dusíkaté látky. Žádný nitrivec či biofiltr ani jiná zázračná vodička ti při založení nového akvárka nepomůže v tom, aby ti tam masivně neuhnívaly emerzní listy rostlin, polámané listy, polámané kořeny a další části rostlin, a z toho vzniká čpavek, NO2, NO3... Nitrivec, biofiltr a podobné velmi užitečné vodičky ti pomohou pomnožit nitrifikační bakterie, ale nezamezí tvoření těchto látek po založení akvária. To je jen ve zkratce, kdyby sis přečetl to, co ti tu spousta lidí doporučovalo k přečtení, věděl bys přesně, jak to funguje, co se v nově založeném akváriu děje a co jak funguje.
Možná, že ti krevetky v tomhle pro ně tak nepříznivém prostředí přežijí, (předpokládám, že jsi tam dal nějaké odolné Neocaridiny), co to udělá s jejich zdravím se ale lze jen domnívat. Možná tady za pár týdnů budeme řešit další tvoje dotazy typu: "Nemnoží se mi krevetky, jakou k nim mám přidat zázračnou vodičku?". Víš, neber si to osobně, nejsi jediný, kdo se takto chová, ale každý, kdo ví, jak se to má dělat, ale dělá to úmyslně naopak je pro mne .. No, nic, nebudu se vyjadřovat. Tvé chování není akvaristika, ale týrání živých tvorů, kteří se ti nemohou bránit. Přál bych ti, aby ses jednou dostal do rukou někomu, kdo tě bude držet v takových podmínkách, jako ty držíš své obyvatele akvárií - v podmínkách, kde sice nezemřeš, ale budeš trpět zimou či horkem, nedostatkem čistého vzduchu, nedostatkem jídla a vody, hygieny.... Kdyby sis něco takového jen dokázal představit, nechoval by ses takto k živým tvorům. Promiň, ale tvé příspěvky tady sleduji už dlouho. Furt se ptáš, ale na dobré rady nikdy nedáš, děláš všechno naopak, než se má... Každý někdy udělá chybu, ale ty to děláš vědomě. Takovým lidem jako ty bych nikdy neprodal ani ploutvičku ze svého akvária, i kdyby za ni platili zlatem! Zamysli se nad sebou konečně!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   30.11.2013 21:03 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Aforte
Měřil jsi NO2?Ale dva dny jsou málo..NO2 jistě ještě bude stoupat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   30.11.2013 20:57 JoKa Re: Aforte
Ač jsem v chovu krevetek začátečník (mám ale hodně načteno), dovolím si říct, že je to silně krátká doba... Krevetky jsou citlivé na kvalitu vody a tak podobně. Kolikrát jsou ještě náchylnější na nezajeté akvo, než nejnáchylnější rybky...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   30.11.2013 20:53 amrtin Re: Aforte
Když by to opravdu tak zázračně fungovalo,dělal by to každej a nějaký zajíždění akva by bylo zbytečný.Ano,nitrivec dokáže pomoct v urychlení,ale pak stačí malá chybička a je zaděláno...Já bych stejně počkal min.tři týdny a jestli krevetky přežijou-hurá!.Jestli ne,víš proč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.11.2013 20:13 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Tacudek
Záleží na tom, kolik jsi měl nosnic. Pokud bys měl 10 a více dospělých krevetek, byla by dost malá pravděpodobnost, že budeš mít jen jeden "vrh" mladých. Ale pokud jsi měl jen jednu nosnici, jsou to pravděpodobně mladé jen z jednoho vrhu, protože jak správně napsal prasan, všichni korýši rostou hodně nestejnoměrně... a klidně ti větší mohou být smičky a menší samečci, při této velikosti už se u nich začíná objevovat pohlavní dimorfismus a dospívají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 20:06 Muž Aforte [533] - Rostliny
Zdravím,

mám akvárium 40x40x40 - 64l. Hned po založení jsem přidal sera bio nitrivec, kde píšou, že už po 24 hodinách je možné přidat krevetky. Já přidal tři kousky z vedlejší nádrže po dvou dnech. myslíte, že to přežijí? Zatím jsem vpohodě. Po jaké době budu moct přidat další várku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.11.2013 15:43 - Re: predator3313, Tacudek
Všetky kôrovce či už raky, krevetky i kraby rastú kus od kusu dosť nerovnomerne.Kľudne v jednom vrhu je i cm rozdiel.Môžu byť z dvoch znášok no i nemusia.Hrá tu v raste rolu niekoľko faktorov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 15:04 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Tacudek
:-D tím se to vysvětluje, nicméně si i tak myslím že jsou z jinych vrhu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 14:51 Muž Tacudek [16] - Rostliny
ha :) error 11 - 13 mm a 7-8mm :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 14:38 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Tacudek
Já bych řekl že určitě dva vrhy :-)
:-D Máš asi dobré oči ty jo, já nikdy neviděl menší než 3mm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 14:03 Muž Tacudek [16] - Rostliny
Dotaz na růst jsem zatím začátečník
Mám Red cherry a teď jsem zjistil že mám 2 velikosti malých,
jedni mají 1,1 - 1,3 mm a menší mají cca 7 - 8 mm jsou to 2 vrhy nebo jen jinak rostou třeba samičky a samci ? :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 22:51 Muž ludvik [1082] Re: lhajek
Moc jsi mě tedy nepochopil. Negeneralizuji ... naopak se snažím přesvědčit ostatní, že nezáleží na ničem. Jen na kombinaci všech okolností. Tak jako jiné aspekty akvaristiky.

Vždyť taky píšu, že tam něco co jim stačilo bylo, ale vidět to nebylo, takže asi dost těžko s tím údržba něco udělá. Snad kromě sava, případně půl kila měděného drátu.

A bod 4 sis také přebral naprosto po svém. Na to platí můj první odstavec tohoto postu. Tvrdím v podstatě, že nevím. A že si myslím, že i relativně malé ryby (moje akary i císařové byly malé) stačí na udržování populace šneků (alespoň některých, levatek a kružníků). Po vylíhnutí totiž nejsou z největších a jejich ulita nebude nic nepřekonatelného. Dokonce bych řekl, že to likvidují už ve stádiu vajíček. Pokud mají co žrát a nejsou tam a pokud nemají co žrát (v mezích lidského oka) a jsou tam, tak co to asi bude? Nějaký jiný faktor, než žrádlo. A vzhledem k tomu, že jim nevadí ani N v libovolné formě, tak zbývají jen ty těžké kovy (což si nemyslím, že bych měl v obýváku o dva metry vedle nějak rozdílné) a ryby. A jelikož nejjednodušší řešení je obvykle správné - můj názor jsou ryby.

Ještě je tedy třetí možnost. Levatky z Bráníku jsou vyšlechtěný superšnek, na rozdíl od těch od Kofejna, které jsou rachitické :-) To je totiž také rozdíl mezi těmi dvěma akvárii.

Prostě jsi mě šmahem nařkl ze špatné údržby. A to mě vadilo. Tímto prohlášením bych to asi v "Krevetkách" ukončil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 22:48 Žena sivon [1694] - PlžiRe: lhajek
Taky mám velký problém v akváriu namnožit zrovna ty zmíněné levatky. Piskořky se množí dobře, okružáci stíhají vyrovnávat ztráty a trochu se i množit, ale levatky musím chovat ve sklenici na okně, abych je mohla občas do akvária přidat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 22:18 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: ludvik
1) píši z vlastní zkušenosti
2) mě obviňuješ z generalizování, ale sám děláš v podstatě to to samé v opačném gardu
3) sivon to dobře vystihla, jak můžeš vědět že v akva nic nehnije když tam jsou dle tvého názoru přemnožení plži, kteří okamžitě známky hnití zkrmují, nemáš šanci to zahlédnout, oni totiž již likvidují měkčí části rostlin a ke hnití tak jak jej známe vůbec nemusí dojít, respektive ho nemusíme pozorovat
4) dle tvého vyjádření se prostě některé druhy šneků vždy přemnoží a je jedno jestli se o akva starám nebo jestli ho nechávám ladem, pak ale nechápu a rád si nechám poradit, jak to udělat aby se mě v běžném akva drobné druhy šneků konečně trochu víc rozmnožily (levatky, okružáci apod.) jsem rád že přežívají a přitom je akva jinak naprosto v pořádku, množí se tam ryby nebo krevetky takže tam nebude nic z toho co ty popisuješ že by mě to ty šneky likvidovalo ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   13.11.2013 21:58 Žena sivon [1694] - PlžiRe: ludvik
Často v nově založeném akváriu mohou levatky likvidovat odehnívající listy rostlin, které přechází z emerzu na submerz. Netvrdím, že je to zrovna tvá situace, ale tohle si málokdo uvědomí. Někdy i submerzní rostlinky mají přesazováním poškozené některé listy a to těmhle potvůrkám ke štěstí stačí.
Ale snáze se dají lovit - pohybují se většinou u hladiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 21:52 Muž ludvik [1082] Re: lhajek
Nejlepší je radit, aniž by byla znát situace. Jak zanedbáš údržbu v úplně novém akváriu, kde jenom čekáš na zajetí? Kde nekrmíš? Kde ti nehnijí ani rostliny, ani nic jiného, řasy naprosto žádné (tedy viditelné, než to někdo vezme doslova). A kde se ten první měsíc pohybují hodnoty čpavku a dusitanů v miligramech na litr ... na ADA substrátu to vyskočilo prakticky hned druhý den. Tam nic přežít nemělo. Přežily.

Je logické, že NĚCO žrát mohly a to NĚCO jim k (relativnímu) přemnožení stačilo. Ale šmahem tu prohlásit, že pokud to není krmením, tak to musí být zanedbaná údržba, to je sprosté a zavání to naprosto bezúčelným generalizováním.

Ono to není v akva co mám v profilu, jen tak mimochodem. Tam žrát mají co. A nejsou tam. Chtěl jsem je, ale nevydržely. Asi císařové a akary jsou dostatečný likvidátor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   13.11.2013 21:51 Žena sivon [1694] - PlžiRe: KarlosS
Ani jeden z těchto plžů se moc jako zajížděcí do nového akvária o objemu 30 litrů nehodí. Malá (!)neritina a clithon, kteří by snad vyhovovali velikostí, tam ze začátku nebudou mít co žrát, pak budou v konkurenci s krevetkami v nevýhodě. Pagodula je moc velký a tím se stejný problém s krmením ještě násobí, je také poměrně náročný na kvalitu vody. Taia je bahenkovitý plž se specifickými nároky - potřebuje "bordýlek" - což se nedá v novém akváriu splnit. Krevetky také většinou akvárium vyčistí zcela dokonale.
Prostě ideální zajížděcí plž je okružák. Pokud nebudeš zpočátku moc krmit, budou se množit pomalu nebo vůbec a později jim krevetky stačí většinu krmení stejně sežrat. Na rozdíl od piskořek se dají snáze redukovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 21:27 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: ludvik
ludvik napsal: Co znamená nepřekrmuj? Mě se v podstatě přemnožily levatky v době, kdy akvárium nikdy nevidělo ani lupínek z tetraminu, natož něco jiného.
predator3313 napsal: Nepřekrmuj a nepřemnoží se ti žádní, jinak s těma co psal KarlosS opatrně, né všichni jsou vhodní do malých nádrží palec


V tom případě byla jinak zanedbaná údržba akva díky čemuž měli levatky dostatek potravy a tak se vesele namnožili když cítili že to množství potravy umožňuje ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.11.2013 20:08 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: malyLibor
ok. Koukám, že není jednoduché najít šneka do třicítky, co se moc nemnoží. Já měl teda Taiy do 2-3 cm. Ale když si pohlídá okružáky nebo piskořky myslím, že oni svou roli splní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 18:06 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: ludvik
Tak určitě je možné že když třeba daným šnekům stačí k životu řasa (což by mohly být ty levatky) tak i když do akvárka nedáváš krmivo tak se ti mužou množit a prosperovat. Ale zas když máš v akvárku krevetky které si taky tu řasu rády dají, tak na tom budou ti šneci hůř. Jinak s levatkami nemám nějak velké zkušenosti, měl jsem nějáké při založení prvního akvária, koupil jsem si helenu a než se stihly rozmnožit tak je vyzobala :-D, tedka vedu jen piskořky, které se taky množí ale větší počet mi nevadí, hodně lidí si je rádo vezme a taky jimi přikrmuju raky. Ale je fakt že takových kružníku se nejde zbavit ani za nic :-D Ale ty si asi do akvarka dobrovolně dá jen málo kdo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.11.2013 17:46 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ludvik
U pagoduly a neritiny, a asi i clithona nejde o velikost, ale o to, že ve 30ti litrovém akvárku nebude pro ně dostatek řasy. Pro pagodulu určitě ne. Ta potřebuje poměrně dost řasy a skoro nic jiného nežere... kromě třeba spařených kopřiv. Jenže ty jí sežerou krevetky a tak hrozí, že umře hlady. Jinak je to ale nádherný šnek, podle mne jeden z nejhezčích sladkovodních vůbec. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 17:41 Muž ludvik [1082] Re: predator3313
Co znamená nepřekrmuj? Mě se v podstatě přemnožily levatky v době, kdy akvárium nikdy nevidělo ani lupínek z tetraminu, natož něco jiného.
predator3313 napsal: Nepřekrmuj a nepřemnoží se ti žádní, jinak s těma co psal KarlosS opatrně, né všichni jsou vhodní do malých nádrží palec

Nejmenší z toho výběru je asi ten Clithon. Ale i ten dokáže na ty dva centimetry asi vyrůst. Ale bůhvíjak dlouho mu to trvá. U mě za dva měsíce snad ani nepoporostl (mám asi půlcentimetrové Tricolor a pak větší Sun).
Zato Taia, to je kus šneka. A roste. Je ale hezká, dá se na ní i koukat (na rozdíl od clithona je prostě vidět z ulity, přitom ne tak moc jako pagodula). Jenom je občas pěkně pitomá ... leze leze po železe (po skle, po trubce, po kořenu), projede moc blízko ryba - ona se lekne, zavře špunt a letí dolů. Až si někdy říkám, že to jednou přežene a ulitu si rozbije. Dle několika názorů se ji může povést i rozmnožit, ale odchov mladých se už moc nedaří. Sám jsem na to zvědavý.
Pagodulu neznám, ale taky mi přejde hodně velká. A neritina vlastně také, rozhodně je větší, než Clithon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 17:37 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: KarlosS
Predátor má pravdu, 30litrů je na pagodulu rozhodně malé... i na jednu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.11.2013 17:31 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: emisek10
Nepřekrmuj a nepřemnoží se ti žádní, jinak s těma co psal KarlosS opatrně, né všichni jsou vhodní do malých nádrží palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 17:28 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: emisek10
neritinu, taiu, pagodulu, clinthona, ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 17:01 emisek10 Re: KarlosS
a jaké šneky tam mám dát aby se moc nepřemnožili?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 10:18 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: ivaha
no mě to občas nestačilo. Sice jsem měl dusitany na nule a dusičnany v normě, přesto mi krevetky nevydržely. Ale to samozřejmě není směrodatné a ovlivňuje to víc faktorů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 09:09 R Muž romant [27987] Re: KarlosS
Bude platit, že i zde není vhodné tam naprat všechny najednou, ale jako u ryb, pěkně postupně a s výměnama vody. To uvádím záměrně, neb tazatelka zde již několik dní řeší velikosti a objemy akvária a spíš se pohybuje v rizikovějším pásmu menších akvárií, tak aby nebylo zbytečně nějaký zklamání. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.11.2013 08:41 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: KarlosS
Obvykle taky čekám cca ty dva měsíce, ale to bývá tím, že si zařídím nádrž a pak mi trvá, než seženu požadovaný tvory, který tam chci chovat. Nicméně při častých výměnách vody, nasazení pár šneků by i ty čtyři týdny měly stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.11.2013 08:27 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: emisek10
pokud budeš zajíždět akvário bez živočichů, bude to trvat ještě déle. Dej tam aspoň šneky, občas malinko nakrm. Filtr musí jet nonstop. Za dva měsíce změř dusitany a pokud budeš na čisté nule, šup tam s krevetkama red cherry. Jsou levné a nejméně náročné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   13.11.2013 07:37 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: ivaha
Dovolím si doplniť, že tie dni v grafe zábehu sú len ORIENTAČNÉ a v žiadnom prípade ich nemožno brať ako dogmu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 05:15 Muž DrChila [243] Re: emisek10
uloz.to/…
Pokud chceš číst tolik se můžeš podívat na tadyto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.11.2013 22:09 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: emisek10
Raději měsíc určitě. Pročti si odkazy nahoře v modrým rámečku tohoto vlákna rybicky.net/forum/15-zacatecnik

Edit: zde je graf, kde je průběh zabíhání nádrže dobře vidět www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 22:01 emisek10 Re: ivaha
jak dlouho mám čekat na záběh?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 21:49 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Hansel
súhlasím, sám mám 30l kocku s krevetkami, ale je to na ten objem zbytočne vysoké a mal som problém dobre to presvietiť až na dno. Ale nie je to nemožné a pre krevetky sa možno pohrať s priestorom do výšky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 21:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Dreamdiver
Hele, co se věku týká, znám tady na webu jedenáctiletého kluka a ten je schopen si akvárko poskládat a starat se o něj lépe než kdejakej dospělej. 11 let už je člověk dostatečně inteligentní a zodpovědný, pro mne je to rovnocenný partner... a proto radím to, co bych radil každému začínajícímu zájemci. Jen jedenáctiletý začátečník to má obvykle trochu horší s financováním svého koníčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.11.2013 21:43 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: emisek10
Krevetek si pořiď (po záběhu!) aspoň 10, nějaké nenáročné Neocaridiny, výběr je velký.
Rostliny - mechy, jemnolisté stonkovky... prohlídni si zdejší atlas, aspoň se při tom prohlížení leccos dozvíš :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.11.2013 21:43 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: emisek10
Kytky zpočátku co nejvíc a namíchat rychlerostoucí stonkovky s rostlinama kořenícíma, postupně budeš moct ty rychlerostoucí ubrat, ale ze začátku ti pomohou nastolit biologickou rovnováhu.
Do začátku doporučuji určitě nějaké snadnější krevetky, nejlépe některé z Neocaridin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 21:40 emisek10 – kytky
A jaké kytky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 21:38 emisek10 – kolik
ještě otázka:kolik tam můžu dát krevetek a jaký druh?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 21:26 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Dreamdiver
Ano, tahle světla od Diversy jsou dost povedená a celý ten set je dobře vyvážený... i když já bych samozřejmě vyměnil filtr za kostku biomolitanu s čerpadýlkem, ale není to nutné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.11.2013 21:25 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: malyLibor
Asi jo no, ale tak pokud tam dá pěkný kořen, kámen...budou mít krevetky rejdiště dosytosti. Vycházím z toho, že tazatelka je jedenáctiletá holka. Z praktického hlediska si já osobně myslím, že takovýhle set je pro začátek lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.11.2013 21:22 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: malyLibor
Jo ta Diversa je pro začátek dobrá volba, má i slušný světlo, s tím Aquaelem mívají lidi problémy. Mně teda pořád svítí v práci, ale četl jsem o něm nepěkné věci.


+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [30] ...... 111

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 88681x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294?od=1451