Krevetky - chov
okay ďakujem za užitočné info
ešte by som sa teda spýtal, či máš aj nejaké skúsenosti s crs odchovom.. pred cca dvoma mesiacmi som si zakúpil od chovateľa 10 ks, a doteraz všetky v mojom 150L akva žíjú pôsobia celkom spokojne - kŕmia sa, behajú..dokonca občas vidím ako sa najväčšia z nich "drapne" pri boji o vločky s amano krevetou aj ked len velmi platonicky
z čoho súdim, že crs sa darí fajn, len nie a nie sa rozmnožovať..,mám tvrdšiu vodu, tvrdú povedané laicky - bo nemeriam, može to byť tým? akvárium je tak "stredne" zarastené by som povedal..mám tam šištice jelše takisto aj dubové lístie (viď foto)..
može byť problém anubias barteri 1ks čo tam mám ??
Aha, sorry, ja zahlédl ten Semtexův post až teď. No dospělým snad neublíží, takže já jí je tam zatím nechám a budeme to sledovat.
Zalezi na kazdem akvariu - uz to psal nekolikrat Semtex. Kdyz je v akvariu dost jemnolistych rostlin a ukrytu, tak se krevetky dokazou schovavat a prezit do dospelosti. Rozhodne se ale neda rict, ze by 100% mladat prezilo. Jsou lidi, kteri maji krevetky i se skalarami a populace krevet je stabilni, jsou ale i lidi, kterym vsecky krevetky vystipaly 3cm velky pavi oka.. Lepe uz to popsat moc nejde - je to opravdu individualni zalezitost.
Narocnost na chov velka neni. Podminky vyzaduji podobne jako bezne chovane druhy malych krevetek (Neocaridina heteropoda, Caridina multidentata). CRS i CBS rozhodne vyzaduji kvalitnejsi vodu. Odchov - salinita 15 ppt, teplota 27 stupnu, krmeni larev - nejaky fytoplankton, nebo řasy a kvasnice. Vyvoj je docela rychly - rozhodne rychlejsi nez Atyopsisu - 6 larvalnich stadii behem cca 15 - 20ti dni. Moc zkusenosti s odchovem zatim nemam. Na fotce mala larvicka (stari 1 den).
Zdar,
Taky by mě zajímalo jestli lze do odchovny pro krevety strčit 4 neonky... Dcerka je tam vyložene chce, ale zase krevetí miminka chce taky. Takže jak?
mno chcel som nejaké informácie o náročnosti ich chovu a odchovu, potrebám resp. kvalite vody atď..
našiel som už že sa množia v brakickej vode, ako to riešiš ?? ď )
Jo tak to bude potěr až poviroste tak ho dám prič.Kolik tam můžu dát neonek a krevetek
budou tam jen ty Krevetky, Neonky a potěr mečovek?
není to do tý nádrže z prezentace?
Pokud je to jiná nádrž, a budou tam opravdu jen ty krevetky a neonky tak proč ne. Nej je mít dno co nejvíc rozčleněný a v nádrži dostatek rostlin jak jsem už psal.
Mám tam jávský mech kořen s větších kamenů tam mám jeskyňku a ještě tam můžu přidat rostlinky s velkého akvária to by mohlo stačit
můžou....
ale pokud chces mít mladé, tak to chce hodně schovek a zarostlé AQA jemnolistými rostlinami, mechy ...
Chtěl bych se zeptat jestli můžou být krevetky a neonky spolu v akváriu
Ano, mam s timto druhem zkusenosti.. Viz foto samice s vajicky.. Co potrebujes vedet?
www.crustafarm.com/…
má s ich chovom niekto skúsenosti ? na internete som ich našiel ako pinochio alebo rhino shrimp. ď
Starší reakce
Stejně jsem si pořídil endlerky k cherynám a ony mi soustavně a s chutí vyzobávaly maličké vyklubané krevetky ze dna. Tak jsem začal porodničkovat. Ale to pak není řádné krevetárko, tak jsem do dalšího akva pořídil už jenom živorodky nádherné a do škopku naložil živorodku trpasličí jako má Semtex. Ani jedna snad nebude dělat podobné věci, protože poměr velikosti je znát. Bohužel živorodka nádherná je první u granulek pro krevetky poslední dobou. No aťsi, krevetky aspoň nepuknou na přecpání.
Ale ano, rybiček vhodných ke krevetkám je plno, třeba Živorodka trpasličí, nebo Boraras Brigitae.....
oba dva druhy rybek mám u krevetek a nikdy žádný problém.....
Vsechny odpovedi na tvoje otazky muzes celkem snadno najit na zdejsim foru, v atlasu nebo i v prezentovanych nadrzich. Nebo kup knizku o krevetkach, je jich na trhu nekolik. Zalezi hodne na tom, jak velke akva chces mit. Rostlin radeji vice, kdybys nemel filtr, ale o to min budou krevetky videt. Druh rostlin zase zalezi na velikosti akvaria. Pro krevetky je super hlavne javsky mech a rasokoule. Pokud je budes mit s rybama, je lepsi to nechat vic zarust, at se mohou schovavat mladata nebo cerstve svlecene krevetky. Topeni taky zalezi na akvariu a jeho umisteni. U maleho akvaria jsou vykyvy teploty vetsi a rychlejsi - podle teploty okoli. To by mohlo nekterym krevetkam a rybam vadit...
Ja písek mám. Předtím jsem měl nahoře tmavy hrubý štěrk, jenže krevetky nebylo vidět.
Ancistrus, panceřníček a šneci jim neublíží.
Mam to schvalně osazene hlavně sagitarii, abych je mohl pozorovat. Předtím jsem měl džungli a krevetky jsem neviděl, jak byl den dlouhý.
rybicky.net/nadrze/6210 Na dno bych nedávala drť už z toho důvodu, že chceš pacéřníčky. Mohli by se o ostré hrany zranit. Jinak ke krevetkám se dávají klidnější rykby. Když je stálá teplota, tak si myslím, že topítko nepotřebuješ. A filtr možná taky ne, ale to jen pod podmínkou, že budeš pravidelně měnit část vody.
0 25.10.2009 13:05 Petr – Krevetky
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaké dno použít pro krevetky, jestli jemný křemičitý písek nebo drť.
Dále jsem se chtěl zeptat na váš osobní tip na rostliny pro krevetky. Je potřeba v krevetáriu mít filtr a topítko? Může žít pancéřníček a ancistrus spolu s krevetkami? Jaká ryba by mohla žít spolu s krevetkami aniž by ji nevadila teplota a aby jim neubližovala. Měl bych zájem o krevetky barvy Red Cherry. Kolik litrů má mít jedna krevetka?
Předem Vám za všechny rady děkuji.
Jj, v akva jsou od začátku pouze palmaty a cherryny. Řekla bych, že krevetky se stářím hodně tmavnou. U cherryn je to také hodně znát i když to mohu posoudit pouze u dvou starousedlíků
Souhlasim s tim, ze je to dole a i to od bluedream nejspis palmata. Hlavni a velky rozdil mezi palmatami a babaulti je ten, ze babaulti maji opravdu vyrazne a velike rostrum. Staci vyfotit krevetku tak, aby byla poradne videt hlava a muze se velmi jednoduse vyloucit, ze je to babaulti. Rozlisit ale u netypicky zbarvenych jedincu jestli je to heteropoda, palmata, nebo zhangjiajiensis to uz je vetsi problem - tusim, ze tam je potreba mikroskopu, nebo alespon binolupy. Navic je mozne ze se nektere mohou krizit a tak muze jit o hybridni jedince.
Co je tedy tohle???
já bych řek že je to palmata klidně se ti vylíhne z hnědejch modrá ale nejspíš je to jen dočasná barvička
Starší reakce
C. babaulti se s N. heteropoda se nekřiží. Jen různé barevné varianty.
C babaulti je několik barev, nejznámější je tahle zelená, potom je tu tahle hnědá a modrá, pak přírodní hnědá a šlechtěná červená. Některé zelené občas mění barvu na sv. hnědou nebo skoro žlutou. Většinou jen dočasně.
0 13.10.2009 13:39 Bexi myslím že se rordy caridina a neocaridina mezi sebou nekříží
0 13.10.2009 13:30 Marri – Re: Semtex
A jaký je rozdíl ve stavbě těla babaulti a palmy? Nějaké specifické znaky?
1 13.10.2009 13:25 Bexi já babaultky neměl,tak pokud jsou jen malé ozdíly,tak je neozliším.Stále mi přijdou stejné jak palmatky.
P.S marri,na světě už je 4 generace
1 13.10.2009 13:24 Semtex [1197] - Labyrintky 0 13.10.2009 13:16 Marri Čumím na tvar těla a pořád mi to příjde jako palmata
Prosím vás na barvu se vůbec nedívejte.
Čumte na tvar těla, podívejte se jak vypadá Tvarově palmata a jak babaulti.
Chvilku vydržte, pokusím se najít ten odkaz.
1 13.10.2009 13:00 Bexi já bych taky souhlasil s palmatkou,některé moje samice jsou občas zbarvené jak ta nahoře
0 13.10.2009 12:53 Marri – Re: ludviko
Takovou barvu mají některé moje samice Neoc. palmata
0 13.10.2009 12:39 Tánička – krevetka
presne taku krevetku som si minule priniesla so zakupenymi rastlinami,az doma som si vsimla,ze v kosiku medzi korenmi sa cosi hybalo...a je presne takato..zatial je v akvarku s poterom,ale drzi sa
Nikde nepíšeš ze které tůňky jí máš
ale protože jsem nedávno u jednoho známého luštil stejnou záhadu, kde se mu v chovu objevila stejně zbarvená neli o něco tmavší krevetka.
Je to C. babaulti a občas se stane, že se v chovu objeví takové zbarvení. Jde většinou jen o jednu krevetku z vrhu a pokud by byli po ní nějací potomci, budou stejní jako původní barevná varianta ze které daný rodič vzešel.
Alespoň tak jsem to nedávno zjistil na zahraničním fóru.
Starší reakce
0 05.10.2009 19:52 makky neee.škoda,moc sem je chtěla.Njn,betty...Díky za komentáře,koupím si tedy pancéřníčky.
0 05.10.2009 17:28 Bexi nejhezčí je pro mě S se třemi bílími pruhy,jak crystal red tak i crystal black
A ještě jednu
Přidám ještě jednu zajímavou tabulku
Přidat reakci
1 ...... [88] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89310x