Krevetky - chov
Ja si taky myslím, že s Ramkama to bude rychlí.Ještě mám možnost je dát do AQ k sousedům. Kde je Panceřníček a Platy, ale nevim jestli by to nebylo to samé?
tak jsou lidi co maj krevetky i ve váze od květin. Bez filtru a prosperují. Ale chce to minimálně krmit a obden vyměnit tak 1/6 vody.
Ramky? To bude rychle
.
Já je teda zkusím dát do AQ. Mám ho už vic zarostle než mám v prezentaci na fotkách. Snad mi je ta má osádka nesežere
jsou to obyčejné Neocaridina davidi, říká se jim red cherry. Jsou nenáročné, ale zaběhlé aq potřebují. Žádné dusitany jsou podmínkou. Já je mám i ve velkém s čichavcema, ale je hodně zarostlé, se spoustou úkrytů.
A můžu se zeptat, co je to za druh? At vim co mám doma?
v akvariu je nemám, já jsem totiž trochu ty Trhutky dal do jiné nádoby aby se mi ještě rozrostla a na tu jenom svitim. A tam jsem je včera objevil. A jsou tři. Do AQ je asi dávat nebudu, protože s tou moji osádkou by byli hned někomu k chuťi.Ramirézky a Kakadu by si určitě dali
he, tak to budou asi ode mne
Oni si v akváriu vždy něco najdou. Ale divím se, že je si ještě nikdo nenašel
Možné je všechno
Kevetky zbaští všechno,záleží na druhu,můžou to být "obyčejné" a těm není zapotřebí nic zvláštního dávat,postačí si z řasama na rostlinkách a když tak nějaký list-z dubu,mandlovník,olšové šišky.Důležitější bude u jakých rybek jsou a jestli je v akvárku dost úkrytů,aby přežili.
edit:tak jak vidím už je to napsáno vše.....
Samozřejmě to možné je. Nemam teď čas na tvou prezentaci, ale ony si v nádrži něco najdou. Tak hlavně jestli tam nemáš něco, co by je sežralo.
Teoreticky to možné je, zvlášť s riccií, kde se krevetky schovat mohou poměrně dobře. Co jim dát žrát, zálěží dost na tom co máš za ryby, protože pak krevetky sami poslouží jako žrádlo. Krevety si v nádrži něco najdou ať už spadané krmivo pro ryby nebo jiné organické zbytky. Poté jsou vhodná i komerčně prodávaná krmiva pro krevety nebo spařené kopřivy, banán, atd.
Ahoj, možná to nepatří do tohodle tematu, ale chci se zeptat. Je možný že jsem si přinesl domu společně s novou rostlinkou, kupoval jsem trhutku, krevetky? Jinak nevim kde bych je sebral. Jsou dvě a mají tam 0,5cm. Co jim mám dát žrat? Až teď jsem na ně přišel.
Starší reakce
Malé krevetky jsou mrchy
Také je věčně vyndavám. Teď nedávno jsem vytáhl dokonce prakticky dospělou ...
Předfiltr je z dost hrubého molitanu. Pro milimetrovou krevetku to není problém.
Malou dirkou mohla bejt nasátá krevetka jak prd. A čím se tam živili? ve filtru je strašnýho bordelu jídlo si tam najdou.
Starší reakce
Zdravím.
Někde jsem se dočetla,ze při měkké vode je možné dat ke krevetkam čistou sépiovou kost?
Co vy na to?
Starší reakce
A palmaty se s cherry kříží?
Já je mám dohromady a nekříží se mezi sebou!
s babaultkama? nebyli to spis palamaty?
Red cherry a Babaulti se podle všech dostupných zdrojů nekříží. Spíš bych to viděla na nepříliš kvalitně vyselektované krevetky ze zdroje, kde jsi je pořizoval a to pak může v dalších generacích vypadávat ledacos.
"odlov těch mrch... samosber..."
hele, zkus jim nabidnout sparenou koprivu, slitaj se na to jak vcely za medem (popr. se mi rojily na padle rybce)
Předpoklad je že částečně jo.
já tak dlouho tvořil džungli, až se mi to povedlo, takže odlov těch mrch je běh na hodně dlouhou trať. Asi budu muset zavýst nějakej samosběr pro zájemce
já to měl taky tak chvíli to nešlo pořád odlovit.. jednou sem odebral cca 60ks krevetek a zasáhl jsem je tak silně že se množit přestali až nějak po 3 měsících jsem opět pozoroval že pomalu nabývají na počtu
no mám tam modrý neonky, co sou stejně velký, bojím, že to schytaj jako první.
nemůžu, množej se podstatně rychlejš, než je zvládám odlovit.
Příroda bude vědět kde je strop...ale i rozdat můžeš.
No po výměně vody ožijou
tak už jsem najednou viděl 5-6 ks celkem vybarvených crystalek. Už dokonce i některý nožkama pěkně "futrujou". Ale pohyb je zatím minimální. Plavat jsem je vůbec ještě neviděl.
Ano máš pravdu.Vo väčšom objeme mi dorástla red cherry väčšia a krajšia ako v malom akvárku.Mne sa podobne prirodzene držia už roky ancíky.Tie slabé ,nešikovné kúsky si chytia raky a ostávajú tie najsilnejšie a najzdravšie.
Kacírska myšlenka: možno sa prirodzeným výberom selektujú len tie najschopnejšie, a tak dorastajú viac i farbia sa lepšie.
Já jsem je tam ani nedával, nějak se tam dostaly
. Když jsem jednu zpozoroval, tak jsem ji vylovil, abych ji před těma mrchama (čichavci, rájovci) zachránil. Později jsem je už nelovil a tipuji to na cca 20 - 50ks. Kupodivu jsou sytě rudé a velké, takové nemám ani v nádržích kde je pěstuji
. Oni si žijí svůj život pod blyxama a v trávníku, ale párkrát jsem je viděl jak v klidu plavou před hubou čichavce a ten si jich ani nevšiml
Jinak ty crystalky vidím maximálně 3 najednou, ale moc se nehejbou, ani nehejbaj předníma nožkama jako neocaridiny, který se s nima nepřetržitě krmí.
V zarastenej nádrži ano,ale otázočka:,,Koľko ich reálne vidíš a koľko ich dorastie do dospelosti - prežije?´´
jo, já zkušenosti s krevetkama mám, dokonce se mi úspěšně množí v akváriu i při velkých čichavcích a rájovci
Mal som pri cherrynách endlerky a už aj to stačilo aby sa začali schovávať.Max. som videl dáku tú dospelú i to len zriedka.Ryby na ne pôsobia dosť rušivo.Po vylovení endleriek sa krevetky opäť začali správať prirodzene a zrazu ich vidím oveľa viac a častejšie.
Zase ak to nie sú dáke vysoké grades,tak ja som niekoľko CRS mal v bežnej vode a nebol to pre ne problém.Akurát mi ich vychytali raky.
Jednu som skušobne z tejto bežnej vody(200L akva) prelovil do menšieho 30L a za pár týždňou bolo po nej.Pre krevetky je (si myslím) lepšie dať im väčšiu a stabilnejšiu nádrž ako dáke minička.V tej mojej 200L im vôbec nevadilo,že mám vodu stredne tvrdú s pH 7,4-7,6.Nádrž funguje do dnešného dňa.Je to už založené niekoľko rokov viď.Račie údolie.
Veľa zaváži vlastne fakt odkiaľ a z akého chovu krevetky pochádzajú a ako bolo o ne postarané.
A na záver jeden zaujmavý chovateľ z Nemecka.
www.wirbellosenzucht-wolfinger.de Tak už jsem viděl 3 najednou. Dvě menší, hůře vybarvený a jednu velikou, krásně červenobílou, se strakatým ocáskem
Taky sleduju ale nevyjadřuju se neboť jsou tu větší odborníci
Držím pěsti a moc mě zajímá další vývoj, určitě i další akvaristy.
celý odpoledne na to čučím a viděl jsem jen dvě na filtru. Moc se nehýbou. Rozhodně ale nemají červenobílou barvu, jen hnědé skvrny na průhledném těle.
Je to sice jen 20-tka, ale hodně členitá. Ty svlečený jsou schovaný určitě, ale ostatní nevím. Díky všem za optání, člověka potěší, že to někdo s ním sdílí.
Tak jak to s krevetkami dopadlo? (můžu-li být zvědavá...)
je mi to jasný, proto říkám jen snítku rostlinky. A hlavně jávák tak rychle neroste, aby ta spotřeba byla nějak výrazná.
(ak to náhodou poniektorí nerobia schválne)
Tak tahle věta mě zaujala. Věřil bych tomu. Ale rostlinka při přepravě fakt myslím nevadí. Právě kvůli tý jiný náročnosti na kyslík.
Dávať do sáčka kus rastlinky(akej koľvek) je pri krevetkách skôr na škodu.Na prichytenie napríklad ja používam kúsok plastovej sieťky proti komárom.Rastlinka v sáčku (pri preprave často v tme) spotrebuváva kyslík.Čo je na škodu.Vhodné je dať do sáčku pri dlhšej preprave trocha aktívneho uhlia.Krevetky majú iné krvné zloženie (hemolymfu),preto pri dlhšej preprave im toľko nevadí nedostatok kyslíku.Skôr citlivo reagujú na príliš nizku či naopak vysokú teplotu.
Ohľadne debaty s vodou pre krevetky.Pre CRS často chovatelia ani nemiešajú,ale používajú čistú osmotickú vodu.Dať pri predaji skokovite takéto krevetky do inej ako pôvodnej vody je minimálne nezodpovednosť chovateľa.(ak to náhodou poniektorí nerobia schválne)
Treba však brať na vedomie,že pri veľkom množstve ponúkaného tovaru nie je v silách chovateľa voziť xy litrov vlastnej vody.
Hlavne ale pri krevetkách by si mal chovateľ na tomto dať záležať.Ďalšia vec,nie všetok ponúkaný tovar je priamo od chovateľa.Často je to len priekupník,či predajca čo o takomto niečom nemajú ani šajnu a ide im fakt len o zárobok.
Aha děkuju, to jsem nevěděl.
jo a zapoměl jsem vlastně odpověDět. Ráno byla ještě tma, žádnou jsem neviděl.
Mezi atmosferickým vzduchem a vydechovaným vzduchem je rozdíl asi jen 6% kyslíku, z 21% na 15,4% v tom bych takové "drama" neviděla
Pokud tedy prodejce nebyl zapálený kuřák, který zrovna dokouřil
Nedostatek držadel na tu delší cestu by mi asi vadil víc, další zbytečnej stres.
Já vím, já taky spíš reagoval na zervana, spíš si jen tak postěžovávám ...
Jde mi o to, že někteří "chovatelé" to berou jako zdroj peněz a je jim jedno jak zvířata dopadnou. Ještě mě u něj zarazilo, že když se mu řekl, že jsem z Varů, ať mi dá větší pytlík a víc vzduchu, tak ho nafoukl pusou! Samozřejmě jsem pytlík za rohem otevřel a trochu nabral čerstvýho vzduchu
. Navíc to zabalil bez jediného vlákna mechu nebo něčeho, na čem by se mohli udržet. Já vždycky do pytlíku s krevetama dávám kousek jáváku nebo alespoň kousek růžkatce.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89310x