Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MythiQ Re: Pepan
Poznámka je super, píšu si. K odpolední kávě jdu na to palec

Jinak díky všem za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: MythiQ
Jestli můžu poradit, tak to zkuste jako já. Najděte si větší plastovou misku. Tu ponořte do akvária, pokud plave, tak ji zatižte kamínkem a na její dno položte 1-2 tabletky, kterými se krmí třeba ancíci. Já používám tablety od Dajany. Pak si uvaříte kafe, v klidu vypijete a když pak misku vytáhnete z nádrže, máte v ní podstatnou část krevet. Když to párkrát zopakujete, vychytáte krevety skoro všechny a s minimem námahy. Důležitá poznámka - při opakování akce to kafe není podmínkou, jen odměřuje dobu vhodnou pro lákání krevet do misky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - dudak Re: MythiQ
mě se osvědčil plátek banánu zavěsit do akva, do hodiny je to obsypané krevetkama a pak jen nabrat do fajfky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MythiQ Re: Turbínka
Velký už mám venku, teď zbývají ještě ti prcci a s těma to je právě nekonečný. Odsát je a potom to vytahat z lavoru byla druhá varianta, zkusím tu pastičku a když to neklapne, půjdu na ně s hadicí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Turbínka Re: MythiQ
Krevetky je lepší chytat fajfkou, nehrozí tak zranění ve stylu zaklínění končetiny do ok síťky. Můžeš si pomoci plovoucím krmivem na hladině a sbírat je, ale lepší výlov než opravdu krevetku po krevetce neznám, sama jsem vylovovala 12 l krevetárko kde bylo 10 dopělých kusů a asi 150 prcků, je to sakra mravenčí práce. Jako menší urychlení jsem použila na drobné prcky větší odkalovač a potom jen přelovila z lavoru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MythiQ Re: davidek75
Áaaa past na krevetky, to bylo to správný údrný slovo do vyhledávače, už mám díky moc :)

www.akvaportal.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidek75 Re: MythiQ
už se to tu psalo a snad je tady o tom článek , zkus hledat past na krevetky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MythiQ – Přesun
Zdravím, nemáte nějaký tip na to, jak dostat krevetky i s malýma z jednoho akvárka do druhého? Třeba jako u okružáků, že tam plesknu přes noc list salátu či okurky a ráno jich mám většinu svačících a bezbranných na okurku. Zkoušel jsem to chytat síťkou a je to nekonečný boj.

Díky za rady a nápady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: polarniliska
chce to ale pomalou aklimatizaci ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - polarniliska
Ja si taky myslím, že s Ramkama to bude rychlí.Ještě mám možnost je dát do AQ k sousedům. Kde je Panceřníček a Platy, ale nevim jestli by to nebylo to samé?
Vyzkoušejte
tak jsou lidi co maj krevetky i ve váze od květin. Bez filtru a prosperují. Ale chce to minimálně krmit a obden vyměnit tak 1/6 vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: polarniliska
Ramky? To bude rychle :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - polarniliska Re: KarlosS
Já je teda zkusím dát do AQ. Mám ho už vic zarostle než mám v prezentaci na fotkách. Snad mi je ta má osádka nesežere :-O
jsou to obyčejné Neocaridina davidi, říká se jim red cherry. Jsou nenáročné, ale zaběhlé aq potřebují. Žádné dusitany jsou podmínkou. Já je mám i ve velkém s čichavcema, ale je hodně zarostlé, se spoustou úkrytů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - polarniliska Re: KarlosS
A můžu se zeptat, co je to za druh? At vim co mám doma? :-) v akvariu je nemám, já jsem totiž trochu ty Trhutky dal do jiné nádoby aby se mi ještě rozrostla a na tu jenom svitim. A tam jsem je včera objevil. A jsou tři. Do AQ je asi dávat nebudu, protože s tou moji osádkou by byli hned někomu k chuťi.Ramirézky a Kakadu by si určitě dali :-)
he, tak to budou asi ode mne:-)
Oni si v akváriu vždy něco najdou. Ale divím se, že je si ještě nikdo nenašel:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threatRe: polarniliska
Možné je všechno :-) Kevetky zbaští všechno,záleží na druhu,můžou to být "obyčejné" a těm není zapotřebí nic zvláštního dávat,postačí si z řasama na rostlinkách a když tak nějaký list-z dubu,mandlovník,olšové šišky.Důležitější bude u jakých rybek jsou a jestli je v akvárku dost úkrytů,aby přežili.

edit:tak jak vidím už je to napsáno vše.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: polarniliska
Samozřejmě to možné je. Nemam teď čas na tvou prezentaci, ale ony si v nádrži něco najdou. Tak hlavně jestli tam nemáš něco, co by je sežralo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Turbínka Re: polarniliska
Teoreticky to možné je, zvlášť s riccií, kde se krevetky schovat mohou poměrně dobře. Co jim dát žrát, zálěží dost na tom co máš za ryby, protože pak krevetky sami poslouží jako žrádlo. Krevety si v nádrži něco najdou ať už spadané krmivo pro ryby nebo jiné organické zbytky. Poté jsou vhodná i komerčně prodávaná krmiva pro krevety nebo spařené kopřivy, banán, atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - polarniliska
Ahoj, možná to nepatří do tohodle tematu, ale chci se zeptat. Je možný že jsem si přinesl domu společně s novou rostlinkou, kupoval jsem trhutku, krevetky? Jinak nevim kde bych je sebral. Jsou dvě a mají tam 0,5cm. Co jim mám dát žrat? Až teď jsem na ně přišel.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ludvik Re: zervan
Malé krevetky jsou mrchy :-) Také je věčně vyndavám. Teď nedávno jsem vytáhl dokonce prakticky dospělou ...

Předfiltr je z dost hrubého molitanu. Pro milimetrovou krevetku to není problém.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DrChila Re: zervan
Malou dirkou mohla bejt nasátá krevetka jak prd. A čím se tam živili? ve filtru je strašnýho bordelu jídlo si tam najdou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan
Jeden postreh: Čistili sme kanistrový filter Eheim Ecco Pro 200 a nechcel som veriť vlastným očiam - v kanistri si už asi dosť dlhú dobu žilo 8 krevetiek Red Cherry rôznych veľkostí a vyzerali zdravo a čulo. Moc nechápem, ako sa tam dostali - v akváriu je ešte Eheim predfilter, ale ten má blbo riešený spoj s rúrkou, tadiaľ sa veľmi malá krevetka dokáže prepchať, ale potom ešte musela prekonať predfilter v kanistri. Nechápem, čím sa tam vlastne živili, že dokázali normálne rásť. Krevetky sme premiestnili do akvária a predfiltru upchali tú špáru okolo rúrky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: andrejka007
Ano dá sa.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrejka007
Zdravím.
Někde jsem se dočetla,ze při měkké vode je možné dat ke krevetkam čistou sépiovou kost?
Co vy na to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: bali
A palmaty se s cherry kříží? coze Já je mám dohromady a nekříží se mezi sebou! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali Re: omnihash
s babaultkama? nebyli to spis palamaty?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kytka Re: omnihash
Red cherry a Babaulti se podle všech dostupných zdrojů nekříží. Spíš bych to viděla na nepříliš kvalitně vyselektované krevetky ze zdroje, kde jsi je pořizoval a to pak může v dalších generacích vypadávat ledacos.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bella Re: omnihash
"odlov těch mrch... samosber..."

hele, zkus jim nabidnout sparenou koprivu, slitaj se na to jak vcely za medem (popr. se mi rojily na padle rybce)

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: omnihash
Předpoklad je že částečně jo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash
jinak, jak moc jsou krevetky geneticky stabilní - nakřížily se mi red cherry s babaultama, a vytvořily fakt zajímavý vzory, třeba tak patnáct je uplně černejch s bílým pruhem přes záda - když je vyselektuju a nechám množit v jiný nádrži, zůstane jim to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash Re: DrChila
já tak dlouho tvořil džungli, až se mi to povedlo, takže odlov těch mrch je běh na hodně dlouhou trať. Asi budu muset zavýst nějakej samosběr pro zájemce :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte
Já je mám s bettami. Rapidně jich ubývá. stydim :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: omnihash
já to měl taky tak chvíli to nešlo pořád odlovit.. jednou sem odebral cca 60ks krevetek a zasáhl jsem je tak silně že se množit přestali až nějak po 3 měsících jsem opět pozoroval že pomalu nabývají na počtu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash Re: invalida
no mám tam modrý neonky, co sou stejně velký, bojím, že to schytaj jako první.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: omnihash
Predátora!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash Re: invalida
nemůžu, množej se podstatně rychlejš, než je zvládám odlovit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Příroda bude vědět kde je strop...ale i rozdat můžeš. stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash
má cenu nějak řešit přemnožení krevetek? Stádo už má pár stovek kusů určitě, víceméně kamkoliv se v akvárku podívám, tam se nějaká mrcasí
 Reagovat na tento příspěvek 1  - S invalida Re: KarlosS
No po výměně vody ožijou ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: KarlosS
tak už jsem najednou viděl 5-6 ks celkem vybarvených crystalek. Už dokonce i některý nožkama pěkně "futrujou". Ale pohyb je zatím minimální. Plavat jsem je vůbec ještě neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: slavko
Ano máš pravdu.Vo väčšom objeme mi dorástla red cherry väčšia a krajšia ako v malom akvárku.Mne sa podobne prirodzene držia už roky ancíky.Tie slabé ,nešikovné kúsky si chytia raky a ostávajú tie najsilnejšie a najzdravšie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: KarlosS
Kacírska myšlenka: možno sa prirodzeným výberom selektujú len tie najschopnejšie, a tak dorastajú viac i farbia sa lepšie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: prasan
Já jsem je tam ani nedával, nějak se tam dostaly:-). Když jsem jednu zpozoroval, tak jsem ji vylovil, abych ji před těma mrchama (čichavci, rájovci) zachránil. Později jsem je už nelovil a tipuji to na cca 20 - 50ks. Kupodivu jsou sytě rudé a velké, takové nemám ani v nádržích kde je pěstuji:-). Oni si žijí svůj život pod blyxama a v trávníku, ale párkrát jsem je viděl jak v klidu plavou před hubou čichavce a ten si jich ani nevšiml :-)

Jinak ty crystalky vidím maximálně 3 najednou, ale moc se nehejbou, ani nehejbaj předníma nožkama jako neocaridiny, který se s nima nepřetržitě krmí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: KarlosS
V zarastenej nádrži ano,ale otázočka:,,Koľko ich reálne vidíš a koľko ich dorastie do dospelosti - prežije?´´
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: prasan
jo, já zkušenosti s krevetkama mám, dokonce se mi úspěšně množí v akváriu i při velkých čichavcích a rájovci:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: KarlosS
Mal som pri cherrynách endlerky a už aj to stačilo aby sa začali schovávať.Max. som videl dáku tú dospelú i to len zriedka.Ryby na ne pôsobia dosť rušivo.Po vylovení endleriek sa krevetky opäť začali správať prirodzene a zrazu ich vidím oveľa viac a častejšie.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - -Re: KarlosS
Zase ak to nie sú dáke vysoké grades,tak ja som niekoľko CRS mal v bežnej vode a nebol to pre ne problém.Akurát mi ich vychytali raky.
Jednu som skušobne z tejto bežnej vody(200L akva) prelovil do menšieho 30L a za pár týždňou bolo po nej.Pre krevetky je (si myslím) lepšie dať im väčšiu a stabilnejšiu nádrž ako dáke minička.V tej mojej 200L im vôbec nevadilo,že mám vodu stredne tvrdú s pH 7,4-7,6.Nádrž funguje do dnešného dňa.Je to už založené niekoľko rokov viď.Račie údolie.

Veľa zaváži vlastne fakt odkiaľ a z akého chovu krevetky pochádzajú a ako bolo o ne postarané.
A na záver jeden zaujmavý chovateľ z Nemecka.
www.wirbellosenzucht-wolfinger.de
 Reagovat na tento příspěvek 1  - KarlosS Re: invalida, lucie.aqua
Tak už jsem viděl 3 najednou. Dvě menší, hůře vybarvený a jednu velikou, krásně červenobílou, se strakatým ocáskem:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - S invalida Re: lucie.aqua
Taky sleduju ale nevyjadřuju se neboť jsou tu větší odborníci ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89580x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294?od=1301