Krevetky - chov
Stači přihodit par plovouček takovej růžkatec krevetky milují a krmit i tim co daváš rybičkam,nic naročnýho.Filtr netřeba...
Starší reakce
Nevím, jak jiní, ale já měl u krevetek anubiasy snad vždycky a nějakých problémů jsem si nevšiml. Třeba jim šťavelan vápenatý nechutnal...
Nebo byly opatrné a píchnutí se rafidy se dokázaly vyhnout?
Vylučuje štavelan vápenatý,který je pro krevetky toxický,a v tý malý nadrži je ho tam dost..
Za normálních podmínek anubias nevadí, taky ho u krevetek mám. Ale při poničení prý vylučuje cosi, co dokáže krevetky ohrozit. Možná Wanderer narážel na toto.
Ancika mám celkem velkého a v AQ stovky Krevet, z toho spousta miniaturních je mezi kamínky, ale nesetkal jsem se s tím, že by Ancík baštil Krevetu...
Ancitrus je skor plachy, s krevetami sa znasa. Je pravda ze nie je tam vhodny, no dali mi ho v akvarisike kde mi ho zakladali a nemam ho komu dat. Muz ho uz aj pomenival, takze asi ak nebude musiet ist prec, nepojde. Zas az taky velky bordel v akva nerobi. Anubiasom sa celkom dari a krevety po nom lezu. Preco by som ich mala odstanit?
Tak ancistruse jsem ještě žrát krevetu nenačapal, tím neříkám že to není možné. Nicméně s tou velikostí akva máš samozřejmě pravdu. Přehlídl jsem prezentaci. Ancistrus tam nepatří.
Edit: Jak to myslíš s tím anubiasem? Díky. Když tak to někam přesunu.
Tipnul bych si, že to bude požírat i s krevetkama.
Ancistrus se do těch 8 litrů vůbec nehodí, strašně zaneřádí vodu, takže časem nebudou ani vajíčka, ani krevetky. Je to pro něj malé. On se tam moc nehodí ani ten anubias, ale to je do jiného vlákna.
Ahoj. To by musely krevetky ty vajíčka klást někam do akvária. Ale vzhledem k tomu, že je nosí pod svým tělem, tak jim je ancistrus nesežere.
Ahojte, bude Ancistrus pojedat vajicka Neocardiniam?
Starší reakce
Já mám v 5 litrech asi 50 Neocaridina heteropoda varianta Blue Dream a taky se jim daří a množí se.
Mám tam jen metr růžkatce (Ceratophyllum demersum).
Celé to mám pod světlem, ale viděl jsem i krevetárka, co neměli nic a i světlo bylo jen denní.
Bude to stejná práce jako s Betou, častější výměna vody.
Já měním jednou za tři týdny a jinak dolívám odpar skoro denně.
Všechno jde, jen se na to musí přijít a vyladit rovnováhu.
Ahojte, som tu nová neviem kam presne mám písať ale mám myšlienku spraviť z akvária niečo vyše 4l mini krevetkárium. Nemám s krevetkami vôbec skúsenosti preto chcem vedieť či je to dostatočný priestor pre zopár menších krevetiek. Momentálne tam je betta ale sťahujem ju do väčšieho akvária (prikladám fotku, nepýtajte sa prečo tam je, nekompetentní ľudia vo zverimexe a snaha potešiť dieťa na narodeniny, viac k tomu netreba, bude to vyriešené). Nechcem to akvárium vyhadzovať a napadlo ma využiť ho takto, tak prosím o rady či je to možné, prípadne aké druhy krevetiek a aké príslušenstvo k takémuto niečomu treba
Starší reakce
Nechci jí změkčovat, pro neocaridiny to není potřeba. Ale po napuštění do kýblu vypadá nevábně, tak jí nějakou dobu nechávám odpočinout. Jak píšeš, dnes je z vody málokdy cítit chlor, takže odstátí obvykle není nutné.
Na tvrdou vodu Ti odstátí nepomůže...to leda něčím změkčit. Já třeba velmi tvrdou krasovou vodu ředím s vodou z reverzní osmózy, ale je více způsobů. To, co z vody má před vypuštěním do AQ vyprchat, se provede za pár minut. Dneska uz skutečně běžně nedochází k úhynu ryb díky chem.úpravě vody z vodáren, jak se mi to stávalo během 80tých let, kdy jsem se k akvaristice jako kluk dostal díky Taťkovi...
Ano, doma to dělám stejně. Ale v práci je voda dost tvrdá a po natočení i mléčně zabarvená, takže jí nechávám pár hodin odstát.
Záleží na vodě. Já třeba vodu do akva leju rovnou, jen ji do kýble napouštím sprchou, tím tak nějak vyšumí co by tam mohlo vadit.
Poradil mi to místní bývalí prodejce v akvaristice a ten napouštěl vodu do akva zahradní pistolí.
Chemie ve vodě je už bezpečnější než bývala.
Nikdy mi nic neumřelo vinnou špatné výměny vody.
Ve skutečnosti stačí mnohem kratší doba, aby se voda odplyněla.
Zase to neber jako samozřejmost, u mě to funguje, ale dvě stejný akvárka nejsou nikdy stejný, natož u zvířátek...
mě jde prave o to, kdyz se nebude topit. Tak sem rad, ze to v pohodě daji
nechtěl sem to testovat, abych o ne nepřišel a nemusel zase někde shánět.
Díky
Helejď moje šlechtička rozhodně není kontrolovaná.
Odkaluji jednou za tři týdny víc jak 2/3 a jinak jen dolívám odpar.
Vše mám takový pankový akvárka,takže se rozhodně nebudu pouštět do žádnejch vědeckejch závěrů.
Prostě to nějak funguje a nikomu to nevadí.
Teď jak začali topit se tomu začne jen líp dařit, ale do teď tam bylo od 16 do 20 stupňů a vše žije.
Měla je v místnosti se stabilně nižší teplotou, pokus probíhal v zimě. Noční teplota 15,5-18,3, denní pod 21.
Aha, takže se množily, když byla vyšší teplota, jinak ne. Potom by se tvrzení potvrdilo.
No helejď ta teplota 16 tam není pořád, takže jak to kolísá, je to pohoda.
Typka to nejspíš zkoušela v nějakých laboratorních podmínkách s chlazením na stálou teplotu.
Teď tam mám třeba 23 jak zaply topení a nějak moc to nekolísá. A hned se ukázali další kousci. Dřív jsem hledal jak blázen.
Jediný, kdo nejspíš nedal ty nižší teploty byli čokoládový Neocaridiny. Dostal jsem jich 10 a nevidím ani jednu.
Zajímavé, že se i tak množí. Možná záleží i na konkrétních kusech. Ale je pravda, že mám barevně nevyhovující separované jedince v plastovém boxu bez topítka i filtru a žijí celkem v pohodě. Možná se i malinko množí, pár menších jedinců jsem už viděl. Nebo to jsou zbytky z přendaných samiček s vajíčky, které občas taky separuju.
Dianě Walstad se red cherry pod dvacet stupňů nemnožily a nejen jí.
Měl jsem je teď také ve studenější vodě, než začali topit ( panelák ). Nemám v té komůrce teploměr pořád, ale občas jsem naměřil i 16 stupňů.
Pozoroval jsem jen menší snůšky ( třeba jen 3 vajíčka pod zadečkem ), ale občas se nějaké malé objevili, takže i rozmnožování je určitě v jisté míře zajištěno.
Samozřejmě teď jak začali topit se pažravost zvýšila a tak počítám, že i snůšky se vrátí k normálu. Momentálně tam mám mírně pod 20.
Neměj strach, Neocaridina je odolnej druh.
Někde je mám úplně bez filtrace a v jisté míře se drží...
V takhle studené vodě v pohodě přežijí, zpomalí se jim metabolismus, budou pomalejší, pomaleji růst, ale časem pravděpodobně vyrostou do větších rozměrů než ve vodě teplejší. Údajně, se ale pod cca 18 stupňů přestanou množit.
Ahoj, podle mě úplně bez problémů, horší jsou spíš vyšší teploty.
Zdravím,
Mám krevetky davidi yellow...zajimalo by mě, jestli mate zkušenosti s chovem při nižších teplotách 16-18 stupňů? Což by tam měli přes zimu, v létě samozřejmě víc. Hledal sem, ale bohužel nenasel.
Díky za odpověď
Starší reakce
0 03.09.2020 08:08 Eliška Š. – Umírající dispělé krevety krevety
Dobrý den
mám problém s chovem krevet. Mám akvárium o objemu 100 l, rostli je tam dost, filtr a svétlo, teploměr a krevet okolo 40 ks. Jsou tam 4 Japaniky, ty jsou stále vpohodě, ale pak mám klasické červené krevety Neocardia Red Cherry, které záhadným způsobem umřou, když dospějí do dospělosti. Takto mi umřeli v 1 týdnu dvě samičky s vajíčky.
Malé mladé krevetky jsou všechny naprosto vpohodě, dokonce i ty, co mají teprve 4 milimetry.
Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuji za odpověď.
Starší reakce
2 28.05.2020 20:20 - Starší reakce
2 19.04.2020 17:33 vlka [3509] Starší reakce
Nemám ještě nádrž nafocenou a popsanou zde na foru. Zatim je založená 10 dní. Objem je 60 litrů. Rostlin tam bude celkem dost, převážně mechy. Vše nenáročné bez co2. Pěstovat hodlám Crystal Red. Voda bude z osmozy + sůl.
Co od toho čekám? Popravdě nevim. Snad zlepšení prostředí pro krevetky. Píšou k tomu vždy sloh co to má dělat, ale málo kdy to tak opravdu je.
Rád zkouším nové věci v akvariu
Zkoušel jsem v hlavní nadrži i chihiros doktora a po dvou měsících jsem ho zde daroval, neboť pro mě moc přínosu neměl a jen se neustále zanášela membrána.
Koukal jsem, že se ten oxydator ke krevetkám dává.
Jasně, krevetky fungovat budou i bez toho, některé přežijí i v louži, ale chtěl bych jim dát to nejlepší tak jsem zvědav na zkušenosti ostatních.
Smetany: Mám v baráku klimatizaci, akvária chladit nemusim.
Já mám „prachobyčejné“ krevetky červené. A ty bez problémů fungují v akvárku bez techniky. I ve vedrech. Takže asi bude záležet dost na druhu krevet.
Já zkušenost mám oproti nádrži bez něho jsem pozoroval v zásadě 2 rozdíly. První byl že v akváriu kde byl bublaly rostliny. Ten druhý podle mě v celku přínosný byl že když v létě nastoupala teplota přes 30 stupňů krevety neměly problém zatímco ve vedlejším akváriu se všechny držely u filtru. Otázka zní jestli to má smysl nebo je lepší těch pár dní v roce chladit.
Ahoj, zkušenost na tím nemám. Ale otázkou je, co si od toho slibuješ a jak tvé akva vypadá. Máš filtr a rostliny? Pokud ano a je tvým cílem prostě přidat kyslík, tak jsou to vyhozené peníze. Velmi pravděpodobně nic takového nepotřebuješ a zcela jistě je to neekonomické.
Starší reakce
já bych rozhodně nějakou část vody měnila,vhodila pár šneků a občas i přikrmila....
Klidně to nech stát a týden před koupí krevetek vyměn 1/5 vody. Když tam už potom budeš mít krevetky a budeš vyměňovat vodu, tak ji nech alespoň den odstát, aby z ní vyprchal chlór.
a mám tu vodu 2 měsíce nechat stát nebo týdně měnit nějakou část?
Akvárium nech zaběhnout minimálně 2 měsíce. Krevetky moc bordelu nedělají, stačí když jednou za dva týdny vyměníš 1/5 vody a jednou třeba za 2 měsíce odkalíš.
0 12.11.2019 17:11 LilaLola – rada ke krevetkám
ahoj, přemýšlím že svou 54 litrovku přenechám jen krevetkám, jak moc krevetky kadí ?
platí týdně 1/3 nádrže odkalit a vyměnit vodu? jak dlouho nechat akvárko zaběhnout ?
Starší reakce
Akva je 5 měsíců staré,právě proto že mi moc neprosperují kobercovky,bych chtěl vyměnit dno,vodu mám 6,5-6,8Ph,Ct-4 a Ut-5.Krevetkám se jinak daří,rozmnožují se,jsou celkem v pohodě.
takováto výměna dna bude znamenat "nové zajíždění", tedy až dvouměsíční možnost houpání amonia a dusitanů... dá se to zvládnout "dobrou " zdrojovou vodou s výměnami .
Navrhuji nové akva stejných rozměrů, zajet měsíc dva, a pak přelovit...
Jak je to staré?
Nevidím smysl měnit dno. Očekával bych, že si poničím kobercovky.
Tak to se krevetkám snad nic nestane, jen musíte dávat pozor, abyste nějakou nezasypal.
Akva o rozměrech 40×40×30cm,zásobní substrát staré dno,vrchní Rataj profi soil.Světlo doma delane led pásky 5630..36wa 3600lumenu,svitim polovičním výkonem 8h dene bez pauzy.Obyvatelé akva jen krevetky Red cheri cca 30 kusů.Rostliny kobercoky..cuba a mote carlo,bacopa karolina,microsorum,mechy.Filtrace zavesny filtr 500l/h,filtracni media biomolitan plus porezni válečky.Hnojeni PMDD 2ml dene +jednou týdně 2ml fosforu,drasliku.
Bez údajů o akváriu je těžké radit. Můžeš je ohrozit i nemusíš.
Přidat reakci
1 ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89294x