Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
0 05.08.2012 19:30 Mareczech – OK
Dobře, doporučte mi tedy nějaké rybičky které by se do toho akvárka hodily. Díky
A ještě: je to velký problém s těmi neonkami?? Ty co tam mám vypadají spokojeně mam je tam už asi rok.
Moc se neusmívej, neonky tam nepatří. Přímo v tomto tématu je to o pár příspěvků dřív taky probíráno. Počti si.
Ani jedny neonky do takovéhoto akvária nepatří, to jsou plavci a ne rybky do mini akvária. Takže to chce něco si přečíst, zamyslet se a mrknout se třeba na Razborky.
0 05.08.2012 16:13 Mareczech – Marek
Mam akvárium...po domácku vyrobené
22 litrů. V něm mám 5 neonek černých...co byste mi doporučili k nim ještě?? Plánuji si nakoupit ještě 5 neonek(jiných než černých) a co k tomu??
0 05.08.2012 09:59 Jessica – Aké ryby do 50 l akvária
Prosím vás pomohli by ste mi.Práve som si kúpila 50 l akvárium a neviem aké rybky by som mohla doňho dať
....Prosím Vás poradte mi.
Starší reakce
kaasha napsala: A co takhla rod Dario? Tyhle ryby jsou podle mě nádherný.
Opět živá potrava nutnost.
A co takhla rod Dario? Tyhle ryby jsou podle mě nádherný.
0 22.07.2012 17:06 vitek38 Tak s živou potravou mám problém, protože se jediná akvaristika ve městě, která prodávala živou potravu se přestěhovala. A od té doby jedu na mražené. Ryby však nijak závažně změna nepoznamenala. Samozdřejmě bych mohl chovat doma "nakoleně", ale na to si netroufám. Každopádně bojovnice i ellasoma jsou krásné rybky, pro mě novinka, Díky.
Pokud ještě někdo máte nějakou zvláštní, barvu měnící, transformující rybu, sem s ní - budu rád ;)
Ale velmi závislé na živé potravě!!!
Když už jsi byl u toho E, tak se koukni taky na Elassoma evergladei. Moc zajímavé rybičky. Případně, jestli bys chtěl Asii.. ale to asi ne, vždyť tam máš Echinodory... Nicméně úžasná rybka jak vzhledem, tak životními projevy, je Betta albimarginata. Ale ta vyžaduje alespoň nějaké akvaristické zkušenosti a poměrně dost péče o kvalitu vody... ale určitě se to vyplatí.
Když se podíváš na halančíky, tak určitě najdeš několik druhů, kterým stačí míň prostoru než halančíkovi prstencovému (vzhledem k těm 25 litrům vody, jak píšeš). Jinak halančíci -
Edit: ještě si říkám - halančíky tady někteří chovají, možná se zkus zeptat přímo jich a určitě by Ti podle zkušeností doporučili vhodný druhy.
0 22.07.2012 14:32 vitek38 – do 30.
Ahoj. Potřeboval bych poradit ohledně ryb do malého 30l akvária. Dominuje v něm poměrně velký kořen, kameny a několik kilogramů substrátu rataj profi soil, takže počítám asi 22-25l vody. Vytvořil jsem tam poměrně hodně schovek a celkově je dost členité - nikoli zarostlé. Porost tvoří několik anubiasů var nana, rotala w., micrantena calli. a rotala rotu. Momentálně je v něm několik krevetek red cehrry.
Tolik tedy k akváriu - hledám do něj nějakou opravdu zajímavou, "originální" rybku. Aby bylo na co se koukat. Přijde mi trošku škoda tam dávat razborky galaxyx, které sice vypadají nádherně, ale ve finále jen plavou nahoru, dolu, doleva nebo doprava
. Takže, nevědeli by jste o nějaké takové? Zatím mne zaujal čtverzubec trpasličí - ale to mám trochu strach ohledně prostoru a krevetek. Dále třeba Epiplatys annulatus, je poměrně zajímavá. Dále corydoras pygmeus - ten sice není tak zajímavý, ale pro panceřníčky mám slabost ;).
-Co vy na to ? Přehlédl jsem nějakou skvělou rybky ?
Děkuji.
Malé razborky jako je např Boraras maculatus jsou klidné a nádherné rybky, kterým takto malé akva vyhovuje. Ale potřebují být v hejnu, alespoň 8 ks.
Zkus dánio perlové. Taky pěkná rybka.
Podíval bych se na Razborky.
0 21.07.2012 08:59 martin – Co do 32l akva??
Ahojte, chcel by som poradiť, aké rybky by sa hodili do akvária 35-35-25 objem cca 32l okrem živorodiek?? Gupky som už mal, chcel by som niečo krajšie, ale nie veľmi náročné
Existuje také niečo díky moc
Starší reakce
Už nic a neonky už vůbec ne, to jsou hejnový rybky a plavci a v těch 25 litrech by se jejich hejnová pospolitost absolutně neuplatnila, ani ty platy mě tam moc nepasujou, jsou to bordeláři a to by v takto malým akvárku mohlo při opomenutí hygieny znamenat nejeden problém. Osobně bych to akvárko nechal jako luxusnější ubytování pro toho beťáka.
Edit: Vidím, že ty platy půjdou pryč, tak to schvaluji.
Neónky patria do väčšieho akvária, potrebujú aspoň 50l, ale najlepšie sa cítia v 100l akvárku a väčšom.
0 19.06.2012 18:06 Lusynqa – Bojovnik a co k tomu?
Ahojte, mam 25l akva, nie husto osadene, mam tam jedneho bojovnika, jedno mladatko platy ale to je zatial v porodnicke a rozmyslam co k tomu..chcela som neonky ale pocula som ze ich moze pozrat a tiez som pocula ze oni mozu jemu chvost okusovat
mohli by byt spolu? zivorodky nechcem teraz mam 3 platy ktore niekto dostane do daru lebo robia bojovfnikovi zle...a hlavne vela brodelu z nich...alebo este poradte nejake ine male ryby neonkam podobne. dakujem
Starší reakce
tu kouli si můžete nechat jako dekoraci někde u okna
na dno štěrk nebo písek,zasadit pár nenáročných rostlinek,nechat třeba měsíc v klidu a pak tam dát třeba pár krevetek.Jen měnit vodu a taky to jde
Jestli je to pro malou holčičku, tak si pořádně pročtěte jak zařídit akvárium pro Bettu splendens, tu 15ku pečlivě založte (tady na webu určitě najdete o zakládání dost informací), nechte zaběhnout a pak jí tam kupte jednoho samečka...
Je to pěkná barevná rybka, určitě bude pro malé dítě zajímavá...
A 15 litrů je pro samotného samečka dostatečná velikost...
Mnohí predavači by sa v takom prípade čudovali, prečo kupuješ len tak málo rýb
Přesně, kdybych si u nás v J.H. zverimexu kupoval pětilitrové AQ a pět Skalár tak na tom prodavači nepřijde vůbec nic divného!
Asi tak nejako.
A tvar a veľkosť akvárka tomu dosť pomohli - neónky potrebujú minimálne 50 l akva a má ich byť aspoň desať.
Nikdy never predavačom v akvaristikách, lebo väčšina z nich sú...
0 12.06.2012 12:58 jaja oh je tak jsme si zatim jen "rychle "precetla nejcastejsi chyby--ja udelala vsechno spatne a to se musim podekovat taky u te prodavacky!..takze jsem je vsechny otravila????.....
já být v tom, taky umřu, a to snesu jistě víc jako Neonka
Nooo....
Tak to bych taky doporučil si něco přečíst o akvaristice a hlavně nevynechat čtení o požadavcích ryb...
aha....takze-mame 8,5 l kouli, davala jsem tam EASY-LIFE-tekuty filtrmedium a jeste vivantis-priprava vody...jako kyslik je tam Sochting-mini oxydator..mneli jsme tam neonky-3..vsechny umreli za tri dny.....
((
0 12.06.2012 12:13 jaja –
jaja cau lidi.....umiraji mi v akvarku rybky....davam tam ten pripravek na cisteni vody a jeste nejaky proti tem bakteriim a uz mi tam zemreli tri rybky..mohl by mi nekdo tady dat radu?..diky moc
Najlepšie riešenie bude nahradiť endlerky razborkamy galaxy alebo kardinálkami
Na způsob,ktery jsi se ptal ,bych nespoléhal.I když Endlerky mladé taky žerou,většinou ale jiné kusy než rodiče,vždy nějaké přežijí a začnou v akváriu přibývat.
Jo, to uz jsem se dozvedel z tech clanku, zajimalo me to, na co jsem se ptal.
Když bude nádrž opravdu "plná", tak to množení přestane.
Dobrý den, chci se zeptat, už jsem to tu řešil a možná se rozhodnu nechat si jen endlerky, ale když nebudou v akváriu cichlidky, mám strach z přemnožení, vím, články o množení jsem četl, ale já bych řád udržel počty tak na max. 8 rybek v akváriu, stačí pak když se narodí mladé (a v akva budou jen ty endlerky) abych přestal na pár dní krmit a samy dospělé endlerky se o potěr postarají?
Starší reakce
Skúsim sa na ne popýtať v chovprodukte, či by sa nedali objednať, ale vela nevidím to moc ružovo. Nepodarilo sa mi zohnať ani pancierničky trpasličie.
Radšej by som bol keby si môžem dovoiť tie hengelky, prípadne ešte mávajú urophtalmoidesky. Tie sú ale dosť malé a bojím sa že samček vrčivky pruhovanej by ich mohol vnímať ako desiatu..
No to určite. Zatiaľ som ich videl iba na obrázku...
Sera napsal: Problém by nemusel byť so Živorodkou trpasličou. Tá ma tiež napadla, ale to by bol asi problém zohnať
Tie endlerky by som teda možno skúsil, ale to si najprv radšej overím či by som ich mal prípadne komu 'udať'..
já bych se nebál ani těch endlerek.. rozhodně nejsou ani zdaleka tak otravný jako gupky (nehledě i na menší velikost která nebude vrčivky tak rušit
)
Problém by nemusel byť so Živorodkou trpasličou.
Zdravím, nedávno som mal trocha problémy so sinicou, ktorej sa mi síce podarilo zbaviť, ale mám pocit že to bude len dočasné. Preto som začal rozmýšlať o nejakom 'prasiatku' (živorodke).
Problém je ale v tom, že v akvárku (prezentovanom) už žijú vrčivky ktoré sú pomerne plachej povahy a raz za čas si stavajú penové hniezdo. Kedysi s nimi v akvárku dožívali gupky, ktoré boli dosť otravné, vrčivky odoháňali od potravy a teraz by asi aj dorážali na hniezdo. Preto by som sa gupkám a endlerkám radšej vyhol.
Vedeli by ste mi poradiť nejaké kľudné prasiatko? Resp. mohol by som si dovoliť húfik hengeliek?
Starší reakce
Já mám u krevetek Endlerky. Jsou snášenlivý,nenáročný,levný a do 25 litrů mi přijdou vhodnější než platy. Jinak ty mám ve větší nádrži taky společně s krevetkama a nevšim jsem si že by krevetky nějak napadaly.
Před časem býval v Olomouci "Ondra" a nevím jak se dál jmenoval
, ten formosy míval...
ta se hledá dost těžko...
plavou u mne, pak v Brně a možná Kladno....
Podívám se po ní, jestli ji seženu. Děkuji.
živorodky do 25l tak to třeba Živorodku trpasličí
Přidat reakci
1 ...... [60] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x