Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2015 11:21 Muž Jifi [675] Re: karmen1976
Třeba ta paví očka (která tazatel má) jsou v pohodě, těm by takové akvárko stačilo, samy se množí ... ale pak by to taky chtělo hlídat kvalitu vody.
Anebo endlerky, ty jsou ještě o něco menší a taky pěkné a nenáročné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.10.2015 11:15 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: Jakub
Do 54l akvaria bych volila jeden druh malých ryb ve většim hejnu.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2015 09:40 Muž Jifi [675] Re: Jakub
Já osobně bych do tak malého akvárka nedával ty molyny.
Jinak souhlasím s ludvikem.
A jestli ta živorodka vídeňská je mečovka vídeňská, tak tu bych do tvojeho akvárka taky nedal. Na oba druhy ryb by to chtělo větší akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   02.10.2015 00:06 Muž ludvik [1082] Re: Jakub
Tak jako člověku není dobře samotnému, není ani rybám. U nich je to jen trochu výraznější (u lidí se hejnovost už moc nenosí). Ne u všech, ale většinou.

A z pohledu mít akvárium "co nejrozmanitější" - dobře si to rozmysli. Dopadne to spíš jak rybí polévka a bude to vypadat hrozně. Lepší je méně druhů o více kusech. I když v padesáti litrech si moc vyskakovat nemůžeš. Ono s těmi živorodkami se už pomalu blížíš stropu. Možná už na něm jsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2015 23:49 Jakub
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak důležité je dodržení doporučeného počtu 5-6 ryb u druhů jako jsou parmičky pětipruhé a danio rerio. Máme 54l akvárium a chceme, aby bylo co nejrozmannitější. Zatím máme 3 živorodky duhové, 3 živorodky vídeňské, 2 black molly a 3 parmičky pětipruhé.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   28.09.2015 20:10 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: lknix
Na neonky je to malé. V menších akváriích můžou být třeba neonky modré, ale i ty rády plavou, délku akva pro modré neonky bych viděl min. 50 cm, více je lépe. Taky je to hejnová ryba, v malém akva a v malém počtu se ryby budou trápit, nekupuj je. Pořiď si nějaké drobné razborky - třeba skvrnoocasé, pěkné hejno a budeš spokojený ty i rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   28.09.2015 14:49 Muž ludvik [1082] Re: lknix
0
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 14:02 lknix – Neonky v 30l
Kolik může být neonek v 30l akváriu? :-)
Předem děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.09.2015 16:59 Muž Angel1804 [4] - Miniakvária
Do takto malých akvárií bych doporučil živorodku sličnou.Sám je chovam v 20l akvárku.Mám 6ks dospělých a hafo prcků, jsou vhodné i pro začátečnika.Mám to jako druhovou nádrž, tkž nic dalšího z řádu ryb.Jako čističe zbytků chovám krevetky red cherry a super red, ten první udaváný druh je taktéž vhodný pro začátečnika.Dokonce mám "red cherry" větší jak ž. sličné :)
Při základním dodržování podmínek - nepřekrmování,dostatek rostlin atd. může být použit i obyčejný molitanový filtr poháněný vzduchovým filtrem.Dokonce se doporučuje kvuli toho, aby silnější filtr co vytváří proud neumlatil potěr.Nejvohdnější jsou nějaké vnější filtry.

Určitě bych nedával do malého akva mečovky,platy,paví oka a jiné velké ryby.Udržitelnost akvaria by se snižovala víc, a víc z každou rybou.

Fungovat by to možná mohlo při častějším odkalení silnou filtrací atd., ale i tak pro honější počet to není ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 19:51 Muž Mislow [305] Re: drvi
Ahoj, nemyslim, ze 30 l je vhodna nadrz pro otiky, maji radi daleko vic prostoru nez casto vypadaji. Sam jsem je prelovil ze 40 l do velkeho akva, pac se mi zdalo, ze jim objem moc nevyhovuje, i kdyz byli zivi a zdravi. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 15:33 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Jozka
Tak tetry obecně do takto malého akva nepatří žádné, jsou to hejnové ryby co rády plavou. Pancéřníček kropenatý je velká ryba, já je mám v 250l akva. Utýráš ho tam!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2015 14:35 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Lukehofarma
Pokud nakupuješ v komerkčních řetězcích s podavači,tak s tebou souhlasím.ale není to můj problém.Já naopak děkuji svým kolegům,pro které se stalo akvaristické hobby povoláním,za vzájemné informace a nezištnou odbornou pomoc. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 12:37 Žena drvi [2940] Re: Kaira
:-D Já si na Otíkách trvám, i když jsou hejnový, v miníčku se jim s beťákem líbí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 12:23 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: drvi
Zas dostaneš kartáč. :-P Krevetky k beťákovi by skončily jako drahé krmivo. Ještě by se možná sneslo hejno nějakých malinkých pancéřníčků, ale je otázka, jestli by je sehnal, když neuspěl ani s galaxkami. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 12:18 Žena drvi [2940] Re: Jozka
No nemusel by tam být sám, můžu doporučit z vlastní zkušenosti Otocinkly (tak 3-4 kousky), ovšem jestli je u vás seženeš. rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy.
Jestli by byly vhodné krevety nevím, s tím zkušenost nemám. Jistě se ti ozve nějaký krevetkář :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 12:15 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: Jozka
Tak to máš jako praktickou ukázku toho, co prodavači v akvaristikách vědí. ;-) Zkusila bych jinou akvaristiku, borarasky se dají sehnat docela dobře, i ty galaxky, endlerky (živorodka Wingeova/Endlerova) taky nebývají problém. Nebo pak toho beťáka, ale samotného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 11:26 Jozka Re: Kaira
Sel sem si koupit galaxky a v akvaristice me ujistovali ze je mit nebudou a ze se muzem podivat co by se tam hodilo z toho co maji a tak rikala ze to co sem uz psal by bylo vhodne, tak sem myslel ze o tom taky neco vi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 11:19 Jozka Re: drvi
Tak bud je rozdam a nebo koupim vetsi akvarium, kdybych mel v tom 30l samca bojovnice, musel by tam byt uplne sam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 11:16 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: Jozka
Jozka napsal: Zarizuji 30l akvarium a chtel sem se zeptat, jestli tam jde chovat jine rybky nez neonky, tetry a pavi ocka. Dekuji za odpoved.

Tohle jsi byl Ty? Jestli ne, tak se Ti omlouvám, ale jestli jo, tak pak nechápu, proč se ptáš na rady, když se jimi stejně neřídíš. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.09.2015 11:05 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Jozka
Na keci prodavače nedávej nikde a nikdy. Oni chtějí jen prodat za každou cenu to je jejich úkol. Vždy si nejprve ověř co kupuješ. A to ne jen v akvaristice.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2015 11:05 Žena drvi [2940] – Re: Jozka
Do 30 l akvaria si pořiď jednoho samce betty a ostatní rybky urychleně rozdej. Tetry potřebují větší objem, jsou to plavci, a ten pancéřníček pravda asi moc nevyroste, protože ti tam chcípne.
Jo, tak koukám že NHKG byl rychlejší, ale shodli jsme se skoro doslova smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.09.2015 11:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jozka
Nikdy nevěř prodavačům v akvariatice, mimo Sklorex, Bráník a Vivarium. Kropenatý se bude trápit a přes 10cm vyroste, pokud dříve nechcípne. A tetry potřebují prostov k plavání a ten v 30 litrech moc nemají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 10:50 Jozka Re: Kaira
Nebyl sem si jistej jestli tam muze byt ten pancernicek, vsechny rybky sem kupoval najednou a podle prodavacky v mensim akvarku moc nevyroste, zatim ma cca 4 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.09.2015 10:44 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: Jozka
Žádnou. no Do 30l nepatří ani ty, co už tam máš. Víš, jak velká ryba je kropenáč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2015 10:33 Jozka – Rada
Zdravim, nevi nekdo jakou vyraznou rybku lze pridat do 30l akvarka kde uz je 6 teter vlaknoploutvych, 6 teter zhavych a 1 pancernicek kropenaty? Nesla by k nim treba jedna samicka bojovnice?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2015 19:30 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: Mislow
Ano, ano.
Razbora skvrnoocasá je mezi razborami, ale je to Boraraska. Což by ji mělo řadit spiš do Razborek..
Prostě a jednoduše Razbory a Razborky druhu Boraras, jsou vhodné do malých nádrží :-D pivo
Byt uplný začatečnik, tak v tom mam pořadny chaoz smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2015 18:04 Muž Mislow [305] Re: karmen1976
Jiste, souhlasim, jen pokud se jako zacatecnik budes ridit atlasem, tak tam najdes kategorii razbory a razborky. V kategorii razbory najdes r. skvrnoocasou. ;-) :-D Takze kdo se zameri na razborky v domeni, ze razbory jsou vetsi nebo podobne, mohl by treba tuhle minout. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2015 07:48 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: Mislow
Do malých akvarii jsou vhodné druhy Razborek Bororas, mezi ně patří
Kalimantské, Trpaslicí, Bornejské, Skvrnoocasé.. s temi mám osobní zkušenost
Nezameňovat Razbory a Razborky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 23:51 Muž Mislow [305] Re: ludvik
Dost jsem si shanel informace, kdyz jsem vybiral razborky pro sve akva, tak mi to neda se podelit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 23:47 Muž Mislow [305] Re: ludvik
Nejedna se o primou osobni zkusenost, sam chovam bornejky, kdyz vyjdu z rozdeleni v mistnim atlasu, tak barmska, diky vetsi vnitrodruhove agresivite a galaxy, u te je to spis predani nazoru mnoha chovatelu tady z rybicek. Naopak treba z razbor by se dalo uvazovat myslim o rangorske (o te sam premyslim do svych 30 l, ale tady se dost spatne shani) ci skvrnoocase. :-)
PS: Predpokladam, ze jsi cilil , ktere nejsou nejlepsi volbou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 23:25 Muž ludvik [1082] Re: Mislow
Děkujeme za rady ... které to jsou? A proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 23:12 Muž Mislow [305] Re: Jozka
Ahoj, doplnim nize uvedene, pokud pujdes cestou razborek, tak opatrne, ne kazda mala razborka je vhodna do 30 l. Nejde jen o velikost. Ale i tak je nekolik druhu mezi kterymi si muzes vybrat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 21:33 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: Jozka
Doporučuji hejno Razborek.((Boraras) Druhů je spoustu. Jukni zde do atlasu.
Já osobně mám trpasličí a jsem spokojená. Ani se neschovavají a jsou komunikativní. Společně s nima mam krevetky.
Vřele doporučuji tuto sestavu.
Samozřejmostí je dostatečně zarostle a zaběhle akvarium a dostatečná údržba. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 19:29 R Muž romant [28001] Re: drvi
Z teter by tam mohla bejt partička teter ohnivých. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 19:27 Žena drvi [2940] Re: Jozka
Hlavne tam nedavej neonky, ani jiny tetry, to je pro ne moc male.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 16:48 R Muž romant [28001] Re: Jozka
Mrkni do atlasu na nějaký razborky, v kombinaci s krevetkama velmi dobrá volba. Místo těch pavích ok by se dalo pouvažovat o jejich tzv. menší variantě a tou jsou endlerky rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 16:33 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Jozka
Hlavně neber vážně řeči na netu nebo některých prodejců jako jednu rybu na litr nebo centimetr ryby na litr. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 16:06 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Jozka
To je tak na menší hejno razborek nebo na betku a nejlépe krevetárko pěkně zarostlé. Paví očka se docela množí takže by jich časem bylo hodně. Ale pokud máš s něma co dělat tak by nebyl problém. V takovém objemu nelze moc vybírat a už vůbec kombinovat. Prohlídni atlas a nádrže pro inspiraci. Jinak krevetek je spousty pěkně barevných variant.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 15:54 Jozka – Rybky
Zarizuji 30l akvarium a chtel sem se zeptat, jestli tam jde chovat jine rybky nez neonky, tetry a pavi ocka. Dekuji za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 15:47 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Sisi
Dobře osázené 30l akva má tak 24l možná tak si odpověz. Nedělalo by to dobrotu v tak malém prostoru. Kdysi jsme měli doma v 60tce a tam to bylo fajn ale v menším to nešlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 14:05 Sisi
Ahojky mám 30l akvárium. Mohla bych tam mít 2 samice a jednoho samce Betta splendens?
Akvárium by bylo samozřejmě dobře osázené :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2015 20:57 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: afc1886
Ono tam bylo něco jiného tuším asi to přepsal. Jinak to chápu. Má pravdu nemá to tam co dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.08.2015 15:16 R Muž afc1886 [15243] Re: Lukehofarma
No já to spíš pochopil na rybí polívku,ne na krmení mrkví solí a pepře.Chtěl tím říct,že to akva je malé. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2015 11:02 Muž Jifi [675] Re: Lukehofarma
Já jsem je před 30 roky krmil mraženým špenátem - vždycky jsem z té zmražené kostky useknul kousek, spařil jsem to vřící vodou v hrnku a dal jsem to do akvárka. Žrali ho parádně a dorostli mně cca do 12 cm nebo tak nějak.
Jinak souhlas, 40 l je děsně málo, ty ryby dorůstají víc než 10 cm a potřebují nějaký prostor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.08.2015 10:23 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Sisi
Ono hlavně to tvé akva je malé na toho ancistruse. A pokud jde o krmení tak vypěstovat dostatek řas pro něj a tablety pro ně. Zelenina taky dobrá ale mrkev mu nikdo v přírodě do vody nehodí. :-) Čím přirozenější potrava pro něj bude tím lépe. Strejda už dělá s akva 40let a udržuje řasu tak aby ho krmil jen tou řasou. Každý má svůj názor já mám tento.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.08.2015 23:58 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Sisi
trošku mrkve, petržel, osolit, opepřit a provařit ;-)
jinými slovy, ne - je to na ancíky malé

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2015 23:36 Sisi
Ahoj mám 40l akvárium a chtěla bych si do něj koupit ancistruse SP. (asi dva) a paví očka. Můžu k nim dát ještě něco ???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2015 12:17 Muž snehulda007 [850] Re: Ježka
Není zač.Z rybek pro mě v začátcích byly nejjednodušší jednoznačně endlerky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2015 11:19 Ježka Re: lhajek
No amerikaa, ja to tu prochazim jak pako jedno po druhem :-) dekuju moc, tvrdost je podle vodaren 2,72, tak ted muzu hledat jak das :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2015 11:08 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Ježka
Chtělo by to trochu lépe definovat tu tvrdou vodu jak svin :-) Ideálně odkaz na měření vodáren, nebo nějaké číslo jak to změřil aspoň nepřesný akvaristický test. Podle atlasu by tam šli teoreticky i ty samé rybky co radil romant mě samo v trošku větším počtu. Pokud tady klikneš na Atlasy a pak na pokročilé vyhledávání tak můžeš podle parametrů nechat vyhledat jak ryby tak rostliny a tvrdost je jedním z vyhledávacích parametrů ....

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 95 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330?od=1401