Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Neonky jsou plavci a vyniknou v hejnu a v nádrži kde se můžou rozjet, což u Tebe není a jsou tam jakoby rozstřelený po nádrži a tudíž tam nejsou moc vhodný a vzhledem k tomu že to jsou rybky čistotný a čistotu vyžadující, tak jejich kombinace se špindírama jako jsou molly a oka je opět nevhodná. Beťák bude v této nádrži působit jako redukční činitel stavu živorodek(budou se mu "líbit" třepotající se ocásky samečků ok), ale je to taktéž ryba která má ráda čistotu a tudíž tam může nastat problém s kvalitou prostředí, jak jsem již zmínil. Výkonná a hlavně účinná filtrace, pravidelná týdenní výměna min. 1/3 vody a údržba dna bude nutností.
Edit: Ty neonky předpokládám obecný, nebo červený. Akceptovatelný by do Tvojí litráže na hraně byly neonky modrý.
0 31.05.2013 07:28 zotyo Chcel by som sa spýtať, či môžem dať do môjho akvárka aj bojovnicu?! Je 40l akvárko, v ktorom mám 8neoniek, 4black molly a tak isto aj 4gupky. Znášali by sa gupky a jedna bojovnica? A či nemám už náhodou to akvárko preplnené? Prosím o rady, rád si ich vypočujem.
Starší reakce
Nejdřív se ptát, zjišťovat a potom nakupovat!
0 24.05.2013 13:50 rybka2123 – novacik
kupila som si živorodku ostropyska a plata sunset take male žlte rybky a mam uz dlhsie modru bojovnicu samca..mozem ich zmixnut?..a neviem ci su tie zlte samicky ci samci a ci by sa keby som dokupila tuto rasu mohli aj sparit a mat deti?
Starší reakce
mám ještě menší akvárko a dal jsem do něj endlerky, nejsou nijak náročné a krásně se množí.
Mám tam ještě jednoho ancistruse. Takže ty endlerky doporučuji.;)
No já bych tam už toho moc nepřidával
Vem tak 8-10 červených. Jednak budou levnější a snadněji se množí.
Díky, mám prázdné zaběhlé 54 litrové akvárium, tak si asi dnes půjdu pro ty tetry, nastává otázka, jestli krvavé, červené, nebo černé, poradíte ?
Když máš pocit, že jsou samičky k prasnutí plné jiker a samečci připraveni k tření, tak je přelovíš do té vytíračky a čekáš. Já na tření používám zásadně vodu s osmózy a daří se. Teď pozoruju u krvavek ve vytíračce námluvní tanečky. Ale ještě jsem je nikdy nerozmnožil, tak uvidím.
Já myslel, že v těch 15 litrech by ty tetry vytíral
Četl jsem o vytírací nádrži s jemnolistými rostlinami, možná to vyzní, že jsem úplně blbý, ale to je můžu dát vytřít kdykoli ?
To by mohlo být stačit pro výtěr těch červených. Nemám s tím zkušenosti, ale většinou se používají docela malé vytíračky. Já teď vytřel dánia pruhované v 8,5 litru.
15 litrový akvárium jetak pro kevetky. Jak říkal kolega dole, pokud chceš jiné, větší a dost často i náročnější ryby, musíš jim zajistit vhodné podmínky, což začíná u velikosti akvária, po péči a další a další věci. Tím začíná druhý problém a to je finanční náročnost takového akvária. Tím ale nechci spekulovat nad tvojí výší kapesného a schopnostem se o takový systém postarat. Jen si to chce především vše dobře promyslet
Dost druhů teter se dobře množí, jen jim musíš zajistit vhodný podmínky, si myslim
Mám doma ještě jedno 15 litrové akvárium
Tetry červené se prý snadno množí. Jen ve společenském akva je to horší. Pokud máš aspoň nějakou malou vytíračku tak je odchov možný.
Já měl 4 roky paví očka, tetry jen chvíli, ale u Teter bych asi neměl počítat s potomstvem že ?
300 litrů akvárko a můžeš si tam dát klidně tlamovce pestrého. Na 54 litrů a máš omezený výběr. Je ti 14 let, kolik akvárek a jak dlouho jsi je měl, že se ti stačily tetry a paví oka okoukat? Teter je tolik variant a všechny jsou moc pěkné. Pavích ok je opradu všude spousta, ale pokud se zadaří tak se najdou moc pěkné kousky.
No, už nechci rybičky typu Paví očko, Tetra a chtěl bych něco jiného, mohl by jsi mi prosím poradit ?
Ahoj, uvažoval jsem o tom, že bych do svého 54 litrového akvária dál páreček Tlamovců pestrých, bylo by to možné ? Díky za odpověď.
Starší reakce
a co třeba razbora hengeli
A co třeba neonku modrou, nebo neonku červenou? (Koupil bych 8 kusu)
Spíš seženeš dlouhoploutvého. Já si v sobotu přivezl rájovce a nejsou to moc společenské ryby. Aspoň ne ty moje. Zůstali nakonec v akva sami, protože otíky mi terorizovali. Do tak malého akva spíš něco klidnějšího a menšího. Pokud nějakou labyrintku tak spíš nějaké zakrslé čichavce nebo betu.
Děda, co 10 let choval rybičky mi doporučil rájovce ostroocasé...je to moudrá volba?
Klidne rostlin pridej, hlavne nejake nenarocne. Kdyz jich das vic, rychleji to zaroste a pak to nejak srovnas, aby se Ti to libilo. Mozna pak taky prohlasis: "Sakra, jak ja mel puvodne tech rostlin malo!"
Tak jsem rozhodl
Ancíky zítra převezu do mojí nádrže v Ostravě Cesta na hrad, tam mám tetry a asi tři nebo čtyři ancíky, tak by to nemuselo vadit a ty zbývající živorodky do jezírka
přes týden zkusím sehnat ještě další rostliny, i když se mi zdá, že jich tam mám dost, jen jsem je nedávno dost radikálně zastřihoval, hlavně ty kryptokoryny, které byly pokryty řasami, tak nevím, zda ještě přisazovat nebo spíše počkat, než se stávající rostlinky vzpamatují?
naprosto souhlasím s Romanem
Ty ancíky bych dal taky pryč, neonky modrý, dobrá volba. Určitě to bude chtít více rostlin, prozatím to vypadá jako taková malá řasotvorná žumpička. Až bude akvo v cajku, tak teprve potom ty neonky.
JJ, to mám v plánu se jich všech zbavit a koupit nějaké méně náročné, uvažuju o neonce modré? Co ty na to? Mám tam ještě asi 5 krunýřovců, ty tam můžu nechat nebo je mám vyměnit za panceřníky?
asi máš pravdu,akva je kam dát,nedávno jsem dostavěl dům,takže místa tu je habaděj
mám 300 litrů v obýváku,a plánuju do chodby 200 x 60 x 60,tam by pár kusů mohlo být
Pokud jde jen o troufnuti si, staci precist co je o nich ke cteni dostupne a hura do toho, zase nejakou supervedu bych z toho nedelal. Kdyz maji co mit maji... Jiste, nekdo bude psat ze to chce zkusenosti atd. atp., ale osobne si myslim, ze leckdy zkusenost dokaze nahradit obycejny funkcni mozek a pristup k informacim. Odborniku uz jsem zazil v jinych oborech mraky, reklo by se zkusenych co to jen da, a stejne to obcas bylo spis na odplivnuti, kdyz by je nahradil kdokoli, kdo umi aspon cist.
Ovsem pokud to jako ted u mne neni problem kam s velkou nadrzi, to je jina, tam lepe nez zkusenost pomuze zase nadelat prachy...
jo já bych je taky chtěl,ale zatím si na ně netroufám
No ja mel Terce ve 160l a jeste s jinymi rybami, ze bude vetsi akvarko. Jenze diky vecem, ktere prinasi zivot, jsem dnes rad i za 54l, pochopitelne uz bez Tercovcu, a maximalne se tak muzu tesit, ze treba jednou... Tercovec je proste pro mnoho akvaristu to, po cem opravdu touzi (jiste ne vsichni) a pak udelaji tu chybu, ze si je poridi driv, nez by meli. A v tomhle mam maslo na hlave taky
.
0 21.04.2013 17:53 romel no ale velký problém vidím u těch lidí,kterým se terči líbí a mají je jen jako okrasu v akváriu,není problém je vidět 5 ve 112-ti litrovém akva
Vetsi akvarium je lepsi, o tom zadna.
Kdyz bude mit akvarium 60cm a ryba doroste 8cm, je akvarium dlouhe 7.5x jeji delka.
Tercovec muze mit i 20cm. 20cm x 7.5=150cm.
Ctel jste tim rici, ze kdo chova Tercovce v akvariu 150cm dlouhem, chova krypliky?
Berte to jak chcete, ale za to ze vite, ze vetsi akvarium je lepsi, za to Vam klidne zatleskam
a take s tim vetsi=lepsi souhlasim.
zbav se i ostatních živorodek, dej tam 10 menších teter (Žhavá, Amapanská apod), doplň to 6-8hlavým hejném malinkých pancéřníčků (Habrosus, Hastatus, pygmaeus), a třeba krevetkama.. a budeš skákat radostí jak je to fešné akvo
Zdravím, moje nádrž je tato:
rybicky.net/nadrze/14883 Funguje něco přes rok ale poslední měsíce se potýkám s velkou tvorbou řas. Předtím jsem tam měl hodně živorodek, bylo to na takové malé akvárium moc (6 Black moll, 6 Gold moll, 4 Mečovky a 4 Silver molly). Postupně mi však vymřeli až mi teď zůstalo jen 6 Black moll a 1 Gold molla.
Chtěl bych tedy pořídit nějaký jiný druh rybiček, kteří nekalí tolik vodu. Asi nějaký hejnovitý 8-10 členný druh.
Prosím o nějaké tipy.
Takze je tam nemam davat? A doporucil bys mi nejakou jinou rybu?
Designer napsal: Mrkni na: rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova
Je tam doporuceno 100l, ale kdyz nebudes mit v akvarku nic jineho, i 54l jim vyhovi.
Někde tady běží debata na téma kvalita disků...Ono to doporučení na 100 litrů v případě thomasky není tak od věci...Trochu matoucí údaj v atlasu o minimální velikosti 6 cm je možná motivem k tomu, že doporučujete takový nesmysl. V padeáti litrech možná ani těch šest cm nedorostou...Pak si v takové nádrži možná budou i výskat. A to ještě hovoříte o množení...takových kriplíků...Thomaska za ideálního stavu běžně přerůstá i v atlasu uváděných 8 cm. Takže v jediném s vámi budu souhlasit...je docela mírumilovná...ale pořád je to cichlida
No ještě aspoň dva týdny počkej. Stejně je asi neseženeš hned takové ryby. I když v Praze...
Ok, po jak dlouhe dobe je tam mohu dokoupit? Akvarium mam zalozene od minuleho ctvrtka, ale vsechny testy vychazeji priznive
To by zas tolik nevadilo, parek Thomasek by se tam vesel. Jsou to mirumilovne rybicky, asi nejmirumilovnejsi cichlidy, jake znam. Ale poter Pavich ocek pochopitelne papaji i tyhle ryby rady
.
Ja uz v tom akvariu mam 4 pavi ocka a jednoho sumecka
Mrkni na:
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova
Je tam doporuceno 100l, ale kdyz nebudes mit v akvarku nic jineho, i 54l jim vyhovi. Mam s nimi velice dobrou zkusenost, choval jsem je jako dite, ty ryby vydrzi snad vsechno, i chyby, ktere dokaze dite udelat. Jsou to odolne ryby. Navic k mnozeni nepotrebujes zadne upravy vody, mnozi se samy... Kdyz jsem odesel na skolu, tatovi zbylo akvarium s Thomaskami, zbytek akvarii se uklidil. Tata obcas jen vymenil vodu a nakrmil. To akvarko totalne zarostlo a mezi tim salatem plavalo spousty Thomasek vsech generaci, takze nejvetsim problemem bylo jich vzdycky vcas dost rozdat. Kdyz si to dnes predstavim, jeste ze tam tolik "salatu" bylo, pac to mohlo byt ohledne poctu ryb jedno z nejvytizenejsich 54l akvarii...
Diky za odpoved....a doporucil bys mi nejaky jiny druh?
Sice halnčíkům moc nerozumím, ale nechal bych jedno druhovou nádrž jen pro ne, gupky zatěžují vodu, a halani jsou z Afriky a gupky z JA, zo bych nekombinoval ;)
Mohu dat do sveho 54-l akvaria zivorodku duhovou(1samec a 3 samice) a halančíka skvrnitého(1samec a 2 samice)?
Starší reakce
Neboj, jakmile s nimi nastanou problémy, tak se odhodláš i k tomu to udělat... a nebo pořídíš akvárko, ve kterém ti nebudou dělat problémy, nějakou pěknou třístovku
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x