Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Nn, druha lowend nadrz ma identicke rozmery, tudiz i objem. Tech deset modrych neonek aby tam clovek pohledal, tak snad z toho nebude ten gulas jak pises
Pak budeš mít dva hejnové druhy ve vedlejší nádrži, tipuju podobný objem jako je ta nádrž na fotkách a dva hejnové druhy v jedné menší nádrži působí "gulášovitě". Ale mám pocit, že ty je stejně chceš (na tom není nic špatného) a tak prostě budou
Ale vzdyt ja psal, ze dam borarasky do druheho akva k modrym neposlusnym modrym neonkam a galaxky by byly samy..
On je velký rozdíl v tom co se ti líbí a v tom, co je schopné akva pojmout, aby to bylo dobré i pro jeho obyvatele. Líbí se mi třeba taková arowana, ale pochybuju, že jí by se líbilo být s krevetama ve 20 l
Řečeno s trochou nadsázky, ale asi víš kam mířím.
Za mě taky posílit borarasky
Když mně se ty galaxky tak líběj! Úplně jsem se do nich zbláznil a v Kladně je mají za super cenu (60,- Kč oproti 85,- Kč je dost rozdíl)..
S nálevníkem je mi to jasný
Já to právě nevydržel a ty razborky koupil. Takže radši přidat borarasky? Nebo je přendat k modrým neonkám (aspoň by konečně začaly dělat hejno) a do této nádrže koupi sólo galaxky?
Teď zatím ne, až odezní ten nálevník. Jinak já jsem zastáncem právě onoho jednoho, ale početnýho hejna.
Mám v akva jen krevetky a 10 trpasličích razborek (borarasek). Mohu k nim přidat ještě hejno galaxek? Borarasky jsou mikro, akva je dostatečně zarostlé. Jde mi o to, jestli se tyto dva druhy mikrorybiček spolu snesou v pohodě a budou v hejnu. V druhém akva mám samotné neonky modré a ty hejno nedrží vůbec. Asi proto, že je nestresuje žádný jińy druh...
Starší reakce
tak myslel jsem 10,ale 15 je lepší
Dal bych tak 15
Přemýšlím co do akva cca 42l čistého objemu,délka 60 cm. úvaha je na dno tak za pět Otíků a Neonky modré,ale jaký maximální počet by akva utáhlo? (viz prezentace : Prcek)
ok
Jak píše Roman tak bych se nebál ani těch 6ti kusů. Pokud máš dobrou filtraci (dostatečný biomolitan ) jak máš v popisu a kvalitní údržbu bude to v pohodě.
jj otiky ale spis jen tak 4kusy
To v každém případě.
Tak podle mě je lepší 6 otíků, než ty SAE a i ty krevetky si bude moci dovolit, alespoň se bude muset o akvárko pořádně starat.
Hlavně nepřerybnit když tam chceš ještě ty krevetky.
Otíci chtějí trochu hejníčko tak je třeba na to myslet.
potass napsal: myslis ze by jsi na nich pochutnaly?jinak parmicky vymenim za krunyrovceZa Otíky myslíš, tak to potom jo, s tím problém nemám.
Nevím jak jsou velké, ale když by je nezblajzly tak by je minimálně zdevastovaly.
myslis ze by jsi na nich pochutnaly?jinak parmicky vymenim za krunyrovce
Tak krevetky ne dříve než budou pryč.
o parmickach samozrejme vim do budoucna je budu darovat jinak dekuju
Pokud jsou údaje v prezentaci aktuální, tak tam v první řadě nemjí co dělat ty parmy. Jinak ty krevetky v pohodě.
zdravim nevim jestli to zrovna patri sem ale chtel bych poradit !chtel bych do akvaria pridat krevetky red cherry problem je v tom ze se mi zda ze by tam bylo uz moc osazenstva jedna se o toto akva
rybicky.net/nadrze/21148 krevetek bych chtel minimalne tak 10
Starší reakce
Jojo.. omlouvám se. Jsou to všežravci, ale nepohrdnou býložravou stravou. Proto konzumují řasy a např. i tu slepou hladinu. Díky za opravení.
Aforte napsal: Živorodky jsou býložravé rybky.
Na tos přišel jak?
Já do teď žila v iluzi, že jsou to všežravci
Na slepou hladinu je vícero fíglů, dost pomáhá nastavit filtr, tak aby více rozpohyboval hladinu, ubrání plovouček, přepady, gupky jen v případě, že slepá hladina není nijak markantní. Doporučuji projít i vlákno týkající se tématu
rybicky.net/forum/6671 díky to si přečtu
Živorodky jsou býložravé rybky. Ožírají slepou hladinu(mastný flek na hladině). Další info o slepé hladině si najdi na netu.
Můžu se zeptat na ty endlerovky co to znamená na slepou hladinu?
2x betta(samec a samice)
14x skvrnoocasky
6x kalimantanksy - na dožití
pár endlerek - samice na slepou hladinu. Asi 4 nebo 5.
A jaký počet máš razborek?
Mám betty se skvrnoocaskami a jsou ok..
Třeba ty co jsem vypsala - mají podobné vyšší teplotní tolerance kvůli bettě a i podobnou velikost, nejsou dlouhoploutvé a beťák si na ně nebude tolik dovolovat. Skvrnoocasky jsou maličké, mají sotva 2 cm, chtějí mírné spolubydlící zhruba o stejné velikosti, což betty zrovna nesplňují.
Jedná se o akva v prezentaci, ale už trochu předělané a rostlinky mám už i plovoucí. Nafotím pak nový vzhled. Myslela jsem razbory skvrnoocasé. Tak co místo toho. Hlavní je ta betta zbytek si nechám poradit co by bylo nejlepší.
Jedná-li se o nádrž v prezentaci, nebála bych se party 6-8 kousků menších pancéřníčků (př. třískvrnný, trpasličí, malý) nebo třeba party otíků, dno je vhodné
Dost záleží na tom jaké razborky máte na mysli. Ty úplně nejmenší okolo 2 cm si myslím, že nebudou s bettou dělat moc dobrotu, ale třeba takových 8 - 10 razbor Hengelových nebo razborek bornejských by dle mě šlo
Ještě k nádrži - určitě by snesla nějaké menší rostlinky do popředí (Marsilea, řasokoule, sagittaria, atd.) a pro bettu určitě nějaké plovoucí (pistie, limnobium laevigatum, salvinie, atd.)
Budu dělat nové osazenstvo akva čistý objem 41 l chci tam 1 samce betty, razborky kolik? A co na dno? Díky za rady. Vždy dobře poradíte
Starší reakce
...nejde o to že bych na tom chtěla šetřit jde o to že tú sopku už mám doma...
Sopku postavte na poličku, určitě vám udělá radost i tam.
Děkuju ja jsem se proto ptala lebo na rybicky.net konkrétne u Tetri ohnivej sem se to o vzduchováni nedočetla tak abych pak vědela co vše mám objednávat. Objednávat budu až 14.7 když se vrátim od vody takže ještě dovtedy budu študovat
doteraz sem mněla naštudovanú bojovnici
U mně je i možný že budú mít začátkem zimy i akvárium o objemu cca 100- 200l protože by sem pak už mněla mít vlastní pokoj když se nám dostaví dům
Když máš dobře zarostlé akvárium s fungující zelení a filtr nastavený tak, aby čeřil jemně hladinu, nepřerybněno tak rybky vzduchování nepotřebují
ono nejde o to že bych na tom chtěla šetřit jde o to že tú sopku už mám doma.A s rostlinama sem počítala. Ale každopádně seženu ten kořen a pak koupím těch 10 rybek. A chtěla jsem se ještě zeptat jestli Tetra ohnivá potrěbuje vzduchovaní.
Místo plastové krémové sopky si raději sežeň parádní kořen a jako úkryty použij hodně rostlin. To je položka na které většina začátečníků dosti šetří, ale ryby ti za spoustu prosperující zeleně jen poděkují
Hejno třeba těch ohnivek jak píše Roman bude krásnou dominantou.
No to by šlo jen se bojím že by tam tý rybky zanikli protože ja budu mít v akvárku úkryt v tvare krémový sopky a když tý rybky sou do zlata tak by tam asi tak dobre nevynikli :/ Ale každopádne děkuji za radu
A jaký rybky by se tam pak hodili a zároveň byli vhodný pro začátečníka ??
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x