Ej ale ste ranné vtáčatká
Tak som nad tým sedela do druhej rána... (Horácove stránky si neviem vynachváliť
) a som sa napokon rozhodla, že endlerland nechám tak... A do veľkého akva 117l nasadím 10 tých vietnamcov, 10 neoniek červených (jedna samotárka tam už je), novú bettu (stará mi zomrela
), no a sú tam ešte dve SAE, ktoré ma tak ľúbia, že sa nedali odliviť
a jeden prísavníček. Hádam som to neprehnala... Podľa Horácových stránok mi to vyjde, že na 1 cm ryby pripadá 26,2 cm2 vodnej hladiny - teda o kus menej, podľa literatúry Horác odporúča 30... Snáď im ubratie toľkej trošky neuškodí. Alebo inak, podľa týchto stránok tam budem mať 107 cm rýb (znie to divne
) a 117 hrubý objem, čistý možno 100 abo kus menej? No tak hádam sa ešte vopchám. Vlastne ešte nikde nie je napísané, že v akvaristike budú mať všetko, čo chcem... (Medzi nami, mali ste vidieť môj pôvodný zoznam
mama moja, keď sa nad tým zamyslím, katastrofa
ale som sa nad sebou zamyslela a povedala si, že i keď je akvaristika hobby a človek hobby chce robiť podľa seba, tak preda len rybky zo zlej nádrže nemajú šancu odísť preč...)
Všetko sú to ikernačky, takže množenie nehrozí a dokupovanie tiež nie
takže horšie to už nebude
Inak som tam nechala ešte cca 3 nevyloviteľné, momentálne pol centimetrové gubky a jednu krevetku (nechápem, ako sa tam dostala
) ale tie buď zlikvidujú neonky, alebo ich po dorastení niekomu dám)