Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Ted mam zase furt jednu endlerku u filtru schovanou a tam je furt schovaná to mi delaj často že se skoro nehnou a jsou namáčklý na filtru ale pro žrádlo si vyleze a pk zase zaleze
Podle toho co píšeš to vypadá dost možná na problém s dusičnany - takže naprostý základ budou ty poctivé výměny vody, vyměnila bych klidně 2x týdně čtvrtinu nebo třetinu, než se Ti rozrostou pořádně ty kytky. Ale bacha, nelej tam ledovou - ať to má tak nějak podobnou teplotu jako ta v akva
Za mě měnit spíš než měřit.
ještě mám test ph to občas meřim pořád jsem kolem tech 7-7,5 je zapotřebí kupovat další testy nebo když bdu menit vodu tk to nemusim furt meřit mam normál pražskou
jj jasný super
.mě jak to kdycky odumírá tak mě to uplně odradí. Ale pk jich pár koupim oni se zase namnožej
. Ted mam jednu v porodničce tak uvidime
. kytky sem ted vysadil ty rychlerostouci tk to tema necham zarust.
Natoč to přes sprchu a můžeš dávat přímo a nelej to tam moc z vejšky a třeba přes něco, polož na hladinu nějaký víčko, třeba od ramy a lej to pomalu na něj a nebudeš to mít zvejřený.
zkusim měnit tu vodu fakt týdně. Můžu rovnou z kohoutku? jeden kýbl vyleju jeden natočim čerství a chrstnu ho tam. A ono se nemá šeřit to dno já když to odsávám tk se to zčeří a když tam leju vodu tk taky stim moc neudelam nebo to nevadi? .-)
matak napsal: j to já jich kdycky mam plno se mi narodej. / To je přesně o té pravidelné údržbě, té výměně vody.
j to já jich kdycky mam plno se mi narodej. A najednou někdy všechny pomalu začnou stahovat ocasy a začnou vymírat a skoro všechny někdo to jsou malý a někdy naipak jen velký:-/
Tak já nevím, já mám 9 oček ve 30 litrech - (pravda, 6 by stačilo), můžeš nakouknout do prezentace, 1x týdně odkaluju dno a měním 1/3 vody, krmím tak nějak normálně (raději menší dávky několikrát denně) a teď tam mám 5 mimin, rostou docela rychle. Ostatní rodiče sežrali hned po narození, těch 5 nejsilnějších přežilo. Chce to mít v akva hodně rostlinek, co budou odebírat živiny vyprodukované očky - i v situaci, kdy mám papírově přerybněno nemám vůbec vysoké dusičnany a rybky jsou zdravé. Žádná velká věda
matak napsal: ...chtěl bych si zkusit rozmnožit nákou jíkernatou rybu
Tak na množení neonek Tě netipuju(bez urážky) a paví oka jsou živorodky.
Tak vážněji. Když budeš těm pavím okům v tom 30 litrovým akvu jednou týdně měnit polovinu vody, přiměřeně krmit, sem tam odkalíš dno(prostě dle potřeby), jako filtraci tam můžeš mít klidně i bublifuk, tak jsem přesvědčen o tom, že tam těch ok bude přibejvat. Samozřejmě že nějaká ta houština z jemnolistejch rostlin to podpoří. Začni s jedním klukem a dvěma holkama a další kousky budou následovat.
mě totiž ty paví očka nějak se jim nedaří kdycky dřive či později mi nějak umřou ty malý rostou strašně pomalu. jediná ryba která mi opravdu žije furt jsou neonky nvm proč ale je to tk. ale ty se zase nemnožej takže snima není tolik zábavy, ale chtěl bych si zkusit rozmnožit nákou jíkernatou rybu
Uznávám že je to na hranici. Ideálnější je o něco větší akva a dát k samci aspoň dvě samičky, ale s dostatkem úkrytů by šel chov i do toho zamýšleného akvárka.
Pokud bude dobře zarostlá nádrž, tak myslím, že to nebude problém
Já myslím, že párek bett by potřeboval toho prostoru víc, aby to samička neodnášela... Ale to je jen můj názor, zkušenost s bettama nemám.
Nicméně párek bett bys v 30-35l akva mohl mít, jestli se ti líbí. Chce to nádrž vhodně zařídit a zarůst s dostatkem úkrytů pro samičku.
Pokud chceš něco, co se bude množit samo, tak buď paví očka, jak píše Katterinecka nebo třeba živorodky sličné, pokud seženeš. Na ty to ale chce dobře zarostlý akva - maličký potěr se ze začátku buď krmí živou potravou nebo oďobává řasy z rostlinek. Sama mám ve 30 litrech paví očka, ale mě vyloženě baví údržba, takže u mě je pravidelná
Živorodky jsou prasátka, takže se musíš vážně starat o hygienu nádrže.
dej si tam pár gupek a budeš mít radosti z mladých až až. Ale pamatuj na to že je každá ryba živý tvor a nesnese všechno
Zdravim chci se zeptat jaké ryby jsou nejvhodnější do akva 30-5 L. Co nejmín náchylné k nemocím s minimálními požadavky. Třeba aby se i snadno množili tj něco hezkýho? co Betty? kamaráíd je mel v malém akva a rozmnožili s emu ani to nechtěl je težký jejich chov? děkuji
Starší reakce
Věř tomu, že jsou schopni jíst až do puknutí... a taky věř tomu, že utrápit v akvárku hlady dvě paví očka je takřka nemožné, i kdybys je krmila jen jednou týdně... ale zabít je překrmováním se dá velmi rychle... Nemusíš se bát, že by ti rybky hladověly.
A k těm šnekům - ti okružáci jsou fakt pěkní a dobří pomocníci... a svým množením ti ukáží, když překrmuješ.
Na řasy ti stačí okružáci. Jsou mnohem vhodnější do tak malého akvária, než neritina. Výhodou je, že u nich nehrozí hlad, když nebudou řasy. Žerou totiž téměř vše - dokonale zlikvidují zbytky po rybách i odumřelé rostliny.
Jediný problém je, že se (na rozdíl od Neritiny) množí a to úměrně nabídce potravy. Pokud budeš ryby překrmovat, okružáci se ti přemnoží. Ale pokud k tomu dojde, lze ty přemnožené jednoduše zkrmit rybám.
Jsou i moc pěkní - existují různé barevné varianty - červení, modří.
Takhle hezky vypadá ten červený:
Děkuji, to jsem chtěla slyšet. Všude píšou "krmit co sní za krátkou dobu", ale jako laik nevím cosi pod tím představit. Navíc sem nevěděla jestli náhodou taky nežerou "do puknutí" jako třeba králík. Na pidiočka mám odběratele - budou krmením pro vrubozobce. Ale s čistěním počítám,přece se nebudu dívat na smutný ryby ve špinavý vodě.
Krmit tolik co do 20 vteřin skonzumují, spíš pidi dávku 2x denně, než maxi dávku jednou denně. Budou žadonit stále, na to si zvykneš. Jeden den v týdnu nekrmit vůbec. Ještě k těm počtům a schopnosti akvo zaneřádit. Zakrátko budeš mít akvo těch ok plný, takže budeš muset dbát zvýšený hygieny, opravdu pravidelně týdně měnit 1/3 vody a dle potřeby odkalovat dno, neb oka jako producenti odpadu a krevetky jakožto milovníci "čistější" vody půjdou tak trochu proti sobě.
Ještě jeden hloupý dotaz. jak poznám,že sou rybičky napapaný tak akorát? Já se furt bojím abych je nepřekrmila, že se teď zas bojím aby neměly hlad
já jsem měla v plánu pěstovat na přilepšenou řasu na plexi ve sklenici, jak jsem tady někde vyčetla. Nechtěla bych Neritinu trápit hlady. Jinak ty 2 paví očka snad nezakydají akvárko moc, ale jen tak aby mělo 10 krevetek co přebírat. Třetí očko radši kupovat nebudu. Děkuji
romant má asi pravdu... ta neritina by tam mohla mít dost málo řas a mohla by trpět hlady. Sice se dá dokrmovat chlorelou a spirulinou, ale řasa je řasa... raději asi opravdu ty okružáky. A krevetky řasu taky rády... ale mnohem raději zbytky po rybičkách
Tož nedá se nic dělat, přikúpíme krevetky a třeba budou čistit i místo ancíka. děkuji za radu a přeji pěkný den
Ancík nemá v těch 25 litrech co dělat, toho pryč. Když oka, tak třeba endlerky, určitě vhodnější.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova
Edit: Z těch šneků třeba okružáky, piskořky. Na neritinu bych to taky moc neviděl.
Ano, ta neritina by byla lepší než ancík, ale ona i krevetky potřebují velmi kvalitní vodu... tu jim jak ancík, pak paví očka budou zaneřáďovat, takže se o takto malinké akvárko budeš muset hodně starat. A nechci tě zklamat, ale dvě krevetky se ti asi nerozmnoží... A 10 krevetek v takto velkém krevetárku rozhodně není moc.
Já doufám,že se krevetky rozmnoží,těch 10 není moc do tak malého akvária? Ancík má zatím tak 3-4 cm,takže až povyroste tak ho dám kamarádovi. Myslíte, že by místo něj byl na řasi lepší nějaký šnek? např. Neritina
Ty paví očka se obvykle dávají 2 samičky na 1 samečka, ale i takto to stačí. Na ancíka je 25 litrů málo, a 2 krevetky jsou málo, jsou to společenská zvířátka, bylo by jich třeba alespoň 10ks.
0 05.01.2013 16:20 tina – kolik pavích oček do 25l
Dobrý den,
prosím o radu kolik je vhodné mít pavích oček ve 25l? Zatím mám samce a samici, jednoho ancíka a 2 krevetky. Rostliny mám živé; řasokouli a jávský mech a Egeria najas. Děkuji za Vaše názory
Starší reakce
0 02.01.2013 11:09 Jeníček1999 Jaké rybičky do 26 litrového akvária???
jak říkal romant, nejdřív si udělej nějakou představu co bys tam chtěl, pak se bude radit líp. Taky záleží v jakém je akvárko stavu (jestli je dost dlouho zaběhlé, jestli je v něm kvalitní filtr, dostatek rostlin, jak často plánuješ provádět údržbu).
Ono nacpat do akvária nejvíc ryb kolik tam může být taky nemusí být ideální, jak se říká méně je někdy více
Takříkajíc těžko uchopitelný dotaz. Začal bych tím, že se podívám do sekce nádrže a budu se inspirovat v obdobně velkých nádržích, jaké složení ryb tam lidi mají a posléze třeba sem příjdu s konkrétnějším dotazem.
0 02.01.2013 10:44 Ryki – kolik ryb
Dobrý den,chtěl bych se zeptat kolik můžu mít max ryb v 51 lit. akvárku.A jaké například.předem dík za odpověď
0 02.01.2013 10:01 Jeníček1999 Čaute lidičky, poraďte mi jaké rybky do 26 litrového akvárka.
Je vybaveno: led světlem 6W a filtrací.
Starší reakce
Ancíky bych vyměnil za partu 6 otíků
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy , na dánia to moc není to jsou plavci a mají rádi prostor, ty neonky to je taky na hraně, spíš bych volil třeba tetry žhavé, ale to jenom můj názor.
0 18.12.2012 21:36 Jirka Š. Chci si pořídit akva cca 50 l /po odečtu písku, rostlin a techniky/
Plánuji tam mít 10x neonka obecná, 6x danio pruhované a 1-2 ancistrusy. Není to moc ? Nebo můžu ještě nějakou rybku přidat ?
Starší reakce
Promiň, jsi anonym, nevím, kde je u vás ani kde je tvá nejbližší akvaburza.
mužu se zeptat kde u vás (u nás jsem ji nikde nesehnala ani na nejbliší akvaburze)
Starší reakce
děkuju ale je čas teprv dneska přijde akvárko
nemůžu se dočkat hlavně to neuspěchat
Multifasciáti jsou většinou ještě menší...jen je v tomto případě jejich nevýhodou, že jsou "koloniální", takže je třeba čas od času odlovovat mladé...
Endlerky by určitě šly. Ale nemusíš kupovat velké hejno. Stačí dva pěkné samečky a 4 samičky. Ti už se ti o hejno postarají velmi rychle. Endlerka není sice dlouhověká, ale velmi dobře se množí, takže za chvíli budeš mít krásné hejno.
a nešlo by třeba hejno endlerek ?
Starší reakce
0 26.11.2012 20:15 Hjub – Nano Malawi/Tanganika
Zdravím,
nelekejte se názvu, nehodlám rvát do 10l tlamovce. Věc se má tak, že se mi tyto dva biotopy hodně líbí a chtěl bych si něco podobného zařídit. Nemám problém koupit velké akvárko, ale vzhledem k tomu, že studuju tak mi doma bude k ničemu. Chtěl bych do 45l,víc nepřipadá v úvahu, protože už na kolejích jednu 45 a 10 mám, dát jenom písek, a pár kamenů. Napadá někoho z vás, které rybce, či páru by tyhle podmínky vyhovovali?
Děkuji předem za názory
Jak píše malý Libor - tetra krvavá do takového akvária rozhodně nepatří. Míval jsem je ve 120l akva - jsou to hodně živé ryby a taky to nejsou žádní beránci.
Fakt nádherně vypadají v malém zarostlém akvárku galaxky. Když jsem je viděl plavat v zarostlém nano akvárku, spadla mi brada
Než začneš vymýšlet blbiny, zkus se domluvit na objednávce v akvaristice. Máš spousta času, zatím si zařiď akvárium, vyber vhodné rostliny a až pak nakupuj rybky. Já muka nedočkavosti nového akva v práci řešil aspoň šneky
A vyráběním rostlinného akvárka. Rybky přišly pak, po vánocích přidám ještě cherryny.
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x