Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 92 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2007 16:13 Radka – .
Paví oka už nepatří do bezproblémových rybek.Neustálým šlechtěním zchoulostivěly .Jsou tudíž velice náchylné na nemoci.V akvaristikách jsem snad zdravé Paví oko nikdy neviděla.Jedině si je pořídit přímo od chovatele.Raději doporučuji nějaké mečovky nebo molly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2007 16:05 Tatranka
hele dam ti radu jestli zacinas tak sou supr treba pavi ocka! nejsou nijak narozcny a kdyz budes mit samicky i samecky tak se ti budou urcite mnozit!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 21:34 Muž filipsi [1295]
Ten dotaz na rostlinky taky myslis do tech 50l?
Znovu zakladas kancikuv svet? Co se stalo?
Na malawi michane s tanganikou (denik) v tomhle zapomen, pokud nechces, aby se zase neco stalo. Dno zvol nejradeji klasicky kremicity ricni pisek. Rostliny vol mene narocne na svetlo, predpokladam, ze mas 1x15W. Chemii vcetne hnojiva uplne vynech. (maximalne trosinku neceho do dna pri zakladani). Akva opravdu nech fungovat alespon 3 tydny bez ryb. (2 uplne, pak pridej treba 2 rybky, kdyz to pujde, dalsich par). Ryby nevybirej podle vzhledu, ale podle velikosti tveho akva a narocnosti a pozadavku. Neco klasickeho zacatecnickeho, i kdyz te nenadchnou. Odmeni se ti to tim, ze to bude fungovat, a dockas se treba i prirustku.
Proste rid se klasickymi radami pro zacatek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 21:20 kančík – jaky mix vhodnych rybek do 50l akva
poradte mi jake rybky si mam nakoupit do 50l akva pokazdy se mi neco stane
sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2007 16:41 zrf
zavojnatky nezerou kytky! moje segra ma jednu! je to fpoho!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 14:28 Muž isamik [180]
Plobo pripominas mi zacatecnika ktery si mysli ze sezral vsechnu moudrost sveta. Kdyz chces mit rybky kup si plastovy a na hladinu tu zlutou kacenku.

Nechapu proc se tu tak trapne dohadujes. Treba to casem pochopis (cim driv tim lip).

Uz jednou sem zde zminil presvedcene nepresvedcis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 13:15 hilsner urquell – plobo
zajímalo by mě, jak by se ryby musely chovat, abys uznal, že maj málo prostoru. Dokud se hýbat můžou, tak se hýbat budou, i kdyby jich bylo pět v půllitru. Takže, to že se hýbou, není žádnej důkaz toho, že se jim dobře vede. Mají celkem málo možností, jak si stěžovat, takže je dobře, že existujou konvenční, lidma vymyšlený pravidla a návody, který se vyplatí dodržovat X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 12:56 English
Milý Niku, víš, když rozmixuješ rybu a dáš ji do vody, roztáhne se ti na divnou kaši na několik kousků. A chtěl bych tě vidět, jak řekneš :Tohle je hlavička mojí neonky červené. Ona jde taky o to, poznat kerá ryba je kerá. A když je tam naskládáš, tak se ti pořádně hýbou a rozeznáš je. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 12:09 Muž Nik [191] – nejvíc rybiček v akváriu
Milý Plobo, víš jak dostat co nejvíce rybiček do akvária? Rozmixuješ je. Jejich skupenství bude více méně tekuté a proto zaplní každou skulinku ve tvém akváriu. Kdyby jsi se snažil je tam jenom naskládat, tak to prostě nebude ono.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 12:01 Žena katunka [158]
Plobo: Asi ti to zapomněli říct, ale akvaristika skutečně není soutěž s názvem :"Jak narvat co nejvíc ryb do co nejmenšího akvárka".
Akvaristika, alespoň podle mého názoru, je o lásce ke zvířatům, o snaze vytvořit si doma něco živého, zajistit všem živým organismům maximální pohodu a spokojenost....a to pak přináší štěstí i majiteli. Je to takové trochu hraní si na boha...tvoříš těm rybám celý jejich svět a podle toho se k nim musíš chovat. Pokud máš potřebu někomu ubližovat tak třeba kopej do zdi a pokud máš akvárko jenom jako dekoraci tak tam nedávej nic živého...ty umělohmotný ponorky do akvárií vypadají ...ehm pro tebe a tobě podobné...vážně dobře
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:33 Žena bucliik [99] – práce
Plobo já jsem taky jen začátečník,ale myslím že si zbytečně přiděláváš práci,proč měnit častěji vodu?kytky ti nepoděkujou a budou strádat a jak půjdou do háje kytky tak to bude horší a horší. Je to těžký v tak malým prostoru,ale asi by bylo fajn mít trochu rovnováhu,ať se kytky postarají o přebytek a koukat se na ryby, místo toho abys furt jen lítal s kýblema vody. Mě osobně by to takhle nebavilo.Nemyslím že ti tady chce někdo zabavit akvárko,ale jen poradit aby se tvým rybám žilo hezky. Pokud ti o to teda jde, předpokládám, že když si někdo pořídí akvárko tak má ryby rád a nechce jim škodit.Se tak nerozčiluj ano :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:06 English
TAK SI NA MĚ POŠLETE OCHRÁNCE PŘÍRODY!!!!!!!!!!!! AŤ MI TO AKVÁRKO ZABAVÍ!!!! VAŠE SNY SE SPLNÍ!!!! BUDETE MÍT KLID !!!!! hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:04 Štěpán
Ježišmarjá ale oni ty ryby tam nedržel celej jejich život, ale pár dní nebo týdnů!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:03 Štěpán
"A ještě něco- já nehodlám mít na 15 ryb 80 litrové akvárko, jen aby pár lidí řeklo že nemám ryby v těsnotě a je to v pořádku."

Ty jsi normální dement. Jinak to nedokážu popsat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:03 English
Štěpán: Ano, tak jim mění často vodu. A mají rybu na litr a půl. Já mám rybu na 2 a půl litru. Tak budu častěji měnit vodu. A chceš říct, že pak bude všecko v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:01 English
A ještě něco- já nehodlám mít na 15 ryb 80 litrové akvárko, jen aby pár lidí řeklo že nemám ryby v těsnotě a je to v pořádku. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 11:01 Štěpán
"Co takových 40 ryb v 50litrovém akváriu? Kde se ty ryby prodávají? Obyčejně se do těch 60 litrů vody narve tak 40-50 rybek, pže by na ně museli mít tisíclitrové akvária. A myslíš že jim tam za ty tvoje 2-3 týdny pochcípaj? Je to prostě zvyklost na pravidlo- X rybek a víc ani za prachy, i kdyby jim to nevadilo. Stanovilo se pravidlo tolik rybek a já víc nesmím mít! :-) : Děkuji za povzbuzení a někdy nějakou- třebas jen internetovou- knížečku udělám :-D"

Jenomže v prodejně jim tu vodu často měněj!

Plobo radši už tady nic nepiš, kdo má ty tvoje žvásty číst.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 10:55 English
katunka: Co takových 40 ryb v 50litrovém akváriu? Kde se ty ryby prodávají? Obyčejně se do těch 60 litrů vody narve tak 40-50 rybek, pže by na ně museli mít tisíclitrové akvária. A myslíš že jim tam za ty tvoje 2-3 týdny pochcípaj?
Je to prostě zvyklost na pravidlo- X rybek a víc ani za prachy, i kdyby jim to nevadilo. Stanovilo se pravidlo tolik rybek a já víc nesmím mít!
:-) : Děkuji za povzbuzení a někdy nějakou- třebas jen internetovou- knížečku udělám :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 07:51 :-) – Plobo
"...No v tom je taky problem. Všechno pro mě jakožto překvapení mělo přijít v neděli. Jenže jakýsi šikulka nám doporučil naprosto ***** písek, ve kterým nám i po pátém přeprání v horké vodě zrezivěla voda přes den a zničili rostlinky, takže sobota bez písku, bez vody, bez kamínků a bez rybek, prostě beze všeho. Takže se rychle vzala voda, akvárko se naplnilo do půlky, posypalo lehce novými kamínky a koupily se 4 rybky. V neděli se to ještě víc naplnilo, v pondělí se koupili poslední rybky, a doplnilo se, dneska se koupili aj rostlinky. Je to trochu pokulhávající postup, kvůli kterému mi ti, kteří se drží zubynehty pravidel a všechno dle pravidla a zákonu, asi sežerou. A ochránci přírody zvlášť ....!

Myslím že bys měl začít uvažovat o napsání nějaké knížky o tom jak se zakládá akvárium. Mohlo by se to jmenovat "Šťastné ryby snadno a ryche aneb Jehova v akváriu"
potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2007 06:38 Žena katunka [158]
Plobo: takže to akvárko máš týden? A už se citíš být natolik zkušeným akvaristou, abys radil jiným? Nehledě na tvrzení, že tvoje ryby jsou šťastné...ona i malá neonka potřebuje ke zdechnutí svůj čas...neboj za dva tři týdny můžeš jít nakupovat rybičky znova...to je přece ta největší zábava a skoro nic to nestojí hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:21 Muž isamik [180]
:-( ale rady dovedes davat, hochu zkus se zamyslet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:20 English
No v tom je taky problem. Všechno pro mě jakožto překvapení mělo přijít v neděli. Jenže jakýsi šikulka nám doporučil naprosto ***** písek, ve kterým nám i po pátém přeprání v horké vodě zrezivěla voda přes den a zničili rostlinky, takže sobota bez písku, bez vody, bez kamínků a bez rybek, prostě beze všeho. Takže se rychle vzala voda, akvárko se naplnilo do půlky, posypalo lehce novými kamínky a koupily se 4 rybky. V neděli se to ještě víc naplnilo, v pondělí se koupili poslední rybky, a doplnilo se, dneska se koupili aj rostlinky. Je to trochu pokulhávající postup, kvůli kterému mi ti, kteří se drží zubynehty pravidel a všechno dle pravidla a zákonu, asi sežerou. A ochránci přírody zvlášť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:17 Muž Horác [3942] – Ina
Ale já vůbec nejsem uraženej (to psal Štěpán, ne já) X-) Jen už mě diskuse na tohle téma tak nějak unavujou ...
Mám chuť se na to vykašlat - ať si tam každej dá, co chce. Nic ve zlém ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:17 Muž Nik [191] – about Plobo
Dávám šanci 2 neonkám z 6. Kdo dá víc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:16 Muž isamik [180]
Plobo: >>poslední kybl už doodstává<< japak dlouho po zalozeni si dam dal rybky? Ze jeste nadrz nemas plnou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:11 English
Nik: hm? to je třeba? tak to se omlouvám :-D
Štěpán: že poslední kybl už doodstává a že nakonec bude o 5 (nebo snad ještě víc?) litrů více.
Přerostlinkováno říkám když je někde opravdu moc rostlin. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:08 Muž Nik [191]
sorry, ale nic tam není:-) Asi jsi ještě nevložil k akváriu fotku.

A pojem "přerostlinováno" jsem ještě nežral smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:07 Štěpán
Jak dopustí?
Problém "přerostlinováno" neexistuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:07 Muž isamik [180]
hmm myslis ze jsem to neudelal? Pokazde se podivam s kym mam tu cest, ale na tvem webu sem nic nenasel www.ja-fakt-nemam-web-takze-vam-nemuzu-dat-platny-poradny-odkaz-na-existujici-webovou-stranku.cz.com

a v tvem profilu taky nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:05 Ina
Tak já se teda stydím, nechtěla jsem samozřejmě nikoho urazit, včera jsem Horácovy stránky obdivovala, ale dotkla se mě jeho reakce, (že si místo zbavení se jedné ryby mám teda pořídit další). Jenže zjistit, kolik přesně jakého druhu ryb může být v jak velkém akvárku mi připadá docela obtížně zjistitelné (právě s ohledem na to, co on sám uvádí na svých stránkách (pravidla pro určení optimálního množství ryb v akváriu). Tak pardon, že jsem se zeptala. Jinak dík za rady.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:05 English
isamik: Kdybys nebyl tak líný tak si klikneš na můj profil a tam to máš vypsaný. Ale což.
6 Neonek red, 2 tetry červenoústé a 1Bettu. A pak dvě čistítka skel :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:04 English
Štěpán: tu radu si teda beru k srdci. ale já to vím. Já nemám přerostlikováno a přerybněno.
Štěpán podruhé: Když je vidim jak po dvou skupinkách lítaj po celym akvárku tak mi teda v těsnotě nepřipadaj.
A navíc. Voda se ještě dopustí. To bude zařízeno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:03 Muž isamik [180]
Stepane, presvedcene nepresvedcis. To uz jsem se naucil. Ja se o neprerybnene snazim, mimochodem :-). Taky mam 20l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:01 Muž isamik [180]
Popravde me je to uplne jedno.
Ale proc jim nedoprat vic mista? Protoze tam chci mit ryby, trochu divny pristup. A ze jsem tak smely, povis nam co tam mas za ryby?

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:01 Štěpán
"Oni mají místa dost. O to se neboj."

Dost místa ve 20 litrech?! Děláš si SRANDU, ŽE?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 22:00 Štěpán
"Ale to s těma litrama je vážně trošku přehnané."

Ale ale. Ono hodně záleží na tom, s jakým úsilím to akvárium urdžuješ při životě. Cituju sám sebe:

"Raději se moc nedívej do akvárií prezentovaných tady, protože většina z nich je přerybněných a rybičky dělí od smrti jen pravidelné výměny vody! Stačí zhoršení podmínek, vyšší teplota v létě, jednou nevyměněná voda, trochu překrmit atd. a nastává katastrofa! Většina akvárií tady se potácí na hraně života a smrti a je ŠTĚSTÍ, že fungují!"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:59 English
Isamik: Oni mají místa dost. O to se neboj.
Nik: Ne, rozmnožit se za tu chvilku co se u mě v aquáriu ohřívají nestihli ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:58 Muž Nik [191] – Plobo
Množí se? (když pomineme živorodky - ty se množí snad i v kyselině sírové). Dle mého jsou ryby šťastné tehdy, když se množí. Ale to je jen můj subjektivní názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:56 Muž isamik [180]
Hmmm a jak vis, ze jsou stastne? To posoudit nelze, a prece je lepsi doprat rybkam vic mista nez min? Ryby jsou zavisle na lidech, zatim co opacne to neplati!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:54 English – 3l na Neonku? Ah...
Ale to s těma litrama je vážně trošku přehnané. Já mám 11 ryb (pokud dobře počítám a neošidili mě v obchodě :-D )a taknějak stejné velikosti- dejme tomu teda 3*11= 33 litrů. Já mám akvárko 20 litrové- teď. to znamená že mám o 4 rybky víc. Ale oni si i přesto žijou blaze a přežívají v míru, jí, nejsou nemocné, plavou pod proudem filtru a schovávaj se v jeskyňce... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:52 Štěpán
Teda teď jsi urazila Horáce, styď se! no :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:51 Muž isamik [180]
Je to nekdy boj horaci :), lidi vazne malo ctou a pak chytracej :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:51 Štěpán
Bylo by vhodný tady být zaregistrovaná aby ti zájemce mohl poslat zprávu (je tady taková pošta), nebo uvést email atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:49 Muž Horác [3942] – Ina
Chytrý Horáci? Ne, já nejsem chytrý ... Kdybych byl, neztrácel bych tu čas přiblblými a nekonečnými diskusemi na téma kolik ryb do kolika litrů.
Víš co? Pro mě za mě, kup si ještě tak 20 ks těch parmiček a žij blaze ... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:49 English
3l na neonku? Kuadrát! To znamená... že mých 8 rybek je dost přes limit a to nepočítám Bettynu a dva unknown :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:48 Ina
Tak jo, daruji pancéřníčka pandu (ale pokud se mi přihlásí někdo mimo Brno, tak nevím, jak se dají transportovat ryby....)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:40 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
to je chytrej anonym:-)neřešit a nezatěžovat se tim:-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:38 Štěpán
"Počítat 3l na neonku je blbost. Klidně si tam pár ryb můžeš ještě dát."

Kdo jsi a co tě opravňuje k takovýmhle výrokům?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:28 Jirka
8 neonek a 2 sumci to mi tedy neprijde jako přerybněné.Počítat 3l na neonku je blbost.Klidně si tam pár ryb můžeš ještě dát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 21:23 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
a právě aby byly štastný,tak MUSÍ:-) X-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [92] ...... 95 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 102701x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330?od=4551