Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 11:56 Muž Passenger77 [524] - RostlinyRe: Káca
Razbora ranongská/Kubotaiky se tu probíraly, že jsou živé až moc a tím to není dobré pro nanoAQ (chybí prostor pro pohyb). Ale nevím, sám jsem je zvažoval a bylo mi rozmluveno. Ale zajímá mě, jestli je to pravda nebo otázka konkrétního hejna? Jaké máš zkušenosti? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 10:51 Muž Káca [62] Re: Lojza007
Mám v 25l nádrži kubotaiky - 10 ks a je to málo. Pokud nechceš jiné ryby, tak klidně 20 kousků. Jsou pěkné, živé a malé - takže hejno bude super... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 10:36 Muž Lojza007 [1204] – Co do třicítky
Rád bych dokončil třicetilitrovou kostku, kde jsou jenom neocaridiny a pár šneků. Uvažuju o bornejkách nebo jiných malých razborkách, ale nevím, kolik si můžu dovolit kousků, aby jich tam nebylo moc, myslíte, že to snese 15-20 kusů? Žádnou další rybu už tam dávat nechci, ani na dno.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2023 10:20 Muž stodic [34] Re: Lojza007
Musím bohužel souhlasit, že Duhounek vidloocasý je dosti teritoriální. Z hejna cca 20 kusů zbyly akorát dvě samice..něktěří vyskákali z akva, některým "odešla ocasní ploutev" - težko říct, zda následkem okusování a bakteriální infekcí nebo něčím jiným. Každopádně minimálně jeden samec tam fest proháněl všechny. Mrzí mě to, neb Duhounek vidloocasý je krásná, živá a nebojácná ryba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.04.2023 09:54 Muž Lojza007 [1204] Re: Beastie
U duhounků bacha, menší vidloocasý, který vypadá pěkně a menší akvárium zvládne, tak se dokáže chovat dost teritoriálně. Jakmile nebyla v akváriu větší ryba než on, tak všechny vyháněl do úkrytu. Až přelovení do větší nádrže s většíma rybama ho umravnilo, tam si nedovoluje.
Jinak jsem je měl ze Sklorexu a z osmi šest během asi dvou měsíců uhynulo, nevím, jestli to byl nějaký špatný odchov nebo nevyhovující podmínky v akváriu, nic z toho nevylučuju, ale už to znovu riskovat nebudu, byť vypadají nádherně.
Z trojice vidloocasý, diamantový a boesemanův je mírumilovný pouze diamantový. Ten nechá krevety i menší ryby na pokoji, ale ten zase není vhodný do malých akvárií.

EDIT: Ještě se dívám, že se rozlišuje duhounek a duhovka, byť se jedná většinou o stejnou čeleď. Tak snad nějaký jiný duhounek bude v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2023 09:30 Muž Rybar [-29] Re: Beastie
Tak to máme podobné podmínky proto ,abych mohl mít akvária mám termostaty . Studený odchov ryb je omezený . Možná by šli rájovci ,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2023 08:57 Muž Sha [500] Re: Beastie
Duhounci jsou krásní. ;-) Teplotně by vám asi vyhovoval luminatus. Přemýšlet by se dalo i nad paskai, ale mně se nejvíc líbí vidloocasý (furcatus). Jen délka jejich života je celkem krátká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2023 07:37 Žena Beastie [320] Re: Rybar
No právě, ta teplota...nádrži bez topení v říjnu bylo 18, přes zimu 22 a v srpnu ve vedrech až 28 ( ale standard 25). V druhé nádrží mám topitkona 25 kvůli tylomelaniim, v létě opět čekám víc, okolo 27 kvůli slunci.
Že živého krmení mám mikry a Walter worms a co tři dny líhnu artemku kvůli jehlounkum. V létě pak mám v sudu komáři larvy co vylovuji větším rybám. Přemýšlela jsem třeba nad duhounky, pseudomugil, nevím ještě kteří ale :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2023 07:15 Muž Rybar [-29] Re: Beastie
Taktak čichavci jsou import z Asie . Je třeba vědět ,jaká je teplota v místnosti v zimě , potom možnosti živého krmiva . Pak se dá vybrat osazenstvo akvária .Ta beta snese teplotu do 25 C . Na rozdíl od jiných ryb je dobře zarostlá nádrž podmínkou .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2023 15:59 Žena Beastie [320]
Zeptám se tu znovu, třeba má někdo netradiční nápad. Mám akva spíš menších rozměrů (25l, 40l a 54l) které vždy v sobě něco mají, nějak je budu přehazovat, někde jsou nějaké zbytky na dožití nebo importy co nepřežily (čichavec medový, sehnala jsem ho na jediném obchodě, asi import z asie a po pěti týdnech bezpříznakově mrtvý, předpokládám tuberkulóza, nevím jestli z toho samého obchodu chci riskovat další rybu, i když jsem je sakra moc chtěla) a hledám nápady a inspirace.

Chtěla bych nějakou zajímavou rybu, rybu co ještě nemám (mám ohnivé tetry co do těhle rozměrů dobře sedí, krevety, jehlounky) nebo co jsem neměla (razborky), co nepotřebují vysoké teploty, protože nemám topítka (takže žádná betta). Nejsem fanda živorodek v takhle malých rozměrech, popírá to můj princip nádrží, které zvládnou týdenní dovolenou bez údržby ale třeba je to jenom můj strach z neznámého, živorodky jsem nikdy neměla. Mám taky relativně měkkou vodu na ně.
Atlas mě tu trochu zklamal, protože na halančíky si nejsem jistá, ty co jsem chtěla (epiplatys annulatus) nejsou k sehnání a některé hejnovky nejsou až tak zajímavé ryby (zrovna ty razbory, je to hezký doplněk, ale není to hezký solitér, protože toho tak nějak moc nedělají). Všechny články na internetu jsou plné tuctových ryb, neonek, ohnivých teter, malých pancéřníčků (nad těmi stále uvažuji) a živorodek, ale většinou jsou to ryby, co vyniknou lépe ve větším (jako třeba dánio galaxy)
Třeba něco přehlížím, co někdo doporučí. Děkuji
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2023 14:13 Žena Balena [1] Re: janesik1xjakep
Děkuji za odpověď. Je to opravdu malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 13:44 Žena Beastie [320] Re: Balena
Hlavně je těžké je vykrmit, máloco žerou umělého, nejraději nánosy a řasu a v takhle malém akva si nic nenajdou. Já bych se na další ryby do akva vykašlala, už takhle je to malé a šla třeba do nějaké hezké neritiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 12:53 Muž janesik1xjakep [63] Re: Balena
Na můj vkus to máš pro otiky moc malé, přeci jen dno 32x32 pro takhle aktivní rybku je docela málo si myslím. I kdybys jich chtěla chovat třeba jen 5-6 tak bych si pro ně představoval plochu aspoň 50x25-60x30
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 12:13 Žena Balena [1]
Prosím pořadí mi někdo ohledně rybky na dno? Mám 30l.puvodne jen pro beťáka. Teď tam mám ještě 10 rasborek ragonskych. Kamarádka ke mě ubytovala 6 krevetek. Vím že je to hodně malé, celkově dost omezené. Přece jen bych chtěla něco na dno. Krunyrovce jednopruheho?
Píšou že je hejnový, tedy aspoň 10.ale tady stále čtu že kdekdo má třeba tři a nikdo mu nenadává. Myslíte že by to bylo možné? Nebo jednoho ancitruse? Kytek a schovavacek tam je dost. Uznávám že vody je málo. Prosím pěkně o reakci. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 18:29 Žena Beastie [320] Re: tramtra
Vrčivky jsem strašně moc chtěla taky, ale když jsem viděla jak kooperativně škubou krevety stejně velké jak oni sami, trochu mě to přešlo :) jsou agresivní i vůči sobě, takže bych se o jehlounky bála. Na jiných webech jsem četla, že jehlounci se zdržují po celém akva včetně mechu, tak jsem si myslela, že to bude lepší ale zatím to nevypadá. Pořád zapomínám, že je mám krátce, že musím počkat až se ustálí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2023 17:53 Žena tramtra [3202] Re: Beastie
Je fakt, že s dariem by se dělili o stejný prostor. Ubrat mechu mi přijde jako dobrý nápad, teď tam máš vlastně jednu obří mechovou kouli, možná by pomohlo ho nějak rozčlenit, třeba ho namotat na kořeny a udělat ten spodek vzdušnější, aby měli víc prostoru a třeba víc zakrýt hladinu. Na seriously fish jsem četla, že na stejné lokalitě byli jehlounci s Parasphaerichthys lineatus, ty asi k sehnání nebudou, ale co zkusit párek Trichopsis pumila? Jo trochu vařím z vody, ale jehlounci se mi moc líbí a zvažovala jsem je kdysi taky a kdyby to někdo zkusil, nezlobila bych se. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 17:36 Žena Beastie [320] Re: tramtra
Toho se právě bojím. Dario mě napadlo, když už stejně člověk krmí tím živým, ale problém prostě je ten, že jehlounci se drží jen u substrátu, občas je něco nadchne někde výš, ale jinak spodek akva. A všechna daria to mají stejně. Takžr budu mít 90% prázdno a na dně rušno. I krevetky teď primárně jedou substrát.
Uvidím, dám tomu nějaký čas, samozřejmě krmím párkrát denně, super na artemii je, že vydrží naživu docela dlouho v akva, zabaví je to na pár hodin, mikry vypadají podobně. I tak se pokusím spiš sehnat moinu a artemku jen jednou za čas, s ní jsou nezmaři větší risk mi přijde.

Přemýšlím, jestli neubrat toho mechu, jestli to nebude třeba pro ně rozdíl. Uvidím, dám jim třeba dva týdny jak nám to půjde, pak můžu asi zkusit odebrat 50 procent mechu, uvidí se, jestli je nějaký rozdíl, a až pak případně něco řešit no. Mám z nich trochu vítr :) ryba menší než krevety, kdo to kdy viděl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 17:32 Muž janesik1xjakep [63] Re: janesik1xjakep
A když nad tím tak přemýšlím, tak si myslím, že ani jehlounci by z nich úplně radost neměli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 17:31 Žena tramtra [3202] Re: Beastie
Jakákoliv ryba bude jehlounkům velkou konkurencí. Nechala bych úklid jen krevetkám a japonikám bych se vyhla obloukem. Jediný, kdo mě přijde v úvahu je nějaký malý dario (dario dario nebo dario hysginon), ale aby to nebyl krok špatným směrem. Jehlounky raději krmit po menších dávkách častěji než jim dopřát jednou denně větší dávku. Tohle bude vždycky loterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 17:31 Muž janesik1xjakep [63] Re: Beastie
S pygmejama zkušenost mám, za mě jsou až moc živí na krevetky, ty by je asi hůře snášely.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 17:20 Žena Beastie [320] Re: Lojza007
Měla jsem kdysi jen maculatky, pravda držely se jen nahoře, ale měly zajímavě rozdělená territoria, jeden alfa samec a jako nebyla to nejrychlejší ryba, otázka co ta žravost. Mám samozřejmě ohnivé tetry, ale to bych jehlounkům neudělala, tetra by snědla i vlasní nohu když by mohla. S kubotaikami nemám zkušenost, bojím se těch požadavků na prokysličneou nádrž, není to úplně to, co mám. budu koukat na videa, třeba se ještě někdo vyjádří. Napadli mě pancéřníčci, ale nevím, nemám zkušenosti s tím triem těch nejměnších (pygmaeus/habrosus/hastatus)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 17:05 Muž Passenger77 [524] - RostlinyRe: Lojza007
Tyto mi byly rozmlouvány zde, že prý jsou moc akční coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2023 16:42 Muž Lojza007 [1204] Re: Beastie
Co kubotaiky? Krevet si nevšímají, drží se spíš výš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2023 16:13 Žena Beastie [320]
Má někdo zkušenost s nějakou malinkatou rybičkou, která není extra aktivní lovec a zdržuje se v horní/střední části akva?
Zatím čistě teoretická, akva s jehlounky podle mě bude potřebovat nějakou sekci úklidu, protože většina živého krmení mi zapluje do té hromady mechu a jehlounci jedí fakt pomalu a moc toho nesní, takže to tak nějak nutí překrmovat, což pravděpodoně akorát povede k nezmarům, ploštěnkám a nerovnováze. Proto spekuluji, že třeba nějaká malá rybka by mohla vypomoct. Variantou jsou nějaké borarasky, ale těch to zase chce víc, a čím víc jich bude, těm větší je šance, že budou ohrožovat jehlounky v krmení, v případném rozmnožování a pak budou lovit i krevety, dokážou to být mršky nenažrané.
Jasně, jsou tam red cherry krevetky, ale to podle mě nestačí. Možná by varianta byly japonicy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.01.2023 15:52 Muž vlka [3453] Re: Beastie
Fotka k příspěvku Před dost lety jsem zkoušel ,,jen samečky,, a nikdy k žádné agresi nedošlo. Alespoň ne u gupek...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.01.2023 09:36 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Beastie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Beastie napsala:... držení pouze samců vede k agresi,...
- nesmysl, běžně mám v chovu 100 až 150 ks samců pospolu, před selektivnim výběrem
- celý projekt, je koncepčně nic moc, z mého pohledu ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 09:01 Žena Beastie [320] Re: razboravesmirna
To doufám, že se vyjádří někdo zkušenější, já jsem četla někde článek, kde držení pouze samců vede k agresi, ale nemám s tím osobní zkušenosti a třeba to není pravda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 08:49 Žena razboravesmirna [2] - RostlinyRe: Beastie
Bezva, děkuji. A co se týče ponechání jen samců gupek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2023 08:40 Žena Beastie [320] Re: razboravesmirna
Uf, moc ryb, málo kytek podle obrázku. Já mám třeba ve 130litrech 27 ryb a z toho jich je 20 menších maximálním vzrůstem, než máte vy. Dániím sluší dlouhá nádrž, razbory to asi dají, pavím očkám je to jedno.
Koncepčně bych to osazenstvo asi změnila a přidala kytky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 08:36 Žena razboravesmirna [2] - Rostliny – Gupky a další ryby
Zdravím,

chtěla bych poprosit o radu ohledně gupek a případného doplnění akvária dalším osazenstvem.

V nádrži o objemu cirka 45 litrů mám v současné době osm razbor klínoskvrnných a šest dánií leopardích.

Kromě toho se mi cirka před měsícem a půl vykulilo 17 pavích oček. Čekám, až dorostou, poté je někde udám. Nechat bych si chtěla pouze samce, je to možné? Kolik jich může v akváriu být?

Počítala jsem tak s pěti samečky, zatím vím s jistotou, že tam mám jednoho. Pokud tedy bude v nádrži 19 ryb, je to hraniční nebo mohu ještě doplnit nějakými mini razborkami?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2023 18:50 Muž 4Sima [1897] Re: Mates120
Asi bych zkusil jiné ryby, bude to na ně celkem malé akva. Třeba bych se podíval na nějaké cichlidky, ramirezky apod. Cichlidka Ramirezova var. Electric blue by šla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2023 16:59 Mates120 – Ryby do 54 litrového akvaria
Dobrý den, pořídil jsem si 54l akvárium a nechal jsem ho zaběhnout asi jeden měsíc a chci si do něho pořídit ryby.Myslite že bude velikost stačit pro pár pestřenců červených a skupiny otíků 4-6 kusů? Díky za odpověď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2023 12:51 Žena Beastie [320]
Má někdo zkušenost s Vrčivka trpasličí (Trichopsis pumila) a šneky s tykadly? Vím že je to aktivní lovec krevet, že je to dravec tak si myslím, že to spíš nepůjde, ale jsem zvědavá
Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2022 10:28 Žena Beastie [320]
Když jsem řešila hobby v čr se zahraničními akvaristy, speciálně severní amerika, všichni nám strašně záviděli jak výber tak možnosti chovu ryb, které jsou pro ně úplně nedostupné. Přivedlo mě to na myšlenku, že bych si do 54l akva, co budu mít volné, mohla pořídit něco zajímavějšího, než obecně populární/dostupné druhy, jen mě nenapadá, co přesně. Jestli nějaká méně známá apistogramma nebo specifické rájovce, nějaké hlavačky nebo hlaváče nebo něco takového. Je něco, co by stálo za to zreplikovat, nebo nějaký seznam co byste doporučili prostudovat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2022 09:45 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: panjan4
Danio určitě ne.
Za mě bych tam vypustil Novoheterandrie sličná, nenáročná, množí se. K ní krevetky.
Razborek jsem měl v akváriích několik druhů a všechny byli neskutečně plaché. Některé jsem měl problém i krmit. Když píšu plaché tak tím nemyslím, že byli pořád zalezlé, to oni vylezou, ale jakmile se něco kolem akvária pohnulo, tak okamžitě zalezli a dobu jim trvalo než se opět ukázali. Asi to pro ně chce větší akva a pořádně velkou skupinu. Ale to jsem nezkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2022 22:12 Muž Roger [1873] – Razborky
Při správných podmínkách se neschovavají ani bornejky, ani skvrnoocasé a kubotai už vůbec ne. S bornejkami jsem neměl za víc jak dva roky problém, ale, měli k sobě uzpůsobené akvárium. Skvrnoocasé má kamarád a ukazují se neustále, a to má u nich nanostonky. Podle mě je to vždy o nastavení akvária a dostatečném počtu. Například 15ks v 50l hrubého bude špatně a budou se schovávat, kdežto ve větším hejnu nikoliv. Hejno se musí stejně jako nastavení akvária uzpůsobit velikosti atd. S krvetami bez problémů chovám i větší ryby, ale zase je to o nastavení akvária ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2022 14:44 Muž marion888 [106] Re: panjan4
Razborky maculaty bych tedy ke krevetkám nedával. Jsou to ludry, které dokážou krevetčí omladinu spolehlivě zlikvidovat. Není to jen moje zkušenost, mám to potvrzeno i od jiných akvaristů. Skvrnoocasé a bornejky ano, s tím schováváním je to asi různé, mě plavaly, jak se někdo přiblížil k akváriu, byly v mechu a rostlinách, pomalu vylézaly až na krmení. Ale je to možná tím, že třeba blbě vypadám:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.10.2022 14:29 Muž Sha [500] Re: panjan4
Razborky trpasličí jsou zvědavé a nehrají na schovku, aspoň ty moje. Jenže mi jdou po malých krevetkách! Takže jedině hodně zarostlé akvárium by mohlo genocidu krevet zmírnit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2022 12:49 Muž Lojza007 [1204] Re: Rovano
Kubotaiky se neschovávají, bornejky jo. Toť moje zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2022 12:18 Muž Rovano [235] - RostlinyRe: marvvin
Někdo tu někdy psal, že mezi Razborkami jsou rozdíly a některý druhy by se tak schovávat neměly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2022 11:38 marvvin Re: panjan4
Ahoj, razborek skvrnoocasych mam v jednom akvarku(cca 30l) asi 18 a vubec o nich nevim, protoze jsou porad schovane v rostlinach a ukazou se jen na krmeni ... takze radeji bych dal ty endlerky ... zkusil jsem k tem razborkam hodit i par samecku endlerek, jestli je nevyprovokuji k nejake aktivite a nic :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2022 17:17 Muž panjan4 [0] Re: afc1886
Asi to vidím na 10 razborek skvrnoocasých a 10 cherry krevetek. Ještě jsem přemýšlel nad endlerkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.10.2022 08:05 R Muž afc1886 [14700] Re: panjan4
Ahoj, pro danio perlové to není moc vhodná velikost akvária. Koukal bych po malých razborách a doplnil bych to krevetkama.
rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/razbora_skvrnoocasa
rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska

Akvárium můžeš zkusit taky zařídit pro jednu bettu.
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2022 00:25 Muž panjan4 [0] – 25L akva
Dobrý den,
chtěl bych založit hustě osázené 25 litrové akvárium pro malé hejno 8ks danio perlové.
Podle mě by to mělo pro dania stačit, ale nemám s nimi zkušenosti. Popřípadě jaké jiné konkrétní druhy nano ryb byste doporučili do tak malého akvária?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 22:59 Muž marion888 [106] Re: vejvar
Potvrzuji předchozí příspěvky. Bornejky ne. Společně s modrými neonkami byly zalezlé, a ještě mi do toho schovávání zatáhly tetry ohnivé, které to předtím nedělaly:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 20:48 Muž Lojza007 [1204] Re: vejvar
Bornejky zalezou, i když jich bude dvacet. Mně se takto schovalo i šedesát neonek modrých. Odvážně se zatím jeví rasbora ranongská, neohroženě plave, možná i díky ní teď ty neonky lezou víc na světlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.07.2022 17:58 R Muž romant [27987] Re: vejvar
Ten již zmiňovaný počet klidně, ale může nastat problém s tím, že rybky zalezou do houští a neuvidíš je, což se obvykle děje v případě když jich je(jde-li o jeden druh) menší počet, řešení je buď posílit to hejno a nebo přidat ještě obdobně velikostně shodné rybky, aby docházelo k vzájemnému vytahování z těch houštin(to akvo je k tomu uzpůsobeno). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.07.2022 12:37 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: vejvar
Max. tak 20ks.
Jen bych pak daroval ty sekavce ( až povyrostou) ,jsou to docela větší ryby ( i když lidé je mají i v menším)
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 11:59 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky
Ahoj, mám v poměrně zarostlé 54 (60x30x30) 3 sekavce, 10 pygmejů 3 otíky a pár neocaridin - viz prezentace.
Pohledově se to v tom akvárku skoro ztratilo, tak bych chtěl přidat Razborky bornejské, poradíte kolik jich tam maximálně dát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.07.2022 08:57 Žena tramtra [3202] Re: trouba
Akvárko máš hezké, začni tetrami a pancéřníčky, klidně svrnitými, ale dej jich aspoň šest. Teter bych taky hned dala minimálně deset, potom uvidíš, jak se tomu všemu daří a můžeš doplnit. S otíkama počkej ještě pár měsíců, kup jich rovnou pět a dej jim tam trochu dřeva, nemusí to být nic velkého a nemusí to být ani nutně vidět. Pěkný začátek, Užijte si to. ahoj

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 95 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 102701x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330?od=51