Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
1 19.07.2009 15:05 dodmo – Re: ondra
ono,jde o plochu dna. Já mám pár kančíků perletových v 50l a daří se jim skvěle co měsíc 500malých jsem spokojený, rostliny tam taky nemám, jen plovoučky. U kančíků je ale horší zajistit rozplavky a odbyt, pokud v blízkosti není výkupna
2 19.07.2009 12:59 kladivoun – Re:Bob66
To se mi nachce kupovat mereni na NO2 a NO3 ja sem to delal u prvniho aqva ze sem tam proste dal vsechy raby.A bylo to OK
Počkej tak 14 dní a dej tam tak 2-3 rybky pro urychlení zaběhnutí
Měř hodnoty NO2 a NO3 a až budeš mít hodnoty OK tak postupně přidávej rybky
0 19.07.2009 12:50 kladivoun – Re:Bob66
Diky.A kdy mam koupit rybya dat je tam?
Pokud ses rozhodl pro cichlidky, je to ideální volba. Ale když chceš odchov, tak k nim nedávej přísavky ani ancíky ... prostě žádné sumce, cichlidky před nima neuhlídají jikry.
Přečti si RADY. Tam je to popsané přesně.
Napusť akva do třetiny potom zasázej rostliny a pak zbytek vody
0 19.07.2009 12:29 kladivoun – Re:Bob66
Diky.A mam rostliny sazet v nenapustenem aqva nebo us napustenam.?
Ještě váhám.... Nastuduji o těch rybách všechno co najdu a pak se rozhodnu
Díky všem za rady
Můžeš tam zkusit dát pár Cichlid agassizova nebo Cichlidka kakadu
Jak už jsem psal... jednodruhová. Z těch ryb by se tam asi nejvíc hodili ty ramirezky. Podle zdejšího atlasu ryb na ně doporučují 50l. Na všechny ostatní (apistogramy, kančíky...) doporučují 80l a více. Dám k nim maximálně nějakou přísavku.
Doporučím ti použít tu nádrž jako čistě druhovou - co si budeme vykládat - objem nic moc.
Do 42l bych dala Ramirezky, Apistogramma agassizii, Apistogramma borellii nebo Apistogramma cacatuoides. Na nějaké kančíky bych raději zapoměla, nemám s nima ale zkušenosti, tak nevím ... možná by ti příčnopruzí šli ...
Každopádně u trpasličích cichlidek nemusíš váhat
S dalším akva na potěr počítám. Mám v záloze ještě jedno 42 a jedno 12 l. Mrknu na ty rybky a uvidím. Zatím díky.
5 19.07.2009 11:50 dodmo – Re: Kaplan007
Doporučil bych ti apistogramy(cacadu,macmasteri,viejeta...) nebo ramirézky. S cichlid možná kančíky příčnopruhé.
Doporučil jsem ti cichlidky které by mohly vodit,ale pokud bys je chtěl tak bys musel mít ještě další akva na potěr přeci jenom když budou potěryx velké bude akva malé
Mohl by mi někdo dát tip, co za párek ryb do 42l? Chci se zbavit živorodek v této nádrži a rád bych z toho udělal jednodruhovou nádrž. Chtěl bych nějaký párek (nejlépe asi cichlid) a pokusit se o odchov. Ryby můžou být klidně dražší a odchov nemusí být nejsnadnější. Abych bylo možné na připadném odchovu něco trhnout. Přemýšlel jsem také o bettách, ale s těmi by mohl být v pozdějším stádiu trochu problém...
Vím, že je těžké někomu takhle jednoznačně poradit, ale jestli máte někdo nějaký tip, budu rád.
Nemusíš kupovat nové dno, můžeš na staré dno dát štěrk nebo jakýkoliv křemičitý písek
0 18.07.2009 17:30 kladivoun – Re:Bob66
Jeste se chci zeptat jestli musim kupovat na stare dno neve dno nabo jestli staci sterk?
0 16.07.2009 09:53 kladivoun – Re:Bob66
Diky.
Když tam dáš těch 10 krevetek, 6 endlerek a 2 nebo 3 krunýřovce jednopruhé tak by to mohlo fungovat dobře
Ale nic víc bych tam rozhodně nedával
0 15.07.2009 19:41 kladivoun – Re:Bob66
myslite ze tam toho krunyrovce jednopruhovanyho muzu dat?
0 15.07.2009 17:41 kladivoun – Re:FoRgY
A mozna taky Egeria densa a Egeria najas
0 15.07.2009 17:37 kladivoun – Re:FoRgY
Jestli se ptas me tak tam chci dat rasokouly a nejake ty trsy akvarijni travicky.
0 15.07.2009 09:51 kladivoun Tak ja dam trochu biliho a jinak hodne cernyho
A při odkalování se Ti to promíchá
Pokud to bude křemičitý písek který nešumí v octě proč ne
Já osobně jsem zastáncem jednobarevného dna
0 14.07.2009 19:45 kladivoun – Re:Bob66
A slo by bile a nato cerne?
0 14.07.2009 17:00 kladivoun taky de
0 14.07.2009 11:04 kladivoun taky by to slo
Možná 6 borarasek. Jsou to malinkatí trpaslíčci.
0 14.07.2009 10:58 kladivoun nejakeho pancerika ale nevim nevim
0 14.07.2009 09:46 kladivoun – Re:iblik
A kolik jich tam mam dat?
0 13.07.2009 21:53 kladivoun Tak cerny
Černobílý štěrk bych tam nedával, většinou je to mramorová drť
Pokud ho tam chceš tak ho zkus otestovat v octě
Dam tam pcernobily sterk a koren mam vyvarit?
Jakou barvu dna bys chtěl? Pokud černou tak bych doporučil
www.flexiobklady.cz/…, pokud jiné tak bych tam dal klasický říční písek
0 13.07.2009 21:03 kladivoun Ahoj, planuju malé akvárko. 42 l. Na dne bude staré dno. Co na něj?
Ancíka bych tam nedávala, kor na 27 litrů. Dorústá kolem 1O cenťáků.
Takze 10 krevetek 5-6 endlerek
Endlerky jsou také dobrá volba
Chtel bych tam rybky ala ty razborky jse mi moc nazdaji to radsi ty endlerky
Já bych to nechal jen pro krevetky
Ale je to na tobě, jestli tam chceš i nějaké rybky, tak bych zkusil ty razborky
Red cherry mam a nemel jsem s nimi zadny problem. Dokonce ve velkem akva prezily lyncovani od 30-ti malych molek. Mam 3 akva a ve vsech se jim dari bez problemu. Jednou jsem dal v kyblu brachovi rostlinky a zustaly mezi nimi i tyto krevetky. Po 3 tydnech, kdy stal kybl v koute a ja se ho chystal vylit do zachodu jsem tam obevil nekolik krevetek. Vody v nem bylo tak 5 cm a bez problemu prezily. S ostatnimi druhy nemam zkusenosti.
Ancika koupis v kazde Akvaristice od 20-ti korun.
Přidat reakci
1 ...... [78] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x