Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Díky za rady. To je moc hezká rybka
Máš tam jen tenhle druh a nic jinyho? Uvažuju jich tak 7 koupit a k tomu tak 4 pancéřníčky. Vetsi hejna by byla pro rybky asi lepsi, ale nechci si to maly akvarium prerybnit. Ale zas at je na co koukat...
Například k těm Razborám skvrnoocasým bych dal na dno menší partu Pancéřníčků třískvrnných.
A jaky maly ryby do hejníčka bys doporucil do 30l nanoakvaria? A kolik jedincu? Uvazuju i o pancerniccich, aby cistil dno trochu, ale nechci tam tech rybek mit moc... Dekuji pekne.
Starší reakce
Ve 40 litrovém akvárku vynikne spíše hejno malých ryb. Toť můj názor. Ale abych ti odpověděl na tvou otázku, tak se žádná vyloženě velká ryba do takového objemu nehodí. Možná Betta (
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra ) přichází v úvahu, ale těžko říct, co je pro tebe "větší ryba". Navíc je potřeba mít pro plánované živočichy (jakékoliv) akvárium předem uzpůsobené.
0 15.03.2016 19:54 Kiki – prosím
ahoj,nevíte nějakou větší rybu do 40 litrového akvárka
Starší reakce
Ale můžete - darovat, vrátit, možnosti jsou. Opravdu tam nemá co dělat.
No já vím,ale když už je máme tak je dát pryč nemůžeme
Ale plave tam pořád ta Skalára co do toho akvária velikostí nepatří.
0 09.03.2016 08:39 ofina
Na nic většího nemáš prostor. Jedině jednoho samce betty, víc nic a ať tě ani nenapadne mu dávat samice
0 08.03.2016 19:32 Martin22 – Razbory co knim?
Prosím poraďte, jaký druh ryb k hejnu Razbor klínoskvrnných (10 ryb) v akva 40 litrů. Chtěl bych nějaké větší 6-10cm, stačí jen pár, ale lepé více. Děkuji.
Starší reakce
bohužel Ti poradili ne jako odborníci, ale jako prodejci - ale tak to chodí i jinde ...
chvíli vydrž, zkus si najít nějakého skutečného akvaristu v okolí a zajdi na radu k němu - mám zkušenosti, že jejich rady jsou kvalitní ... obchody mají jiné priority
...
Skaláry v žádném případě, neonky tam taky nepatří, ty gupky asi jo, ty by tam být mohly. Ale pečlivě jim měnit vodu a odkalovat, jsou to čuňátka a velikost akva nic moc (teda předpokládám kolem 50 l, do menšího z vyjmenovaných druhů ryb vůbec nic). Důležitá je taky dobrá filtrace . A že tam živé rostliny skoro nejsou, to už jsi poznala sama. Takže nejdřív ze všeho spoustu rostlin.
A udělej si prezentaci, pak se dá radit mnohem líp, takhle stejně pořád nevím, o čem se bavíme
0 01.03.2016 11:02 ofina – Kolik ryb je to správně.
Prosím poradte jaké rybky jsou správné ? ve zmerimexu nám doporučili tyhle.2skalary, neonky,gupky. Jsme začátečníci. A podle toho co jsem si četla máme asi málo rostlinek. Děkuji.
Starší reakce
Diky zkusim tetru neonovou vymenit...
s nekym jsou ve vyborne kondici a krasne zabarvene.
Ty neonky do tvého akvária nepatří
S razborama problém nemám, ty bych dokoupila na nějakých 12 ks a pandičky na šest, ale podmínkou je - neonky pryč. A asi bych vyndala i ty kameny, zabírají rybám tak potřebné litry.
0 21.02.2016 18:22 alf Ahoj mohu se zeptat skusenejich nemam toho v akva moc? už nic nebudu přidavat jen chci dorounat stavy to zn,jednu tetru neon. tři razborky.... Milan
Starší reakce
Jedna věc je počet ryb a další věc je jaké ryby.Neonky tam prostě nepatří,určitě sis přečetl v atlasu,dovolím si citovat z atlasu : "Běžný chov v nádrži střední velikosti o minimální délce 80 cm, 80-120 l. Nikoliv stísněné prostředí",když si to tam neumíš najít.(doufám,že to není nelegální
)
0 13.02.2016 16:29 lubosturbak ja ich mam 12 a asi planujemk nim dokupit razbora galaxy okolo 6-10ks a este neake male rybky co bi im tam zapasovali
poradte mi ake ale asi razbora kubotai
je to většinou ta stejná rybka
... spíše se pokus podívat na latinské názvosloví - tam tyhle skoro_obchodní názvy tolik nematou ...
no a do 47 litrů můžeš při dobrém filtru mít těchto rybek raději 16-18 - v hejnu se cítí lépe ...
0 13.02.2016 15:48 lubosturbak Tetry neonove a aky je rozdiel miedzy tetru neonovou a neonkou ?
Prosím tě,tak si klikni na ten odkaz do atlasu a tam se dočteš jak velké potřebuje akvárium,je to tak těžké
0 13.02.2016 15:26 lubosturbak Ono by bylo nejlepší vrátit i ty neonky,protože ani pro ně to nejsou vhodné prostory a začít od začátku. Neber to zle,ale každý se ti tu snaží pomoci i,když to tak možná nevnímáš
Edit : ryby bych daroval,dořešil tu filtraci,to si myslím jsme včera vyřešily,akva bych nechal měsíc zaběhnout a během toho zabíhání budeš mít dost času zjistit co a jak dál.
NASREDDIN napsal: Zatím žádné.
Další osádku nemá cenu řešit, jestliže ji nemáš kam dát.
Nevím jaké tam máš neonky, ale i tak to asi nebude dostačující akvárko ani pro ně.
Vím, že požadavek na prezentaci tu kdekdo bere jako otravování, ale zrovna v těchto případech se vážně hodí.
Samotný objem bohužel není údaj dostatečný k tomu, aby Ti někdo mohl poradit co v budoucnu přidat.
cichavce som predal teraz kamaratovi a ancistrusi tiez do jeho 200 l akvaria ostali mi momentalne tetry neonove 12 ks a 1 panciernicek
Teď jsem si vzpomněl,včera jsme tu s tebou řešili filtr. Až když mám pořádnou filtraci a zaběhnutou,tak teprve pak se řeší osádka.
0 13.02.2016 15:07 lubosturbak tetry neoénove a prezentaciu momentalne upravuje a chcem sa este spitat ako aktualizovat prezentaciu
?
Zatím žádné.
Další osádku nemá cenu řešit, jestliže ji nemáš kam dát.
Nevím jaké tam máš neonky, ale i tak to asi nebude dostačující akvárko ani pro ně.
Vím, že požadavek na prezentaci tu kdekdo bere jako otravování, ale zrovna v těchto případech se vážně hodí.
Samotný objem bohužel není údaj dostatečný k tomu, aby Ti někdo mohl poradit co v budoucnu přidat.
Již padlo,žádné. Jaké to jsou neonky?
Edit: dodělej si tu prezentaci,máš to řekněme "neúplné a nepřesné"
Když napíšeš svůj dotaz takhle, pak odpověd zní nic - máš přerybníno a koukala bych se, kam udat ty ancáky, ty tam opravdu nepatří, až je udáš tak zvěč hejno pncéřníčků
0 13.02.2016 14:45 lubosturbak ahoj ake riby do maleho akva 47litroveho k 12 neonkam a 1 panciernickovy, a trom ancistrusom
ps tych troch ancistrusoch sa snazim predat
Starší reakce
Je to zbytečně uspěchaný, tohle nejsou zajížděcí ryby, informace třeba i ve zdejším atlase jsou velmi snadno dostupný.
Nepodceňuj kvalitu vody a nehřeš na to, že když jsou ryby malý, nemůže přijít problém s N látkama. Měnil bych teď velmi často vodu.
tak to si ešte budem musieť počkať hodne, aby mi to riadne zarástlo
To akvárium nejdříve pro ně musí vypadat, tedy být solidně zarostlý rostlinama a potom si jich tam přidej klidně 10, tedy chápu to jako jednodruhovku.
tak som plánoval, nejaký mesiac počkám určite.
Těch 6 rybek jsi tam přidal včera,tak bych nějakou dobu počkal,a potom koupil třeba dalších 6 rybek.Ale já jsem opatrný,tak počkej co poví ostatní.
áno, je tam momentálne 6kusov. Koľko by som ešte mohol k nim dať?
Nazdarte, kolko razboriek by som mohol dať do 40l akva? Akva je v popise.
Rozmýšlam neskôr aj nad pár krevetkamy. A viete mi doporučite ešte nejaké užitočné rybičky?
Starší reakce
Endlerky jsem odchovával i ve velmi měkké vodě. Pouze podobně jako u Gup mám zkušenost, že rodiče odchované v tvrdší vodě relativně brzy uhynou, ale pokud se stihnou rozmnožit tak potěr s tím pak už nemá potíže.
Chcel som sa spýtať či môže byť v spolu v 60l párik Ramireziek a endlerky, viem že endlerky majú radi dosť tvrdú vodu zatiaľ čo ramirezky nie díki za odpoveď
Může a nemusí. Mně to vyšlo a Beťák krevetky nechává na pokoji. Je fakt, že ho mám ve 45 litrech. Jinak s tím hejnem je to opět jak kdy. Mám tři hejnové druhy - početně na hraně (8 teter ohnivých, cca 10 Endlerek, 10 pancéřníčků třískvrnných plus ten Beťák a krevetky), ale zabráno je každé patro. Na druhou stranu je fakt, že hejno se tvoří jak kdy .
Přidat reakci
1 ...... [25] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x