Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 88 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky
nedávno jsem viděl dvě akva v jedné kanceláři, byly v žalostným stavu. Vě větším z nich(cca100l) bylo moc ryb, 2 velcí runýřovci(všichni okolo 20cm), koi kapr a plno jinech rybek, všechny měly nějakýho parazita, tahaly zasebou výkaly několik desítek cm dlouhý- to vše bez osvětlení, rostlin a vrstvou 2cm detritu, po předem hlášeným výpadku proudu, jich přežilo tak 8. V tom meníšm akvu(80l) je jeden úhoř(30cm) a 10 asi parmiček(15cm každá) prej to má na to aby nemusel toho uhoře krmit, je to dost smutný :-(
jn já vím ;-) brý ne? :) ted tam máme 5 pavích oček(2dospělý a 3 14ti dení caparty), 6 pancíků a dva krunýřovce a ti než trochu vyrostou tak budou mít větší akva ;-) no a s těma skalárama to bylo kvůli podělanýmu prodavači :( on každej pozná časem sám, když se kouká na akva jak by to vypadalo, kdyby tam byly ryby 15cm vyskoký nebo by jich tam bylo moc..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: vhisky
vhisky, já tě obdivuju, na nějaký "hej počkej" reagovat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: Bexim
já osobně bych do 20l akva ani ryby nedával, udělal bych kobereček z Hemianthus callitrichoides Cuba a vypustil tam pár krevetek
no oni by přežili možná tak do podzimu, nvm ale no, oni jsou náchylný ryby na plísně a já nvm na co všechno :-O , slyšel jsem že jeden chlápek se mezi pavíma očkama koupe v jezírku :-D ale nemužu to potvrdit ;-) určo ale nepřežijou dlouho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vojtak – Re: ustavprochore
Tak dneska se normalni mecovka vyskytuje mene, nez jeji druh zkrizeny s platou. takove ryby dorustaji do 7 cm a jdou bez problemu chovat i ve 30 litrech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Biky
Rájovců taky trojku /2x samice, 1x samec/? S rájovci zkušenosti nemám, jaký druh? Atlas na tomto webu mi taky moc nepomohl, vzhledem k tomu, že se tam nevyskytuje něco jako "rájovec obecný", o kterém bych si mohla myslet, že jste ho mínil :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Joecz
no já bych tam dal třeba trojku bojovnic nebo rájovců nebo ty živorodky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Biky
a můžete mi poradit nějakou jinou nenáročnou rybku, pokud možno finančně ne moc náročnou, která by se mi tam hodila? Budu jen ráda, pokud by občas měly mladý i za cenu toho, že by je pak sežraly, nebo tak, protože není na 3-5 prcků s dojemným kukučem schovaných někde v kl ytičkách:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akváč – Re: vhisky
Ale kdyby tam žádný ryby larvy apod. nebyly tak by tam přežili ne na zahradě mám zahradní jezírko :-P
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Karasik
všem dik za radu... dnes idem do akvaristiki po ryby potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: smajlik
tak velikost akvárka může mít nějaký vliv, ale cpát mečovky do 40 (nedejbože do 20) je podle mě nesmysl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smajlik – Re: ustavprochore
podle mě ryba doroste i podle toho, v jak velké nádrži je...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bexim
hej lidi chěl bych se zeptat co mámdát do 20 l akvárka ale něco jiného než betáka a gupky
tak to asi byl jeho známej :) ale ty paví oka byly moc pěkný, vypadaly zdravě a vybarvený byly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody
vhisky napsal: v akvaristikách vykupují paví oka po 50kusech za 500kč, ale možná to bylo ze známosti, byl jsem u toho když je vykupoval

Tak to musely být velmi kvalitní paví oka.Běžně je berou za 6Kč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: Akváč
nepřežijí, sežerou je ostatní ryby a nebo larvy vážek, potápníci..
smich asi zvolim platy alebo molly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akváč – Re: vhisky
Oni v tom rybníčku přežijí?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: Akváč
mě by jich bylo taky líto, zkus je nechat zadara v akvaristice, teda aspoň ty vtší
když už nezbyde nic jinýho, tak to budeš muset vylej do nějakýho rybníčku.. nám v akvu zůstali jen 3 malí a 2 dospělí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akváč
já je odchytávám je mi jich líto
No vlastně když jsem to tak myslel 30 jsou dospělý a mrňata ťech je taky okolo 30ti
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: Wulfgar
dobrej nápad smich ono okouna jsem jednou chytl i na nedopalek z cigarety, napíchl jsem ho v polovině a on se točil, když jsem navíjel, pak po tom skočil okoun tak cca 15cm :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wulfgar
no ja co se ptal v okoli v akvaristikach, nikde nevzkupujou zadny ryby, protoze maj centralni filtraci a boji se nakazy, takze zacinam sneky posilat do Franzouzske restaurace a prebytek ryb vyuziju pri lovu okounu a stik :-D hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: TomášB
v třebu, ale říkám mohlo to být ze známosti, ptal jsem se prodavača a říkal že to bere jen min. po 50ks, tomu chlapovi dal za paví oka 500, nvm kolik by dal někomu cizímu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: Akváč
jestli jsou to prťata, zkusila bych beťáka..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sokin – Re: Karasik
Každý prdí :-) Mi to dělají některé rybky běžně, konkretne bojovnice, ze nekdy vypustí par bublinek ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: Karasik
jen těch chci upozornit, že taková mečovka může dorůst až 15 cm, chceš-li živorodky, vol spíš paví oka nebo platy, příp. molly. můj názor ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
opravdu, jakou akvaristiku máš namysli?
Vyzkoušejte
v akvaristikách vykupují paví oka po 50kusech za 500kč, ale možná to bylo ze známosti, byl jsem u toho když je vykupoval
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akváč – Re: Akváč
Protože se mi hodně přemnožili rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: Akváč
2 nebo 3 holky a 1 kluka :-) hodně rostlinek a dobré dno (spíš jemný písek, do kterého nezapadá binec). i několik těch pancíků na dno, ale 2 by bylo asi smutno...
JO a když jich tam mám přes 30? nevím jak se jich zbavit (a mám tam 1 ancistruse)
co se stalo... prave mi z domčeka kde žije prisavnik vyšly bublinky
dik za radu... mam dva anciki... zajtra dokupim mečune a pancirničky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
tak samce a dvě samičky, ancíka a třeba dva nebo tři pancíky
chcel by som mečune alebo mečovky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - thunderstorm
to můžeš dát dvojnásobek ae neradil bych.. páč v létě by se ti přemnožily a neni to nic příjemnýho.. to raději přemýšlej o víc pancéřníčcích nebo jiných druzích ryb
jn pancíci vysbírají ten bordel co popadá pavím očkům
a do 40 l ake mam dat?
1 sameček a 4samice nebo 2 samci a 3samice
2 samci a 3 samice .. nezapmeň ze 2 pancéřníčky ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - apinek
krevety
1 pár gupek a pár pancéřníčků podle mě.... 25l je málo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Karasik – Aké ryby mam dať do 25 l akvaria...?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Akváč – Kolik Pavích oček do 30 litrového akvárka ?
Ahoj mohli by jste mi poradit na tuto otázku.Jsem začátečník.Předem díky moc! X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: Biky, Joecz
... aha, tak to se omlouvám, to jsem netušila :-( blbá rada :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Biky
Chápu, že to nemáš ve svých rukách. Zkus se prohrabat inzeráty na různých akvawebech, třeba něco objevíš, popřípadě si nějaký inzerát podej sama. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Joecz – Re: Biky
... a jedna stojí 70Kč

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [88] ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 104668x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330?od=4351