Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Jen poradim z mých malých zkušeností. Hlavně si tam dej rostlinky
A podle mě takovych 7gupek rychle se rozmnozuji
Pozri moju prezentaciu.. Mam tam sice gupky navyse, tie pojdu cochvila do daru, tak ostanu Razbory a pridam par krevetiek.. Nech sa dari
Já se nebojím, vím co dokážou živorodky v tak malým prostoru za dva dny vyprodukovat odpadu, měřeno holým dnem, na kterým je všechno tzv. hned vidět.
Jinak
za Tvůj přístup k věci.
neboj, obrazek ktery je uz stary neni tam uz tolik ryb
daroval jsem sousedum mečovky.
Podívej se třeba na nějaký Razborky, nebo to může bejt akvárko jenom pro Beťáka, co mě tak hned napadá. V tom množství ryb co tam máš ani ta obdenní výměna vody nemusí stačit, aby se udrželo zdravý prostředí, záleží taky na kvalitní filtraci a pravidelným odkalování dna.
voda se mění každý 2 den. Jen se ptam jaka rybka se hodi do 25l aqua.?
Nechť je Ti sekce nádrže a akvária podobných velikostí dobrou inspirací, ale nejdříve pořeš ten stávající stav a to rychlou výměnou klidně poloviny vody, podle toho co píšeš to bude záhodno.
A zeptám se jaké rybky se hodí do takoveho akvaria ? 25l.
Tak hurá do toho...
Ano přesně, pravděpodobně už paví očka chytají rozpad ploutví.
takze musim pomalu odebirat, a cistit vodu.
Přesně...pak by hrozilo, že budou rybky nemocné...a kdo ví co všechno
Ok vím je to zodpovědnost, taky beru navědomí. Ona i více ryb,tak se více špiní voda
Tak já se polepším a začnu pomalu odebírat mečovky(tedka se mi jich 20narodilo
) ..a ono až se rozrostou kytky tak to bude hezčí
Ono je lepší mít v akváriu míň ryb, než víc...jednak to těm rybám nedělá dobře, když jich tam je moc...a navíc to i líp vypadá...
Chápu, že jsou neonky hezké...
ale akvárium není jen o tom, že je to dekorace...ale taky je to zodpovědnost za ty ryby...prostě je potřeba nějaká základní pravidla dodržovat...
a v tomhle případě to je buď významně omezit počet ryb, nebo pořídit větší akvárium
Viděl si moji aqua ?
Právě mně se vubec paví očka nemnoží.
protože obě jsou těhotné
Ale asi máš pravdu, ale ono je blbe ze moc znamych lidi neni co maji akvarko. Já mečovky dostal darem, a opravdu jsou celkem velke. A napadlo mě že bych si mohl pořídit Endlerky, ale zase se bojím že je bude nahanet Betta.
Mečovky by měly jít pryč všechny...v takhle malým akváriu nemají co dělat...
Neonky by měly jít pryč proto, protože to akváriu je pro ně taky malé...
Jednak mají být v hejnech...a taky mají rády prostor pro plavání...a mít v akváriu 5 pavích oček (které se hodně rychle množí) a ještě 5 neonek je prostě moc...
Já si řikám že ty mečovky dám asi pryč
možná si tam necham samce(moc se rozmnožují). a ty neonky, proč ty dát pryč
podle mě vypadají pěkně a mají se k světu vím že mají být v hejnech ale tak aspon jich je 5 ..
Ahoj. Určitě mečovky...neonky bych dal taky pryč...
Já mám Drobnoústky žlutopásé 15ks v cca 75l, jsou dost čilé, ale na prostor opravdu náročné nejsou i když ve větším by jim bylo určitě lépe. Spíše bude problém s počtem, když je jich malé hejno cca 6ks, nejsou tak aktivní a hodně se schovávají a nechovají se hejnově.
neříkáš do jak velkého akva je chceš dát... ale ani parmička zlatá ani tetra černá není moc vhodná pro akvo pod 80 litrů. 50 litrů což je maximum v tomto tématu bych viděl jako naproto hraniční pro jedno hejnečko o šesti kusech (pouze 1 druh)... jsou to totiž hejnové rybičky a cítí se dobře ve společnosti dalších rybek stejného druhu
pokud máš od každého druhu jen jednu, doporučuju je obě někomu věnovat a pořídit si vhodnější rybičky
Starší reakce
To samé jsem si říkal
Takže já mečovky odeberu. A hodím tam potom moje narozene, az budou miti trochu delku. Diky za radu, a ty neonky tam necham. stejne se zdruzuje kazda sama.
já bych řekl že by sis tam měl nechat jen bettu a k tomu jeden druh..
pro neonky je to akvo celkem malé, mají rády prostor. Pro mečovky je to tuplem malé, to už jsou celkem velké ryby - za předpokladu že mají prostor, v malém akva trochu zakrní.
Viz výňatek ze zdejšího atlasu: "Min.vel.n.: 60 litrů - jedinci budou ale menší, lepší je použít nádrž nad 100 litrů."
Takže bych volil variantu nechat bojovníka a paví očka a zbytek ryb někomu darovat.
Zdravím, chci se průběžně vrhnout na chov a odchov endlerek.
Mám pro ně přichystány 2 akva - 37 a 54 litrů. Jsou to ty dvě v mém profilu, stávající osádka půjde do velké 252ky a ty dvě menší akva uvolním pro endlerky. Jedno pro chovnou skupinu, jedno jako odchovnu pro prcky. Zároveň bude v každém akva jeden druh krevetek (v 54ce Red cherry, ve 37 Neocaridina heteropoda var.Yellow).
Teď se dostávám konečně k dotazu - jak velká by měla být ta chovná skupina v tom 37L akvu? přemýšlel jsem tak o 4-5 samcích a 10 samicích, s tím že samice jak budou těhotné tak půjdou po porodniček a všechny prcky budu dávat do 54ky ať se mi nemíchají s dospělýma a můžu je jednoduše lovit a prodávat.
zdravím mám 25l aqua, v něm 5neonek, 1bettu, 4mečovky(pujdou pryc, protoze jsou velke prerostle), a asi 5-6 pavich oček, zeptam se jestli mam odebrat ty mecovky ? a dam si tam odchovane 2 mecovky
nove narozene.
Starší reakce
Starší reakce
doufám, že jste ten vtip pochopil a doufám, že ten Váš příspěvek byl také vtip a že ho chápu správně
Nebylo by spíš lepší koupit novou, než tu utlačovanou dávat k vrubozubcům??
děkuju, ještě se zamyslím, také by to bylo pěkné, nejspíš by se motali kolem kořenu uprostřed. Poučení beru z tátova akva, kde měl skaláry, které se spárovali a rvali, a teď mu jedna zemřela a jeden pár utlačuje jednu skaláru, zajímavé. I když je na druhé straně akva, tak si pro ni dojdou a šikanujou ji, chudáka :( - to je život. Tátovi jsem navrhoval ať ji dá do většího akva k vrubozubcům pavím
Na dva páry těch cichlidek je to už dost malý prostor, takže by to nedělalo dobrotu. Je lepší mít spokojený pár jeden, než v akváriu neustálý dusno, ale uvidíš co Ti poradí ještě jiní.
místo klínoskvrnných budou lepší menší třeba Rasbora Hengelova nebo Espeho, víc si tam zaplavou a budeš jich moct mít víc do hejna.
Klidně si tam dej ty cichlidky vysokploutvý, ale počítej s tím že nejsou moc barevný, Ramirézky jsou výraznější. taky trochu nevýhoda že snad všechny tyhle malý cichlidky se dožívaj tak 2 let, takže ne moc dlouho. Třeba taková Akarka zelená se dožívá víc a je odolnější
myslíte, že by jse porvali? četl jsem, že jsou mírumilovné, a ty vysokoploutvé taktéž, prý ramirezky, když už jsou agresivní, tak proti svému druhu, že ostatních si tolik nevšíají.
Připadalo by mi to moc malo :(
Dík za radu, ještě uvidím, co mi doporučí v akva-tera rychnov.
Ten pár jenom jeden a to jmenovitě z Tvého výběru ty Ramirézy, možno taky v počtu 1 sameček a 2 samičky. nemusí to být jenom ty Ramirézy, cichlidek je na výběr více, mrkni do atlasu, ale jestli chceš ty Ramky, tak jak jsem napsal.
psali jste o dvou párech, že je to moc, ale já psal o třech :/, takže by jste doporučili max. tak 2 páry? + co? něco pěknýho, z jižní nebo střední ameriky(líbí se mi razbora klínoskvrnna, ale ta je z asie:() samozřejmě ještě 10 corydoras panda
Viděl bych to na nějaké razbory nebo betta splendesn.
...Na šnorchl dám ten molitan co mám na současném filtru a myslím že to bude uplně super...
Bude se rychle ucpávat. Existují "návleky" na koše z řidšího "molitanu".
Teď už máš filtr vyřešený. Jen k tomu krycímu sklu, já nemám kryt nikde a ještě mi žádná krevetka neutekla. Pokud krevetky utíkají tak jim ve vodě něco vadí. Vodu dolívám tak 1cm pod okraj, vylézt můžou po hadicích a drátech ale nedělají to.
Děkuji všem za reakce. Nakonec jsem objednal ten TetraTec Ex 400. Důvodů bylo několik:
1) Má 3x větší objem pro filtrační média než oba zmíněné malé Eheimy.
2) Má na přívodech kohouty, jde tedy bez problému regulovat průtok a odpojovat filtr.
3) Má výrazně lepší příslušenství za nižší cenu, Eheim 2211 se dokonce ani nedodává s filtračními médii.
HOWG. Tak snad to bude fungovat. Na šnorchl dám ten molitan co mám na současném filtru a myslím že to bude uplně super
Ja mam 2211 v 35litrech a v pohode, akorat bych si dokazal predstavit, ze udela vetsi proud/prutok. A to tam nemam filtracni vatu, ktera se hned zacpe, ale mam tam kolo biomolitanu PP30 tusim. Jinak ovsem ze mne neznameho duvodu jsem prestal mit rasu v tom danem akvarku, i kdyz je prerybnene a krmim stejne jako v druhem, ktere je v zajeti ruduchy. Jestli pomohl ten filtr nebo prechod z usporky na LED ac se stejnym vykonem, nevim.
Max dá na sací koš silonku
AquaCompact mám u krevetek, ta nádoba stojí za akvárkem, vůbec není vidět. Mám vodu 0,5cm pod okraj, krycí sklo je jen na části akvárka a ještě mi žádná krevetka nevyskočila. A nějak jsem neřešila nasávání filtru, teď se krevetkám daří, nikdy jich tolik nebylo, jsou tam i mraky úplně maličkých, tak je to snad ani nenasává. Jediné co mi vadí, že se rychle ucpává rampa a tím, jak je filtr vedle akvárka, tak po vypnutí se trochu zavzdušnil a ty bublinky tou rampou nemohly ven. Tak to mám bez rampy a filtr je nádherně tichý.
stejně budeš muset nějak zajistit aby ti filtr nenasával krevetky, a ten útěk z akvária bych neviděla tak žhavej
Na AquaCompacty jsem se koukal, ale moc se mi tam nelíbí ta nasávácí hlava, připadá mi to jako interní filtr s externím baťůžkem. Navíc u opravdovýho externího filtru budu mít v rohu krycího skla jen výřez na hadici, tady ten výřez bude složitý a bojím se úniku krevetek, nebo rovnou mít v nano o tři čtyři litry míň kvůli rampě. Navíc bych na násosku musel dát nějaký molitan, který teda u externího bude muset být taky, ale na to stačí normální malá náhradní náplň na bublifuk a je to OK, na ten AquaCompact bych se musel pižlat s molitanem nebo punčochou. A hlavně, externí můžu mít metr pod akva, ten malý Eheim bych musel dát do rohu vedle akva a to by bylo škaredý.
Ad Eheim - práveže 2211 se mi taky moc nepozdává
Přestože jsem jinak příznivce značky Eheim tak u těchto malých filtrů bych se spíše přiklonil Tetře. Přece jen má větší objem filtračních hmot. Osobně mi přijde filtr classic 2211 v Eheim portfoliu zbytečný. Řada classic pro mně začíná až modelem 2213.
Přidat reakci
1 ...... [64] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x