Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Doporucil byste mi nejake jine druhy rybycek prosim
Osobně bych tam už žádný neonky nedokupoval, pro ně to není, je to na ně malý a nevynikne tak jejich hejnová pospolitost, jako ve větších nádržích, budou neustále jakoby po akváriu rozstřelený.
Edit: Co jsou ty živorodky zač?
Dekuju moc ..
Mam este jednu otazku . Jak uz sem rikal mam este jiné akvária a to jedno ma kolem 43l kolik rybyček se tam vejde stim ze tam mám zivorodky a neunky a mám tam 14 zivorodek a par neunek ,tech Musim koupit este asi 3 stim Ze tam 3 mam
Doporucil bystemi este nejake druhy ktere by tam mohly byt.???
Razborky jsou nádherné rybky, ale jsou to rybky hejnové. V malém počtu ti budou trpět tím, že jich je málo, ve větším počtu se ti nepodaří uhlídat stabilitu vody, na kterou jsou náročné. Dalo by se uvažovat snad jen o razborkách kalimantanské, thajské nebo mikro, tam by snad 8 ks mohlo být, ale jsou to rybky náročné na kvalitu vody a tu se vám v takovém miniakvárku nepodaří udržet. Tyto rybky chovám a vím, že je pro ně mnohem vhodnější 50 litrů než 15.
Poslechněte raději rady zkušenějších kolegů. DO 15 litrového akvárka jsou ideální malé krevetky rodu Neocaridina - kterékoliv si vyberete. Vyberte si 1 druh a kupte si 10 ks. Bude se jim dařit a pokud dokážete udržet stabilitu a budou se vám krevetky množit, potom můžete přidat 7-8 ks Boraras merah, která s nimi bude v naprosté pohodě. Ale samotné krevetky budou nejlepší řešení.
Ty razborky sou pekne a dekuju za nazory a rady kdyby ste vedeli este o nejakem druhu tak prosim napiste
Nie nie. Do 15 l sú najideálnejšie krevetky. A ak si J Gregor kúpi N. denticulata alebo N. denticulata Red Cherry, rýchlo sa mu namnožia a užije si s nimi veľa zábavy
.
Tak to prr kolego, to je špatný doporučení, přečti si o nich něco a uvidíš, že nečiníš dobře svým doporučením.
neonky,paví očka
J Gregor napsal: Jine ryby ne ?? Ktere mohou byt v mensim poctu
Podívej se na Razborky.
Edit: Jsou to rybky hejnový, menší počty jim nebudou svědčit.
Jine ryby ne ? Kreme mohou byti v jitnem poctu
Jednoho beťáka, nebo jenom krevetky.
0 03.09.2012 14:17 J.Gregor – Male akvarko
Dobry den prijal bych rady k malemu akvarku ja Sam mam 2 akvarka jedno do 45l a druhe do 35l
A Potreboval bych poradit co do akvarka o objebu15l .Prijal bych komentare . Jake rybycky by ste doporucily do 15 l akvarka. Dekuju nashledanou.....
0 03.09.2012 10:38 Karlos – betta
Ahoj mám akvárko 30 l a 1 bettu samce, chci ještě něco přikoupit přemýšlím nad Živorodkama, ale kolik ks koupit? Popř. doporučte jinou rybku dík
No on Libor myslel plastový rybky
a myslel to proto že jsi nenapsala vůbec nic o akvárku - jaký máš filtr, jaké světlo, jakou vodu (Ph, tvrdost), jaké rostlinky tam máš atd...
když člověk o akvárku vůbec nic neví, tak se daj poradit s čistým svědomím opravdu jen ty plastovky
romant napsal: Mrkni se do prezentací ostatních uživatelů s obdobným objemem a inspiruj se třeba tam. Ty závojnatky správně píšeš, že ne.
Díky podívám se
jaké plastové? Normální akva sklo 50 l počítám do 40l, protože tam budou kameny atd. takže to zabere taky místo
0 01.09.2012 11:28 Dáša – nové akva do 50 l
Ahoj, zakládám nové akva má cca 40 l můžete poradit jeké druhy ryb si mohu pořídit do malého akva + počet kusů. Chtěla bych akva barevné tak nějaké pestré rybky. Líbí se mi závojnatky, ale do tak malého akve určitě ne. Díky
Tak to je jiná, potom klidně ty čichavce.
Posílil bych jenom ty galaxky, ale ty čichavce bych tam už nedával.
Starší reakce
Ehm, trošku jsem zredukovala úvahy, podle propočtu by toho bylo moc, ale i tak prosím o názor. Jinak jsem pro raka, razbory klínoskvrnné a dania
0 25.08.2012 17:51 kachna – Osazení akvária 54 litrů
Ahoj, vím že se tu ten dotaz pořád opakuje, ale stejně pro jistotu: pořizuji fungl nové akva 54 l (
www.zoohit.cz/…) a zvažuji, jaké rybky pořídit. Před pár měsíci jsem dostala 4,5 l akva s rakem mramorovým a je mi jasné, že mu tam není dvakrát ok, přestože už za tu dobu měl i mladý a 2x se svlíkl. Pak mi kamarád přinesl (bohužel) ještě 4 rybky - potěr pavích ok, z toho jednu rak sežral. Přemýšlím, jak s rostlinami, protože jsem četla, že je rak dost decimuje... A asi by se nesnesl s rybkami u dna.
Mám proto následující prosbu - jaké rybky k tomu rakovi do nového akva a zda má někdo zkušenosti ve vztahu rak x rostliny? Připomínám, že rak je nesnášenlivý k jakékoliv chemii (používám jen Aquasafe, nic jiného).
Co jsem tu tak četla diskuzi, počítám tak zhruba deset, dvanáct kousků drobných nenáročných rybek. Nechci to přecpat, cílem je, aby to fungovalo s co nejmenší údržbou a hezky vypadalo - mám to akva v ordinaci.
Takže osazení: 1 rak mramorový + ty 3 nešťastní potěři... a co k tomu?
Zvažuji druhy jako např. danio pruhované, razbora klínoskvrnná, tetra červenoústá. A nebo neonky :o) A kamarádka mi nabídla jednoho albíního ancistruse na úklid dna (ten by snad raka měl přežít). Šlo by?
Dík za postřehy :o)
Starší reakce
Nemáš zač, přeji ti teda hodně úspěchů
Jo,ta závojová je hezčí,tak uvidim a díky moc za typ.!!
Jenom tě chci upozornit u nich, když je budeš kupovat tak nekupuj závojovou a normal formu dohromady.Prý se nemají chovat v jednom akvariu že by se mohli porvat.Závojová forma je náchylnější.
Závojová forma :
rybicky.net/fotogalerie.php…
normal forma :
rybicky.net/fotogalerie.php…
Já mám zkušenosti s obouma a mohu ti je doporučit.Teď to záleží na tobě.
To každopádně, to Ti dal Lukáš super tip, oni by i ty neonky mohli trošku stlačit do hejna, tím jak se budou neustále pohybovat spíše v horních partiích akvária.
Možná se domluvim se sousedem,že by si vzal ty tetry.Ale ještě nevim.
Moc díky za radu s těmi Dániemi.Ty zkusím ;)
Tak určitě se to dá, ale jejich hejnová pospolitost daleko více vynikne v nádrži kde se můžou pořádně projet. Proto jsem Ti prvotně napsal, že se tam nehodí.
0 15.08.2012 20:47 Koldl Jojo,tak díky.
Ale těm tetrám se tu začíná docela líbit,tak si nemyslím že by vyloženě vyžadovali větší nádrž.Pořád se řídím tím ,že nádrž má bít dluhá 60 a víc cm.A to je.A jinak díky za rady
Dobrá rada, ale já bych spíše doporučil větší akvárko. Mohl by do něj přenést všechny neonky - a bylo by to krásné hejnko, přidat na dno nějaké peselé pancéřníčky - pandy, trpasličí, leopardí, a pár nějakých hezkých cichlidek, případně ještě další hejnko nějakých jiných pěkných teter. A do té padesátky může dát hejnko malých razborek Boraras maculatus například, 1 samce a dvě samice bet nebo čichavců zakrslých a krevetky - já bych doporučil do začátku Red cherry pro jejich odolnost.
Pokud zatím nemá možnost investovat dva tisíce do většího kavárka a jeho vybavení, pak bych mu doporučil rybky nepřidávat, ale pro zpestření přidat ty krevetky. Do začátku 10-15 ks red cherry, ony se rozmnoží. Kdyby se tady zaregistroval, viděli bychom, odkud je a případně by mu někdo mohl cherryny věnovat nebo dát za pár kaček.
Škoda, že tam máš ty tetry, pro ty je opravdu vhodnější větší akvárko. Do 50 l už se dá vybrat dostatek vhodnějších ryb. Zkus se poptat v okolí, jestli by je někdo od Tebe nechtěl - a mohl by sis pak pořídit jiný rybky, který by tam byly spokojený.
Vytvoří si svoji skupinu
0 15.08.2012 09:21 Koldl A když tam dám další pancéřníčky tak se budou držet v hejnu s těmi tetrami a nebo budou tvořit svoji skupinu?
Opuštěné je to proto, že ty neonky tam nejsou moc vhodný, protože se nedrží moc v hejnu a jsou jakoby roztřelený po nádrži. To je častá chybka. Mrkni se do sekce nádrže a inspiruj se u ostatních, co mají ono ve svých nádržích. Těch pancéřníčků by mělo být více, jsou to hejnový rybky, ale chce to mít jemnější a neostré dno.
Tam, kde ho máš, je to nejlepší místo... jen škoda, že není větší... ta 112ka by se tam opravdu v pohodě vešla... a měla bys dvakrát tolik radosti
všechno záleží na podmínách, každé akvárko je jiné. I stejný druh ryb se může u každého chovat jinak. Například mám hnědé akary o kterých každý tvrdí jak jsou plaché a že nemůžou být u akvárka kolem kterého se moc chodí, a ty moje se skoro vůbec nebojí a jsou téměř pořád vidět. Ale když víš že se bude u akvárka chodit, tak jsou i nebojácné druhy ryb kterým to vadí méně.
S tím světlem od okna uvidíš, zase, každé akvárko je jiné. To že nemůže být akvárko u okna je taková fáma co se pořád předává dál. Když na něj svítí jen zářivky tak si můžeš všechno řídit sama a třeba se i líp vyhnout problémům. Na druhou stranu sluneční světlo působí dobře na živočichy i rostliny. Chce to akvárko sledovat (to je ale jedno kde je akvárko umístěné). Řasy můžeš mít ať bude akvárko kdekoli
hmmm ...ja prave od hodne lidi slysela ze se to nema....jsem zacatecnik
ale uvidime...
nedělej si s tím takové starosti, i kdyby do akvárka pár hodin denně svítilo slunce tak to ještě nemusí způsobovat žádné problémy. Mít akvárko vedle televize by taky neměl být problém (snad jen že vás to bude rušit při sledování). A přecejen 60ka není nic až tak velkýho aby se to nedalo přestěhovat, přinejhorším.
Mám akvárka na různých místech v bytě, i kde se často chodí a bez problému, nikdy jsem to moc neřešila, kde bylo místo tam je akvárko. Uvidíš sama
Použij vlákno "připomínky ke stránkám" a dej to tam jako návrh na vylepšení stránek. Tuším, že už to tady nedávno podobně proběhlo.
Přidat reakci
1 ...... [57] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x