Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 82 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 21:17 Žena Hatomi [27] – Rybky do malého akvária (40l)
Dobrý den,sháním obsádku do 40l. A protože jsem velmi limitovaná prostorem,chci se zeptat jaké rybky do akvárka. Mám tu pár návrhů tak snad bude něco dobré:

1)
-Paví očko (5ks)
-Tetra Robertsova (5ks)

2)
-Paví očko (3ks)
-Tetra Robertsova (3ks)
-Neonka (6-10ks)

3)
-Paví očko (3ks)
-Tetra Robertsova (3ks)
-Tetra císařská (4ks)

4)
-Paví očko (3ks)
-Tetra Robertsova (3ks)
-Čichavec medový (2-3ks)

Nebo máte nějaký jiný nápad? přivítám každý názor...
jde mi jen o to,aby to byly malé mírumilovné rybky,které mohou žít i v menším akvárku a jsou běžně dostupné v akvaristice. Možné ještě k tomu nějakého přísavníka nebo krunířovce. Zřejmě nejdostupnějšího- malou samici ancíka?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 07:42 1Pekna
mne sa lúbia len tetra sety alebo nano cube juvel sa mne nepáči ani aquael
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 17:45 Žena evasv [12] – Re: Radka
Já si koupila set v Hornbachu a ceny super si myslím. Nejsem žádný odborník teda - mám jen 54l -60x30x30 ale byl tam větší výběr - větší sety - doporučila bych ti se tam podívat. ten nás stál asi 1500 víc určitě ne a set který byl 63 l stál asi o dvěstě víc - myslím že měli i kolem 100l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 14:37 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Radka
Vnímám to tak, že chcete jít cestou nejmenšího odporu. Pak bych se na vašem místě setu až tak nebál. Asi opět někoho namíchnu, ale ať! :) Mrkněte na akva-set v mé prezentaci. Pořizoval jsem ho (hnedle 2 kusy) v Hornbachu za tehdy akční cenu 2490,-. K setu (akva + kryt se dvěma trubicemi a reflektory + stolek) jsem pořídil vnější filtry Atman CF 600 (á 1650,-) a třípásmové zářivky (á 61,-). Aktuálně Hornbach tento set prodává za 2990,-.
Pokud nejste domácí kutil nebo kolem sebe nemáte přátele, známé a příbuzné, kteří vám "za hubičku" pomohou podobnou sestavu poskládat, pak se podle mne jedná o dobrou cenu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 12:24 V
Radka napsal: já bych asi šla do nějakýho setu a případný "nedostatky" bych pořešila potom, tj. něco vyměnila a dokoupila

A ve výsledku utratíš ještě víc. No nic, sou to tvoje peníze... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 11:59 Radka – Re
Díkec,já bych asi šla do nějakýho setu a případný "nedostatky" bych pořešila potom, tj. něco vyměnila a dokoupila. Narazila jsem na tenhle, je až podezřele levnej www.e-zvire.cz/… Ta cena by byla dobrá, ale čert ví, jaký specifikace má ta výbava. Snažím se to zjistit přímo v obchodě, tak uvidíme, na stránkách k tomu nic nepíšou rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 11:35 V – Re: Radka
Raději větší, ale pro začátek ne zas tak moc. Kolem 100 l je to tak akorát.

V setech má cenu jenom akvárko, kryt, topítko a možná filtr. Přibalenou chemii rovnou zahoď, přibalené filtry mívají malý objem filtrační hmoty a nepřiměřeně velký průtok a ty nalepovací teploměry měří všechno, jenom ne teplotu vody v nádrži. To, co jsem ti níže vyjmenoval (je to jenom příklad - variant jsou desítky) stojí 3100 (když budu počítat jenom položky, které jsou i v setu). Když přičteš další "drobnosti" jako je spínací zásuvka (100) a dvě klasické zářivky 18 W (2× 60-120 - jak kde), tak jsi sice o pár stokorun nad cenou setu, ale je to lépe sladěné. Takže bude mnohem snazší jak rozjezd, tak i provoz a údržba.

Pokud bys chtěla menší akvárko, tak raději něco s půdorysem 60×35 cm (výška 35-40 cm, víc nemá význam) a tedy krytem na dvě zářivky (po 15 W).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 11:14 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: grizly
Nejlépe. :) Ono těch 120,- Kč navíc už není tak moc. No a ty "setové zářivky v ceně několika set korun" může zkusit prodat. Třeba i pod cenou...(A ještě na tom vydělá.) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:49 Muž grizly [146] – Re: Sid
Takze ona si koupi zarivky v cene nekolika set korun a hned je vymeni za kvalitnejsi, ktere jsou jen za 60 korun??? tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:46 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Alena.sv
Aha - toho rozdílu v rozměrech jsem si nevšiml... :-O
A estetika určitě za nějaký ten "příplatek" stojí... Máte pravdu! :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:41 Žena Alena.sv [89] – Re: Sid
Hmm,asi máte pravdu,že lepší nebude,ale je tam silnější sklo,je o 5 cenťáků vyšší,zdá se mi i kvalitnější filtr(i když uznávám,že jeho účinnost bude asi stejná). ;-) Ale já osobně bych si ho vybrala pro vzhled krytu.Líbí se mi víc,a myslím si,že když už se akva kupuje,není to na chvilku, a tak bych si raději připlatila a dívala se na to,co mému oku lahodí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:40 Muž grizly [146] – Re: Radka
Ty zarivky mam obe dve v akvarku 112 litru a jsem s nimi spokojeny, rostlinky rostou hezky a na osvetleni akvarka jsou zcela dostacujici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:36 Muž grizly [146] – Re: Radka
Ja mam krevetkarium ve vypouklem akva 112 litru, za cely set jsem dal 2100 korun. Jen ten filtr jsem vymenil, bylo to spise cerpadlo nez filtr, melo velky vykon a malou filtracni hmotu.Mam ted cerpaci hlavu atman s molitanovou kostkou, jsem spokojen. Obycejne akvarko stoji cca. 1800kc, cely set. Odkud jses, poradim ti kde ho koupis tak levne. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:29 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Alena.sv
V čem spočívá vyšší hodnota toho setu z vašeho odkazu oproti setu, který zmiňuje Radka, aby se vyplatilo zainvestovat o nějakých 500,- navíc?
www.akvarius.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 10:00 Jakub – Re: 1Pekna
Ja by som tam dal rasborky Galaxy alebo halančíkov ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 09:42 Žena Alena.sv [89] – Re: Radka
A co tohle: levnaakvaristika.cz/…
Píšou,že mají poslední kus. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 09:06 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Radka
Za 2700,- je to na set velmi dobrá cena. Zářivky zaměnitelné jsou a zaměnit je hned od počátku za třípásmové v ceně cca 60,-/ks bych doporučoval. :-) 2 trubice na takové akva sice nejsou nic moc, ale s reflektory by rostlinám nenáročným na světlo stačit měly.
Problémem může být ten filtr - objem jeho filtrační hmoty je v poměru k objemu akviška velmi malý... Ale pokud akvárium osadíte rybkami "spoře", (méně ryb a přednostně "čistotné" rybky), a rostlinkami bohatě, stačit k udržení rovnováhy by mohl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 08:43 Muž Yirka [9196] – Re: Radka
Tento set je přesně z těch, které bych nedoporučil. Jednak zbytečnosti typu Aqua Safe a Tetra Min a hlavně prakticky nezaměnitelné drahé zářivky, nekvalitní teploměr.....
Řešení navržené kolegou V je daleko lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2009 08:37 Radka – Set
Já vím, že už otravuju a pro vás, akvaristy, jsou ty sety asi noční můrou, ale já prdlajs rozumím parametrům, tak se chci zeptat, na set s tímhle popiskem (a cenou asi 2700,- - je to hodně předražený ?):

Plně vybavené skleněné akvárium se spodním plastovým rámem. Velikost: 80 x 40 x 30 cm, tloušťka skla 5 mm. Akvarijní set BALI 80 x 40 x 30 cm obsahuje vnitřní filtr Elite Jet Flo 100 topítko Elite 100 W Tetra Aqua Safe 100 ml Tetra Min 100 ml pozadí papírová fototapeta teploměr digitální 19-30°C černý plastový kryt s osvětlením zářivka Aqua Glo fialová 20 W, 60 cm zářivka Sun Glo sluneční 20 W, 60 cm

Děkuju moc! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 23:52 PájaSP
Větší akvárko = méně častá údržba ,teda většinou,ale pokud nastane nějaký problém,pak se z něj stává velký problém.Já se snažím vždy vymyslet co největší prostor pro co největší akvo,dávám hlas většímu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 20:29 Muž Dixon [13] - Sumci – Re: Radka
Ja by som si to vacsie....je to na tebe X-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 20:14 Radka – Menší nebo větší
Díky moc všem!!! Dívala jsem se po akvárku 60 x 30 x 30, teda byl to set, ale prodejce nikde neuvádí technický parametry vybavení (cena za set 1500,-). Přítel se ptal, jestli to nebude moc malý, tak jsem koukala i na to větší 80 x 35 x 40 (112 l), tam prodejce uvádí akorát parametry zářivky 2x 18 W. Tak jsem nahlodaná. smich Jinak by mě bavilo si akvárko vevnitř upravit k obrazu svému a vyblbnout se, jen váhám, jestli to větší nebo menší (máme to do průchozí chodby propojený s obývákem, takže bychom na akvárko prakticky pořád viděli).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 16:24 Žena Hatomi [27] – Re: Moncucak
To bych rozhodně nedávala. Leda samotnou bojovnici nebo samotná očka,ale společně snad radějí ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 15:31 V – Re: Radka
Žádnou velkou chybu se setem neuděláš. Ale když si to poskládáš sama, uděláš líp. Sety (levné) skutečně mívají slabé osvětlení a nic moc filtraci.

akvárko 80×35×35 cm ... 1000
plastový kryt 80×35 cm 2×18 W ... 1500
topítko 75 W ... 300
filtrační hlava Atman At-200 s bioakvacitem č.1 ... 300
spínací hodiny (zásuvka) ... 100

To je můj tip pro začátek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 15:06 Muž deathfoe [58] – Re: Radka
Pokud tomu moc nerozumíš, tak si set klidně kup, akorát jsou někdy (nebo většinou) předražené, mají tam filtry s malou filtrační hmotou a slabé osvětlení, takže ti tam nepůjdou náročné rostliny, ale plno lidí má na setech založená velmi pěkná akvária, takže to zas tak limitující není. Jinak neonky, paví očka a black molly jsou pro začátečníky vhodné a očka a molly se ti určitě rozmnoží, pokud tam budeš mít samce a samice, takže bys tam měl nasadit něco jako bettu nebo rájovce nebo pár mečovek na požírání potěru a nebo ty malé můžeš dávat do otcova akvária a kančíci si dají do nosu :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 14:58 Radka – 60 L akvárko
Zdravím, mám dotaz. Chtěla bych si k sobě do bytu pořídit (zatím jsem ve fázi uvažování :-P ) set akvárko 60 l. Můj otec se akvaristice kdysi hodně věnoval a jako dítě si pamatuju, že jsme měli po bytě spoustu akvárek se skalárama, neonkama, black mollama a já nevím čím ještě... Dneska máme v óóbr akvárku kančíky, ale ty se mi nepáčí, raději bych něco barevnějšího. :) Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou pro mě, jako začátečníka, vhodný ty jednak sety (akvárko + příslušenství) a jestli by bylo vhodný dát tam ony zmiňovaný neonky, paví očka a black molly. Nemůžou se mi třeba přemnožit ? Moc děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 22:38 Muž grizly [146] – Re: 1Pekna
1x snek, 1x ancitrus a 5 pavich ocek, ktere ti zcela nezistne daruju. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 21:29 Žena evasv [12] – Re: 1Pekna
Mám endlerky a krevetky red v cca takovém akváriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 21:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Moucha
jinak pocitej s tim ze ne vsecko se povede napoprvy, nelekej se ruznych breberek, precejenom akvarium je zivy ekosystem a breberky tam patrej (menavky, polypy, rasy, plostenky atd.) rozjezt projde nekolika fazema, kdy se neco premnouzi a pak se ustali na rozumny mire..... chce to opravdu klid, trpelivost a nauc se si priznat ze jsi nekde udelal botu

jinak se mi libi tetra ohniva - Hyphessobrycon amandae

30 l nadrz je na hranici miniakvarii, takze je dost narocny udrzet staly podminky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 21:01 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: 1Pekna
jak rozjet akvarko se tu resi dost casto, videl bych to drzet se tech rad nejdrive dat nejaky nenarocny kytky a mozna po dvou tejdnech zkusit nejaky pavi ocko a nejakyho sneka, nakoupit testy NO2(jen ze zacatku, nez se zabehne),NO3, tvrdost vody, pH (pripadne pak doplnish), az se ti to ustali a zjistish jaky parametry +- jsi schopen v akvarku udrzet, mezitim si procti na klub.akva.sk casopis akvarium a podle parametru si vyberesh nejaky lepsi kytky a nejaky vhodny rybycky, protoze treba na kladne, kde mame tvrdou vodu je dost tezky chovat rasborky (potrebujou mekci vodu, takze by jsi musel redit destilkou), takze opravdu doporucuji trpelivost a cist a cist, prolist fora nabrat rozumy
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:59 Muž Yirka [9196] – Re: 1Pekna
Myslím, že nazrál čas si něco přečíst o zakládání akvária. Na CO2 zatím zapomeň.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:56 1Pekna
ked sa môžem opýtať aký mám dať štrk aké rastlinky akú Co2 budem rada dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:43 1Pekna
poradte ako ho rozbehnúť dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:29 Moncucak
A co třeba bojovnici v kombinaci s nějakýma dalšíma rybkama? třeba neonky, pavím očka...Je to na tobě co se ti bude líbit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:28 1Pekna
Poradte chcela by som dať endlerky Plus niake riasožravé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:20 Ivulik1 – Re: 1Pekna
To zalezi na vkusu a taky na hustote rostlinstva. Ja tam mam momentalne Endlerky a krevetky, ale mela jsem v tom i platy a v pohode. Taky zalezi kolik. Jasne, ze tam nenarves 30 ryb. I kdyz... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:09 1Pekna
Povodne som chcela Nano cube 30litrovku ale teraz sa mne viacej lubi tetra 30l set má kryt zabudovaný takže vyhral ten tera set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:06 Žena bluedream [245]
Krevetky a Microrasbora sp. Galaxy ;-) . Živorodky bych tam nedávala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:05 Muž Yirka [9196] – Re: 1Pekna
Někdo ti poradí kombinaci a tobě se nebude líbit.....Většinou se to řeší opačně. Ty si navrhni kombinaci (nebo několik) a ostatní ti řeknou názor a postupně se to vytříbí k nějakému přijatelnému závěru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:02 1Pekna
poradte niakú peknú vhodnú kombináciu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 20:00 1Pekna
možu tam živorodky niake ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 19:59 Muž Killer88 [39] - Cichlidy – Re: 1Pekna
Omrkni tu akva s podobným objemem, myslím, že inspirace je tu dost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 19:58 1Pekna – Aké ryby do 30l
Rozmýšlam bud nad Nono cube 30l ale skorej kúpim tetra set 30l poradte aké ryby by som tam mohla dať aké Co2 atd dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2009 13:25 Ivulik1
Modre platy palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2009 11:43 Muž tempus [3]
podla mňa najväčší problém je v našich končinách takúto variantu zohnať,totiž toto foto je z článku v časopise akvárium č.16 a je to fotené v jej prirodzenom prostredí,okrem toho by som sa 3 rybky do 30 litrovky nebál dať,samozrejme že viac by sa tam už nevošlo ,inak aj tak časom dotyčný akvarista prejde na väčšie akvárko :) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 18:10 kreten – Re: tempus
Navíc si vůbec nejsem jistý, zda to montezuma je, má podeřele krátký mečík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 18:08 kreten – Re: tempus
No takhle modré jsem tedy neviděl, ale tak jako tak, do třiceti litrů ryba dorůstající deseti centimetrů asi nepatří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 15:00 Muž tempus [3]
Fotka k příspěvku mno,ona je naozaj modrá ale možno to modré sfarbenie vynikne viac v jej domovskom svete smich

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 08:06 kreten – Re: tempus
Co je to??? Modrá montezuma? To jen když si ji namaluji. Navíc montezumy jsou veliké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 07:55 Muž tempus [3]
a čo tak modré mečovky montezumi ? ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [82] ...... 95 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330?od=4051