Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Jasně chytrý Horáci (nebo Horákyně?), ale to mám snad toho pancéřníčka ťafnout? Nikoho s akvárkem neznám, komu bych ho mohla věnovat (v mém věku se tomu věnují už spíš velcí fandové-chlapi) a v akvaristice mi ho nevezmou (párkrát jsem tam dávala svou úrodu mladých a pak mi to kvůli karanténě zatrhli, což docela chápu). Tak snad ta jedna rybka navíc nezpůsobí přerybnění, nebo jo ?
To jsem přesně věděl ... místo toho, abys toho jednoho pancéřníčka dala pryč, raději budeš přikupovat a přerybňovat ... Mimochodem, čemu jsi nerozuměla ve větě "Pancierničkov by malo byť minimálne 6..." ?
Díky moc, tak přikoupím ještě pancéřníčka.
Pancierničkov by malo byť minimálne 6...
ak mas iba 1 pancika pandu je to chyba. radsej by som kupila 1-2 k tomu jednemu.

Já už bych tam nic nedával.

Mám v 45l akvárku 8 neonek, 1 ancistruse a 1 pandu. Myslíte, žë to je akorát anebo bych mohla pořídit ještě parmičky zelené? Těch je ale prý potřeba aspoň pět a to by bylo asi už moc ???? Děkuji za odpověď.
Ja bych chtel zlatou rybku taky. Kazdy vecer bych si ji chytil (do fajfky), pral si sve 3 prani, a pak bych ji zas pustil. Ale bohuzel na ni mam male akva :(.
Uz jsi rad dostala dost, ze zacatku i serioznich, ne?
no tak ku rybku (najl. podobnu zlatej rybke) by ste mi poradili?
Kapr? (hlasuju pro beťáka)
viem ale su take pekne!

Zavojnatku ti durazne nedoporucuji, je to na ni male, ac se to tam mozna nezda!

teda alebo dve, ale nie hejno

aku rybu by ste mi poradili do mojho aqva?
-chcela by som len jednu
-malu az stredne velku
Pacia sa mi zavojnatky- su nadherne, ale tie asi opapkavaju rastlinky, nie?

Mečovky do tak malého ne, jsou to "plavci" a proto potřebují více prostoru. Ještě tak možná platy.
Závojnatky taky ne, leda že by tam byly samy.
Nejdřív ať si koupí toho krunýřovce a paví očka (nejlépe tak 2 samce a 4 samice). Za nějaký ten měsíc pokud se jim bude dařit tak tu bojovnici, pokud to bude mít zarostlé tak i párek. A pokud jí to nebude stačit, tak třeba zmíněné parmičky duhové v páru.
těch oček klidně 3páry,nebo mečovky,nebo blackmolly.
jaj a skoro som zabudol, hlavne zive rastlinky

A co tak mrenky (parmicky) duhove?

já mám 32l akva a mám tam 8neonek,3pancéřníčky,2závojnatky,1měchýřévku-šneka a je to v pohodě

a co tak nejake tie tetry?
no ja by som tam dal asi osadenie taketo:
1 prisavnik
2 panciernickovia
10 neoniek
tot vsjo, viac uz nie. alebo 10 inych tetier ak sa neonky nelubia.

Ale nebude ten sameček trápit samičku v tak malém prostoru? O živorodkách jsem jí to už říkala, jí ale napadly jenom Ramirézky a ty se mi nezdaj k bettkám nejlepčí...
Teď mě ještě napadla jedna věc ohledně bojovnic: vím, že se (zvlášť samci) často chovaj v malejch sklenicích a prý jim to při dobrých ostatních podmínkách vyhovuje. Mně se to teda moc nelíbí, ale jde hlavně o ryby. Prý se takhle chované ryby často množí líp, než ve velkých akvárkách. Je to teda něco jako s vodníma želvama, který prostě nemaj nervovou soustavu na to, aby pochopily, že "hezké" nádrže (např, v Indonéské džungli) se blíží jejich domovině víc, než betonové bazény, ve kterých se bezproblémů množí?
Zas tak malé není, spíš nemám rád kupování sólo rybek, ať si koupí těch bojovnic aspoň páreček.

Pro toho ancistruse to asi moc velká radost nebude, ale počet oček bych nerad odhadoval, měl jsem je ve společenské nádrži jednou a už bych to nikdy nikomu nedoporučoval, vůbec nehejnují a hrozně sviní vodu. Ze začátku bych to s množstvím rybek nepřeháněl, uvidí jak jí to půjde

Tento dotaz se tu už určitě probíral hooodněkrát, ale stejně ho napíšu:
Kamarádka bude zakládat akvárium velké 35 l (vím, že je to málo, já bych takhle malé nekupovala, ale ona je ráda alespoň za tohle). Chce tam určitě 1 bojovnici, 1 ancistra a paví očka. Kolik oček? Je lepší jich mít víc, nebo by mohla mít ještě jiný druh nenáročných a "barevných" ryb? Jde jí o to, aby se rybky v takhle malém prostoru cítily co nejlépe.
Teď určitě spousta akvaristů napíše, že by bylo nejlépe tohle akva vyhodit, pak by se rybky cítily nejlíp

Prosím šetřete mě

zajed si na vylet do migy nebo do vivaria a tam to budou mit...
sklorex u nas nejni

h. pestry mivaji ve sklorexu a sem tam jinej druh kterej neznam, jinak konkretne ti h.pestri tak do akva minimálne 50cm dlouhyho
to dussy:
me se libi ty oranzovomodry u gagala, ale i jiny. ale rika, ze se spatne shani a je pravda, ze v bezny akvarisitce jsem je jeste nevidela, nebo jsem si nevsimla?
to procha: nemuzes prece doporucovat platy ke krevetam do tak malyho akva, neco si o nich precti

To zoo halancici sou dobrej napad ja mam h.pestry ve 160l a chcu pro ne udelat 50l aby se citily lip protoze sou moc plasi.......
Mečovky dorůstají daleko větší velikosti a jsou o něco štíhlejší. Platy jsou menší a buclatější. Mám doma mnoho barevných variant. Modré, červené, zlaté, žluté, oranžové. Některé z nich mají po sobě černé drobné skvrnky. Jsou fakt pěkný. A určitě by se jich dalo sehnat i víc. Ale je to jen na tobě, co si vybereš. Když nepřerybníš a budeš měnit vodu a odkalovat, tak v tom zase tak velký problém nevidím. Je fakt, že je mám v mnohem větším aqua. Přeji dobrý výběr a ať se daří.

pisu mecovky a vy platy, ale jsou si jinak podobny, ne?
uz jsme v tomhle akva mecovky mely. taky pavi ocka. ockam se darilo, ale mecovky vyskakaly. navic je pravda, ze nadelaj. noo. a co ty halancici? ted jsem koukala ke gagalovi.
to je jedno ale je to zivoraodka a ty jak známo produkují hodně sraní a to je pro 36l akva ke krevetám docela zápřah
Všechny platy nedorůstají 6cm. Jsou i o velikosti 4 cm. Chce to jen trochu zapátrat.

6cm ryby v 36l akva??

jo hlavne tam nedavej rybky co vyrostou vic nez 4cm vypada to pak hrozne divne a nemaji kde plavat
www.klub.akva.sk/… stranka 4-28
tak to dekuju za radu

no tetra vic doroste, jinak tech hengelek bych tam dal 10-12 a tak 2 otoncily nebo 4pygmeje(TY ASI NESEZENES)
ta by mozna nekde vyjimecne mohla bejt, se po ni porozhlidnu.
no a to je asi taky hejnovita rybka, ne? tak kolik bych jich tam mela dat?
a jakej je treba rozdil mezi razborou a tetrou?
ani ty hengelky v brne sou vsude a stoji 20-25kc (zhruba)
mikrorasbory jsem ale nikde u nas nevidela
Nejlíp uděláš když tam dáš microrasbory, rasbora hengeli atd. viz:
www.akva.sk treti cilo casopisu
cau vsichni, prosim o radu: odlovila jsem ´pracovni´ zabky drapatky a chci dat do naseho maleho akva rybky a ev. i krevetky.
doporucite mi nejaky druhy a pocet rybek?
dix. zoo

já bych tam ty neonky radši nedávala.Lepší třeba dva páry gupek, ale neonky se maj chovat aspoň po osmi.Já to počítám 3-4 litry na malou rybu,4-6 litrů na větší ryby a 8-15 litrů na velké málo pohyblivé ryby (skaláry,terčovci) a na velké ryby 15-30litrů, podle velikosti.A radím všem aby si pořizovali pro ryby aspoň 40litrů a né takhle mrňavé garsonky.To si ty ryby pak může člověk strčit do lahve od vokurek.

Někdo počítá jednu rybu do pěti centimetrů na dva až tři litry vody, ale v optimálně zarosteném akváriu BEZ PODPÚRNÉ TECHNIKY. při filtrování a vzduchování může být tento počet vyšší.. Ovšem 25l to je tak na minihejno šesti až osmi neonek, akorát bych tam dal vzduchování a častěji čistil.
Radare, počítá se min. 1 cm dospělé ryby na 1 l vody, ale to je fakt minimum, takže víc než těch 6 kousků co tam máš bych nedávala.
Přidat reakci
1 ...... [94] 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 104668x