Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Akorát je problém v tom, že je závislý na živé potravě !
jj ten Ostnáč červený vypadá dobře
děkuji za radu ;)
Myslím, že to je málo...
Osobně bych šel tak na 10 kusů...Z chování mojí skupiny mám vypozorováno, že je zajímavější mít víc než 1 samce...Je zajímavé pozorovat jejich namlouvací rituály a "souboje" (je to spíš takový tanec
) Nehledě na to, že samičky jsou barevně dost nevýrazné...
Nevím, jaké má to akvárium tvary, ale pokud oryziasy, volil bych jich víc...jinak souhlasím s romantem, že halančíci jsou super volba...
Edit: Přesně tak, třeba ten ostnáč je krásná ryba...
no proto je tam to "ve skupince" - slečna totiž chce buď pár, a nebo skupinu sameček a více samiček. Ve skupince třeba samec a 3 samice už by O.W. být v akváriu klidně mohli, ne?
Ale máš pravdu, pro její požadavky jsou vhodnější druhy ryb - i některé mnou jmenované, romantem zmínění halančíci, a určitě další druhy na které si vzpomene ještě někdo jiný
Nevim, jestli bych o. woworae choval v páru...
Už jen proto, že to nejsou až tak výrazné ryby, aby byly pro chov v páru zajímavé...při chovu hejna teprve vyniknou - jak barevně, tak hlavně chováním...takže pokud slečna nechce hejno, tuhle rybu bych určitě nedoporučoval...
jak píše romant - třeba nějací halančíci
Dále se v takovém akvárku dá v páru nebo skupince chovat třeba ještě pořád relativní novinka Oryzias Woworae, pak třeba Vrčivka trpasličí, Ostnáč červený (Dario Dario), a nebo skupinka malých druhů živorodek - Poecilia Wingei (Živodorka Wingeova - Endlerka), Heterandria Formosa (Živorodka trpasličí), Neoheterandria elegans (Novoheterandrie sličná)..
možností je spousta
Ahoj mám 29l akvárko a chtěla bych v něm chovat pár (popřípadě 1 samec a víc samic) nějakých pěkných ryb (nechci hejnovky ty mám v druhém akva), které jsou snadné na chov co mi poradíte (mimo bojovnic)?
Starší reakce
Koukala jsem na tu Elegans, ale eee, spíše preferuju jednu z těch razborek, které jsem uvedla.
Tak mohla bych to dát takhle? 1 samec+ 2 samice vrčivka trpasličí a třeba 10- 15ks z oněch razborek?
No klidně 3,4 (samci samice)...ještě je možná N.elegans...hezká živorodka, malá,barevná, málo mladých...
Jeden pár vrčivek bych se tam s krevetkama vůbec nebál dát..
pak byl ale řekl že těch razborek už jen třeba deset
Nebo zkombinovat razborky s vrčivkou? To už nejspíše asi ne, že?
Ok, děkuju
Jak tak projíždím atlas ryb, mimo těch razborek se mi ještě líbí Vrčivka trpasličí- je možné ji chovat ve 30cítce, popřípadě kolik kusů této rybky? Kdyby tam byla jen ta vrčivka a nic více jen pár krevet? Děkuju
Nevadí to. Ryby jsou pořád limitované stěnami akvária a je jim celkem jedno jakého je nádrž tvaru. Delší než vyšší je lepší, protože je větší plocha dna, ale ony se s tím poperou.
Ale nejsou tak rychle s rozmnozovanim
.. já bych si je taky rád pořídil ale mám Bettu a to kdybych je tam dal tak bych ji spise krmil
Endlerky jsou opravdu krásné rybky, ale stejné jako paví očka, za chvíli bych nevěděla kam s mláďaty
Endlerka ?
Pěkná malá rybka, velikostně tak 2-3cm
Pěkné zbarvení .
Jojo, bojovníka mám ve vedlejším akvu
Mno koukala jsem na ty pancíky a jediný kdo se mi líbil je panda, což je asi nevhodné do 30cítky? Jinak razborky trpasličí nejsou moje parketa
Ještě nějáké jiné nápady?
Aha promin.. já myslel jak psala že dala samce jinam tak že bude mít samičku
tak jsem to překombinoval
Ale zezobla by je že ?
orylnka psala že dala bojovnici jinam
A to ta Betta je nezezobne ?
podle mě jsou to male rybky, aby si na nich nepochutnala ..
koukni třeba i na razborku trpasličí, jsou to pěkné rybky všechny
těhle minirybek se tam neboj dát klidně 20. K tomu nějaké mini pancéřníčky, nebo třeba krunýřovce jednopruhé
Ahojky, potřebovala bych poradit co do takového akvárka. Měla jsem tam Bojovnici pestrou, ale samečka jsem přemístila do velké nádrže k ostatním. Nyní tam je pár krevetek a ancík. Uvažovala jsem o razborce Bornejské nebo Razborce Kalimantanská- pokud jednu z těch dvou seženu. Popřípadě máte jiné typy, které rybky bych tam mohla dát? Nejlépe nějáké pestrobarevné v hejnu. Popřípadě, pokud hejno, kolik kusů je vhodné do této nádrže? Akvárium je hojně zarostlé, není tam ani vzduchování, ani filtr. Ač filtr bych nejspíše časem pořídila. Děkuji za reakce a rady
Starší reakce
Radši se tu ani nezastavuj, ryby se tu nemaj zrovna dobře, asi tomu prodavači moc nerozuměj
Proto sem dodal, že to sem moc nepatří. Bude to můj první nákup, až bude v budoucnu místo na větší nádrž. Lákají mě mnohem víc jak neonky...
Po těch červenoústkách jsem též pokukoval, ale do mé nádrže nejsou úplně ideální. Potřebují víc prostoru k plavání, 60cm na délku mého akva jim moc pohodlí nenabídne.
cossie napsal: Neplánovaně jsem si je minulý týden koupil k Neonkam a nemůžu se na ně přestat vynadívat..
Ani se ti nedivim, Mě neonky třeba vůbec neberou, už jen proto, že je má každý druhý a sou už ohraný. Třeba taková Tetra červenoústá je 1000x hezčí. Ovšem to sem teď nepatří.
Každopádně razbory sou prima "věc"
nj, to nesmíš do malé nádrže dávat SAE či podobnou havěť. S tím už mám zkušenosti. Měl jsem parmičky červenoploutve a červenoocasé... Díky bohu sem je úspěšně adoptoval. A to sloužení, které teď mám je maximálně v pohodě, do předních dvou třetin se snažím nakomponovat nižší kytky a v zádu podél "stěny" něco většího hustšího. Prostoru pro plavání je pak dostatek.
osobne bych jim dopral tedy vetsi nadrz nez 45l. Mel jsem hengelky a ty take byly dost striktne hejnove a mrstne, krasny pohled na ne (nez mi je nakonecc vystvala SAE a vyskakaly ven...) Nechce to zarostlou nadrz (alespon ne stred a vrch), maji rady volnou vodu a prostor k plavani
Opravdu tezko verit. Asi se v Hradci zastavim v nejake te akvaristice az tam priste budu, abych to videl "na zivo"
Tam kde je kupuju jsou skvrnoocasé a klínoskvrnné stejně velké
Ještě před těmahle Bettama, Čichavcema atd. (budou se stěhovat do 50 litru)
corydoras napsal: Já je měl a měli 2 víc ne
To byly v té 27l kde jsou čichavci, ampulárie, pancéřníčci, betty...?
tak to asi nebly v poradku. I hengelka je vetsi. Do 2cm maji razborky skvrnoocase apod.
Já je měl a měli 2 víc ne
razbora klínoskvrnná není až tak malá, lepší by byla třeba Hengelova
Co třeba tetra ohnivá? Asi myslíš jižní ameriku ne? Stejně to bude mít k pravýmu biotopu daleko
biotop amerika ani není, v americe je plno biotopů a oblastí kde maj ryby úplně jiné podmínky (například neonka - hodně měkká voda, paví očko - tvrdší voda, více znečištěná). Spíš záleží na tobě jak to chceš a co se ti líbí (i když by bylo lepší vybírat ryby podle toho jakou máš vodu)
Razbora klínoskvrná hezká, malá, hejnová,
Co by jste mi doporučili k páru ramirezek( nebo kakadu), 5 corydoras panda a 2 ancíkům? Něco menšího a hejnového, nejlépe stř. amerika( né paví očka a neonky) také mě napdali razborky, ty jsou hennové a malé, ale zkazil byh si biotop :(
S acanthophthalmus bych si nelámal hlavu.
0 18.02.2012 15:03 Rendys – Rada
Zdravím Vás,chtěl jsem se zeptat,mám Neocaridina denticulata "Cherry" a teď se mi narodili malé,ty jsou tak malé,že nevím jestli můžu přidat do akvária acanthophthalmus kuhlii. co mi přivezla přítelkyně. a ještě mi přivezla ancitrus na čištění akvária. ještě jedna moje krevetka pustila vajíčka do kamínků a já nevím jestli je dobrý pustit tyto nový rybky a hadíky do akva. a jestli vůbec je dobrý nápad je tam dávat.poraďte,děkuji za odpověď. A omlouvám se jestli jsem to napsal do špatného tématu,moc se tu nevyznám....
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x