Axolotl mexický
Díky po něčem kouknu a udělám jim pořádně bydlení teď mají holobyt ???? stará se o to ženská ???? tak se na ně jen koukne a to je vše vodu atd. dělám já a teď ještě do jaké hrubosti asi max 1.2
No to pak záleží na konkrétní rostlině. Asi nejbezpečnější máš čistý jemný písek a nějakou rostlinu, co bere živiny z vody (růžkatec, egeria, plovoučky, anubias), nebo do toho písku lokálně ke kořenům něčeho "náročnějšího" (vallisneria, bacopa, možná i nějaký echinodorus by to mohl zvládat) zasadit nutriční kapsli. Případně je možnost dát na úplné dno živný substrát a zasypat ho vrstvou písku, ale ta by měla být dost vysoká, aby to axolotl nerozvířil a nerozhrabal, protože to pak jednak vypadá hrozně, hlavně se ti ale do vody dostane zbytečný dusík.
Drť bych určitě nedával, tam riskuješ, že to spolkne a ublíží si.
Mě šlo spíš o ten substrát nebo nějakou drť
Těch se pár najde, ale ozkoušené to nemám. Růžkatec to určitě zvládne, nebál bych se o sagittarie, anubias a egerii jsem v pár nádržích viděl taky, bacopa by to dát mohla. A třeba v liberecké botanické u nich mají krásné vallisnerie, ale to je teda trochu větší nádrž
Osobně to řeším plovoučkama (phyllantus fluitans a salvinie) a rostlinama, co mají v nádrži jenom kořeny (břečťan, tradescantia pallida), kdybych chtěl něco přímo do nádrže, tak možná kouknu spíš na rostliny jezírkové než přímo akvarijní, ale to už by měl spíš radit někdo jiný, zkušenost s nimi nemám vůbec žádnou.
Tak to upravím které by byl rostli
A čo si predstavuješ pod takým slovom "krásne"? Většina vyloženě dekorativních rostlin bude mít v nádrži u axolotla problém s teplotou a světlem, ať už bude substrát jakýkoliv.
Potřebuji poradit. Jaké dno by jste doporučili, aby v tom rostly i krásne rostliny?
Starší reakce
Ahoj všem , mám prosbu o radu .
Mam 4 axiky , všichni stejně štaří( 7 měsíců.)
U jednoho jsem si všimla ,že má takový průhledný výrůstek na bříšku . Normálně žere a je aktivní .
Děkuji za předem za odpovědi . Posílám foto
Voda 17 stupňů .
Starší reakce
Ahojte. Píšem ohľadom toho že sa mi vyliahli z vajíčok malé artemie. Mám ich ako potravu pre malé axolotli. No nie všetky sa hýbu, nevyzerajú ako živé. Len sú na dne. Mozem tieto asi neživé no vyliahnuté artemie dať axolotlom alebo zjedia len tie živé? A po akom čase ich mám dať keď sa vyliahnuté axolotlom? A treba nutne vzduchovanie pre malé artemie?
Starší reakce
Prepáčte že otravujem ale z toho čo som sa dozvedel som zisťil že treba kŕmiť živou ziabronozkou ,, no tu nemám a keďže som sa nikde predtým nedočítal že je ju treba živú už by som sú ju nestíhal kúpiť a aby sa aj vyliahla . Preto potrebujem odpoved našiel som na internete že sa da kŕmiť aj mrazeným cyklopom . Nič iné len mrazenu ziabranozku a cyklopa nemám a živú potravu už nestíham zaobstarať
Prežijú malé vyliahnuté axolotli aj z mrazenej ziabronozky alebo cyklopa alebo ešte niečo čo by sa im dalo dať čo je mrazené
Ďakujem za odpoved
A treba tie malé axolotli kŕmiť živými alebo stačí mrazenými ziabronozkami??
To nevím já je nemám dlouho a líhnou se mi poprvé
Mám ziabronozku soľnú tu čo kúpite v každom zverimexe
Je dobrá pre malé axolotli hneď po vyliahnutí ?
Starší reakce
Jasně! To je vůbec to nejlepší !!!! :-)
Asi tie aké som máj tie také biele guľôčky ktoré nerastú
Vidíte tam nějaké které bych měl odstranit?
Pokud tam máš nějaké bílé a třeba i chlupaté , tak ty odstraň . A začni studovat čím je budeš krmit .
Niektoré sú už skoro von a niektoré sú také biele guľôčky tie asi majú pleseň no neviem
Podle druhé fotky se ti líhnou mrňata .
Takže ich mám odstrániť ?
Čau můžeš přidat fotku těch nakažených vajíček?
Čím krmit ti neřeknu ale ta plíseň se šíří jako u jiker ryb . Když se ryby starají o snůšku tak taky hned odstraňují poškozené jikry .
Môžu tie zle vajíčka nakaziť ostatné (dobre vajíčka) tou plesňou ?
A čím by bolo najlepšie kŕmiť hneď po vyliahnutí ?
Ďakujem
Dobrý deň mohol by som sa opýtať ako sa mám starať o vajíčka mojich axolotlov už ich mám 5 dni vajíčka som nechal v pôvodnom akváriu . A rodičov som presunul preč . Všimol som si že nejake vajíčka sú v dobrom stave každý deň rastu a niektoré sú iba cele / polovično biele. A nič sa s nimi zatiaľ nestalo .Nejake rady mám ich odstránit alebo nechať . Príde mi ako nejaká pleseň
Ďakujem za odpovede
Starší reakce
Rychlý dotaz. Mám odebrat vajíčka axolotla zvlášť někam do aqa nebo je tam nechat?
Starší reakce
Zkuste mu tam potravu nechat plavat. Ten muj to taky dělal. A od te doby, co jsem mu tam nechal potravu plavat, tak jí uplně normálně.
Starší reakce
To akvárium vypadá jako holobyt, založ si prezentaci s maximem informací...
Dobrý den ,chtěla bych poprosit o radu . Koupila jsem si axlika cca před 3 týdny. Před 2 dny jsem si všimla ,že má nějaký zvláštně okousaný hřbet a ocas. V akvarku je sám, tudíž nevím od čeho to může mít. Nevíte někdo prosím od čeho to má nebo co mu vadí? Děkuji za rady.
Starší reakce
Ahoj, mám asi druhý týden přibližně ročního 15cm axla -zatím o nich moc nevím.
Krmím ho obden patentkami a asi před 5ti dny jsem mu dal malou žížalu rozdělenou na 3 kusy.
přijde mi že od té doby nic nevylučuje a stále se mu zvětšuje bříško, když ho porovnám s fotkama běžných axolotlů tak nijak zvláštně nevypadá ale mám trochu strach a radši to řeším včas.
V akvárku má bílí jemný písek a mám pocit že ho občas vdechuje, nemůže to být tím?
když jsem si ho přivezl vylučoval takové světlejší podlouhlé bobky a od té doby co měl pod sebou písek z něj vyšel vždy takový jeden větší a tmavší v kuse, je to v pohodě?
Starší reakce
Ahoj. To vypadá vykloubený. Možná… Oni jsou to trochu ťuňtové a často zůstanou viset za nohu třeba z růžkatce a pak sebou škubnou…
Ale z této fotky těžko říct.
Dobrý den. Mám velikou prosbu. Náš axolot začal dnes tahat zadní nožku za sebou a objevil se na ni bílý flíček. Posílám fotku ac není v top kvalitě. Děkuji moc za pomoc a rady co dělat.
Starší reakce
Prosím o radu. Dnes si dcera všimla,že její axik má velké namodralé bříško. Nevíte někdo co to může být? Nevím jestli to bude na fotce dostatečně vidět
Starší reakce
Ahoj
Chtěl bych poradit od zkušenějších chovatelů. Můj axolotl má již nějakou dobu něco černého na ocase. Neví někdo, co by to mohlo být? Při sáhnutí je to hladké a axíka to nějak neomezuje. Je stále stejně aktivní, žere normálně a nevykazuje známky nemoci. Substrát nebo štěrk jsem vyloučil, jelikož ho nemám od té doby, co axolotla mám ( celou dobu má holé dno). Přidávám ještě info:
Čištění akvária: odsátí a výměna cca 1/2 vody 1x týdně, filtr klasický bublifuk, teplota vody cca 18-21 stupňů Celsia, před nějakou dobou přidán Skimmer kvůli mastné hladině ( zapnutý na pár min.denně). V akváriu je jen kořen s Jáv. Mechem, růžkatcem a pár anubiasů jako skrýš. Dno je bez jakéhokoliv substrátu celou dobu. Krmení nitěnkami obden. Díky za případné info
Starší reakce
Troufám si tvrdit, že z těchhle fotek to nepozná nikdo, nejlepší je kouknout za zadní nohy, samci mají celkem výrazně zduřelou kloaku a v téhle velikosti už by to mělo být vidět.
S množstvím žížal těžko říct, jestli jsou to ti samí, co předtím tři týdny nežrali nic, tak bych se asi nebál jim dopřát a spolehl se na to, že až budou mít dost, tak prostě další nevezmou.
Ahojky,prosím jak poznat jestli mám samce x samici? A ještě se zeptám krmim zizalama,ale přijde mi,že jsou pořád hladový,granule a nitěnky nechtějí vůbec. Kolik žížal jim mám asi tak dát,aby nebyli prezrany,ale ani hladový?
Starší reakce
Já volil pragmaticky holé dno, sem tam placák, ale jestli to máte někde na očích, tak to není úplně velká paráda a pak bych šel do jemnějšího písku. Kytky do toho zapíchat jdou a při krmení ho sice axolotl trochu sežere, ale zas to bez problémů vyjde ven.
A ano, živé rostliny jsou rozhodně lepší, ale je třeba vzít v potaz nižší teplotu a slabší osvětlení, takže máločemu se v takové nádrži daří. Celkem můžu doporučit plovoučku phyllantus fluitans, jen nebude tak pěkně červená, jak umí být pod plným světlem, nebo salvinii.
A jaké by jsi zvolil dno? Stejně jako pro rybky nebo něco jiného?
Ja bych tedy jednoznacne doporucil rostliny zive - nejake tuholiste napriklad. O umele se jakykoliv zivocich muze velice lehce poranit - axolotl nevyjimaje.
I kdyz axolotloveto zvladnou nejspise zit bez rostlin, zive rostliny jsou vzdycky prospesne pro jakekoliv akvarium
(Verim, ze se tento zivocich rad schovava kvuli pocitu bezpeci a rostlinky by moc pomohly)
Priklad slusne nadrze :
rybicky.net/nadrze/28762
Tak budeme krmit zizalama teď se konečně normálně napapali a po přemýšlím co s tím dnem já ho tam mám kvůli umělým kytkam
Jo, žížala je jistota
Ty granule můj taky moc nežral, ani když byl menší, tak jimi teď krmím spíš ryby a krevety a on pak na přilepšenou dostává přebytky mladých.
Každopádně bych se fakt ještě zamyslel nad tím dnem, on ten štěrk vypadá dobře, ale některé ty historky s ucpaným axolotlem nebyly úplně veselé. Možná jsou ty kamínky dost malé na to, aby prošly, možná jsou ti tři dost chytří na to, aby je vyplivli, ale já bych na to teda radši nespoléhal.
Přesně tak granule jsou to viz foto. A teď jsme zkoušeli žížaly z pinzety a ty si daly.Tak to bude chtít asi změnit stravu píšu za vercu
Že se drží u dna je normální, ona to nejsou kdoví jak aktivní zvířata.
Na fotkách mě do očí praštil ten štěrk - osobně s tím zkušenost nemám, ale většinou se silně nedoporučuje, protože axolotl je zvíře nejen neaktivní, ale taky strašně blbé, takže má tendenci zkoušet sežrat úplně všechno, co se mu vejde do tlamy, a kamínky ho pak můžou ucpat. A pokud hodíš granuli přímo před něj, tak šance, že spolu s ní nasaje i kamínek, hraničí skoro s jistotou. Sám jsem to tedy nikdy neriskoval, dno mám holé, řešit jsem to nemusel a s diagnostikou bohužel neporadím.
Co to je za granule, takové ty červené "nudličky" od Tropicalu, nebo něco většího?
Přidat reakci
[1] ...... 74 75
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 74524x