Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2021 21:57 Jana Re: Jana
Fotka k příspěvku Tak proběhla "operace" a Axíkovi jsem vytáhla toto!!! Vůbec netuším, co to je, je to tvrdé. Modrou označené mu trčelo ven, to označené zelenou, měl vevnitř! Pak jsem mu to zakápla betadinkou, jak jsem vyčetla v jednom anglickém článku. Zdá se, že se mu ulevilo.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2021 15:35 Jana Re: Sid
Fotka k příspěvku Má to kolem i oteklé. Mysleli jsme, že si tam něco píchnul, ale nic takového v akváriu nemá. Kořínek rostliny to asi není. Zatím mu na to nesaháme.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2021 12:38 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Jana
Připomíná mi to jistého parazita. Čitelnější foto neuděláte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2021 11:05 Jana
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, přes noc se našemu Axíkovi nad levou zadní nohou udělalo toto... A i teď v průběhu dopoledne to trochu roste. Axíka máme měsíc. Nevíte, co to je?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2021 20:37 Nikolas Edl – Axolotl plave u hladiny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, mám 3 axolotly(bílý,černý,zlatý) a bílý stále plave u hladiny už asi přes 2-3 měsíce. Akva má 54l na dně je písek 0,4-1mm+filtrace osvětlení skalky a květinky. Krmím patentkami a tabletkami. Jak už jsem zmiňoval bílý stále plave na hladině, a dokonce už skoro vůbec nepoužívá pacičky. Na hladině aktivně plave a létá po celám akvárku, ale když plave dolů, nadnese ho to zase zpátky na hladinu. Jestli jsem něco zkoušel? Ano, masírování bříška, chladnější vodu, nedával jsem mu najíst, no zkrátka jsem vyzkoušel vše co obvykle zabírá. Koupili jsme i ESHU 2000 ale pořád žádný rozdíl. Byl bych Vám moc vděčný kdyby jste mi pomohli, protože opravdu už nevím co si s tím blázínkem počnu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2021 10:17 Nikolas Edl Re: Djesus
Nemyslím si že je to plíseň, někteří axolotlové mají takový ocas, přesněji samci(taky mám takového) ale přece jen ho teď moc neberte do ruky a ještě mu tam kapejte tu ESHU 2000 ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2021 14:43 Djesus – Prosím o radu.
Fotka k příspěvku Zdravím, moj axolotlik má na sebe tieto biele skrvny, niekde som sa docital, ze to moze byt zo stresu, inde zas, ze to moze byt pleseň. 54l akvárium, max 20°C a vela priestoru, papá pekne a aj pláva a blázni sa. Nepôsobí choro, pouzíval som esha2000 presne ako sa má, no zdá sa mi, že sa to ešte zhoršilo. Za odpoveď a rady ďakujem.
Edit: zabudol som dopisat, ze gills/keříčky jej narástli odkedy ju mám doma. Samozrejme aj axik rastie krásne.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2021 08:17 Monča – Axolotl
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Potřebuji poradit, můj rok starý axík má na keříčkách najednou takovéhle uzlovité změny. Nevíte co s tím?
Děkuji za odpověď
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2020 13:52 Mirek – Blednutí keříků, řídnutí
Ahoj. Máme doma dva axiky a jeden nám začal ztracet nebo spíš mu začali řídnout keříky a má už skoro jen bez těch chloupků. Jeden den se i choval divně škubal s sebou jak když trhá potravu ale to pouze plaval. Není nafouknutý ani nic podobne ale vůbec nevím co by s ním mohlo být. Prosím o každou cenou radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2020 23:45 Tomáš Re: Marra4
Moc velká teplota. Nevím, co mu je ale teplotu nejlíp 15 až 18, max 20.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2020 08:15 Marra4 – axolotl nemoc
Prosím o radu, moje samička axolotla, (Nádrž 80l, na dně říční kulatý štěrk 2-4mm, živé rostliny, vnitřní filtr, teplota max.22, potrava hlavně žížaly, cvrček, rybí maso)) napřed jsem si všimla, že málo používá zadní nožky, jako by se táhla na těch předních, chuť k jídlu má, ale má problém polknout, potrava ji i desetkrát vyletí z tlamičky, což dříve nebylo, ale co je nejhorší převrací se na dně na záda, hrabe předníma nohama, vůbec už neplave k hladině se nadechnout a začínají ji řídnout řasinky na žábrech, pokožka i oko vypadá normálně, mám ji tři měsíce, je už dospělá délka 19cm. děkuji za pomoc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2020 12:02 Žena Lucie Š. [96] Re: Hanah
Zdravím, četla jsem nejspíš Váš dotaz na FB ve skupině. Obávám se, že to pro Vašeho axíka nedopadne dobře, co jsem takhle různě na netu narazila na tyhle případy, kdy byl ax celý nafouklý, včetně hlavy, tak to nemělo dobré konce. Zkuste se ještě mrknout tady a projet dotazy, jestli na něco nenarazíte. www.caudata.org/… Nebo také na FB na zahraniční skupiny třeba Axolotl Online. A také pokud můžu poradit, nedávejte léčiva, když se neví na co, axové jsou na chemii citlivý a můžete mu tím spíše uškodit, nebo zabít. Nepamatuji si jestli Vám tam někdo radil Bactopur, tak také pozor na to, že to musí být B.Direct tablety a ne obyč. Držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2020 20:23 Hanah – Nemoc
Dobrý den, prosím o radu, pomoc. Máme axíka cca rok. Máme v aqua štěrk 1-2mm , což je prý povolené. Z ničeho nic jsme ho našli celého nafouklého, 5 dní před tim nechtěl nic snist, krmime patentkama jako vždy od stejné značky. V aqua máme spolu s axíky i danie a neonky, tak jsme mysleli, že nejspise nejake ulovil a tak je přejedeny. Snažila jsem se hledat, co by mu mohlo být, ale nikdy nebyly stejné příznaky. Náš ma natekle cele telo vcetne nohou, hlavy, kloaky, nemá po sobě žádné zilky ani flicky, neplaval u hladiny ani se nijak casto nenadechoval. Vypadá jak kdyby mel každou chvíli prasknout. Nevim co by mu mohlo byt. Vodnatelnost to podle me neni. Štěrk má málo mm. Jediné co mně napadlo, jestli omylem nevdechl menšího šneka. Nemáme možnost ochlazení vody. Vím, že to není moc vhodné, ale dali jsme ho do karantény do lednice cca 10 stupňů a každý den měníme půlky vody plus přidáváme do vody bactopur. Už je takto 5 dní a nic nepomáhá :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2019 10:23 Adel – Nemoc?
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně potížích s Axelotlem. Už asi cca týden plave u hladiny, je nafouklý , na přední noze má červený flek a nežere. Prosím, máte někdo zkušenost? O co se jedná a hlavně jak mu mohu pomoci? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2019 20:32 Vierka Re: Vierka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2019 18:48 Vierka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte. Zase ja. Som tu nova, tazko sa tu orientujem. Ale mam zas otazku. Axikovy sa niečo deje v bruchu. Neviem či je to parazit alebo čo. Žerie normalne. Krmim ho živími neonkami ktoré si sám lovy alebo mu občas dam patentky. Neviete co to može byt?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2019 22:58 Maty – Pohlaví axolotlů
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, nejspíš to ještě nepůjde poznat, ale nenašel by se někdo kdo by alespoň odhadl pohlaví mých 4 axolotlů?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2019 21:27 Verynkasek Re: axík007
Ano, je to možné, ale jen pokud máte dostatečně velké akvárium. Pak je to jako se vším. Je šance, že se snesou, ale můžou si jít po krku. Je to risk, ale přeji hodně štěstí palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:32 axík007 – dva axíci
Ahoj jde chovat 2 axe jednoho pohlaví???
dekuju za odpověd :))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2019 17:13 Vierka Re: Anthrax
Ten filter bol aj zo vzduchovanim ale pokazilo sa mi to a v akvaristike mi povedali že to nevadi, že mi to netreba a ani reklamovat mi to nechceli. Tak tam ešte raz zajdem. A praveže často neodkalujem len som tu vodu menila, hlavne na hladine. Nevadi, vyskušam to čo ste mi poradili, počkam a uvidim. Filter uz som posunulatak aby to vodu trochu rozprudilo. Zatial dakujem za rady. Ozvem sa neskor. Velka vdaka uz viem na koho sa obratit keby bolo treba... potlesk ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2019 07:22 R Muž Anthrax [4739] Re: Vierka
Máš vzduchování? Mně se proti slepé hladině osvědčilo. Ani nemusí běžet furt. U mě ho stačilo pustit několikrát na pár minut denně. Nebo alespoň dej filtr tak aby čeřil hladinu. Jde o to tu vodu prokysličit. Uvidíš, jestli ti to zabere.
Roztoky ti nepomůžou. Leda krátkodobě.
Jinak, rostliny ti bez světla neporostou. Budeš muset svítit pravidelně. Taky dolij vodu.
Edit: Taky mi to akvárko přijde hodně čisté. Skoro jako kdyby jsi ho čistila hodně důkladně. Možná až moc důkladně. Zkus nějakou dobu neodkalovat a jen měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2019 06:39 Vierka – Voda v akvarku
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak už pridavam foto. To svetlo nemavam zasvietene len ked som to išla fotit aby bolo dobre videt. Dnes idem odkalovat. A menit tretinu vody. Kupila by som asi aj rastliny ale bojim sa že to skape. Ked hladinu trochu rovirim tak tam plavaju tie biele sople. Neviem sa toho zbavit. Mam kupit neaky roztok do tej vody alebo ten skimmer? Vyzera to hnusne a aximu sa to tiez moc nepozdava. Čo s tym?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2019 20:48 Vierka Re: ValaRa
Fotku celeho akva pridam zajtra. Kupim vždy 2-3 neonky alebo tetry a tie tam žiju s axelotom kym ich nezožere. Tym som myslela živu potravu. A kedže axeloti nemaju radi moc svetla a žiju v studenšich vodach tak každy pokus o živu rastlinku skončil tym že mi očernela a zdochla. V akvariu je 20 až 21 stupnou. Viem že to neni idealne ale ochladzovat vodu nemam zatial ako. A mam tam len ten filter čo je na foto.
EDIT- A akvarium je 50 litrove
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2019 18:01 Muž ValaRa [26] Re: Vierka
Ahoj, na nej hladine to bude podla mna povlak spôsobeny zivou potravou, proteinovy povlak. Hladinovy skimmer nemas? Su v nadrzi aj nejake zive rastliny? Fotografia celej nadrze?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2019 17:38 R Muž afc1886 [14655] Re: Vierka
Vyhledej si slepá hladina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2019 15:53 R Muž Anthrax [4739] Re: Vierka
Jak velké je to akva? O jakou živou potravu se jedná a jak často krmíš? Celková fotka nádrže by mohla napovědět. Ale první problém vidím v tom, že tam nejsou živé rostliny. Ty plastové jsou k ničemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2019 15:27 Vierka – Voda v akvarku
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte. Chovam axiaka a ja neviem prečo ale stale je ta voda neaka divna. Menim každy tyzden 1/2 vody,skušala som vodu zo studne,samozrejme odstatu aj vodu z vodovodu ale po dvoch dnoch je to to iste.Krmim živou potravou. Včera akurat zjedol poslednu neonku. Inak je tam s nim ešte slimak. Poradte či to je neaka plesen alebo čo s tym... akvarium mam uz 6 mesiacou a v chovprodukte mi.poradili pri kazdom meneni vody pridat aquasafe.Nepomaha poradte ked tak.pofotim viac ale vyzera to ako neaky povlak a ked to chytim su s toho take biele slizke veci. Dakujem coze
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2019 19:13 ondon – Axík je převážně na hladině
Fotka k příspěvku Dobry den

Chci se zeptat proč mi muj malý axík plava na hladině akvárka.
Edit: Axíka krmím patentkami. Akorát je oddělen od mých ostatních axíku, protože je z nich nejmenší. Teplota v akvárku je 21 stupnu. Mám ho přes měsíc a u hladiny mi přijde že je skoro furt. Nádrž běží celý den a fotky pošlu za chvíli.
Děkuji za rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 15:21 R Muž Anthrax [4739] Re: Miriam Milanová
Pokud to je něco jako na fotce tak to nezmar není (možná vorticella? Fakt nevím.). Ale tyhle berberky vznikají v čerstvých nezaběhlých nádržích. Pokud se ti akva zaběhne, tak seimyslím nemusíš obávat a časem to ustoupí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 15:17 Miriam Milanová Re: Anthrax
Hádam to je teda ten nezmar a vyzerá to tak podobne ale keď sa dám bližšie k tomu akváriu tak kúsok cítim ten smrad pliesni...no ale keď si kúpim to 100l akvarko tak hádam tam už nebude nič také.
Edit: A teda ako sa mám zbaviť toho nezmaru....je to škodlivé ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 14:52 R Muž Anthrax [4739] Re: Miriam Milanová
Já si myslím, že to bude nezmar nebo něco podobného (třeba mě někdo opraví). Jako plíseň mi to nepřipadá.
Edit: Nevypadá to zblízka takto? rybicky.net/k/forum/718461.jpg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 14:44 Miriam Milanová Re: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Po stenách a po dne sú tie bodky....neviem či to vidno dobre
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 14:26 Miriam Milanová Re: Anthrax
Idem to vyfotiť. Veľké akvárium budem mať za pár dní, už ho zháňam. No mala som tri rastliny ale všetky tri zhnili, alebo neviem čo im bolo. Jedlo teda obmedzím, aspoň zatiaľ kým nebude nové akvarko. Nové rastliny kúpim teda tiež.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 12:14 R Muž Anthrax [4739] Re: Miriam Milanová
Prosím vyfoť to. Nebo ještě lépe si zde založ prezentaci akva. Můj odhad je, že to plíseň nebude. Jinak to velké akvárko pořiď neprodleně. Tohle není dobré. Tenhle objem na ty axíky nestačí. A filtr asi taky nestíhá, když ho musíš čistit každý týden. Zatím omez krmení. Ta kostka nitěnek je na tak malé akvárko bez rostlin moc velká zátěž. Mimoto mražené nitěnky jsou celkem blivajz. A vodu měň častěji. A do nové nádrže pořiď nenáročné živé rostliny v dostatečném počtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2019 12:09 Miriam Milanová – Plesne v akváriu axolotlov
Dobrý deň potrebujem pomoc sad
Mám asi 3 mesiace dvoch axolotlov a zrazu sa mi v akváriu objavili plesne. Sú po stenách akvária, na dne a ešte aj po živých rastlinách, ktoré som už musela vyhodiť a dala som tam jednu umelú rastlinu, tiež sú po črepníku, ktorý je rozlomený na poli a urobený ako úkryt.Akvárium čistím tak raz týždenne kedy vyčistím filter a trištvrtinu vody. Akvárium je zatiaľ len 30 litrové ale axlotly sú už v celku veľké takže si idem kúpiť 100 l akvárium, ale bojím sa že sa aj tam tie plesne dostanú. Nemám tam žiadne drevo a ani štrk. Kŕmim ich raz denne a to nitenkami- jednou kockou asi 2 cm X 1 cm. zvyčajne veľa jedla nenechajú, skoro žiadne. Prosím o pomoc ak sa už niekomu niečo také stalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.04.2019 12:23 Muž Yirka [9123] Re: Mia 88
Teplotní nároky tebou chovanými živočichy jsou jako noc, šero a den. Řekl bych, že tvé oko o stránky atlasu nezavadilo: rybicky.net/atlasy/
Doporučuji nastudovatjednotlivé druhy a dle toho se zachovat. Vedle toho samozřejmě platí to co již bylo řečeno kolegy pode mnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2019 11:24 Žena Lucie Š. [96] Re: Mia 88
Zdravím, axe máte mít v nádrži maximálně s rybama které jsou určené jako potrava pro něj. Neonky, paví oka, dánia. Je od nich okousaný, takhle o něj brzo příjdete, tím spíš, až bude větší a rozhodne se sežrat ancíka, jestli se toho dožije.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2019 10:10 Silviebaris Re: Mia 88
Malej dotaz,jakou máš teplotu vody v akvariu.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2019 09:59 Mia 88 – Axolotl mexický
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Mám axolotla spolecne s rybami(neonky,razbory,beta,gupky,pancernicky a ancistry) nedavno jsem zjistila že axovi chybi kus ocasu a zabernich usi ( ci co to je ) posilam fotku :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2019 01:36 zdzd
Ahoj. Také bych měl nějaký ten dotaz. Axolotly již nějakou dobu mám, ale zatím jsem to neřešil. Vodu filtruji jen přes filtrační molitan v komínu přepadu, nitro bakterie neřeším a každý den vyměním 100 litrů ze studny.Rostlin tam mám pár kousků a hodně malých, ty nic nepostřebují, pár kamenů a písek 0,5-1mm. Akvárko má 700 litrů a mám tam 10 tvorů. Několik velkých, několik malých. Občas někdo odejde do věčných lovišť, pak se vylíhnou mladí. Moc to neprožívám.

Ale jak jsem si to tady přečetl, tak by mě zajímalo, jak určit co nejideálnější výměnu vody. Při současném provozu mám téměř stabilně 17-18 stupňů a to i v létě. četl jsem, že příliš velká výměna může dlouhodobě oslabit organismus příšeráků. Dno odkaluji jednou za 5-7 dní.

Máte někdo zkušenosti a znalosti, týkající se pravidelné výměny vody bez velkého filtru s bakteriemi ?

Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2019 21:58 Evča – axolotl
Ahoj. Budu si zařizovat akva a chtěla bych tam axolotla. Jenže mám filtr eheim 2008 a ten dělá silný proud, což nemají rádi. Myslíte, že bych mohla použít filtr claro 200 do 10-20l? (z nepoužívané karanténní nádrže) ;-)
EDIT- Zapomněla jsem dodat, že axolotl bude v 54l akva

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 16:01 Hilfik – Dotaz
Prosím máte někdo zkušenosti s axoloty?? Jeden z naší začal slábnout úplně se straci první jak kdyby usychal úplně
EDIT- len se drží u dna ale žere nám normálně.ktomu se nám začal úplně rozpadat ocas packy atd jak kdyby se už rozkládal Hmm??? Nevíte někdo jde stím ještě něco udělat nějak mu pomoc??nebo o něj přijdeme ???? Děkuji za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2019 20:19 Karolína Re: El.k.
El.k. napsal: Dobrý den, nedávno se mému axolotlovi vytvořilo něco na žábrách a já nevím, jestli to je nějaká plíseň nebo se mu jen něco hojí. Případně co s tím mám dělat?


www.google.com/…
Mrkněte se na tohle to může být příčina

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2019 17:00 El.k. – Nemocný axolotl
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, nedávno se mému axolotlovi vytvořilo něco na žábrách a já nevím, jestli to je nějaká plíseň nebo se mu jen něco hojí. Případně co s tím mám dělat?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2019 15:17 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Petra91
Ja by som šiel do HMF alebo čerpadla s kockou biomolotanu. Čerpadlo asi 300l/h
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2019 09:20 Petra91 – Axolotl mexický a vhodný filter
Zdravím,

prosím vie mi tu niekto poradiť aký filter je najvhodnejší pre axolotla ? Chystam pre neho zriadiť akvárium zabehnúť ho a potom ho až kúpiť. Akvárium bude 60 - 70 litrové 70x40x40 asi .. Len už sa strácam v toľkých filtroch. Najradšej by som mala vnútorný filter alebo závesný. Rada by som sa vyhla veľkým externým filtrom. Vďaka za odpoveď. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 15:20 Veruseberuse – Axolotl kloaka
Ahoj.Vcera pres noc našemu axikovi vyhrezla kloaka.Dnes mu splaskla.plave porad na hladine a nakřivo.Pry toto nepřežije a stejne zajde.Je nejaka sance nebo je to bohuzel konečná stanice? Diky za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2019 14:19 R Muž Anthrax [4739] Re: Mewinblue
Pořizovat nějaké živočichy jen kvůli řase je hloupost. Ryby (včetně sumečků) na řasu budou kašlat a krevety žerou jen některou a axíci je beztak budou v potravním řetězci nad krevetkama.
Spíš bych se zaměřil na důvody proč ta řasa vzniká. Taky by to chtělo vědět o jako řasu jde a na čem zhruba jsme. Takže ti doporučím zaregistrovat se zde a vytvořit prezentaci akvária. rybicky.net/nadrze/ :-)
Dále bych ti to doporučil řešit ve vláknech o řase:
rybicky.net/forum/3020-jaka-je-to-rasa
rybicky.net/forum/484-jak-na-rasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2019 14:10 Mewinblue – Můžu dát k Axolotlům sumce?
Máme akvárium a v něm tři axolotly a máme problém s řasami. Proto bysme rádi věděli, zda by k nim bylo možno dát nějakého sumečka/krevety nebo prostě cokoliv co žere řasy.

Děkujeme za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2019 08:33 Muž Sims [3] Re: Sims
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, dnes sa situacia zhorsila. Co by mu mohlo byt?

Osvetlenie nemame ziadne, iba denne svetlo ktoreho je teraz i tak velmi malo. Ma vela jaskyn kde sa moze schovat.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 72871x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056?od=151