Axolotl mexický
Vyberu Ti akční larvu,tmavou barvu.Ale bacha,rodiče už maj přes čtvrt kila,cca 32 cm,aby Ti jejich potomek nezdlábnul žebráky
Na krmení axů neexistuje šablona.Pokud jsou mláďata krmena denně,je třeba počítat s rychlejším růstem a tudíž i s vyššími nároky na stavební látky,aby nedošlo k avitaminoze apod.,čili pestré krmení,vápník s fosforem v přiroz poměru atd.Při jednotvárnějším krmení stačí koupit vitapřípravky v akvaristice.Já jsem stará škola,používám plastin nebo roboran jednou za čas a mám zdravý chov.Jednoduše krmit se může,když axolotl může,žádná věda.A kdo radí pravidelnost a striktní podmínky krmení,měl by se nechat vyšetřit.
První týden v únoru, mohla bych si zamluvit jednoho tmavého prcka?
Já bych řekla podle toho čím. Když sežerou velkou žížalu, tak bych hned druhý den nekrmila, když se nažerou tak normálně třeba patentek, tak další krmení druhý den. Ať hezky rostou
Až budou velký, tak se dá krmit míň často.
Děkuji. A odkdy se tedy Axolotlové krmí jen jednou za dva dny, jak se píše?
Krmit stále,už to psala Eva,toho většího taky,nemůže za to,že roste.
Jak často je mám tedy krmit? Obden? Podle mě jsou docela maličký, ale říkali mi 10 měsíců, tak nevim. Já se v nich ještě nevyznám. Ten větší je nesežere, ale spíš si říkám jestli by neměl žrát míň než oni.
Vajíčka jsem zlikvidoval,byla nekvalitní a potvrdilo se podezření,že jde o spojení otce a dcery.Tak trochu z lenosti jsem nechal pohromadě několik generací,na druhou stranu to lze poznat cca do týdne/méně zárodků,delší inkubace,malá obranyschopnost/.Kvalitní odchov je každoročně první týden v únoru.To fungují nepříbuzní jedinci bez jakéhokoliv vnějšího ovlivnění.
To jsou ty od Aladara? Krmila bych denně nebo obden. A ta velikost - menší se nesmí vejít většímu do tlamy
0 12.11.2012 20:56 Kateřina – Axolotl
Mám nové axolotly a už mám první otázky. Jak často mám krmit axolotly cca 10 cm velké, stáří asi 10 měsíců, jeden je mezi nimi větší a asi starší, ale dva menší- ani nevím jestli je to dobře. Děkuji za rady.
Starší reakce
Ještě nevím,Kateřina si je měla vyzvednout dnes,ale přesunula to o týden.Bydlím v Praze u výstaviště,v sobotu je tady veleburza akvatera,měli by tam být i axové.
0 04.11.2012 19:49 mckyta – samička
Aladar: máš ještě samičku volnou? kamarádka by měla zájem o axáče, odkaď jsi?
Starší reakce
Po ruce obrazně,cca 20 min ode mne je retenční nádrž Jiviny,velký "rybník",u jehož výpusti jsou akvaristé snad denně.Síťku jen šprajcnu do proudu a za pár minut mám krmení pro stovky miniaxů na týden.Na déle se to nevyplatí.
Jasný. A kde bereš buchanky?
Teoreticky ano,mám po ruce tolik buchanek,že jsem to nezkoušel.Korýš jako korýš.Artemie ovšem rychle rostou,musí se stále líhnout nové,jinak v tom nevidim problém,kromě toho,že po vyjmutí ze slané vody do akvarka rychle hynou a kazí vodu,ale to ti nemusím říkat
Grundle
Myslíš, že by ze začátku zvládli živé artemie? Ty tady mám.
Začínám s živými buchankami,jsou to skuteční lovci a mražených si moc nevšímají.Pak přecházim na patentky,ideálněv kombinaci živých a mražených,pak jen mražené.Pak zamrazim axolotly a na vánoce je podávám jako grundle
Tak dlouho! Proč jsem si myslela, že to bude stejný jako u drápatek
Čím pak krmíš larvičky? Je to aspoň podobný jako u žebrovníků?
Všechno jde,ale ještě si počkáš,je to 6 dní,líhnou se po 14ti i později.
Aha, takže je šance, že bys vybral larvičku zrovna tmavého axíka?
Už se asi líhnou, že jo? Nejdřív jsem to myslela z legrace, ale myslíš že by jedna larva šla poslat? Asi blbej nápad, co?
tohle nejsou drápatky
larvy jsou všechny tmavé,než povyrostou.Tihle bílí jsou i v přírodě,pomáhá jim to přežít.Mamča má dominantní geny,většina nebo všichni potomci jsou přírodní.Kateřina:Vajíčka slouží jako potrava všem,i axům.Ti nepohrdnou ani malým potomkem.
0 31.10.2012 19:13 Kateřina – Vajíčka
Je možné mít třeba jednoho dospělce (od Vás tedy toho ročního) a k tomu vajíčka nebo je sežere? Asi se domluvíme o víkendu až si pro ně pojedu
Kuklu
Barva jde poznat už po pár dnech, nebo ne? Aspoň u drápatek rozeznám světlé a tmavé hned jak se rozplavou. Takže tmavé nemáš? Nic nebude po mamince?
Záleží na tom, s čím už máte zkušenosti. Ale s pár vajíčky by to určitě šlo, Aladar by určitě radil, že jo?
Já bych si koupila jednu larvičku, ale ne albína, Aladare, mohl bys poslat?
Dovedu si to představit
0 31.10.2012 00:47 Kateřina – Vajíčka
Myslíte, že bych to zvádla?
0 30.10.2012 19:12 Aladar Nevím,kolik mám za sebou odchovů,nestrašim,konstatuju.Kdybych měl prostor a větší nádrže,bylo by to jednodušší a úspěšnější.Ano,vypiplat pár kousků je zábava,mnohoset odrostlých larev považuji za odchov ve velkém.Leze to do času,do peněz,je třeba je prohlížet,třídit atd.Je to investice,která se nevrátí,vydělají na tom obchodníci při výkupech ve velkém.Těším se na odchov,pokud není čtyřikrát do roka,protože jeden odchov zabere nekonečné čtyři měsíce.Mám spoustu práce a byt 2 plus 1.
Nestraš,zas tak hrozné to byť nemôže.
Ale zase je to hezký, vypiplat si je sama od vajíček, sledovat jak rostou, mění se. A když to neděláte ve velkým, tak snad ani plísně a okusování nehrozí. Já si vzala dvě cca 1cm velký larvičky žebrovníků, tam je ten odchov co se týče péče myslím stejný a nebylo to nic těžkého. Tady je fotka jak rostli.
Do prodejní velikosti 6-7 cm je to jenom práce,krmení,čištění,okusování,plísně,inhibitory=rozdělování...Z osmiset dost padne podle prostoru na chov a s tím spojenými vlnami plísní.Mě jich zůstane cca pětset a i to je na palici.
0 30.10.2012 11:58 Kateřina – Vajíčka?
A je těžké vypěstovat z vajíček dospělce?
Takže 32 až 40 l.,pro dlouhodobý chov na hranici,určitě bych šel časem do většího,třeba i kvůli případnému samci.
Ty jsou krásný! Koukala jsem na to akvárium a dno má rozměry 50x25 cm, tak nevím zda je to pro dva dostatečné.
To jsou ony
Děkuji za informaci a vy jste z Prahy? Nespěchá to, ale chtěla jsem je co nejdříve
U mě doma momentálně tři roční samičky,dvě bílorůž.,jedna tmavá.Mladší snad ještě nabízí Petr Jahoda z K.Hory.Možná jen zlaté.Najdeš ho po zadání zoopet Sendy.Pokud to nehoří,10.11.je na výstavišti mezinárodní teraburza,kde bývají a bude tam i Petr.Více na "živá exotika".
0 29.10.2012 09:49 Kateřina – Axolotl
Dobrý den, jsem z Prahy a sháním Axolotla ke koupi. Můžete mi prosím poradit kde nebo u koho? Děkuji moc!
Osmset
to už dá zabrat to vypiplat. Tlamotvář
pěkný! Já myslela, že má plnou hubu těch vajíček.
0 27.10.2012 00:58 Aladar A pokud by jste nerozuměli výrazu tlamotváře kladoucí slečny,mohu to po čtvrtstoletí chovu přeložit."Co na mě čumíš,zhasni a nech mě prdět vajca".
Tahle samice pod osmset nejde,ted se mi to moc nehodí,mohla by se krotit,potvora...čtvrtý letošní odchov mne i přítelkyni začíná unavovat,prckové samozřejmě budou,uškrtit je nemůžu.
Teda to je vajíček
Budou mladý?
0 26.10.2012 16:26 Aladar – mexické zlato
Zatímco jedna ze samic klade,goldeni mají vše na háku.
0 26.10.2012 16:20 Aladar – letos počtvrté
Trochu naštvaná holka a část jejích vajec.
Jednou jsem zkusila neonky, ale ty malí svině si zalezli pod falešnou zříceninu
To jako že se měly s radostí a bez odporu nechat sežrat??
K té údržbě - myslím, že děláš špatně, že vyměňuješ týdně skoro všechnu vodu. Stačí třetina a při tom odsát odkalovačem bordel ze dna. Tak bude voda pořád dobrá, a ta měsíční očista je zbytečná, akvárko se zajíždí pořád znovu.
Přidat reakci
1 ...... [69] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x