Axolotl mexický
0 28.01.2013 19:39 Saruse [3] - Obojživelníci A pak bych byla moc ráda, kdybych se sem mohla obrátit s případnými radami - sice jsem toho hodně nastudovala, ale přeci jen je osobní zkušenost vás, chovatelů, mnohem lepší
.
Např.osvětlení (prý světlo nemusí, jinde jim svítí celý den), dno někde jemný písek, jinde jen kameny; aklimatizace? - můžeme začít krmit?
Tak kdybyste měl někdo chuť a náladu
jen koukám, že foto tedy nic moc
Ahoj, jsem tu úúúplně nová
, pořídili jsme si dva axíky, jen nevíme, jakého jsou pohlaví, mohl by mi, prosím, někdo poradit. Co se týká axolotlů, jsme úplní začátečníci, máme zkušenost jen s rybičkami, hady, psy, štíry
Ať to hodí na aukro pouze osobní převzetí a třeba se někdo chytí
Kdyby na konec nedala ten veselej smajlík, taky bych to tak brala.
Asi se přišlo na to že přecejenom je ve vodě a je na okrasu a né na mazlení
Kdybych byl z Brna si ho klidně hodim doma do lavoru
Moc dlouho tě teda nebavil.
0 27.01.2013 10:46 Klára K. – daruji...
ahoj,
daruji axolotla mexického, je to pravděpodobně holka, asi 10-15 cm velká, ráda se hladí (mám na mysli strčení ruky do vody).
Bydlím v centru Brna, tak kdybyste měli zájem, ozvěte se.
Prvně se musim stavit u sklenáře aby mi vyvrtal díru do aqua a pak tam dal trubku novodurovou a zasilikonoval pak teprve můžu řešit velké aqua Ale nemám odvahu
a nevim co s rybama hodit do barelu asi na 3 dny
a vzduchování a málo krmit Všechno dosavadní rybí společnost a to bude mazec
max ancistrusy můžu dát do tý odchovny 80tky
Díky za radu
Taky mám jednu.
Zdeněček by se mohl stavit u sklenáře pro velký akvárko pro axolotlíky
Ty Aladare, tohle ještě musíme promyslet. Co když přežijou všichni, já je budu mít ráda a komu je pak dát, když vidím jak s nima někteří zacházej... Proto už taky nemnožím drápatky. Já bych to asi riskla s tím jedním, jestli nevadí?
Nebo ještě jinak bych to udělal Evička by si šla nakoupit do prahy do fashion arény a pak by se stavila pro axolotíky
Si pošlete mezi sebou taxíka nebo na se projeďte vlakem
jinačí řečení nebude
Ale já bych je si je nechal všechny dokuď nepovyrostou
Do týdne bude u větších poznat barva na sto procent,pak je můžu posílat,ale raději dva tři,cesta poštou mrňousům ve vodě moc dobře nedělá.I když přežijí,mohou skápnout potom.
Jé, takže už to půjde rozeznat? Příští týden se má hodně oteplit, myslíš, že už by to pak šlo ho poslat?
Když to řeknu hnusně... máš velkou zavařovací lahev? z okurek? kýbl z víkem? abys neměla mokrý auto? chvilku to přežijou...
0 23.01.2013 16:25 Klára K. – stěhování
Nevíte nějakej nápad, jak přestěhovat akvárko? Bude to dlouhá cesta cca 4-5 km dlouhá. Nevíte, jak to převézt, aby se axovi a akvárku nic nestalo?
Aby z toho neměl dalmatýna
aladar napsal: Dneska jsem zjistil,že jedna mladá samice má pravé oko červené,levé černé.Znamená to jediné,jejich rodiče coby přírodní formy dokáží produkovat nejen bílé xantory,ale i pravé albíny.
A něco takového by nebylo?
www.ambystoma.de/… Líhnou se od čtvrtka,zatím jsou všichni tmaví a žraví.
Takže už je vylíhnuto? Co barvy, půjde to rozeznat?
To mi tedy přátelé vysvětlete,když se dívám na úvodní stranu,kde se objevily i nádrže DrChily,pak jdu na své stránky,přidám čtyři fotky a po návratu na hl.stranu se tam objeví má nádrž,aniž bych o to stál,navíc to vypadá jako reakce.Nevím,co jsem udělal,ale záměr to nebyl
Starší reakce
Teď sem byl u nás v HB koukout co maj za rybičky a měli tam Čolky východní s krásnym červeným bříškem akorád byli strašně malý a nemám už žádný volný akvárko takže nic tka hezkýho mít nebudu:(
Už asi vim jak to udělám
Až se vnější filtrace ztratí do skříně pod akváriem né jako teď že je vedle akvárka ve stejný vejšce tak bude tam spousta volnýho místa tak bych mohl nechat slepit akvárko pro axoloty
100cm x 40cm x výška 35cm (hladina tak 25cm)by jim měla stačit si myslim.
Můžu ti říct ale že to tam je docela na hlavu....
Myslím,že Tvé místo na psychiatrii je adekvátní.
Teď jde o to jestli umírá ten kdo odpovídá a nebo zvíře
A nebo oba najednou což je docela dost reálná možnost občas
Lenko, patentky nestačí, něco přidej, ať se maj fakt dobře. A jak to pořád myslíš, že krmíš vajíčka, to myslíš asi ty už rozplavané larvičky? Ty se ale taky nekrmí sušeným.
Jestli je teď začneš překrmovat bioaktivním krmením,hrozí reálné nebezpečí plynatosti v důsledku aktivity bakterií,na které nejsou připraveni.Tentokrát "překrmením"neuhynou u dna,nýbrž na hladině,bez ohledu na vodní sloupec,který bych doporučil zvýšit kvůli snížení koncentrace nečistot.
Asi maj po té dlouhé dietě hlad. Akorát nevím, proč bys tam házel křečka. Hoď tam rybu.
to fakt neni možný teď hodit do akvárka třeba křečka myslim že by měl smůlu dělal by pohyb a asi první co by se stalo že by ho dělat přestal protože by mu ukousli nožičky
dou mi po ruce o vši co se momentálně ve vodě hejbne asi mim chutnalo a chtěj další nášup.
Asi zatím tam měli málo bordelu, protože žrali sušený řízky. Když budeš krmit rybím masem, hov.srdcem a ideálně žížalama, bude tam exkrementů
dost. Fakt bych to nepodceňovala, 40l na pět větších axolotlů je málo. Abys pak nenapsal že umřeli a nevíš proč.
no tak odkalovat se to moc nemusí
tam maj málo bordelu... tak byl malej kousek masa z polívky... tak sem jim to zkusil dát málem se tam kvůli tomu zabili... to je neuvěřitelný co to snima udělá to maso
Jak povídal aldar asi maj radši něco jinýho než sušený řízky
To by bylo fajn
Teď to chce ale zvýšenou péči (často odkalovat) ať ti do té doby vydrží
Ale pokud chceš náladu zase zlepšit tak do půl roku bych chtěl koupit nějakou hezkou 450tku nebo aspon 300ku a co 130 by byla jenom jejich
což je nějakejch hezkejch 15 a víc peněz jelikož nechci lepený od sklenáře... Docela bych se bál že taková povodeň už by moc slasit nešla
Prdlo mi jednou akvárko 30l u bratránků měli tam koberec a vysušovali to tam tejden... mi máme plovoucí podlahu byla by to konečně ta pravá plovoucí podlaha
A taky sem přemejšlel že by mohly bejt na podlaze ale to sem v zápětí zavrhnul i když by je to chladilo myslim si že v létě by tam měli našeho loveckýho psa uprostřed nádrže protože jí když je teplo tak si lehne do potoka a nikam nechce jít. Doma se zase opře o nefunkční topení a chladí se.
Pokud chceš skazit náladu tak bohužel je spolu mám jak 3 bílí tak 2 černý. A dneska se půjdu koupit nějaký dobrý jídlo pro ně aby si na mě nestěžovali a naporcuju to na talířky. ty černý na tim videu nejsou moc vidět abych pravdu řekl spíš vůbec i v max velikosti
To nebylo na tebe.
Viděla jsem tvoje video ze včerejška, jsou tam jenom tři axíci, ty tmavé s nima nemáš? To by bylo dobře, aspoň pro ně o kousek víc místa
a to mi pomůže k čemu?
v rozhodnutí kolik talířku?
aladar napsal: Nevím,jak se dávají palce a nádrže do oblíbených.Jdu se projít.Do Stromovky.
Jak se dávaj palce už víš, když by ses přehmát, dá se to zrušit - kliknout myslím do 15 minut zase na ten palec. A jak dávat nádrže do oblíbených - otevřeš mojí nádrž
a vlevo nahoře, vedle názvu, je taková šedá hvězdička. Na ní klikni a hotovo.
Mám talířek... Ale momentálně řešim jestli budou jíst každej ze svýho že bych jim je popsal a nebo z jednoho. A netušim jestli v těch svejch rukách udržej příbor ktere jsem taky našel u svejch panenek.
Och tak to děkuji za odpověď já to tam nikde neviděl a momentálně sem to začal číst celý tohle forum od začátku... mimochodem jsou paví očka dost kalorický?
nemám vybrat nějakou jinačí rychle množící se rybu?
Ano, Aladar psal RYBÍ maso.
Vydrž, zase bude líp
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x