Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 59 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 11:04 Muž DrChila [243]
Hodil sem do axolotiště mrtvou grupku čerstvě čistou náhodou úplně zmizela
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 15:32 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Ondra
Jako pro dospělé,cca 15 až 20 st.Víc ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 15:28 Ondra
Chtěl bych se zeptat na mloky. Pravě jsem dostal asi 30 jiker Axolotla mexickeho a už se v jikrách mrskají. Jakou mám zvolit teplotu?? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.03.2013 10:55 Muž DrChila [243]
Tak konečně dneska sem byl zařídit to akvarium větší 140L pro 4axoloty už je lepší než 60L ne?(u našeho sklenáře za 1200 i s krycim sklem na těch lištách postraně) větší akvarium se mi na to skříň už ani nevejde. Jedině že bych jim tu napustil bazén kterej někde taky máme:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 07:40 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Zatim má pořád tmavé číro :-) .Jedu se mrknout na poštu,včera nic nepřišlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 06:55 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Aladare, co ta strakatá larvička? Jak vypadá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 06:54 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: smirda
Ty nitěnky bych vynechala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 12:29 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: smirda
Tak to už bude lepší.Povlak stahuju buď dózou i s vodou,nebo jemnou síťkou.Voda nemůže mít víc,než je teplota vzduchu,někde bude chyba.Korušky jsou jako sledi,občas se nabídnout můžou,ale je z nich bordel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.03.2013 10:04 smirda Re: Eva_R a aladar
Ty jo, to byla rychlost, moc děkuju za rady. Musím se přiznat, že axolotli jsou spíš přítelova záležitost, já od té samé kamarádky nafasovala potkany, takže jsem teď vyzvěděla všechny podrobnosti a jdu odpovídat.
Eva_R: Dno "luxujeme" právě tak jednou za 2-3 dny, při velkém úklidu. Krmíme cca 2-3x týdně (když jsem se teď ptala přítele, tak prý podle toho, jak nám to vyjde, tak to zprůměroval). Dává jim nítěnky, patentky a gammaruse, všechno z mrazáku. Ryby jsou Osmerus eperlanus, prý jsou slanovodní, což přítele trochu mrzí, chtěl sladkovodní, ale nesehnal.
aladar: Čím nejlépe sbírat povlak z hladiny? Třeba nějakou obyčejnou, pouze na to vyčleněnou lžící? To s tou teplotou víme, problém je, že máme v podstatě jen jednu velkou obytnou místnost a já jsem hrozně zimomřivá stydim . Topení máme na 21°C, ale axi tam podle jejich teploměru mají ještě jeden stupeň navíc.

A na závěr dobrá zpráva. Právě nám kamarád přivezl ještě jedno akvárko 60l na půjčení, takže rozdělíme do dvou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 07:07 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: smirda
Berme jako nezvratnou věc "velikost" akvária.Tmavý kout v pořádku,rostliny taky.Ohledně světla asi kompromis,ale nezapomeňte,že chováte axolotly,ne rostliny.Zápach z vody je jednoznačně z krmení,speciálně rybí maso svým rychlým rozkladem dokáže divy.Doporučuji střídat krmení a ryby nedávat tak často,při vašich podmínkách bych je stáhnul na minimum.Možností,čím krmit,je halda.Jinak co píše Eva,odkalovat bobky aspol,ty nevezme žádný filtr a zamezíte tvorbě dusičnanů,sbírat povlak z hladiny a podle potřeby vyměňovat část vody.Čím menší akvárium,tím víc práce.A ještě něco,těch 22 stupňů tomu smradu nemalou mírou přispívá a axům moc nesvědčí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 01:04 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: smirda
Ahoj, na 60 litrů jich je dost, je potřeba častěji odkalovat odpad ze dna (děláte to?) a dolévat odstátou vodu. Jak často krmíte a dáváte i něco jiného než rybičky? Co je to za ryby?
Kytky potřebují světlo a přítel má pravdu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 00:44 smirda – čistota vody
Ahoj, předem se omlouvám za blbé dotazy a dlouhý přípěvek. Poctivě jsem pročetla celé fórum, ale pořád z toho nejsem moc moudrá.
Dostali jsme od kamarádky "na půlroční hlídání" 4 axolotly v 60 litrovém akvárku (což jak tady čtu, pro ně není úplně fajn, ale s tím asi moc nenaděláme, cizím akvárko asi kupovat nebudem). Na dně štěrk, pár živých kytek. Máme docela problém s čistotou vody, celkem dost smrdí už asi tak po dvou dnech. Je to tím, že jich je tolik na malé ploše nebo by to mohlo indikovat i něco jiného? Krmíme (roz)mraženými rybkami. Jinak jsou v tmavém koutě bytu, aby nám kytky nechcíply, je třeba nějaké světlo, ale z toho axolotli nejsou nijak odvaření, stejně tak z filtrů (které na to akvárko máme dva). Teplota je cca 22°C.
Jak to tady tak píšu, vidím, že máme špatně v podstatě úplně všechno, jen nevím kudy z toho ven :-O .
A ještě dotaz - přítel tvrdí, že kytky pomáhají tomu, aby voda byla čistší, je to pravda nebo jen špatná dedukce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 19:51 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: Eva_R
Hm... už potom len vyriešiť dilema, kam dať z tej komody morča. Snáď sa niečo nájde ( aj tak asi nebude môcť zostať v mojej izbe, lebo ma budí rozzureny ) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 16:54 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Ria542
Já mám axici v 70x35, budou tam dva, asi to půjde, ale lepší by bylo větší. Možná časem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 15:20 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Ria542
To už je lepší,čistý objem bude cca 65 l.I když důležitější než samotný objem je plocha dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 13:58 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: aladar
Tak by to asi aj fungovalo, ale mladé ma asi nejak moc nelákajú ;-) V podstate sa mi na komodu zmestí tých 75 - 80 x 35 - 40 (asi by som tam nechala nejaké to miesto cca 5cm, takže skôr 75x35, dala by som to vyrobiť ako špeci veľkosť) ;-) Výšku cca 30cm, to by im asi aj stačilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.03.2013 13:53 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Ria542
Celoživotně by to pro ně nebyla žádná výhra,některé formy,dorůstající do 20ti cm by to zvládly.Pokud ti vyrostou do 30ti cm,budou tam jak ve zkumavce :-) .Jednoduše první rok jim to stačit bude,pak si pořídíš větší a tohle použiješ na odchov mladých či na další axe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 13:12 Žena Ria542 [40] - Miniakvária – ax a aq
Dalo by sa chovať dvoch axov v 54 litrovom aq? shopakva.sk/… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2013 00:18 Niki.Ch – axolotl
díky moc dík :) :) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 23:57 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Na to zapomeň,víš toho dost,taky si chci občas jenom číst ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 23:43 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
:) Ne ne, ráda přenechám zkušenějším :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 23:39 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Tak nespí :) ,je to tvoje pacientka X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 23:38 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Niki.Ch
Ví,ale spí.Ideální je 15 až 18,do dvaceti je to ještě jde,každý stupeň navíc jim už začíná vadit a zvyšuje se riziko nemocí zároveň se snižováním jejich obranyschopnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 23:36 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Niki.Ch
14 - 22°
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 23:28 Niki.Ch – Eva_R
nevíš tak cca kolik????? :) :-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 22:22 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Je povinnost veterináře tohle radit,je to trochu riziko,ale nikdy se nic nestalo,viděl jsem v maroku za fabrikou žrát desítky želv hovínka dělníků.Horsfieldky jsem měl kdysi,byly v pohodě.Měli bysme to ukončit,nebo nás vyofftopují,tohle můžem probírat jinde :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 22:07 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Máme taky suchoželvu, stepní, a když jsem se o to zajímala, tak všichni radili nic takového nedávat, i MVDr. Hnízdo. I když, zkusila jsem žížalu, ale živé se bál :) a mrtvou nechtěl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 21:54 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
suchoželvy,kromě rostlinných složek.Vejce jsem dával vcelku vařená,rozbily si je samy krunýřem o stěnu.Kdysi dovezené,co nechtěly žrát,jsem rozkrmoval chcíplýma myšma,viděl jsem je to žrát v Africe :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 21:41 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
aladar napsal: želvy tvaroh s vejci

Které želvy žerou tvaroh s vejci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 21:39 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Niki.Ch
Docela nízkou, určitě nepřitápěj.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 21:37 Niki.Ch – Eva_R
jo ještě mám jednu otázku kolik stupňů potřebuje axolotl v akváriu :) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 13:44 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku Nekonečný příběh chovatelův.Já chleba s máslem,želvy tvaroh s vejci,já housku s paštikou,sloni melouny s banány,agamy třešňový kompot,gekoni a scinkové to všechno dohromady.Jen hadi byli k mému gastroegu šetrní.Třetí den jím fazolovku a axové střídají pstruha s lososem.Jdu si dělat bramboračku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2013 22:16 Niki.Ch – Eva_R
moc moc děkuji za moje otázky fakt díky... :) :) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2013 08:51 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Že jim nic není,poznáš podle držení těla,jinak do domělé mrtvoly šťouchneš a ona naštvaně ožije.Když jsou do oblouku,zvlněné nebo mají zkroucený konec ocásku,můžeš začít kopat :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2013 07:37 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Břichem nahoru u hladiny, to už bych kopala hrobečky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 23:39 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Některé larvy jsou takoví mazáci,že si lehají na bok a vypadají jak mrtvoly.U nejmenších jsem zažil i břichem nahoru na hladině.Ještě neznaly základy společenského chování :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 21:07 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Re: aladar
Fotka k příspěvku To se tak někdo má :-)

Naše ještě jen tak pohozené patentky neberou, musím jim s nima zamávat před očima :) (jak s tím červeným hadrem :-) ). Už radši přecházím na ně. Ty artemie jsou jednak až moc droboučké a taky mám pořád blbej pocit, že jsou slané.
Jo a ta poloha nakloněných larev mě nejdřív docela vyděsila, ale pak jsem viděla, že jim tam překáží to břicho :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 20:23 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Ačkoliv mrňata přecházejí na patentky,kořist v pohybu je pro ně jako červený hadr.Proto jsem ještě jednou vyrazil na buchanky a perloočky.Po nalití do nádrže zanechaly larvy patentek,ač červených :-) a raději zobaly desítky jednohubkových korýšků,než aby přežvykovaly kus komára.Výsledný efekt po hodině je hromada ocasatých soudků na dně,nakloněných díky břichu na stranu :) .Pro jistotu dodávám,že toto se může jen při neustálém krmení larev,pokud před tím vyhladoví,nafouknou se,vyplavou na hladinu a není li po ruce led,můžete je dát k ledu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 14:06 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
V mé ruce jsou klidní,nechají se prohlédnout jako pejsci :-) ,v misce se mrskají,protože ji neznají,je neosobní a pro ně podezřelá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 13:28 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Fakt nemám nic proti manipulaci ve vodě, sama na axici sahám, žere mi z ruky, ale z vody by se podle mě zbytečně brát neměli. Přenést do jiného akvárka se dá i třeba v misce s vodou, ne? Ty víš, jak je bezpečně vzít, ale když si představím, jak na ně často chmatá a vytahuje z vody DrChila, je mi nanic :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.03.2013 09:20 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: DrChila
Se slovy čím víc se na ně chmatá bych byl opatrný,zas to nejsou morčata
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 09:11 Muž DrChila [243]
Čím víc se na ně chmatá nebo čím víc se z vody vytaháhaj jsou pak na to víc připravený.. poprví bojovali.. teď už jim to ani nepříjde.. stejně tak jako při krmení pak se můžou krmit i z ruky například
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 09:01 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Ria542
Mrně může být v menším,třeba cca 20 l.Jeden dospělý si zaslouží alespoň padesátku.Může být jeden,ale raději mají společnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 08:42 Žena Ria542 [40] - Miniakvária
V akom veľkom aq chováte axolotlov? (1, alebo viacerých, dajú sa chovať aj po jednom?)(premýšlam do budúcnosti, veľmi sa mi páčia) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 07:12 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
To by bylo,abychom se konečně na něčem neshodli,vážený uživateli :-) .Niki se na to možná neptala kvůli mazlení.Ženy mají často citlivější až mateřský přístup ke zvířatům,neříkám,že je to špatně,ale je tu "ale" ;-) .Před časem jsem přišel domu,bílí axové měli zarudlou kůži,všichni jezdili po akváriu jako diví.I přesto se po nabrání do ruky zklidnili a s důvěrou se nechali přenést do ledové vody,kde se po 12ti hodinách vrátili do bíla(bez použití sava,černí zůstali černí :) ).Kdyby na to nebyli zvyklí,splašili by se jako torpéda a omlátili by se o kameny a stěny akvária(už jsem to viděl),což by jim spolu se stresem fakt nepomohlo,obzvlášť při jejich velikosti a váze,kdy je jejich razance velmi slušná.Občasná něžná manipulace je nestresuje a zároveň připravuje na podobné situace.Na druhou stranu každý má svůj přístup a právě tím zodpovídá za své svěřence ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 23:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
No, tak v tomhle se neshodnem :-) Chovat se ke zvířeti šetrně neberu jako přehnanou opatrnost. A jak se to může obrátit proti zvířatům nebo chovateli?
Taky s nima manipuluju, ale jenom ve vodě. Žerou mi z ruky, nechají se podebrat, posunout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 22:40 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Nemají proč trpět,ochrana pokožky je dobrá a kontakt s nimi je součástí chovu.Chovat se ke zvířatům přehnaně opatrně se naopak může obrátit proti nim i chovateli.Manipulace rukama je součástí důvěry a funguje to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 20:43 Muž DrChila [243] Re: Eva_R
Slyšela si o metamorfoze? postupné ubírání vody způsobí to že je z něj suchozemskej tvor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 20:24 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Larvičky už žerou patentky hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 20:23 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Vytahovat z vody se občas musí? Připadá mi, že tím trpí, třeba drápatky co je mám, jsem nikdy na vzduch nevytáhla, když bylo potřeba je přelovit, tak kelímkem s vodou, to samé s axicí, byl by to pro ní stres. Ty určitě víš, jak na to, ale začátečníkům bych to určitě nedoporučovala.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [59] ...... 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056?od=2901