Axolotl mexický
Ahoj, chováš dlouho, jakého věku se ti axíci tak dožívají? Četla jsem až 25 let, ale jinde zase že v akváriích tak do deseti, hlavně kvůli teplotě vody.
0 17.04.2012 11:28 Aladar – Re:Klára
Kláro,bylo by dobré udat velikost ax.od toho se odvíjí krmení i třeba substrát.Souhlasím s Evou,moučné červy plivou,leda je nasekat.Pokud máš ax cca do 10cm,potřebují co nejpestřejší stravu,nejlépe přírodní formou.Druhá verze je koupit bud roboran pro ptaky,nebo obyč.plastin a jednou za čas v něm krmení "vymáchat".Je tam vše,co potřebují,osvědčilo se mi to za 25 let chovu,stejně jako kuřecí srdíčka,která hltají ve velkém i s plastinem.Jinak nápadum v krmení se meze nekladou,pozor na starší jatra,i z mrazáku,kvuli některým bakteriím.Substrát by měl být uměrný velikosti ax,protože ho žerou kvuli zažívání.Na světlo moc nejsou,čim víc je akvarium výstavní,tím huř pro ně.Je to praxe z domova,ze zoo i z fakulty a platí to obecně u všech zvířat.Z letošních odchovu mi zbylo ještě asi 100 prcku,jsou k dispozici zdarma či za "pivo"723309194 Praha
0 17.04.2012 10:21 Aladar – Re:mato
Tyto krevetky jsou vynikajícím zdrojem stavebních látek,ale bude lepší jimi krmit postupně,pokud je ax.odloví,výsledný efekt bude nejen překrmení a ztráta kvalitního krmení,ale i vyhození duležitých prvku do luftu(vody),nebot je ax.nestačí zpracovat.
Moučné červy ne, nejlepší jsou žížaly, patentky, rybí maso. Nevidím tam osvětlení, pro rostliny nutné. Týdně měnit asi třetinu vody za odstátou. Brožury nejsou potřeba, vše potřebné najdeš na netu.
Ahoj, viděl jsem jich pár v JK ZOO v Ústí nad Orlicí.
No protože ryby mají takový ten "vzduchovač" který jim tam dělá bublinky aby ty rybky mohly dýchat.
0 15.04.2012 13:10 Klára K. – Seznam...
Fajn, takže sem dám seznam věcí, které koupím pro axíka (kdyby něco chybělo tak napište) :
/Akvárium /\ voda /\ axík (překvapivě) /\ kamínky na dno akvárka /\ rostliny do akvárka /\ podložka pod akvárko /\ jídlo pro axíka (to jsou mouční červi?) /\ místo kam dám akvárko (aby tam nebyly velké otřesy, velký hluk a přímé světlo) /\ asi nějaké brožurky o axících\
Tak, doufám, že jsem nic nezapomněla. Pokud ano, tak napište
0 15.04.2012 12:49 mato – axolotl a krevetky
ahojte neviete mi poradit ja by som sa chcel opytat ci mozem axolotla chovat spolu aj z krevetkami red cherry viem ze ich bude jest ale bojim sa ze ich bude jest zaradom a tym ho prekrmim dakujem za odpoved.
Starší reakce
Sice tu ten odkaz už někde je, ale dávám ho sem raději znova:
www.akvarista.cz/…
Tam všechno potřebné najdeš.
Ventilátor určitě ne. Jestli myslíš vzduchování, tak taky ne.
K čemu si myslíš, že by ho tam měli?
Skvěle!!! A do akvárka? Jakože ho nemusí mít ani v akvárku?
Ventilátor nepotřebujou
Jo, takže ventilátor nepotřebují?
Neboj, jestli se rozmnoží, tak samice naklade vajíčka a když je nedáš někam jinam, sežerou je. Přemnožení nehrozí
A v té krabici se jim nic nestane.
Dík
Slušná strategie
No, napsala jsem si to hned na první místo v seznamu přání (protože brzo budu mít narozky) a napsala jsem tam, že si to všechno zaplatím. A dneska ráno mamka řekla, že zjistila, že axíci stojí někde 100,- a to znamená jenom to, že se na něj koukala na internet
Prý doufala, že bude stát třeba 1000,- abych si ho nemohla koupit
No, a tak se s tím už prostě smířila
Tak se pochlub, jak jsi mamču přesvědčila
0 02.04.2012 13:16 Klára K. – Juch!
Jo, tak budu mít toho axíka!
Starší reakce
Dobře, stačí teda 60x30x35? Píšou tam, že to má 63 l
Starší reakce
Ne, to je malé, víš jak je axolotl velký? Potřebuje min. 60 l.
Děkuju, asi si koupím to akvárko 50x25x25. Myslíte si, lidi, že to bude stačit?
Naše dcera má axíky dva. Zařídila pro ně hygienickou nádrž, kde je dost plovouček (Limnobium, Hydrocotyle leucocephala, Pistia) a aby to nebylo tak fádní, tak má na dně kameny s přivázanými Anubiasy. Nádrž má dost mělkou s velkou plochou.
To opakování je pro méně chápavé čtenáře.
1600,- je urcite moc peknej zaklad pokud se to bere postupne. Nejni to jenom kybl na vodu. Je to porizovaci cena akvaria, filtr se taky hodi, neco na zem (u axika nejlepe pisek) se taky hodi, nejaka tak dekorace ci aspon kyticky jsou taky prima. Na to osvetleni bych se vys... oni axici nemaji radi prudky prechod svetla, takze osobne si myslim, ze normalni svetlo od okna bohate staci. Muj axik se teda vzdy kdyz rozsvitim v pokoji urazene otoci a zapluje se schovat. Jinak akvarium je lepsi sirsi plocha a nizsi, takze je pomalu nejlepsi si to nechat slepit na miru.
PS: Hrozne zalezi na tom, kde to nakupujes.
PPS: Doufam, ze dodas fotky az si ho poridis.
Orientační ceny nádrží:
www.sklorex-akvarium.cz/…
Podle nich vidíš, že tvé úspory budou bohatě na pořízení základního vybavení stačit. Jediným otazníkem pak bude osvětlení, ale i to se dá v tomto případě (pokud nekoupíš set) řešit.
0 06.03.2012 17:31 Klára K. – cena
Hele, nevíte, kolik přibližně by mohlo stát akvárko pro axíka? Budu chovat jenom jednoho. Mám v pokladničce 1600 korun. Myslíte, že mi to stačí?
Starší reakce
Aha, ale oboje to plave. Ale kdyby dospěl, tak je to ještěrka ne? No, raději mlčím, nebo ze sebe udělám vola
Být ta patentka velikosti selete, tak myslím, že bych uspěl
Axík není ještěr, ale obojživelník. Nebuď jako v jednom přírodovědném pořadu, kdy tvrdili že bahenní želva je obojživelník. Jo a mimochodem, nevím, jak bys u takového aligátora uspěl s patentkami.
On mezi axíkem a krokodýlem zase až tak velký rozdíl není. Plavou oba, ještěři to jsou taky, jenom trochu ta váha, velikost a zoubky no.
pokud to jeho ženě nevadilo, tak proč ne. Ale barák je zřejmě nutnost. Nějakýho hroznýše bych si rád někdy pořídil. A na krokodýlka se raději zajedu jenom podívat do zoo.
Nejdřív drbání, teď stěhování, ještě chybí v kuchyni u stolu, nebo v posteli místo partnerky kvůli přitulení a obejmutí když je pár dní mimo a je to snad kompletní. To chce mít asi hodně tohle doma chovat co.
To se musíš umět postavit. To bylo u kamaráda, který je měl ve velkém bazénu z železných plechů. Přišli jsem ke kraji bazénu a ten krokouš se vynořil u stěny. Tak jsem k němu přišel zezadu a začal ho drbat. Doleva se otočit nemohl, protože tam byl plech, no a kdyby se točil doprava, tak to by musel o více než 180 stupňů a to bych tu ruku stáhl. S ohledem na to, že kámoš je měl v prvním patře rodinného domku a nahoru je stěhoval na zádech, tak to moje drbání byla nevinná idylka.
No, nevím, jestli by se to dalo nazvat průserem. TO by asi bylo ještě něco horšího
Klárko a co teda máš když ne žákajdu? Najký systém evidence tvého prospěchu být musí. Z toho jak to píšeš, tak nejspíš nějaký elektronický? Tam by rodiče mít prřístup měli mít. Tak zkus navrhnout. Hele mami, já si tuhle dvojku z matiky zlepším a za to axíka? Nebo budeš třeba měsíc omývat nadobí, utírat prach.... To by nešlo?
Ještě lepší způsob - chci kolo, požaduji letadlo. V našem případě - chci axolotla, škemrám o krokodýla. Nějakou dobu opruzuji a když jsou rodiče neoblomní, tak "slevím" a chci aspoň teda toho axíka. Průser by ovšem byl, kdyby rodiče souhlasili a aktivně koupili krokouše sami.
tak to udělej jak napsal hr 22.02.2012 12:13
No... Vlastně ani jedno. Já nechodím totiž na klasiku, já chodím do Waldorfské školy! Tam nemáme žákajdy!
Starší reakce
Ještě nebo už?
No jo, to je sice hezký, jenže já nemám žákajdu!!!
Ta si zaslouží modré z nebe.
Tak jediná další možnost jak dostat po čuni je dovést domů milenku, ale ot by už zavánělo rozvodem, tak asi budeš muset o ni pouze požádat
Štíra ne, ale hady, želvy i trnorepy jsme už doma měli. Ledacos z toho se i množilo, takže moji paní hned tak něco nepřekvapí. Mimochodem, ti trnorepi byli její a měla jich hezkou skupinu.
Samozřejmě že se pochlubím, ale vzhledem k tomu, že do loňska měla sklípkana naše dcera, tak bych do toho moc velké naděje nevkládal.
Když otisk, tak hlavně fotku, ono se bude potom líp smát
Nejlépe se rodiče přesvědčují s žákovskou v ruce. Když je tedy se čím pochlubit.
Tohle je bóží. Díky za návod, příští měsíc si takhle pořídím na terraburze sklípkana. Dám pak vědět, co na to řekla manželka.
A co třeba si rozbít prasátko a jít si ho koupit sama? Jelikož tě nikdo nezná a neznáme ani tovji maminu, tak jediné co osobně můžu slíbit, že se zeptám křišťálové koule až mi přijde z reklamace.
0 22.02.2012 11:02 Klára K. – Ti rodiče...
Ahoj lidi, jak mám přemluvit rodiče aby mi koupili axíka?
Mamka ví, že bych se o něj starala, protože se důkladně starám o štěně, čtyři ptáčky a 35 křečků... Ale nechce mi ho koupit...
Jakpak ji mám přemluvit???
Přidat reakci
1 ...... ...... [73] 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x