Axolotl mexický
Takže nějaký léky? Dají se normálně sehnat v lékárně?
Budu jí teda sledovat, jestli se zase něco objeví...
Na plíseň je mnoho způsobů léčby,musí se zachytit co nejdřív,protože axům moc vadí a často na ně hynou.
Žábry vypadají pořád krásně zdravě, měla to přímo na tom jejím parohu.
Kdyby to byla plíseň, dá se to léčit?
Čuchala jsem
není nic cítit. Tak to nechám, co bude, díky za odpověď. Mám hroznej strach, aby to nebyla nějaká plíseň...
Ať koukám jak koukám,nedokážu to identifikovat.Kdybych to měl po ruce bez mikroskopu,vzal bych to mezi prsty,očichnul
a kdyby pořád nic,dal bych to sklenice s vodou z akvária a čekal,co se bude dít.
Vyfotila jsem to ještě zvlášť. Je to velký asi půl cm. Na těch žábrech vůbec nic nezbylo, jinak vypadají pěkně.
Napadlo mě, jestli by to nemohl být kousek rybího masa, v neděli ho měla. Ale že by se jí tam kousek takhle zachytil?
Včera bych řekla, že tam nic neměla, dneska jsem si toho všimla hned po rozsvícení.
Mám problém
Tohle jsem dneska ráno objevila na žábrech axice, šlo to sundat pinzetou, teď tam nic nemá, ale co to je? Může to být plíseň?
Jj, popisoval jsem to v topicu artémie, jak mi to funguje. Dóza s plochu asi 15x20cm, 3cm vody, tak dvě až čtyři polévkové lžíce vody, trošku - čtvrt až půl čajovky sody a vajíčka. Při teplotě asi 22°C se líhnou za 24 hodin první a ještě za tři dny jsem odebíral živé malinkaté potvůrky.
Díky.
Takže stačí jenom slaná voda, nasypat vajíčka a čekat?
Dostávali Mikrozel od Hobby a potom z ebay spirulinu. Udělal jsem zelenou vodu a tím jsem krmil. Ale je to taková pakárna, že chovat si velkou aretemku je blbost. Lepší by bylo najít něco lepšího ke krmení. Když budeš líhnout bez vzduchování tak máš po dva až tři dny živou artemku k dispozici taky. Líhne se postupně.
Už aby to bylo
Co buchanky, máš naloveno? To máš stejně dobrý, nasypeš je tam a víc se nemusíš moc starat.
A čím jsi je krmil? Taky se musí čistit, to si moc nedovedu představit
Aspoň kdyby se daly udržet pár dní, ne hladové, abych nemusela líhnout pořád novou dávku. I když, dá se to vydržet, larvy asi porostou docela rychle, už se dokonce začínají podobat axolotlům
Artemka tak dva týdny spíš neroste a potom to je rychlejší. Za čtyři týdny mají asi centimetr a půl, ale za dva týdny sotva tři milimetry.
Koukám že píšu a tys mě předběhla
Možná by nebylo nutné je hnát do dospělosti,stačilo by vždy o něco...,než axové přejdou plynule na patentky a žížalky (?)
To určitě mohlo, ale ta práce za to nestojí. Rostou tak měsíc do dospělé formy a moc jich nezbyde. V domácích podmínkách jsem na dospělé artemky úplně zanevřel.
Zatím nijak,artemie se pak odchovávají až do dospělé formy,krmí se kvasnicemi a kdoví čím vším,to už mi vypadlo,ale dá se to najít.Teoreticky vzato by s nima mohlo být krmeno od larev po dospělce.
Nechat narůst, to je tak jednoduchý? Čím je krmit? Krmím s artemiema dva dny, mezitím se líhnou další, ale jak to udělat, aby povyrostly?
Můžeš to zkusit,ale i ty nejmenší nítěnky jsou moc dlouhé,musely by se nasekat a po dni vysát pryč.A jestli žerou artemie,které můžeš nechat narůst,kolik chceš,a navíc jsou to výživní korýši,zůstal bych co nejdéle u nich a do nítěnek bych se ze známých důvodů vůbec nepouštěl.
Já jsem předevčírem lovila v rybníčku co máme u baráku a nic živýho jsem tam nenašla, tak musím líhnout artemie... Taky jsem dneska koupila žívé nitěnky, myslíš že bych mohla vybrat ty malinké
a zkusit jim to už dát?
Mě už asi taky,dneska jedu na další buchanky,pak nebude čas.
Vylíhly se celkem rychle,tak jim asi zásoby zůstaly.U mě je venku asi třetina,zatím jsou v klidu.
Fotopamátku na mrtvé larvičky nechci
Právě že to naleju a nic se neděje. A to teď u nich trávím docela dost času. Artemie dávám dvakrát denně. Ale zase mi připadá, že jsou o kousíček větší, tak třeba žerou, když na ně nekoukám, nebo nenápadně.
Třeba ze začátku nejsou tak dravý?
Už ses koukal, jak to vypadá u tebe?
Dělají Pohyby,rukama nohama,jako Kodym.Přesněji výpady,nejvíc po nalití potravy.Jestli ne,fotopamátku na ně máš
Larvičky vypadají pěkně, akorát nevím, jestli žerou. Snad jo
aladar napsal: Když se tak dívám zpět,už mnohokrát jsme řešili rychle zhublé axe.Rada je přitom stále jednoduchá a účinnná.Onemocněních axolotlů je však mnoho a jen otázkou času,kdy přes fotku nerozpoznáme,o co jde a milého mexičana pošleme potrubní poštou za jeho předky
Doufám, že to i tentokrát dobře dopadne
Když se tak dívám zpět,už mnohokrát jsme řešili rychle zhublé axe.Rada je přitom stále jednoduchá a účinnná.Onemocněních axolotlů je však mnoho a jen otázkou času,kdy přes fotku nerozpoznáme,o co jde a milého mexičana pošleme potrubní poštou za jeho předky
Jestli je po pár dnech hubená,není v podstatě co řešit,pravděpodobně se jedná o napadení trávicího ústrojí.Nemá smysl nic rozebírat,co napsala Eva,platí.Studená voda,několik dní půstu a pak nejlépe žížalu,nebo i něco jiného,ale ne patenky.Do vody se může přidávat led.Kýbl stačí.Tyhle bakteroinvaze jsou poměrně časté,za pár dní to bude ok.
radši 3 abych usnul a babky mě chrápánim nerušili
Vem si prášek.Ventilačka není otevřené okno,a i kdyby,buď to bude v místnosti zavřené,nebo ochlazované oknem,čili záměr byl dobrý.Vem si dva.
no tak schválně dej kýbl k oknu k otevřené ventylačce a na obě strany dej teploměry u okna bude víc jak na druhé straně. Jelikož z jedný strany se to bude u okna ochlazovat a z druhý se to bude oteplovat a to zevnitř a řekni že ne a asi si jdu pro nějakej prášek a že jich tu máme.
Nemáš se čeho bát,na rozdíl od jiných máš zodpovědnost a mozek.
Gratuluji za nový fyzikální objev aktivity vodíkových iontů,při kterém se v nádrži rozdělí na teplé a studené podle směru k ventilačce
Nejdřív ty.Mnoho samiček by ocenilo zduření orgánu,obzvláště ve studené vodě,kdy to funguje (jim) nejlépe.
No moc ne, mám strach, že radím blbě, tak tě netrpělivě vyhlížím
diť už se na tom pracuje... zejtra jdu pro akvarium navrtaný na přepad pak až se uvolní místo z tý filtrace vedle axolotů tak budou mít větší
nevím jak tam musí být chladno, jelikož toto zvířátko nechovám, ale chladnou místností v paneláku je buď ložnice, my tam máme 16-18st. a nebo u nás ještě spíž tam je v zimě i kolem 10st.
DrChila napsal: myslíš aldara tyrana? co má rád polívku z mločích ocásků?
Jako vtip dobrý
Ale tyran axolotlů je tady někdo jinej (ty).
Noo jenže my bydlíme v bytě a žádnou chladnou místnost nemáme :(
nejlepší by byla studená místnost.. ventilačka nebo tak je blbé.. protože by jsi měla jednu stranu teplou druhou studenou
Dobře dám jí tedy do toho kýblu snad to tam nějak vydrží a rozhodně už nebudu krmit jenom patentkama
a jak mám du vodu udržovat studenou?mám ten kýbl dát třeba k otevřenému oknu?K ventilačce?
myslíš aldara tyrana?
co má rád polívku z mločích ocásků?
Ano, to si myslím, ale nemusí to být pravda. A ten tmavý je třeba odolnější, ale dlouhodobě mu to určitě taky neprospěje.
Kýbl podle mě stačí, ale raději počkejte na radu Aladara, snad sem brzy přijde.. Já s léčením zkušenosti žádné nemám.
Aha,myslíte že tim že sem ji krmila jen patentkou tak že ji to nedělalo dobře?Myslela jsem že když to tomu černýmu nevadí tak že to nebude vadit ani ji.. :/ no asi mi to nedošlo :/ tak děkuju
zkusím ji dát tedy do té studené vody
snad to pomůže..ale problém je že nemám žádnou nádobku do které bych ji dala..větší kýbl určitě nestačí co?A co to přesně znamená mít napadený trávicí trakt?Může na to i zemřít?
Přidat reakci
1 ...... [61] ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x