Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 19:02 MARIO Re: aladar
Dakujem za radu, tak dam axiho do mensieho akvarku v ktorom mu budem schopny lepšie ochladzovat vodu. Cerviky mu kupujem v rybarskych potrebach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 18:48 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: MARIO
Je to stále dokola.Daní za schopnosti axů jsou jejich problémy se zažíváním, způsobené výměšky bakterií, díky nimž dochází k nadýmání a někdy i k otravě.Výhoda axů je v tom, že si velebí v ledové vodě, která v přírodě brzdí rozvoj kolonií nežádoucích elementů. Již po sté ... ochladit a hlavně nekrmit. Pokud není možnost využití studené místnosti, je třeba vyměňovat část vody za co nejvíc studenou několikrát denně alespoň týden a zároveň si probrat, která složka krmení byla v poslední době dominantní. Nemusí ovšem jít pouze o ni, ale o kombinaci. Červy nevím jaké máš, ale budiž, losos občas a na granule úplně zapomeň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 17:47 MARIO Re: aladar
Fotka k příspěvku Z boku vyzera takto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 09:23 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Honza
A třetího dne... Thyroxin, pouze na předpis. Jsou jiné varianty, jedu pryč, tak odpoledne, pokud to nevyřeší někdo jiný, seznam možností je na obsáhlejší příspěvek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 09:18 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: MARIO
Prosím foto z boku v celé délce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 08:14 Honza – Axolotlové
Dobrý den chci se zeptat nevíte jak se dá u axolotla vyvolat metamorfóza.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 16:12 MARIO – Nafuknute brusko
Fotka k příspěvku Dobry den, uz niekolko dni ma moj axik nafuknute brusko a vacsinu casu len tesne plava pod hladinou. Dnes mu na tele pribudli aj nejake skvrny. Teplota vody je 20 stupnov, na kavarium nesvieti priame slnko, cast vody pravidelne vymienam. Krmeny je cervami, lososom, sem tam mu dam granule urcene pre axikov.
Ako by som mal prosim Vas postupovat, aby sa mi krasavica dostala zase do poriadku?
Dakujem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2016 20:44 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: axim
První dny nežerou, pak se rozjedou. Mikry mohou být, jsou občas opomíjené, jen s nimi zpočátku mívají čerstvé larvičky problém s požitím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2016 21:39 axim Re: aladar
Už sa mi začali liahnuť. Zatiľ mám okolo 30 ks, ale ešte je veľa vo vajíčkach. Zdá sa mi, že potravu ešte nepríjmajuú. Skúšam dávať mikry.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2016 21:15 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: axim
Vajíčka jsou samostatná jednotka, plíseň je u nich vzácná v případě skutečně nekvalitního prostředí.Výměna vody do vykulení není nutná ani na škodu.První dny nebudou jíst nic, artemie mezi tím buď vyrostou, nebo chcípnou.V průběhu dalších dnů částečná salinita prospěje budoucím predátorům i jejich obětem.Je jedno, zda použiješ lžíci soli na sto litrů kamenné či mořské, obě jsou vysrážené z moře. Artemie jsou vhodné, ovšem je s nimi práce, pokud není jiná možnost...Formující se klobásky se vykulí cca za dva týdny, čím déle, tím lépe.Ze dne na den začnou larvy žrát jako utržené ze řetězu, další týden se začnou napadat a je třeba začít je selektovat podle velikosti do několika nádrží, jinak se prostě požerou navzájem.V přírodních podmínkách mají přece jen více prostoru.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2016 20:56 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: SonaBambi
Otázkou je, zdali nazpět nebude mít zpětný efekt.S krmením rozhodně ještě počkej a přehodnoť jeho skladbu. Není na tom nic složitého. Hlavně už prosím Vás všichni zapomeňte na nitěnky, jinak se z řešení problémů kvůli nim v tomto foru jednou půjdu zahrabat mezi žížaly a ukecám je, aby počkaly u Vašich dveří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2016 13:21 axim Re: aladar
Zatiaľ mi nesplesnivelo žiadne vajíčko. Skúsila som nechať pár vajíčok so samicou v akváriu a pár som dala do samostatnej buxy na chladné miesto. Bola som zvedavá ako to bude lepšie fungovať. Tie v akváriu sa mi moc nezdajú, ale tie v buxe naopak, už sa začínajú pozdĺžne formovať, akoby sa formovala hlava. Vymieňam pre istotu polovicu vody každý deň. Pri kŕmení možno použiť aj vyliahnutú artémiu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2016 09:28 SonaBambi Re: aladar
Ah uznavam ze som to mohla napisat lepsie tak sa teda ospravedlnujem ;-) no v kazdom pripade stav sa po prelozeni do inej nadrze,kde bola len cista studena voda (vpodstate najstudensia aka sla pustit z kohutiku) zlepsil ax zacal byt znovu aktivny tak snad sa coskoro vrati naspat :-)
A mimochodom to s tym krmenim som sa naucila uz pri mojej prvej samicke takze to moj pripad nie je ;-) pekny den
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2016 20:28 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: SonaBambi
Pane doktore, jsem nafouklý a nechce se mi chodit ani ve vodě, napište, co mi je. Kromě toho, že jsme se dozvěděli, že dno je dole, nemáme nic. Takže: informace směřující k pravděpodobné diagnoze na dálku zní: Dobrý den, můj Kryšpín, kterého mám půl roku, přestal přijímat potravu a je celkově laxní.Krmím ho třikrát týdně (následuje druh krmení), je zhruba rok starý a teplota vody je 20 stupňů.Pro začátek to stačí na rozjezd výměny informací. Zažívací potíže jsou u nich časté, ovšem u slabších kusů.A že jich je. Ve hře je i neurologický problém, kdy se točí do strany a pokud do vrtule, zbývá jen vytesat SMS na hrob či mísu.Je to stále dokola, mnoho lidí, hlavně žen, chtějí pomoci dalším vykrmováním, jehož důsledkem je podpora problémů s fatálními důsledky.Pak slyším jen "já to myslela dobře" Prostě nekrmit, čekat a psát jasné a konkrétní informace.PS: vylučování či exkrementy budou zde lepšími termíny, ten Tvůj zní, jako by se netrefil do mísy v hospodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2016 20:51 SonaBambi
Mam otazku moj novy ax ktoreho mam tak cca dva mesiace mi nechce jest v poslednej dobe mal sice stale nafuknute brusko ohladom coho som sem pisala ale fungoval normalne aj jedol aj bol aktivny ale od tohto vikendu mu brusko splaslo obsral mi cele akvarko co povazujem mozno aj za dobre lebo viem ze nema zapchu...ale zostal strasne taky nijaky sem tam sa len pohne vacsinou len lezi na dne a odmieta mi hocico zjest hoci pred dvomi dnami aspon trochu zjedol a odvtedy nic je taky ze ho aj do ruky vezmem co sa predtym nedal a vzdy mi uplaval a zda sa mi ze ho stale bud taha len do jednej strany alebo smerom ku dnu dole tak teda...ci neviete v com by mohol byt problem :-O A este mam pocit ze mi prestava pouzivat aj zadne nozicky :-/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.04.2016 18:41 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: axim
Přímou úměrností každý snížený stupeň vody snižuje stupeň rizika ohrožení plísněmi, které jsou u prcků velmi časté. Naprosto ideální je čistá nádrž bez ničeho se studenou průtokovou vodou. To si ovšem moc lidí dovolit nemůže.Od deseti do patnácti st.C. je při menší koncentraci larev ve větším prostoru menší šance vzniku problémů. Jinak měnit polovinu vody denně, zpravidla být odstátá nemusí, většina vodovody je kvalitní a stačí ji nechat odtéct, až bude ledová, dnes už zabarvení chlorem nemá, ovšem pokud někde ano, je třeba pár minut počkat a třeba tomu pomoci promícháním.Pokud je možnost odstát vodu v prostředí, které ji neoteplí, pak ano. V případě teploty kolem dvaceti stupňů je nutné dodržovat denní výměnu části vody bez ohledu na velikost nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   27.04.2016 18:22 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Janulka
Třeba vysál písek ze dna, napiš to Američanům, budou nadšení. Sranda. Dělá to fotka, nebo má čtvrku ocasu? Tvůj ax vypadá poněkud zdeformovaně geno a tím i morfo. Dlouhodobé krmení nitěnkami není vůbec dobrý nápad, mnohokráte jsme ve foru upozorňovali na velké riziko s nimi spojené. Nezbývá než nekrmit a nitěnky poslat potrubní poštou tam, kde jim je nejlépe. Znám člověka, který kdysi z nezkušenosti a zřejmě i myslolenosti krmil pouze nitěnkami. O těchto lidech bych mohl napsat knihu Splachovač mrtvol. Takže pauza v krmení alespoň týden, nebo dokud trochu nesplaskne, ačkoliv mě se nezdá nafouklý, jak tedy vypadal předtím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   27.04.2016 02:18 Muž Shimamoto [492] Re: alexandr nawrat
Ještě doplním - axolotl je sladkovodní tvor a všechny druhy lezců zase potřebují k životu poloslanou brakickou vodu, i když jsou schopni ve sladké vodě kratší čas přežívat. Dále - axolotli nikdy nevylézají z vody a chovají se tedy v klasických akváriích, lezci ovšem potřebují akvaterárium s velikou plochou souše. A to nemluvím ani o rozdílných teplotních nárocích tropických lezců a chladnomilných axolotlů. Takže mizernější kombinaci zvířat sis už snad ani nemohl vymyslet;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2016 21:09 axim Re: aladar
A teplota vody by sa aká mala držať?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2016 19:24 Janulka – Prosim o pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den chcela by som sa spytat co by mohlo byt mojmu axolotlovi. Mam ho od januara odvtedy poriadne vyrastol. Chovam ho samostatne v priehladnej krabici cca 40 l, ma tam slaby filter. Bez vzduchovaca a osvetlenia . Krmim ho zivymi nitenkami raz za cca 2-3 dni. Posledne dni je nejaky nafuknuty a nechce zrat. Prosim poradte mi ci to je nejake ochorenie alebo je to "normalne". Za kazdu radu vopred dakujem.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.04.2016 19:12 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: alexandr nawrat
Axové by měli mít jednodruhové akva. Bezhlavě útočí na vše i na sebe. Pokud bude podobná velikost, dojde pouze k tomu, že lezci budou stresovaní a do vody se jim brzy nebude chtít.Pokud tam bude několik cm mělká vyvýšenina, zůstanou tam.Kamarádi na dně akvária z nich určitě nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2016 19:07 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: axim
Pokud myslíš bílý povlak na černé tečce,je to v pořádku.Plíseň zvrchu poznáš, ale to se hned nestává.Nesmí se poškodit, já odlovím dospělce kromě mámy a krmím ji ostošest, hádej proč.Pak jde taky vedle.Vzduchování klidně i naplno, pohyb vody není na škodu. Ještě se nedorozmnožila,trvá to několik dní.Po vykulení tam prcky nechám a naleju tam buchanky z potoka. Po nějakých, to je jedno, zda 14 dní či měsíc, je sleju, dám jinam a vrátím nádrž dospělákům. Další postupy teď nejsou aktuální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.04.2016 18:56 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: puffie
Jak napsal Shimamoto, přestaň těm imbecilům posílat fotky. Chovám axe třicet let s příslušnou frakcí neostrého štěrku dle jejich velikosti a nikdy se nic nestalo, naopak jim to vyhovuje. Naproti tomu s ucpáním střev jemným pískem jsem se již setkal vícekrát a víš co pomohlo? štěrk, který to jejich vlastním pohybem prorazil.Někdy bylo třeba je popohánět, nechtěli se hýbat a masáž břicha je v tomto případě riziková.Kolik toho v sobě měli bylo vidět v akva s čistým dnem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2016 15:12 alexandr nawrat
bojim se ze kdyz dam do akvaria axolotla a lezce dohromady tak se navzajem sezerou takze bych chtel radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2016 14:35 axim Re: aladar
Podarilo sa, dnes mi samica rozmnožila:-) Chem sa spýtať, na niektorých rôsolovitých obaloch, teda konkrétne vo vnútri mám čiernu bodku a na niektorých je taký biely povlak. Je to pleseň? Mám ich zo znášky vybrať, alebo nechať tam? Je lepšie dať slabšie vzduchovanie, alebo radšej žiadne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.04.2016 23:57 Muž Shimamoto [492] Re: puffie
A co takhle nedávat fotky axíka na ty pitomé sociální sítě - budeš mít pak svatý pokoj:) Nebo, pokud ti na názoru přechytralých amíků tak záleží, nech holé dno, plus nějaký ten úkryt. Tato varianta je globálně nejdoporučovanější, zavřeš tím hubu všem:-D Má to i své výhody, akvárium se pak bude lépe čistit a jistota, že tvůj mazel nespolkne něco, co by už nevytlačil, bude absolutní.

Jinak logicky vzato - když mlok toho doporučovaného jemného písku spolkne málo (třeba s potravou), nic se většinou nestane, takže vzniká mylná představa, že je to bezpečné. Když se ale píseček ve vnitřnostech nahromadí, třeba když ho zvíře začne záměrně polykat, tak výkaly plus jemný písek můžou vytvořit v záhybech střev nepropustný špunt a to je pak konečná. Takže kamínky přiměřené velikosti (do průměru kloaky) jsou mnohem menší zlo, obsahem střev prochází víceméně volně. Určitě bych ale použitý substrát na dno prosel, nebo ručně probral, aby v něm náhodou nebyl příliš velký kámen. Otázkou ovšem zůstává, jak moc je podporování tohoto axolotlího polykacího "zlozvyku" důležité pro jejich zdraví. V přírodě to jistě svůj význam má, na pročištění trávícího traktu od nestravitelných částí pozřené hmoty (hmyzí chitin, části rostlin, bahno atd.), u chovanců v akváriích je to diskutabilní, a proto tolik názorů (a emocí) kolem toho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2016 19:55 Žena puffie [6]
Fotka k příspěvku No, pokaždé když na nějakou sociální síť, kde jsou cizinci, hodím foto axe a oni vidí, že nemám jemný písek ale, teď říční písek jako má Eva, tak se do mě pustí ať axe okamžitě vyndám z akvarka, že je to hrozně nebezpečné a tak dále. Tak se chci zeptat, aby mi jednou provždy někdo vysvětlil proč? (a ať s tim už neotravuju)
Poslouchám Vaše rady, že jemný ne a zároveň dostávám utok z druhé strany že jemný teda rozhodně jo a tenhle ne. Tak co je to pro a proti?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2016 07:01 Žena puffie [6]
Fotka k příspěvku A takhle se do mě pustí všichni, když vidí, že nemám v aqua jemný písek. Proč?

Eva_R: Dala jsem na tvou radu a pořídila říční písek, akorát menší velikost, děkuju :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 18:48 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: axim
Chladnější voda skutečně funguje jako stimulant pro stojky s roztaženýma nohama, není však podmínkou. Často mívají pravidelné intervaly, kdy přes rok vytvoří několik malých snůšek, které nejsou moc kvalitní, říkám jim zkušební, a jednou ročně ve stejnou dobu snesou tu kvalitní.Většinou záleží na samcích, zda chtějí, samice zpravidla chtějí mnohem víc.Tlusté samice bývají, pokud je tam větší rozdíl, je možné, že samec chtěl.Občas je i holky záměrně provokují někdy až akrobatickými kusy.Je třeba přítomnost rostlin, jinak budou chuchvalce zmítána na dně a snadněji podlehnou sežrání.Hovězí srdce je vhodné, ovšem poněkud tužší,proužky se musí příčně nasekat, jinak je budou plivat. Kromě toho je velké a guláš z něho trvá dlouho.Je na objednávku, velikost je vidět v mých fotkách.Pokud by samice začala klást v tomto období, bude třeba prckům udržovat chladnou vodu a vyměňovat ji.Důvod jsou jejich vlastní inhibitory a velké riziko plísní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 13:37 Muž Kublik [8] Re: aladar
Diki, hlavne ze mi v obchode tvrdili, ze je to samecek tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 00:07 axim – vajíčka
Prosím Vás o radu. Ako zistím, že moja samica axolotla má v sebe vajíčka? V nádrži mám 1 samca a 2 samice.Väčšinou sú kŕmené živými rybkami, kŕmim ich raz za 5-6 dní. Je naozaj nutné, ako sa píše, že po dobu 4 týždňov sa má držať teplota na 12°C a znížiť osvetlenie? Ja momentálne znižujem teplotu vody už 2 týždne (voda sa drží na približne 15°C) a vypla som im osvetlenie nádrže. Jedna samice je nápadne o dosť tlstejšia ako druhá (kamene nežerú, majú pieskové dno). Zajtra priložím aj fotky. A ešte sa chcem spýtať, či je vhodné na kŕmenie aj hovädzie sdrce. Ďakujem za odpoveď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.04.2016 02:03 Muž Shimamoto [492] Re: aladar
Zakrslé mutace se sraženou páteří se třeba u ryb vyskytují celkem dost. Někdy jsou objektem cíleného šlechtění, např. závojnatky, "balónové" verze živorodek atd. Třeba zrovna závojnatky jsou, navzdory svému handicapu, odolné dlouhověké ryby, pokud jsou drženy aspoň v trochu přijatelných podmínkách.

U axolotlů je situace samozřejmě jiná, je to vymírající druh, různé genetické hříčky (kromě barevných variant) jsou i z mého pohledu krajně nežádoucí. A o prosté degeneraci se tu psalo už mnohokrát. Problém je nepatřičná popularita axíků, prodávají se velmi dobře jako "nenáročné" živé hračky pro děti. Vysoká poptávka samozřejmě vyvolává i nabídku ve stylu kvantita nad kvalitou a mloci z ixté sourozenecké generace zaplavují obchody. Nemyslím si ale, že běžní majitelé těchto "rychlených" axolotlů jsou ohrožením pro genofond druhu - s bídou udrží svá zvířata naživu, natož aby je rozmnožili (nebo se o to vůbec pokusili) a šířili tak zdegenerovaný chov dál. Tím samozřejmě neschvaluji masovou produkci takových nekvalitních kusů - každý, kdo se chce chovu axů věnovat seriózněji, by měl určitě kvalitní chovný materiál hledat jinde, než v prvním zverimexu za rohem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2016 21:22 Muž aladar [902] - Obojživelníci – Eva_R
Ahoj, jak probíhá inkubace, nebo spíš už vykulení klobásek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2016 20:55 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Shimamoto
Tyto případy se občas stávají u vyšších obratlovců ( plazi, ptáci, savci)V tomto případě jsou dispozice jasně dané od počátku.Pokud by tento tvor žil déle a měl schopnost rozmnožování, bude jen dalším článkem ke genetické likvidaci domácích chovů, které jsou již teď velmi na hraně a vzhledem k nepřísunu nové krve bude toto forum zahlceno nemocnými jedinci, které za prvé nedokážeme léčit přes Net, za druhé budou dalším množením úspěšně přispívat k absolutní likvidaci druhu, která proběhne možná ve stejný čas jako v posledním jezeru.Jediná polojistota jsou střežení axové v laboratořích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2016 23:52 Muž Shimamoto [492] Re: aladar
Někdy se stává, že odepsaní záprtci (u různých druhů zvířat) nakonec mile překvapí svou houževnatostí a životaschopností. Dotyčný axolotlík ale bohužel nejspíš nebude ten případ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.04.2016 20:37 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Vypadá na dva měsíce, žábry nic moc, lehce to zavání nezdařilým jedincem.Jak psala týna, na nitěnky se vykašli,pokud má špatné geny, zůstane malý a za několik let uhyne.Toť evoluce. Jednoduše nejde o krmení, ale o genetickou základnu.V půl roce by i slabě krmený silný jedinec byl dvojnásobný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2016 20:23 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: nelca15
Axové nejsou slepičky, podle velikosti je lze krmit obden, v dospělosti klidně jednou dvakrát týdně.Při správné teplotě, vzhledem k tomu, že nepoužívají energii k výrobě tepla, nestane se nic, když na měsíc odletíš na Kanáry.Pokud se delší dobu nekrmí, doporučuji menší měkké porce a postupně, třeba během sledování pojišťovny v růžové ulici.Snaha žen vykrmovat je pro axe nebezpečná, a nejen pro ně.Pro všechny - dávejte si pozor na časté krmení, vykrmeným miláčkem se nemusíte chlubit moc dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.04.2016 19:12 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: JessicaJapik
Malý sice je ale to se může změnit. Krm ho denně a střídej mu krmení jednou dej patenky, pak třeba rybí maso, žížalku. Nítěnkama bych moc nekrmila. Mám s nima nemilé zkušenosti. pročti starší příspěvky zde na fóru ohledně krmení a budeš o něco chytřejší ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2016 16:26 Žena JessicaJapik [2] – Krpec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Neni nejaký moc maličký? Môže mať tak pol roka.Snažím sa ho kŕmiť každý druhý deň nitenkami. Nejaké rady? Je to normálne aby bol taký malý? :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 19:02 nelca15
Ahoj chci se zeptat kolikrát denně krmíte své axolotli? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 13:58 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: puffie
Pro menší axe doporučuji dvojku, čtyřka je pro dospělé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 13:52 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Kublik
Zatím vykazuje všechny znaky samice, ovšem jak už jsem psal, je tam lehké riziko, že se z pohlaví X stane v dospělosti Y. 95 procent samička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2016 13:14 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: puffie
Fotka k příspěvku Nedala bych ani jedno, první je moc jemný a ještě k tomu bílý, drť je zase ostrá. Naši mají tohle www.akva-tera.cz/…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2016 11:13 Žena puffie [6]
Kupuji nové akvárium, abych axovi dopřála více místa. Teď se rozhoduji jestli mám koupit jemný písek - www.akva-tera.cz/… nebo tuhle drť - www.akva-tera.cz/… (nepíšou tam velikost, ale tipuji že to bude těch 0,5 mm - 0,8mm)
Z fotek vidítě, že muj ax neni uplně obr. Vím o tom, že je potřeba nebo že chce polykat kameny a čistit se tím, ale já furt žiju ve strachu, že mu ten kámen jednou něco ucpe. A také vím, že písek mu to může zacpat taky, ale když je jemný třeba by ho nepolykal aspon záměrně. Co mi doporučíte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2016 09:43 Muž Kublik [8] – Samec nebo samicka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim lidi, chtel bych vas poprosit mohli by jste mi potrvdit jestli je tohle samecek? Foceny je pokrmeni, takze proto spetku vecsi brisko :-D
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.04.2016 19:49 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: puffie
Ty ses vyfotila? Vypadáš jako axolotlí samička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2016 19:46 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Krisína
Vypadá velmi sešle, skvrna může být sraženina, ale nemusí to být důsledek nemoci.Velmi těžko se z této fotky dá něco diagnostikovat.Je třeba foto celé a pár indicií, kterých se lze chytit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2016 11:37 Žena puffie [6] Re: aladar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pokusila jsem se vyfotit lépe.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2016 21:14 Krisína – axolotl mexický - choroba?
Fotka k příspěvku Chcela by som sa spýtať či náhodou niekto nevie čo môže u axolotla znamenať čierna bodka pri chvoste?
Ak náhodou niekto by ste vedeli prosím vás o radu a posledný mesiac vôbec nechce jesť.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2016 16:44 SonaBambi Re: aladar
To si ma ukludnil :-) no jedava normalne aj kadi aj vsetko je aktivny len ma to vystrasilo ked sa mu tak nafuklo brusko uz to ma 5 dni a este stale ho ma velke aj ked sa uz oproti sobote zmensilo. A aj ked som vybrala kamienky tak ich tam teraz nachadzam takze asi ich vykadil postupne.
Ah az teraz som si vsimla ze samicka :-) takze je to ona? No to mam doma babinec. Dve samicky si na seba bez problemov zvyknu? Ked odrastie chcem ju dat k tej starsej.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73001x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056?od=601